Spring naar bijdragen

Zaterdag 17 oktober 2009


tasseke

Aanbevolen berichten

Johan misschien zou je eerst met het een en dan met het ander kunnen beginnen. Dus eerst datgene waar je het meest van af wil. Canabis dempt ook de smaak. Dus kan het best zijn dat je daardoor de alcohol niet meer proeft. Maar twee dingen tegelijk is erg zwaar. Als je dan terug valt is de pijn ook des te harder. nadeel zou kunnen zijn dat je meer gaat blowen. Dat risico zit er n.l. ook in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 358
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ik heb een oud huis (1970) relatief oud dus met kleine afvoerleidingen, niet gemaakt voor krachtige wasmachine, vaatwasser en lang-douchende pubers.

Eéns in de paar maanden haal ik bij de Welkoop (Boerenbond) 2 flessen HG Ontstopper. Ik heb PVC afvoeren dus daar kun je niet alles in pletteren, bv. de korrels die bestaan gaan een chemische reaktie aan en worden veel te heet voor de leiding.

Die vloeibare ontstopper wordt niet heet en is ook niet agressief en ik doe het 's avonds voor ik ga slapen. In de afvoer van de wasmachine ontstaat bv. ook aanslag (vetluis heet dat) door gebruik van vloeibaar wasmiddel en wasverwachter en dan is het de volgende dag weer oké.

Even het spul zoeken. Hebbes!HG ontstopper

Ik doe dan ook gelijk de wastafel boven (puberale hoeveelheden tandpasta) en in de keuken (etensrestjes en vetrestjes).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja Har
het is in feite dezelfde behandeling he, 12 stappen plan , maar dan wat vertaald. ben benieuwd

lukte me tot nu maar om 5 dagen geen alcohol te drinken , daarna werd ik zo onrustig en ontstond er zo'n erge drang om te drinken, dat ik die niet kon beheersen.
Ik kon me wel matigen gelukkig.
Ga nu proberen dat record van 5 dagen te verbeteren. Lijkt me een goed plan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
houtje

Die bestaan zelfs ook Har!


Een ontstoppomp!



Yep, maar die kosten wat meer (voor de riolering) dan een paar euries....maar laten we er maar over ophouden. Het compliment aan je was trouwens bedoeld voor het advies wat je aan Tas gaf.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, snelle Jelle is al naar de Appie geweest.
Lekker geen rijen vor de kassa en in 20 minuten
heen en weer.
Lekker warm brood en veel fruit.
Ik ga de deur niet meer uit vandaag.

Har, ja hoor ik heb het laten bezinken.
Waarom ben je verontwaardigd?

Vicks is absoluut uit den boze als je longontsteking hebt.
Veels te warm, dat wakkert de bacterien alleen maar aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi Har
is de roes van alcohol en het stoned zijn dan niet ongeveer hetzelfde, je even anders voelen in de prettige sfeer die jezelf hebt aangeleerd,
ja ik vraag me nu af waarom ik, dat nog denk nodig te hebben??
het is zo'n gewoonte geworden he.
ook dat doorbreken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Har,
Okee. En thanx.

Dar,
Ja, tavdiurK heeft dat wel en anders de Praxis of zo.

Tas,
Stomen is eigenlijk als iets "vol" zit of verstopt, maar je longblaasjes zijn kapot dus ik zou uitkijken!

