Spring naar bijdragen

Dinsdag 30 mei


lola

Aanbevolen berichten

Het is hier erg rustig.Gisteren ook al las ik net.Ik wens iedereen een goede dag toe!
En als het moeilijk gaat->sterkte.

Ik zelf heb wel behoefte aan een steuntje in de rug.
Of een heleboel steuntjes.

Even niet meer alleen privé maar ik plaats nu gewoon iets op het forum.

Een dagdraad voor vandaag.
Liefs allen,
Lola

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,
nou ik ben weer thuis. Was een leuk weekend. Gezellig, jammer alleen van al die regen. Maar tussen de buien door toch lekker gewandeld en buiten geweest. Is goed voor een mens. Merk alleen wel dat ik al wel heel lang alleen woon en dat ik dat eigenlijk wel prettig vind. Zo'n heel weekend mensen die iets willen.... heb dan erg de behoefte om weg te vluchten, tja en fysiek weg gaan staat zo onaardig. dus... Jullie snapt het wel. Vervelend.

Maar zo'n weekend zorgt er wel voor dat ik m'n eigen 4 muren weer waardeer. Gisteren lekker met poes een tukje gedaan, rond getut. Ik heb ook altijd zo het gevoel dat ik er voor moet zorgen dat iedereen gevoed, gelaafd en gelukkig is. En ik denk elk spanninkje, verdrietje of wat dan ook te voelen. En hup ik moet weer wat doen van mezelf. Ik ben gewoon vermoeiend.

Maar goed, Lola, hebben we het moeilijk? (dit is mijn verpleegsters toon, hebben we goed gegeten??) Nee, zonder dollen, lukt het niet zo? Ik ben wel redelijk bijgelezen maar vertel even wat er scheelt. Soms hept het opschrijven al wat en kan ik of iemand anders wat meer voor je doen?

Hoop je nog even te horen,
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Emma,je bent terug!en ja "we" hebben het moeilijk.Ik slaap superslecht ondanks medicatie!
En dan verlang ik zo vroeg als het maar kan al naar bier!Niet meeer gewoon verlangen maar ik denk,zie proef niet anders.Ben nu al weer een keer uitgegeleden.Al was dat niet zo heftig.Maar mijn gedachten die
kronkelen om dat ene item....Voel me ook nog eens razend depressief.Voor mij vaak een reden om niet op het forum te schrijven want dat klinkt zo negatief.Mijn sores.Wel privé met sommigen.Ik zit hier nu met een flesje water en mijn katjes die mijn aandacht ook willen.
Ik weet even niet wat te doen.:(
Liefs Lola

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Lola,
herkenbaar. Ik heb dat ook wel eens, 's morgens al dat gevoel van je moet! Niet dat ik dan om 11 uur al aan de wijn zit maar het is zo moeilijk er weerstand aan te bieden. Balen dat je vriend toch niet opgenomen wil worden. bah.

Maar nu ben jij belangrijk. En jij wilt nu niet gaan drinken. Wat ga je doen vandaag? Heb je al een plan? Bij mij helpt naar buiten gaan, even met iemand praten (niet een drinkmaatje, niet gaan lunchen met je meedrink vriendin en niet naar winkels waar drank word verkocht!) Ikea, woonboulevard. Hou je van musea? En Bastongne koeken willen mij nog wel eens helpen. Heerlijk bij de koffie of thee maar zo ontzettend smerig bij bier of wijn. Echt grose.
En gewoon nog even mee blijven kletsen op het forum wil ook nog wel es helpen.

Maar het is gewoon een rot gevoel zo 's morgens al. Ik denk aan je, moet zo aan het werk. Spreek je later weer.

liefs Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Werk ze Emma.Helaas kan ik vaak niet zomaar naar buiten door mijn paniekaanvallen.Maar ik ga ff wat in de flat doen.Daarna misschien naar mijn vriendin die op sapjes leeft.Zij woont ook in dit gebouw.Ik heb trouwens geen drinkmaatjes.Ik schaamde me te erg.Alleen en veel met mijn vriend samen.Dank je voor advies.En inderdaad jammer dat je weekend wel veel regen kende.Tot later.Liefs Lola

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lola,

heb je weleens refusal gebruikt? Ik heb vanmiddag een gesprek en hoop het dan te krijgen. Ik denk dat dat voor jou ook heel goed zou zijn, dan kún je gewoon niet drinken. Daarnaast krijg je er ook vaak librium bij voor even, om de ergste ontwenningsverschijnselen tegen te gaan, en om je wat rustiger te voelen. En daarnaast, wat Emma ook zegt: afleiding zoeken is inderdaad goed, even bij gaan kletsen bij je sapjesvriendin lijkt me een goed plan!

