Spring naar bijdragen

zondag 7 oktober 2007


An

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 123
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

@RJB,
Ik hou van je warme bijdragen en ben blij dat je zo een leuke dag hebt gehad.

@Benthe,
:)

@Delta,
:)

@Houthe,
:D

@An,
Mijn duim gaat in de hoogte.

@Safi,
Leuk de bus klaar. Je hoeft niet boos op jullie zelf te zijn, maar beloof jezelf volgende keer niet in de val te trappen. Leer van wat gebeurde gisteren. Toch even zeggen dat het goed is dat jullie je beperkt hebben. Probeer de volgende keer niet te drinken als ze erbij zijn.

@Gem,
Fijn dat je zo genoten hebt.

@Kate,
Je gaat goed.

@Stien,
Slaap lekker en sterkte morgenvroeg.

@Marion,
:)

@Anjo,
:)

@Anna,
Dat kan ik echt niet beloven. Jij, Ferry en Rufus gaan zo goed!

@RJB,
Waarom ook met je onderbroek zwaaien, je hemd is toch wel groot genoeg?

Met mij alles goed behalve mijn grote teen die al kleur begint te krijgen en onmin pijn doet en klopt. Ik ga heel flauw een pijnstillertje nemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

corinne verzorg die teen :present:
wat gaan we allemaal goed vandaag :present:
ik heb ja een leuke dag gehad met uiteraard een minpuntje maar ja daar werken we dan weer aan .
mijn oude pc boven gezet maar krijg de muis en het toetsenbord niet goed , nu ja morgen weer een poging ondernemen de aanhouder wint ;)
safierke toen ik je bericht las dacht ik aan een song , "is your life" maar je gedachten gaan de goede kant uit
ik ben even op een site gaan piepen een plaats waar ik ooit gewerkt heb in de omgeving van finestrat even waande ik mij weer in spanje .
voor de rest rustige dag en dat mag wel want het is daar tenslotte zondag voor
iedereen veilig geland ??
rjb amaai wuiven met je onderbroek ;)
tot later

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kate: 'Het zijn gewoon de oude ingesleten reactiepatronen die zich steeds weer melden, maar door je er van bewust te worden HOEF je er niet meer in mee te gaan. '... ja precies, zoveel dingen waar je voorheen zo mee omging en nu doen we gewoon anders, maarja dan moeten we wel wat meer nadenken.

Delta: ik heb het een beetje gevolgd, je vliegreis, WAT WAS IK GRAAG MEEgegaan!! Volgende keer ok?

Corinne, Benthe en Gem, bedankt en Gem: joh eet je buikje rond, kan niet op tegen al die alcoholcalorien, geloof me.

Safi: hard gewerkt, en ja een biertje, verder ... keep it cool.

Kate: JOEPIEEEEEEEEEEEEEE!!!!! Goed gevoel he zo.

Kaia: gewoon doen die behandeling: je kan er alleen maar van leren.

Marieke: dat dromen is toch ellendig he, maar op een dag gaat het anders worden. OF overdag bedenken hoe je die droom om kan zetten zodat je b.v. in je droom besluit niet te drinken., Schijnt te werken.

Ferry: HELLO!! ken je nog niet zo goed, komt wel denk ik.

RJB: intuitie wordt kapot gezopen.


Toenstraks vloog ik er ineens tussen, maar wat heerlijk om gewoon even te schrijven hoe geweldig dit is, het te kunnen delen. Vond het prettig!!!!!
Ja Blacky we gaan als een 'straaljager' vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benthe
Afspreken dat je boos op elkaar mag worden>>>>dan bedoel ik dat mijn man en ik normaal niet echt proberen elkaar op te leggen wat de regels zijn...ieder moet voor zich maar afspreken wat hij belangrijk vind maar omdat er altijd veel respect onderling is zijn we behoorlijk op elkaars principes ingetuned zonder daar veel over te hoeven praten...maar in een situaties als >>>afspreken dat je boos mag worden >>bedoel ik dat 1 van ons en daarom juist ook weer allebei de volgende keer de taak heeft om te voorkomen dat dat blikje open gaat door net zo lang boos te staren en met je ogen te flikkeren of even apart een peptalk te geven maar allebei de taak hebben te voorkomen dat de ander gaat drinken.

Hert was echt mijn schuld...het bier was nog niet om het kampvuur en ik trok al eentje open...ja dan werd het voor mijn man ook moeilijker alhoewel hij nog wel even wachtte maar ik kan nog steeds geen alcohol om me heen hebben.

Gem...het rijden was zaaaaaaaaaaaaaaaalig en bracht vele mooie herinneringen naar boven.

