Spring naar bijdragen

zondag 19 augustus


Sandra

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 139
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Beste nieuwen, ouden, mediummen, mitsen en maren, woeffers, waffers, huishoudsters en ander volk,

We hebben allemaal toch hetzelfde probleem dat ALCOHOL heet.

Ik ga niet drie draden met discus lezen ik heb de paardjes gelezen, compliment Haddock en zo moet het zijn.

Ik zag van de week het programma korte lontjes (erg leuk) en de slotzin van Giel Beelen (van zijn opa) vwas:

Wie zich niet irriteert maar slechts verwondert,
leeft wellicht geen 80 jaar maar misschien wel honderd.

Dat gun ik ons allemaal.

Verder hoor ik graag wie ik persoonlijk en waarméé gegriefd heb (pb mag ook) nu voel ik een soort 999e pootje van de duizendpoot en dan hang ik er bij, wordt getolereerd zonder toegevoegde waarde. Dat gevoel daar hou ik niet van.

Dus jullie mogen het zeggen.

Ik zie het wel. Ik bedoel dit CONSTRUCTIEF, als ik emmer of zeur of jammer of klaag, en het stoort je, laat me dat dan svp weten dan kan ik erover nadenken. Ik heb hier bijna een kater-gevoel van (en dat is zo jammer want ik heb van de week vier prachtige kansen om ADB kwijt te raken NIET GEBRUIKT du ik vrees dat ik op weg ben naar de 22 maanden op 28 augustus, t is nog effe, maar een mooi streven).

Met vriendleijke avondgroeten,

Ook iemand nog zo genoten van Zomergasten vanavond?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hahaha, Houtje, dan ben ik nog maar op de helft! Zomergasten zijdelings gezien, en af en toe snel van het trapje om ff te kijken. Fred Hachee! Jeugdheld van me.
Moet nu eigenlijk naar bed, maar kom niet bij Babettes feestje weg........
En mij storen????? Verwonderen, hoogstens.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja een best lange tijd die ook niet zonder slag of stoot verstreken is.
En DAAR gaat het om.

En of ik nou ga wandelen met mijn poes en met mijn kanarie is bijzaak want het is afleiding en je kan nooit te WEINIG soorten afleiding voorhanden hebben.

Ik heb echt vanmiddag staan twijfelen over een biertje, ach, één, kant toch wel. NEE HOUTJE NEE NEE NEE want straks ben je alleen thuis en wil je MEER. En ik mag niet drinken als ik alleen thuis ben. Klaar.
Het antwoord is NEE.

Opgelost. Volgende uitdaging zien we dan wel weer. Zo rijgen de alcohol-vrije-dagen zich aanéén alleen soms valt het méér op en kost het net meer moeite en soms gaat het weer meer vanzelf. Morgen is bv. maandag, drukke dag, gaat het weer meer vanzelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi allemaal

Ben al een tijd niet op het forum geweest gaat me goed , ben op vakantie geweest veel terrasjes bezocht maar alles zonder drank ben steeds trots op mijn 4 maanden zonder alcohol ( 35 jaar zwaar gedronken). Heb altijd nog mee gelezen op het forum en de verhalen geven mij nog steeds steun.Ik ben geen schrijver maar wilde mij toch nog ven melde dat het nog steeds goed gaat.
Veel sterkte allemaal

YAZZ

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mensen,

Wat hebben jullie veel geschreven vandaag. Ook veel om over na te denken. Ik heb alles van iedereen gelezen.

Nu mijn beurt, doe er mee wat je wilt.

@Delta,
Laat je niet wegjagen.

@Calimero,
Je fijnedagwensen zijn overgekomen. De trieste bui is verminderd. Dank je.

@Joann,
Jammer van die schuiver, maar tiptop dat je er weer tegenaangaat en dat je ervan geleerd hebt voor de toekomst (al hoop van harte dat je niet weer in een dal komt). Was dat soms het gevolg de schok die je van die ban die je ten onrechte kreeg? Want dat was natuurlijk ontzettend balen.