Heel veel sterkte vandaag, ik denk aan je!

liefs Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo die Verientje-Vriendje

Gelijk een expert goed zo wijffie !!!
En knap dat je naar de dokter bent gegaan.

Ik zit nog steeds te klungelen met me Casema Internet, valt de halve tijd uit. Heb een "iets minder" fijn weekend gehad, kids vrij, gieten, gieten en ik maar denken WAAR IS DE WIJN????

Ik was gestopt met de Refusal (alsof je dan sterker bent, daar ben ik het dus absoluut niet mee eens) en heb maand 7 goed overleefd zonder. Nu toch maar weer áán de Refusal.

En ja Lola, ik heb ook van die knoerten van depressies en ik slaap ook nog eens heel erg slecht. Vanaf kindsaf aan. Mijn helpt: iets eten voor het slapen dan voel je je niet zo leeg, en fles spa rood naast mijn bed (alsof je een kater hebt hahaha) iets opnemen op TV en kijken over héél erg verslaafde mensen (tjonge tjonge dát is pas erg zeg, tjónge tjónge) en iets anders gaan doen.

Ik ben erg van Dr. Phil, Oprah en zelfs maar weer the B en de B uit nood (half zes). Na het eten aan de thee. En ik vind die zwarte pakken mango/red pepper van Royal Club echt een goed alternatief. En soms een blikkie energiedrank, je mist je kikje toch.

Okee ik moet ff weg (leuk die regen de wurmen zijn op schoolreis)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha die Verientje,ja ik wil heel graag refusal gebruiken!Tenminste tijdelijk maar van mijn specialist mag dat niet.Tactus is er wel voor.Mijn arts is ertegen omdat ik al veel medicatie slik tegen mijn angsten/borderlinestoornis/slaap(ja hoor)stoornis etc.
Mijn lever is dus al niet meer goed.Voor mij zou refusal wel een uitkomst zijn want slechter dan dat bier kan die refusal niet zijn meen ik.
Maar ja 2 instanties botsen en daar moet ik het maar mee doen.Alhoewel.Ik blijf erom vragen.
Houjte en Verientje,ik ga na het dweilen naar mijn sap-vriendinneke.

Maar bedankt hoor.En naast al die "stoornissen" blijf ik ook gewoon Lola en vechten.
Liefs Lola

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi lola,
het is inderdaat goed dat je afleiding kan vinden bij je sapvriendin, afleiding en praten over het probleem hebben mij heel goed geholpen. Ook al heb ik dan in een kliniek gezeten, die kliniek is ook maar tijdelijk maar je leert er wel veel van. Het is belangrijk als je zuchtgevoelens hebt om afleiding te zoeken, dit kan vanalles zijn van poetsen een boek lezen een wandeling maken of bij iemand op bezoek gaa(lieft bij iemand die geen alcohol drinkt). Om dan allen maar thuis te blijven zitten maak het alleen maar erger.
veel sterkte Wil

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hi lola ik mocht ook niet refusal gebruiken omdat mijn arts zei refusal is een stereke middel en ik gebruik ook andere medicijnen maar hij heeft me campral voorgeschreven die helpt bij afnemen van trek. ik heb veel minder trek dan vroeger .ik dromde over bier ik proefde het en ik dacht hele tijd aan bier maar dankzij campral is trek stukje minder .ik moet eerlijk zeggen dat ik afgelopene zaterdag een uitglijer had maar niet omdat ik erg trek had maar omdat ik dacht ik kan social drinken en omdat ik bang was van mijn man dat hij boos op mij zou gaan worden heb ik stikem gaan drinken en ik dacht dat ik social kan drinken, niet dus!ik weet hoe moeilijk is om angsten te hebben.ik het namelijk ookangsstoornissen ook depressie en ik durfde maanden lang niet naar centrum en op de straat en niet in auto zitten maar nu sinds ik niet drink lijken mijn medicijnen beter te gaan werken.ik wens jouw sterkte .niet opgeven meid

