Spring naar bijdragen

vrijdag 24 maart


hermiena

Aanbevolen berichten

Zo ik ben lekker de eerste weer vandaag.

Maak er allemaal een mooi weekend van, het liefst zonder drank! Het gaat ons vast lukken.

PP maak je geen zorgen ik hou het droog al heb ik wel mega veel zin in dit weekend!!
Partytime!! En dat kan ook heel goed op sinas hoor. Kan me er nu al op verheugen dat ik al die dronken droppies in bed mag stoppen, hahaha. En dan de volgende dag ontbijt voor ze maken. Denk dat ik de enige ben die dat ontbijt ook echt lekker vind.

Lekker ouderwets stappen, bijna net als vroeger, maar dan zonder drank.

Liefs hermiena

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja het is weer nacht

En ik verveel me behoorlijk tot dat ik mij zelf bekeek in de spiegel en dacht ik zie er veel beter uit!
nu kan ik zoeken naar een speciaal vrouwen draadje over mooi zijn maar je raad het al nada.

Wel nu ik lees op mijn shag dat roken de huid verouderd, maar ik rook nog steeds. dus wat ik zie moet
door het stoppen met drinken komen, ik zie er jonger uit.
Mijn ogen zijn helderder, mijn huid lijkt me schoner en gezonder, zeker een stuk minder vermoeid.
Het is gewoon te zien dat het beter gaat met mij zelfs lijntjes worden minder..
En ik heb zeker geen kuur gedaan.

Brandende vraag aan de stoppers met roken is er ook sprake van herstel ? van die z.g.n. huidveroudering?
Zo denk ik maar, terwijl de dames rustig slapen, ik ga ook naar bed alle beetjes helpen.

Das Helder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen allemaal,

Ik ben héérlijk uitgeslapen, sjonge wat was ik moe zeg! En voor mij is het weekend lekker al aangebroken!

Tapas, ik ben helemaal gerustgesteld over jouw genieten. Inderdaad, je voelt je een stuk lekkerder als je niet volgepropt of volgezopen bent. Ik was gisteren denk ik te moe om dat tussen de regels te lezen, ik dacht oei oei oei al die dingen tegelijk, dan maak je het jezelf misschien zo moeilijk. Maar dat is niet zo, je bent juist respectvol naar jezelf door die vervuilende gewoontes aan te pakken.

Wat een fijne discussie was dat zeg, over die doelen. Daar zit ik op het moment helemaal middenin. Doelen stellen en besluiten nemen. Zo meteen komt er een makelaar langs om mijn huis in de verkoop te doen. Spannend! 't Is een vrouw trouwens, dus weinig bandenplakgehalte, zeg maar. Which reminds me...hoe is het met de bpm Houtje, en hoe is het met jou?

Hermiena, ik hoop in hemelsnaam niet dat je je energie zit te verspillen aan de schoonmaak van een oude keuken. Wat denk je dat die nieuwe eigenaar als eerste gaat doen? Juist, schoonmaken!
Enne..... nee dat heb ik nooit, dat ik vreselijk druk ben en dan juist alles aan kan. Als ik vreselijk druk ben dan verlang ik met mijn hele hart en ziel naar rust. Zal de leeftijd wel zijn...

Helder, ik ga apart reageren op jouw vraagstukken.

Wat een zegen, zo'n vrije vrijdagmorgen en dan om half acht al lekker fris achter de pc zitten!

Fijne dag allemaal!

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dan als reactie op jouw bericht Helder:

Al de eerste week dat ik stopte zeiden mensen dat ik er zo anders uitzag en dat gaat nog steeds door. Jonger en opener zijn de woorden die steeds vallen. Ik zie het zelf ook in de spiegel. En ik vind dat ik minder opgeblazen ben, zal wel komen doordat ik minder vocht vasthoud of zo.

Ik ben een jaar of vijf geleden radicaal gestopt met roken. Effect op mijn uiterlijk is mij toen niet opgevallen. Wat ik véél belangrijker vond is dat ik mijzelf zo schoon voelde. Letterlijk en figuurlijk schoon. Pas als je stopt met roken dan voel je hoe giftig die stoffen waren die je in je lijf kreeg. En precies datzelfde ervaar ik nu met drinken, pas als je stopt heb je door hoe vergiftigend het was.
Als ik nu een roker hoor hoesten 's morgens, dan wordt mijn hele lijf herinnerd aan dat gif en dat doet bijna letterlijk pijn, gek hè?