@Anna,
Ik ben idd. wat ze bij mij thuis een binnenvetter noemen. Ik ga morgen een afspraak maken met mijn huisarts, kan ik nog doen voor mijn afspraak bij het uitzendbureau. Alleen vanwege die duizeligheid ga ik, maar ook voor die tranen, want ze zitten er nog en het feit dat ik bijna op springen sta van steeds weer de sollicitatiespanning (ook niet bevorderlijk bij een sollicitatiegesprek). A propos, dinsdag heb ik alweer een sollicitatiegesprek. Pfff. Zij zal toch hoop wel raad weten? En misschien moet ik maar vier weken vakantie opnemen. Je hebt als je in de WW zit recht op 4 weken vakantie per jaar en dat betekent dat je dan ontheven bent van de sollicitatieplicht). Helaas heb je sinds dit jaar geen recht meer om ziek te zijn (dat is pas echt ziek).
En je hebt ook wel een punt: ik hou me groot. Wat moet ik anders? Dat lukt me tenminste nog een beetje, al trap jij er dan niet in. Ik zou mezelf graag zelfverzekerd kunnen voordoen, want dat lukt me dus zelden.

@Sandra,
Voor mij is het forum nog altijd een houvast en ik hou wel van de afwisseling serieus, alledaags en ja, ook het gegeit (dat is ook een uitlaatklep).

@Soothe,
Gaat het weer? Hoe staan de blauwe en pijnlijke plekken erbij?
Om de hoeveel tijd krijg je nu begeleiding van de Jellenik?

@Haddock,
Tja, ik was ook echt boos op je gisteravond.

@Blacky,
Vooral blijven schrijven. Die haarklieverijen horen bij mensen en de forumleden zijn mensen. Gelukkig hebben we hier nog geen kommaneukers (= muggezifters).

@Anna,
Wat je zegt over ongevraagde adviezen, had je me al eerder gezegd. Hopelijk heb je gemerkt dat ik sindsdien probeer te vermijden. Soms echter zit ik mezelf een advies te geven voor als ik in zo een situatie zou zitten of hoe ik er tegenaan keek toen ik in een vergelijkbare situatie zat. Maar je mag me rustig op de vingers tippen als ik weer te ver doordraaf, want dan weet ik dat ik moet dimmen. Dus, dank je om me er op te wijzen. Trouwens, jij was toen niet de enige.

@Water,
Altijd raak op een nette manier. Dank je. Ik weet niet of ik mij twee weken kan onthouden van schrijven. Ga ik ook maar niet proberen. Ik heb het nodig.

@Soothe,
In het weekend zeg ik liever dat ik naar de was ga kijken, dan ik ben er even van tussen, gewoon voor de verandering.

@Benthe,
Gebruik wat meer emoticons, ze fleuren de achtergrond zo lekker op. :)

@Pietjeb/Paul,
Lekker Belangrijk, zo heet een tent hier in Dordt. Wat voor de een geleuter is, is voor de ander lekker belangrijk.

@Anjo,
Hoe hou je het vol? Je bent een prachtmens.

@Joann,
Jij bent ook aan het groeien, om de term van Anjo maar even in te pikken.
Wanneer zullen we nog eens via msn lol tappen? Ik knap daar aardig van op.

@RJB,
Quote
(Dat is - tot nu toe - de enige echte winst van de afgelopen drie weken: ik voel sterker dan OOIT dat drank een afgesloten hoofdtuk voor me is)..
Unquote
En dat zet jij tussen haakjes. Had je rustig in kapitalen mogen zetten. :present:
En die emoties en onbestemde gevoelens, ik zit er al een paar dagen in.

@Marieke,
Allemaal goed nieuws. Vind ik echt fijn voor je.
En dat is je 3de accordeon? Gefeliciteerd met de aanschaf, ik hoop dat je er veel muziek op zal spelen.

@Calimero,
Ik zal nog even tijd nodig hebben om te wennen aan het feit dat ik niet het enige rugzakje ben. Ik leef hier al een paar maanden als enige rugzak, dat ik geneigd ben de rugzakberichtjes over te slaan.
Toch past het wel bij je. Als ik je lees en jij nu vertelt dat je nog weleens de clown uithangt om je gevoelens te verbergen, dan denk aan Pierot.