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Ziba en Wil,
bedankt voor jullie reacties!Wil,ik ben dan nog maar bijna 30(OK 28 jaar),maar ik heb ook al een week in een kliniek gezeten.Dat is natuurlijk heel kort,maar ik dacht er veel van geleerd te hebben.Nu,1,5 jaar later besef ik dat het gevecht blijft.En dat mijn thuissituatie moeilijk is.Mijn basisvoorwaarden (dank je Anjo)niet ok zijn.Mer zn tweetjes alcoholistisch.Pfffffffffff.Maar Wil fijn dat je reageert hoor.
En Ziba,ik had al wat meer over je gelezen.Ik leef ook met jou mee.Het is extra hard,soms zelfs een beginreden als je leeft met angsten en depressies.Ook over de heftigheid van je drinken ooit.Dat is naar maar ik herken het.Ik dronk grenzeloos de afgelopen jaren.
En meid, je hebt zo gelijk dat alcohol alleen maar negatief werkt bij angsten en depressies.
Je medicatie slaat zelfs niet meer aan.
Maar waarom,als ik dat allemaal weet,blijft de drang zo torenhoog?
Tja, ik heb er even geen antwoord op.
Ik ben dus weer thuis en heb een heel leuk flesje fris gekregen van mijn vriendin!
Tot later hoop ik,
liefs Lola

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lola sterkte met alles, mischien is campral iets voor jou dan?

Verientje goed dat je gegaan bent zeg!!

Katrien ben jij al weer uit je dip?

Emma fijn je bent er weer!!! Alles goed met je? Hoe gaat het nu met je poezebeest trouwens?

Houtje met jou ook alles oke? Nou ik ga weer rennen hoor. Deze week heb ik het nog razend druk en dan heb ik eindelijk vakantie!!!

Hier gaat alles goed, wel wat rare kronkels met drank af en toe maar gelukkig mag ik toch niet drinken omdat ze me vrijdag bloedprikken dus dat is een goede stok achter de deur.

Liefs Hermiena

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo te zien kun je hier een kanon afschieten zonder een forummer te raken. En dan komt dat niet door de drank dat je telkens mist...
't Is wel vaker rustig in het begin van de week.

Verientje, wat leuk, alweer een experiment en dit keer met een live Cactus! Ben benieuwd naar je ervaringen.

Lola, rot dat je het zo moeilijk hebt. Jouw probleem is ook best complex natuurlijk, omdat je nog andere psychische problemen hebt en ook nog eens in een relatie zit waar alcohol een grote rol in speelt. Loop je nou bij verschillende hulpverleners rond? Of is er één die jou echt helemaal volgt en die alles weet?

Lena! Waar heb jij toch die ingewikkelde naam vandaan?
De mijne komt van toen ik zat te zoeken naar hulp op internet. Ik kwam terecht bij een Thais klooster waar je intern af kon kicken van verslaving, maar dan moest je bij binnenkomst een 'satja' afleggen, dat was een belofte om niet te drinken of drugs te gebruiken. Leek me wel toepasselijk.

Rare kronkels af en toe Hermiena? Klinkt niet helemaal lekker... of vergis ik me?

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi, daar ben ik weer met m'n brevet van onvermogen. Het lukt me maar niet! Ik vind het erg vervelend maar ik kan of in een hoekje gaan bleren of me weer es melden hier. Ik voel me wel vervelend, lullig, mislukt. Ik was het zoooo van plan. Sorry mede forum genoten. Niet teveel aandacht aan me geven alsjeblieft. Ik wil enkel melden dat ik weer meelees en weer mee doe. En jullie die het wel lukt, daar haal ik zoveel inspiratie uit! Echt, lezen is al vaak genoeg.

sinc, Sien

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag lieve Sien

Vooral niet boos worden op jezelf...!
Speel even grote zus voor jezelf of lieve tante, die zich ontfermt over jou en in haar armen neemt.
Blijf jezelf graag zien,meid.

Lees maar lekker mee, je bent niet alleen

dikke knuffel van Lena (-liey( zal ik stilletjes aan gaan schrappen om het jullie wat gemakkelijker te maken))

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sien,

Goed dat je er weer bent. Je was na een dag alweer verdwenen, maar nu begrijp ik dat je aan het vechten was met jezelf. Brevet van onvermogen? Gewoon een sterke vrouw die knokt om alcohol de baas te worden! Niet opgeven Sien!