Eigenlijk is het stoppen van die fysieke afhankelijkheden (roken, drinken, eten) gewoon een prachtig eerbetoon aan je eigen lichaam, en daarmee voelt het voor mij als een eerbetoon aan het leven!

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allen,
zo Eus, jij hebt nogal wat projecten met veel impact op je bordje liggen. Moeilijk al die keuzes. Keek gister weer eens naar Forrest Gump, blijft een mooie film. Eigenlijk komt het daar op neer dat er van keuzes geen sprake is en iemand gewoon doet wat hem opgedragen wordt. En toch komt het dan allemaal op de (zeer stevige) pootjes terecht. Toch de kwestie van niet nadenken? Gewoon doen? Ik vind een intrigerend verhaal.

Helder, over niet meer roken en of je huid dan weer herstelt. Ik zie dat wel aan mensen die stoppen, ook nog als ze al wat ouder zijn, boven de 50 bijvoorbeeld, dat ze er dan na een poos toch beter uitzien. Haar mooier, huid gladder, nagels steviger etc. Dus het heeft altijd zin om te stoppen.

En Tapas toch? Met de dronken vriendin. Balen is dat. Maar ik weet van mezelf dat ik ook wel eens gedronken heb aan de telefoon, net als PP en de anderen. En dat is irritant. Ik heb ook zo'n notoire dronken beller en hoe lief ik haar ook vind als ze nuchter is zo moeilijk is het met haar te praten als ze gedronken heeft. Maar ik durf er niets van te zeggen. Ik vind jou wel heel dapper dat je dat wel doet, gewoon eerlijk zijn, hartstikke goed!

Jongens tot horens,
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helder,
ik had dit al eens naar Piggelmee geschreven. Ik ging vroeger nog wel eens naar de schoonheidsspecialiste (nu geen houwen meer aan) en zij meette altijd de vochtigheid van mijn huid met een ingenieus apparaat. Op een gegeven moment was het véél beter. Zij begreep het niet. Ik ook niet. Toen 6 weken later was het wéér veel beter. Zij stond perplex. Ik vroeg toen: kan het te maken hebben met mijn stoppen met roken. En toen was ze ervan overtuigd. Ze haalde zelfs haar baas erbij om te laten zien hoeveel effect dat blijkbaar op mijn huid had. Dat was toen een bijkomstigheid waar ik niet eens aan had gedacht! Een leuk extra cadeautje van het stoppen dus.

Eus, niet uit de hand gelopen schrijf je, maar als je de teugels laat vieren gaat dat vroeg of laat wel een keer gebeuren he. Die glijdende schaal he. Een enorme valkuil. Goed dat je m stop wilt zetten!! Inderdaad, gewoon nu even vandaag, niet aan morgen denken!

Hermiena, stappen met fanta, er zit toch iets in die woorden dat ik denk: er klópt iets niet. Heb jij dat ook? maar wel heel goed van je hoor! STAPPEN MET FANTA. Ik zal het voor mezelf net zo lang herhalen tot ik het normaal ga vinden.

Emma, je schrijft dat je niet durft te praten met die vriendin. Dat doet me er aan denken. Bij het voorstellen zeiden velen: ik ben er altijd mee weggekomen. Ik zei dat ook. Maar ik denk uiteindelijk níet dat dat was omdat niemand het door had (dat hoopte je een beetje maar dat kán helemaal niet) ik denk dat ik er mee weg kwam omdat niemand erover durfde te praten.
Misschien was het beter geweest als ze het wel hadden gedurfd. Was ik er veel eerder mee geconfronteerd geworden op die manier. Misschien moet je het om die reden ook overwegen bij die vriendin. Toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

PP, heb je gelijk in maar ik durf dat niet omdat ik me er zelf ook wel eens schuldig aan heb gemaakt. Maar je hebt wel gelijk, we denken allemaal dat we er mee weg komen omdat niemand iets durft te zeggen. Maar ik zou het ook uitermate pijnlijk vinden als iemand mij zou zeggen dat ze niet met me willen praten i.v.m. alcohol. Ach, en zo houden we allemaal de hand boven elkaars hoofd en niemand komt er wat verder mee. Dom dom.