Koh het was verschrikkelijk ik had het bockbiertje nog niet op en gelijk voelde ik me zo opgefokt en onecht en genoot helemaal niet...tijdens het drinken wel hoor maar de laatste slokken en een uur daarna liep ik rond als een kip zonder kop en was helemaal mezelf niet. Erg ongelukkig gevoel...veel koffie en thee gedronken daarna en toen toch weer een half blikje voor het slapen gaan...wat is het toch een jamboel in je hersenen soms...om van te huilen.. En wat je zegt je lichaam heeft zich gezuivert en als je er dan vergif in gooit komt het dubbel zo hard aan. Niet lekker en geen lol achteraf.

Stien het weekend was heerlijk...veel in de buitenlucht...zaterdag was het in Groningen niet erg zonnig maar niet koud maar vandaag was het spectaculair...
Wat moet je vroeg op Stien...morgen

Corinne...ik heb een vriend ook eerlijk verteld dat hij mijn grootste valkuil is...dat ik zijn gezicht maar hoef te zien en ik zie bier...hij moest lachen maar heel misschien snapte hij toch wel dat het ernstig bedoeld was.Wat heb je dan met je teen...verkleuren en onmin pijn doen...heeft er een olifant op gestaan?

Blacky..ik voel me veel sterker sinds ik de internetbehandeling doe...van 30 glazen in de week naar 12 in 3 maanden is goed maar wat vooral heerlijk is is dat ik weer hoop heb op de toekomst en heb geleerd op een goeie manier naar mijn alcoholgebruik te kijken zonder oogkleppen en zonder schuldgevoelens
Finestrat...mooie berg...mooi natuurgebied...heerlijk bronwater en .
Ken je de kroeg Tarantalja (spider)in Jalon...wat een wilde tijden en fantastische bodega's in dat dorp

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Delta

bedankt...nooit in Berlijn geweest???...ik kan het iedereen aanraden.
sinds de muur weg is hebben ze het niemandsland om Berlijn gewoon natuur gelaten dus je kan in het hartje van Berlijn zijn en een half uurtje later in een prachtig bos lopen bij een mooi meer zijn of met een boot over de Havel gaan.
En buiten Berlijn in het oude oostduitsland heb je richting Pommeren de mooiste meren met weinig toerisme en de noordzee is ook spectaculair.
Bovendien zijn Berlijners een soort Amsterdammers...erg lekker losjes en genieters van het leven.
Bis morgen, macht's gut!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het doet zo goed om hier te lezen!
Tapas die een dronken iemand ziet en dan zo blij is dat zij zo niet meer hoeft te zijn, Gem die ervaart dat haar man reeds na een paar wijntjes ruzie zoekt en Safi die ondervindt hoe zelfs 1,5 biertje al zoveel invloed heeft op je energie, ook de dag erna nog. Deze dingen moeten we echt goed onthouden, ze zijn de andere kant van die Gremlin die op een moment zo lekker lijkt.

*Corinne dank je wel voor de bloemen en een hele dikke :sun: terug!

quote:


Originally posted by:
RJB

..hoe vaak heb ik in de afgelopen jaren niet gedacht "ik ben mijn intuïtie helemaal kwijt. Contact daarmee, contact met jezelf, contact met je eigen drijfveren en verlangens: die dingen komen allemaal weer terug als je niet meer drinkt..



Ik heb ook ervaren hoe de zuiverheid van waarnemingen/gevoelens enorm vervaagt door die alcoholroes. Ik werd egocentrisch, lui en sexueel gericht. Nu ik dat zo typ realiseer ik me dat ik eigenlijk een man aan het worden was??? :D

*Houtje: ik lig dus ook helemaal in een deuk van die film, elke keer weer, heb jij het ook met de Naket Gun serie?

*Safi: erger jij je nu niet aan het gedrag van je vrienden, omdat je meteen herkent hoe ze veranderen onder invloed omdat je dat zelf niet meer bent? Ik merk zelf dat ik aangeschoten mensen totaal niet serieus neem, bv.
Wel fijn dat jij en je man de alcohol nu allebei ende samen zo ervaren, blijkbaar hadden jullie die bevestiging nog een keer nodig, en deze uitwerking past precies bij hoe jullie er nu in (willen) staan, dus jullie gaan goed zo!

*An: het mooie is dat je eerst zelf iets hebt gedaan, of liever gezegd gelaten, om hier zo fijn te kunnen delen, een :musicnote: voor jezelf maakt :moon: voor ons allen!

Weltrust voor straks allemaal :lips: !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kaia Welterusten...en ja ik dank de sterren onder de hemel dat mijn man en ik samen op 1 weg willen lopen en dat we er samen voor gaan. Dat zie ik om me heen vaak genoeg anders...maar ja we zijn ook al 11 jaar bezig.


gek he dat blijf ik mezelf maar herinneren dat dit niet iets is wat ik gisteren heb besloten ...nee 11 jaar geleden en dat ik met vallen en opstaan en af en toe een stapje terug toch steeds dichter bij mijn eind doel kom nl de gevolgen van alcohol niet meer als prettig ervaren....de gevolgen op lange termijn niet maar ook een half uurtje na het drinken van het eerste biertje...normaal dronk ik gewoon verder om maar zeker te zijn dat ik mijn deel van de alcohol voorraad in mijn buikje kreeg maar nu denk ik na 1 biertje...shit...waar is mijn echte zelf?...wat heb ik gedaan...ik wil dit niet....en dan ben ik de volgende dag natuurlijk best wel blij en trots dat ik al zover gekomen ben dat 1.5 biertje me T E V E E L is...echt tof!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Blacky,
Ik vertroetel mijn teen.