Ik herken jouw verhaal. Eenzaamheid. Gatverdarrie. En zo lullig om eenzaamheid te moeten erkennen, ik bedoel, dat past helemaal niet in het beeld van de flitsende, vrolijke, onafhankelijke single die je wilt zijn, met leuke vrienden, leuke baan etc.

Belangrijkste boodschap voor jou: wees lief voor jezelf, veroordeel jezelf niet. Gun het jezelf om hier te schrijven, ook als je de mist in gaat. Je zult zien dat het anders wordt als je meer durft te vertellen over je strijd.

Proberen?

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lieve Sientje,

Hoezo nou mislukt! Helemaal niet, dat je hier komt wil zeggen dat je iets aan je probleem wilt doen, en dat gaat heus niet van vandaag op morgen, maar met vallen en opstaan! En vooral: met hele kleine stapjes, het aanmelden bij het forum is een stapje, het schrijven op het forum een volgende, en soms doe je 2 stapjes vooruit en weer een terug, maar je bent hoe dan ook verder als in het begin, al zie je dat nu misschien nog niet!

Heb vandaan een gesprek gehad met een hele lieve dame, wilde eigenlijk naar huis terug met een stripje refusal op zak, maar na 1,5 uur praten ben ik vrijwillig tot de conclusie gekomen dat ik een en ander wil laten bezinken, en daarna misschien op zoek gaan naar de reden waarom ik die alcohol nodig denk te hebben. Is nooit verkeerd om wat meer inzicht in jezelf te krijgen denk ik, en hoewel ik er vreselijk tegenop zie en eigenlijk de neiging heb om meteen nee te zeggen tegen dergelijke gesprekken, denk ik dat dat misschien wel één van de redenen is waarom ik alcohol gebruik: ik ontvlucht de dingen liever dan ze onder ogen te zien! Pijnlijk om te ontdekken, maar stiekum wist ik het natuurlijk wel!

Ik denk wel dat dit voor iedereen anders is, en misschien ga ik na de gesprekken nog wel aan de refusal, maar nu ik toch de mogelijkheid heb er wat dieper op in te gaan, denk ik dat ik deze kans maar moet grijpen, de gedachte hierbij is ook dat ik al vaker gestopt ben met alcohol, een keer zelfs 5 jaar, maar in die periode voelde ik me ook echt niet goed, heel erg mat, en ik wil erachter komen wat daar de reden voor is.

En Sientje en allen die het moeilijk hebben: veel sterkte en eenzaam: hoezo? We zijn hier met z'n driehonderdennogwat mensen die hetzelfde probleem delen, misschien eenzaam maar zeker niet alleen!!!

Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verientje wat een boel grote stappen heb jij opeens gemaakt zeg, van huisarts gelijk door naar hulpverlener en een begin gemaakt... uitzoeken waarom je drinkt kan nooit kwaad. Vooral als het je verder helpt om je beter te gaan voelen. Spannend is het allemaal wel!! succes met de zoektocht!

Morgen heb ik mijn laatste tactuscontact, het afronden van de behandeling.. raar hoor.. gaat zo snel! en zoveel gebeurd in die relatief korte periode!.. ik merk dan ook even dat ik een adempauze nodig heb om alles een plek te geven en zodoende hier niet meer zo vaak ben. Even afstand nemen. Maar het gaat goed! en ik meld me zeker weer want volgende week kan ik het wel eens zwaar gaan krijgen omdat ik dan anderhalve week vakantie heb (gewoon thuis hoor) en het nu nog erg druk heb op mijn werk. Dus moet gaan oppassen dat ik het gat dat er zal vallen niet ga opvullen met bv drank. Ik zal dan ook proberen om mijn werk rustig af te gaan bouwen deze week en niet in de valkuil te stappen om oververmoeid mijn vrije dagen in te gaan. Kijk, toch weer wat geleerd van tactus!

Gelukkig gaat het weer ook weer iets beter worden want ik heb het vanavond alleen maar erg koud, hele avond al koude handen bah.. ben het gewoon helemaal zat, zo mijn electrische dekentje maar aanzetten, winterjas aan trekken en de hond uitlaten en dan een warm bedje in, met een extra dekentje ook nog.

Tot later maar weer!! en iedereen voor nu veel succes en sterkte met de alcoholmonsters voor zover ze je belagen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...