Johan,
Als je de 12 stappen doet (of ze nou van de AA zijn of niet) kan je er alleen maar beter van worden.
Ik moet je wel zeggen (persoonlijke ervaring) als je iedere keer stopt en dan weer gaat drinken, wordt het steeds moeilijker om te stoppen. Je "went" dan als het ware aan het idee: oooooo ik krijg nu even geen alco binnen maar dat geeft niet, over 3 dagen komt er weer wat binnen.
Probeer daar eens wat meer info over te vinden, wat het verstandigste is om ermee om te gaan, ik kan nou wel gaan gillen dat het het beste is dat je helemaal stopt maar je moet zelf zover zijn om die knop om te zetten.
Als je naar de site van Alcohol de Baas gaat, kun je online het boek lezen (PDF-bestand) dat 10 forumdeelnemers hebben geschreven over hún alcohol de baas worden. Misschien heb je er wat aan!
Ik wens je er sterkte mee, stoppen is niet makkelijk maar uiteindelijk levert het ZOVEEL op.
Je zit alleen met het punt dat de lange termijn voordelen niet meteen zichtbaar zijn, maar de korte termijn nadelen wél. Maar echt, het is een paar dagen afzien en dan ben je een stuk verder. Als je jezelf iedere week zo martelt om 5 dagen niet te drinken en dan weer wel, doe je in wezen hetzelfde.
Ik weet dat het simpel klinkt maar je kunt ook dag 6 en 7 gewoon tandhakken en doorbijten dan ben je al een hele week gestopt zomaar ineens! En kun je op weg naar je tweede week!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De prettige sfeer die je beschrijft Johan noem je in een woord tegelijk met een roes. Aan een roes, zeker als die tot verslaving leidt kleven nogal wat nadelen (understatement) enfin, je zit hier niet voor je zweetsokken ;)
Je zegt het zelf al....waarom heb je het nodig. Kan jij alleen maar antwoord op geven, zolang het nog niet zover is zal daar zelfonderzoek aan vooraf moeten gaan. Je hebt het over de 12 stappen....die zijn een goede leidraad.
Kan me herinneren dat er voor drugsverslaafden aparte zelfhulpgroepen waren, maar ik neem aan dat jij het bij soft-drugs weet te houden?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja Har
alleen softdrugs die je helaas koopt in die malafide zaken die ze coffeeshops noemen,
vanaf de jaren '60 he (hippiejaren, ook naar India geweest..)
heb wel eens 5 jaar niet geblowed. toen werkte ik in een omgeving waar hash/weed niet werd getolereerd. enkel bier! werd toen echt dik..

heb ook nog enkele jaren coke gebruikt, maar dat is 30 jaar geleden, toen ik nog in een scene verkeerde.
taal daar niet meer naar en geef er zeker geen cent aan uit

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Plopperdeplop...die gootsteen van Dar blijft intrigeren :D....iedereen gaat erop in. Eerst maar eens de chiffon eraf halen, dat is een goed begin.

Morgenavond naar de film Isa. "De helaasheid der dingen" schijnt een prima filmpie te zijn. Is door de plaatselijke toneelvereniging ook een bewerking van gemaakt; de Afslag hier in Ehv. Ga me er aanmelden....lijkt me erg interessant om naast mijn toneelwerk bij de Boei te doen. Theo Maassen zit in het bestuur en ze zoeken mensen die aan de zelfkant van de maatschappij hebben geleefd of nog leven om te participeren. Kreeg de tip van F. die ik in de opvang heb leren kennen....ze zijn met het stuk het hele land doorgeweest!
Is dus haast een must om ook de film te kijken :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haa, Johan dan ben jij een oudere jongere alla Koos Koets! Say no more! Tsja, die ren-je-rot maatschappij hè, ga je haast vanzelf voor op de loop (lees op de vlucht).
Heb je inmiddels wel een beetje je draai gevonden in het beoefenen van je talenten? Zinvolle tijdsbesteding?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Druppie heb nog ff gekeken naar de pagina van gisteren. Hoop dat je je vandaag wat minder eenzaam voelt. Het rotte van eenzaamheid is, dat je daar niet voor kan kiezen. Ook al ben je onder heel veel mensen. Kijk naar alle topartiesten. Alleen zijn daar kies je voor en voelt niet rot aan. Eenzaamheid daarentegen wel. Dat knaagt aan je ziel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja Har,
vrijwilligerswerk he.
lees de krant voor in verpleeghuis (wat stinkt het toch naar pies daar!) en ga een maatje ""opzoeken binnenkort bij humanitas.
solliciteren naar een betaalde baan doe ik ook...en tsja ga weer eens proberen te lezen in een halfuitgelezen boek

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...