@Safi,
Die verkennende gremlin op je schouder zit je e.e.a. in te fluisteren waar je per se niet naar moet zitten luisteren. Je lichaam begint nu al te hunkeren. Laat je geest dat tegenhouden.
Even ongevraagde raad: leer je helpende gedachten als een mantra, zodat ze voor de slechte komen te zitten. Stel je alarm scherp af. Ga weg voor je man aan zijn feestje begint.
Lees al je eigen stukken maar terug. :D
N.a.v. bericht naar RJB. Ik denk dat ik een ballon ben die zo kunt lekprikken.
En even tussendoor: NOOIT is een uiterst niet-helpende gedachte. Hou het bij vandaag en kijk niet verder. En geef die lelijke aap op je schouder een dreun met een voorhamer, zodat ie weer inslaapt.

@Anna,
Dat vindt ik een goeie. Misschien dat ik dat toch wel doe aan de vooravond van mijn dood mij vollaten lopen, de volgende dag heb ik dan geen last van een kater (of voel je die ook als je dood bent).

@Calimero,
Lijkt me moeilijk voor je: een gevulde bar in het zicht en een koelkast vol. Ik wens je heel veel sterkte.

@Houtje,
Je gaat prachtig en je geschrijf bevalt me.

Mijn beurt is over. Heeft mij weer wat geholpen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ik hier eigenlijk mis zit ik me te bedenken, naar aanleiding dat ik die tent van Corinne ken in Dordt, (Lekker Belangrijk), is het hebben van méér gemeenschappelijke deler dan alleen samen tegelijk achter een beeldschermpje zitten tiepelen over je problemen met drank. Eigenlijk is het een soort eye-opener voor me.

Er zijn best gelijkenissen tussen ons, maar we zien nooit dezelfde films waar we over kunnen praten.
We lezen vast wel eens veel dezelfde boeken maar weten we dat van elkaar?

Veel van ons hebben de internettherapie gedaan en we kunnen elkaar helpen met niet-helpende gedachten (nooit !!!! is een vreselijk niet-helpende gedachte; i.t.t. vandáág alleen drink ik niet is uiterst helpend) maar wie was ook weer wél van de IT en wie niet?

Ik heb een msn-groep opgericht (nou ja het idee, iemand anders heeft het uitgevoerd) met 8 ex-deelnemers (m/v) van dit forum, omdat we meer met elkaar wilden kletsen en NIET openbaar. Wat ik nog steeds een groot nadeel vind. Zie mijn draadje daarover, dat eigenlijk elke nieuweling moet lezen. Wég nieuweling :D. Maar hoe creëer je dan een sfeer waarin je mekaar kunt vinden?

Aha, we moeten allemaal leven, dus kleren, wassen, verkleuren, jaaaaaaaa dat heeft iedereen. En om 1800 uur eten de meesten, dus dat is ook bekende kost, om 17.30 afhaken met ik moet de piepers nog jassen, en.....

S O W H A T ????

We hebben vroeger het idee gehad (serieus) een boek met zijn allen te lezen en te bespreken, maar dan waren er weer drie halverwege het voorstel verdwenen = echt verdwenen hiero.

Hoe creeër je dan wat meer samenhang in een groep die als overeenkomst heeft dat ze 1. teveel dronk (laten we het netjes houden) 2. niet meer wil drinken 3. dat moeilijk vindt 4. alles aangrijpt om zichzelf te helpen 5. en anderen ook wil helpen binnen de groep.

Als je daarop het antwoord hebt, heb je alle vragen van de afgelopen drie dagen opgelost.

Dat krijg je als je zo lang nuchter bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Houtje,
Je allerlaatste berichtje ik kan je gedachtengang niet goed volgen. 't Wordt ook bedtijd.
Met twee mensen hier van het forum heb ik al wel gechat via msn. Gewoon leuk gekwebbeld, dat gaat dan anders dat op het forum, juist omdat het niet op het forum is en je niet rekening hoeft te houden met evt. gevoelens van anderen. Werkt ook heel helpend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...