Spring naar bijdragen

Maandag 17 november


Rudy

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 220
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Yazz, wauw daar wordt ik even stil van.
Soothe: ik snap volledig wat je bedoelt, ik zit er hier als beginnende stopper ook niet op te wachten. Ik zeg niet dat iedereen helemaal moet stoppen met drinken maar het zou toch fijn zijn te babbelen met mensen hier die een soortgelijk doel hebben. (minderen op stoppen bedoel ik dan)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

sas36

Ik heb vele malen in de jaren geprobeerd om te minderen maar dat werkte niet. beloonde mezelf altijd na een paar dagen minderen met een fles wodka,maar dat is het niet dus alleen totaal stoppen was de laatste optie en dat werkte. Dit gooit wel je hele leven om maar ik kreeg er mooie dingen voor terug ( zag de liefde van mijn vrouw en kinderen weer, ben zelf veel aardiger en liever geworden volgens de familie).

Yazz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yazz,
Mooi dat het je zoveel heeft opgeleverd. Ik weet diep in mijn hart wel dat ik eigenlijk ook zo zou moeten denken. maar het is net of ik dat nog niet kan. net of ik het gevoel heb dat er iets heel belangrijks van mij wordt afgepakt. Misschien moet ik nogmaals mijn neus hard stoten of misschien blijf ik wel gewoon niet drinken alleen dat wil of kan ik nu nog niet beslissen. misschien is het ook wel de angst van falen . want als ik nu zeg dat ik helemaal nooit meer drink en ik doe het wel weer een keer dan is dat een dubbele teleurstelling en wat ga ik dan doen ?????? waarschijnlijk helemaal weer overstag. daarom leg ik mezelf nu nog niet teveel op. iedere dag is er 1 en dan ben ik in ieder geval iedere ochtend tot nu toe even trots als ik zonder kater wakker wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sas, er wordt ook iets heel belangerijks afgepakt. Je verliest een vriend. een beetje een rouwproces!
En ga niet in termen van nooit denken, nooit is zo verdraaid lang. Per dag, dat is ruim voldoende!!
Hou het vandaag droog, en als je morgen wakker wordt, is het weer vandaag! en houd je het weer droog. Dat is op die manier te overzien!!
Groet. Aan de koffie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soothe,
de eerste pot thee is bijna leeg. Ik heb maar een thermoskan opgesnord uit de kelder want ik werd moe van het heen en weer lopen.maar ach het werkt.
en wat je zegt bij de dag. Dat bevalt me tot nu toe heel goed en ik moet ook niet te ver in de toekomst willen kijken denk ik.

Eva.
Het is niet verplicht om te schrijven hoor
de eerste dagen heb ik ook eerst veel gelezen maar begin nu te merken dat ik het achter mijn computer wel een veilige plek vind vooral als ik 's avonds alleen thuis ben (dat zijn voor mij de zwakke momenten)
Gewoon met het forum doen waar jij het meest aan hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Stolli

Ik zal je fatsoenlijk antwoord geven Stolli. Kijk, op het laatst voor mijn stoppen in januari zat ik op een krat bier...24 flesjes dus, per dag. Heb dat een aantal dagen volgehouden. Wat mij benauwde was dat ik nog niet omviel...sterker nog, zelfs in staat was 'fatsoenlijk' te praten, nou ja, zonder complete wartaal uit te slaan. Dat benauwde me dus, omdat ik weet dat je ver heen bent als je zoveel kunt verdragen.

Het uiterste wordt van je lijf gevraagd om dat gif eruit te gooien..efin, het is de op één na laatste fase; de omslag volgt dan snel...je lever geeft er de brui aan + zo'n beetje alle organen die geheid zijn aangetast. Dan volgt dus snel de laatste fase waarin alles onherstelbaar beschadigd is...van 1 biertje word je doodziek en in feite ben je ten dode opgeschreven.
Het verbaast me dat je dit niet weet. Je zegt in een kliniek te hebben gezeten, je bent bij de AA geweest enz.
Duidelijk dat je zo ver heen bent, dat je het niet meer WILT weten. Je schikt je zelfs in je lot. Wil je hier niet wegjagen, want ik vind het diep triest dat iemand zou ver kan gaan; zelfs het benul niet meer heeft dat ie met vuur speelt. Waarom? Omdat ik het in mezelf herken.

Logischerwijs kun je verwachten dat je hier de wind van voren krijgt, meer dan terecht!
We zijn geen koorknaapjes hier; de meesten van ons hebben al een lange lijdensweg achter de rug. Jij bent 39? Ik 52..waarvan 30 jaar in het teken van drank staan. Ook ik heb in een kliniek gezeten, de AA bezocht en diverse therapieën ondergaan. 15 Jaar terug kwam de ommekeer, simpel omdat ik toen al zo ver heen was dat opname onvermijdelijk was. Pas toen heb ik erkend dat ik een alcoholist ben en koos ik voor herstel.
In mijn handtekening kun je lezen hoe dat verder verlopen is. Yep, heb meerdere malen een terugval gehad maar van die 15 jaar heb ik 7 jaar geheel nuchter doorgebracht en 4 jaar matig gedronken.
En ja, ook 4 jaar weer overmatig gedronken...wat je zegt, een alkie blijf je altijd en als je die strijd wil leveren om droog te staan zul je er voor moeten knokken! Ook na een terugval de bek op het stuur en de draad weer oppakken.

Je bent arrogant beste vriend, wil je ongetwijfeld niet zijn maar het is niet anders. Met arrogant bedoel ik dat je je opwerpt als een Robin Hood die de rest van de alkies wel even gaat redden...man, vergeet jezelf niet te helpen, want als jij je naar de verdommenis z@pt laat je een kind achter en iedereen die je lief is...en dat is op zijn zachts gezegd vloeken met het leven.

Blijkbaar wil je niet leren van je fouten, prima...maar verwacht dan geen steun van het forum. Aan je zwaar onder invloed geschreven verhalen hebben we niets...zwaar onder invloed ja, want ook ik kon het toetsenbord nog foutloos bewerken na 12 halve liters, gelukkig schrok ik daarvan.
Misschien wordt het hoog tijd dat jij ook eens enorm schrikt...wordt wakker Stolli voordat je erin blijft!

Je bent niet uniek, er zijn er hier velen zoals jij....met een belangrijk verschil, we zijn hier het tij aan het keren! Pak je bij de lurven en doe mee! Dan pas krijg je het respect wat ook jou toekomt!
HOPPA!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...