@Benthe,
Het gaat nu heel goed met mij, dank je.

@Delta,
Na je geslaagde vlucht: slaap lekker.

@An,
:)

@Safi,
Ik heb mijn teen gestoten aan het randje bij de tuindeur. Het kraakte, maar dat was het randje gelukkig. Wel mijn nagel erafgescheurd tot op het vel. Need I say more? Ik heb niet gevloekt, maar wel heel hard au geroepen. :(

@Pippi,
Wees niet bang om dichterbij jezelf te komen. Hou van jezelf. Daar heb je gewoon recht op.
Van mij een hele grote knuffel.

@Safi,
Ik heb nog samen met mijn man en mijn Oost-Duitse vrienden bij de muur gestaan. Het is een heel vreemd gevoel, dat je vrij naar het westen mag stappen, terwijl je vrienden dat niet mogen.

@Kaia,
:) en welterusten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Safi en Delta, ik ben (behalve vandaag virtueel) een paar jaar geleden in Berlijn geweest, maar dat was vlak na de heel erge overstroming, dus dat was niet zo leuk.
Delta, door jou vlieg ik zo drie maanden achter je aan, dankjewel voor het vertrouwen en jouw trouw om me te begeleiden.

Pippi, wat je zegt doet me zo denken aan: ik moet, en ik hoor zo en zo te zijn.
Je behoort je goed te voelen? Wie zegt dat? Je behoort je helemaal niet op de een of andere manier te voelen. Jouw gevoel is helemaal van jou.
Wat wel helpt is er niet bij drinken (echt waar) want dan wordt jouw gevoel ECHT van jou.

Safi ik snap het van het boos aankijken. Is wel leuk. En elkaar kadootjes geven, positief dus in plaats van boos? Zou dat ook kunnen helpen?
Kadootjes hoeven geen geld te kosten, maar gewoon iets doen waarvan je weet dat de ander het heel prettig vindt.

Hier alweer het kopje afzak-koffie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne was dat zo'n
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUU
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kreet...doe ik ook altijd als ik me zeer doe heel hard schreeuwen.
Kusje op je bolletje

En dat van aan de muur staan is inderdaad heel spooky...ik heb wel bij vrienden van mijn zus in de tuin gestaan waar de muur door de tuin liep en als je op een stoel ging staan zag je die hokjes waar die soldaten boven in zitten met pistolen om te zorgen dat niemand de grens overgaat.
heb ooit eens Oost Berlijn bezocht in die tijd met heel veel cassette bandjes en die aan een stel jongens gegeven die we ontmoet hadden en uitnodigden voor lunch..ze waren over de moon met bandjes van Elvis en Cat Stevens en Prince...daar heb ik nog steeds goeie herinneringen aan...maar nu is het veel mooier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Safi, ik kan dus ook nog geen bier om me heen hebben. het ging 16 dagen goed, toen had ik ook een verjaardag op 18 september en afgelopen vrijdag ging het fout met de verjaardag.
Thuis alleen kan ik de trek aan, dan ga ik wat doen, hier bij jullie of met de honden wandelen, noem maar op.
Maar op de verjaardagen had ik het zo sterk, dat ik ook even net als die anderen de boel de boel wou laten, even ontspannnen, even door slapen, even geen zorgen enz..
Oh, wat ben ik gisteren slecht geweest, zelfs vandaag ben ik nog moe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Safi,
Heel mooi was dat na een andere zomer dat we daar waren de muur 'viel' op mijn verjaardag. Dat was nog eens een mooi cadeau.

@Marion,
Dat is nu een van de redenen waarom ik Refusal heb genomen. Zo heb ik wel geleerd dat ik me best kan ontspannen in een gezelschap bij een verjaardag zonder daarbij te drinken. Dat lukt zelfs beter.
Knuffel.

@Peppaschooter,
Welterusten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Safi, dat is wel de bedoeling, want zo'n kater vreet aan je.

Vrijdagavond zat er een vrouw naats me, die ik niet kende en ze vroeg aan mij of ik alcoholist was?????
Kun je voorstellen hoe ik gedronken heb. Ik zei, nee hoor, maar vanavond ga ik ff los.
Zij dronk water en ik dacht, zou zij soms ook.... alco zijn geweest, anders zou het niet zo opvallen denk ik. Misschien was het wel een van jullie ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...