Goed, ga er eens over nadenken,
tot horens,
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, Eus, ik had onthouden dat jij ook aan het verkopen bent. Ben benieuwd hoe het hier zal gaan, de makelaar was wel enthousiast maar kon moeilijk een prijs noemen omdat het een vreemd huis is (klein, met veel grond), ze komt vanmiddag terug. Ik reken er op dat het wel een poosje zal duren, maar eigenlijk hoop ik dat die ene gekke koper snel op komt dagen!

Fijn dat je ons nu uitnodigt om je aan te spreken. NIET DRINKEN VANDAAG! Zorg er voor dat je morgenochtend weer trots kunt zijn op jezelf!
En vergeet niet, het nemen van beslissingen wordt echt een stuk makkelijker als je helder bent, Eus. Echt waar, dan wéét je gewoon wat je te doen staat.

Hermiena, ik hoop dat je een heerlijk druk, gezellig en alcoholvrij weekend hebt. Ik vind het zo leuk om te lezen hoe energiek je bent!

Tapas, zit je nog steeds in de opgaande lijn wat fysieke ellende betreft?

En Emma, dat elkaar de hand boven het hoofd houden ken ik. Maar het gaat allemaal wel ten koste van de waarheid en dat is zo jammer. Dus breng het ter sprake bij die vriendin, en zèg gewoon dat je dat moeilijk vindt maar dat je haar belangrijk genoeg vindt om eerlijk te blijven naar elkaar. Dan is het meer een geschenk aan haar dan dat het een vermaning is!

Nu ga ik tijd in mijn huis investeren zodat het er aantrekkelijk uitziet als er iemand komt kijken.

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha,

Ik kijk uit het raam en zie dat ik kijkers heb voor het nieuwe koolmezenkastje dat ik opgehangen heb. Ik dacht dat het misschien te dicht bij een ander pimpelmezenkastje zou hangen, maar kennelijk niet.

Als dat geen goed voorteken is!

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

OFF, OFF, OFF
Leuk hé Satja,
Ik heb ook voor het eerst bewoners gekregen in mijn vogelhuisje dat er al drie jaar hangt.
Mijn kleindochter en ik hebben ze Pietje en Puk genoemd.
Ja inderdaad..., vernoemd naar onze eigen Pietje Puk.
Ze zijn nl. nogal bijdehand:). lief én ze drinken geen alcohol.

:) :) :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hahahhaa wat schattig dat je een pimpelmees naar mij vernoemt, voel me vereerd hoor.

Over dronken vrienden nog even, bij mij drinken ze allemaal te veel!! Zal ik morgenavond ook wel weer zien. Toch heb ik het er wel eens met hun over gehad hoor en vreemd genoeg vond niemand van mij dat ik te veel dronk. Ja wel op feestjes natuurlijk maar dan drinken ze zelf ook veel, en als ik dan thuis nog ff door ging dan zagen ze dat niet. Gelukkig heb ik geen vrienden die me dronken opbellen dus dat scheelt. Scheelt ook wel dat ik er wel vrij open over ben zodat je makkelijker een discussie kunt voeren zonder dat je iemand aan valt. Er zijn best wel vrienden van mij die tegen me zeggen, ja als je het zo bekijkt heb ik eigenlijk ook wel een probleem met drank. Dan drink ik mischien nog wel meer dan jij. Toch stoor ik me er niet aan als ze drinken, ze weten dat ik niet drink en dat accepteren ze en ik accepteer van hun dat ze wel wat drinken en samen hebben we even veel lol hoor en het is bespreekbaar dat scheelt ook al een heel stuk.

De enige die het altijd presteerde om me dronken op te bellen dat was mijn zus en haar heb ik gezegd dat ik ten alle tijden met haar wil praten maar niet als ze gedronken heeft. Mijn zus zit al jaren bij de aa en had laatst een terug val. Als ze me dan opbelde dan zei ik ik hang nu op bel de AA maar want daar is ze al jaren lid van. Klinkt hard hoor maar mijn zus wist later helemaal niet meer dat ze me gebeld had dus toen heb ik de boodschap nog maar eens herhaalt toen ze nuchter was. En sindsdien heeft ze niet meer gedronken.

Nou ik ben klaar met poetsen, moet zo naar mijn werk. Heb helemaal geen zin, ben benieuwt of vandaag nu eens een keertje alles goed gaat, geen ziekenhuistoestanden enzo. Die arme bewoners.

Fijne dag allemaal,

Liefs Hermiena

Oja en pp, jij noemt het Fanta, wordt je gesponsord door dat merk? Ik drink gewoon sinas, ongeacht het merk en als je sinas vaak herhaald dan klinkt het best wel goed hoor. Sinas, Sinas, Sinas. Klinkt toch veel beter dan bier?? hahaha

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fanta Si

Een draadje terug zij ik al dat ik met Heldere noot de lente bezing op het pleintje ik weet nu waarom!
Van morgen mijn dus mijn veren gestreken op voor een slokje in het koolmeeshuisje!
Je bent een pimpelmees of niet .
Zoek ik daar mijn grote vriendin, Nuchtertje,en zeg hee daar zat je !
Begind ze toch te kwetteren, Zatja Zatja, moet je het weer over haar hebben!!!

Ach meiden heb een grote Fanta Sie

Maak daar maar Sinas van

Helder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Wat ik nu zeg of noem heeft misschien helemaal niet op een van deze draadjes te maken maar weet je wat mij leuk lijkt: om te chatten met alle op dit moment aangemelde en toekomstige forumleden.
Dan kan je gelijk antwoorden en het is net als telefoneren alleen goedkoper.

Misschien wel een belachelijke voorstel maar zou het niet leuk zijn?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Erica

Helemaal niet zo stom idee, het daagdraadje is nu het gene wat het dichts bij chatten komt.
Ik vind het mooi dat je niet bij de pakken neer zit na wat er gisteren gebeurt is, en gelijk al weer denkt
aan nieuwe dingen doen.
Dat is precies wat je gegunt word, door mij, nieuwe energie voor alles wat voor jou dierbaar is.

Ook zo als het forum nu werkt, gaat goed je bent niet alleen.


veel wijsheid

Helder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja bij de pakken neer zitten doe ik niet zo gauw, straks komt mijn dochter thuis voor het weekend en ga er ditmaal een gezellige tijd van maken samen met haar. en heb besloten om het beloningssysteem te gebruiken. Ze wou dit weekend naar de stad en dat zie ik niet zitten en als dit goed gaat (dus dat ze thuis blijft en niet haar eigen zin doordrijft) wordt ze beloond met dat ze het weekend erna wel uit mag.
We zullen zien hoe dit weekend verloopt. Julie horen ervan natuurlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hahahhaa helder en dan zeg je dat wij dames fanta si hebben? Jij kan er ook wat van hoor. Maar eh ik vind het wel gezellig met je in het nestje hoor.

En Erica, wat klink je positief!!! Echt knap hoor wens je veel geluk en wijsheid dit weekend!!!

Zo jongens ik hoopte op een rustige dienst, nou mooi niet. Ik stond op een andere unit met een poler dus we kenden allebei niet goed de mensen en vlak voor het eten overleed er een bewoner. Zo wat een gestress zeg, 15 mensen eten geven die je niet kent, alles regelen voor de familie van de overleden bewoner en die opvangen. Pft, ik was blij dat het 11 uur was want er werd nog iemand ernstig ziek. Heb me de benen onder mijn gat vandaan gelopen vandaag. En was vanmorgen thuis al op tijd aan het poetsen dus hele huis is spik en span, zelfs de oude keuken. Was me het daggie wel, ga zo ff nieuwe kralen bestellen want volgende week krijg ik het weer druk met de workshops en werk en het goochelen dus werk ik nu nog gauw wat in voren, kan toch nog niet slapen ben veels te druk geweest.

Nou jongens en meisjes allemaal alvast een heel goed weekend en ja een chatbox zou leuk zijn.

zouden we eigenlijk een club moeten maken bij msn ofzo. Daar kan je wel chatten.

NOu ik ga nog ff met de kralen aan de gang.

Liefs Hermiena

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...