Spring naar bijdragen

Kom je ooit helemaal van een gokverslaving af?


Kristallen

Aanbevolen berichten

Na enige tijd log ik weer eens in op dit forum en ik schrik nogal als ik zie dat mijn eerste post dateert van 2017! Ik schrijf daar dat ik al meerdere jaren gok en inderdaad, ik zie net in een oude spreadsheet van 2010 dat ik toen al gokte (500 euro op Nederland gezet in de WK finale :blush:). We zitten nu in 2023 dus dat is al 13 jaar!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet gokvrij ben. Ik heb wel nog steeds budgetbeheer en ook mijn kaartlezer ligt bij mijn moeder. Daarnaast heb ik (doorgaans) ook geen mobiel bankieren app. Daardoor ben ik inmiddels wel schuldenvrij en van 10k schuld naar ongeveer 10k spaargeld.

Wel is het zo dat ik soms als ik wat meer geld op mijn boodschappenrekening heb, ik de bankieren app stiekem installeer en activeer met de kaartlezer als ik bij mijn moeder op bezoek ben. Eergisteren is dit ook weer gebeurd. Ik stortte 85 euro en won na tien minuten al 1200 euro. Uiteindelijk is dit natuurlijk weer opgegaan waarna ik nog meer stortte totdat ik nog maar 10 euro over had. Ik denk dan kan ik nog een brood en wat smeerkaas kopen tot het volgende weekgeld komt. (Ja zo denk ik dan). Toevallig kreeg ik de volgende dag een flink bedrag van servicekosten teruggestort van de woningvereniging waarmee ik ook weer doorging met gokken. Het liep uiteindelijk met een sisser af. Ongeveer 750 gestort en 1000 laten uitbetalen. Doordat ik er weer mee bezig ben geweest en ook een beetje winst heb gemaakt, merk ik dat ik er toch weer helemaal in zit nu. Ik heb de app er op tijd weer af gegooid, maar ik voel een behoorlijke drang om binnenkort weer meer te gaan spelen.

Ik merk dus toch dat ik het gokken gewoon niet kan laten. Al weet ik dat mijn spaargeld veilig is bij de budgetbeheerder. Het zou toch fijn zijn als ik er helemaal van af was. Maar zoals gezegd val ik nog af en toe terug met relatief kleinere bedragen waardoor ik weer een week op een houtje moet bijten als het misgaat.

In die 13 jaar heb ik meerdere keren in de problemen gezeten. Hele spaargeld was weg. Een doorlopend krediet van 10.000 ook verjast. Plus dure spullen verkocht op marktplaats om ook mee te kunnen gokken. En dan nog de vele sessies met kleinere bedragen tussendoor. Ik heb het niet nageteld maar het zal minmaal 35 tot 40.000 euro zijn wat ik vergokt heb.

Zijn er hier mensen die kunnen zeggen dat ze meerdere jaren helemaal gokvrij zijn? Ik zelf dus niet. Ik hou het hooguit 2 maanden uit. Ik vraag me af of ik wel echt wil stoppen....

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey kristallen ik kom ook af en toe nog op deze site om te kijken hoe het iedereen vergaat.ik ben inmiddels meer dan twee jaar gok vrij.Daar is wel een hoop ellende en geld verspilling aan vooraf gegaan .Maar het is gelukt en weinig drang ook.Weet van mijzelf dat als ik ooit weer begin ik weer in die cirkel terecht kom .grt 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...

Kristallen,

Het blijft een moeizaam proces, maar lees wel dat je al jaren jezelf beschermt en bewust bent je acties. Dat is alle hele grote winst en als dat momenteel de situatie is, is het maar zo. Ben zelf in 20 jaar ook maar maximaal 1,5 jaar gokvrij geweest en zelf nu ik al meerdere jaren niet meer het het viceuze gokwereldje zit is lukt het ook nog niet om al jaren gokvrij te zien. Het blijft lastig, maar elke dag is winst!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de reacties.

Even een update. Ik ben nu 4 maanden geheel gokvrij! Ik heb sinds kort ook weer mijn geld in eigen beheer. Het kwam zo dat ik bankafschriften ben gaan terugkijken. Het bleek dat ik bijna het dubbele vergokt heb in totaal dan wat ik eerst dacht. Het ligt waarschijnlijk tussen de 70 en 80 duizend euro.

Toen ik dat opmerkte kwam nu wel echt het gevoel dat ik er klaar mee was. Dus vanaf dat moment Gamban geinstalleerd waardoor ik uberhaupt niet meer op goksites kom. Ook Cruks is nog aktief. Al deze dingen hebben ertoe geleid dat ik nu weer zelf verantwoordelijk ben voor mijn geld. De drang is er totaal niet meer. Dus om terug te komen op mijn eigenlijke vraag. Ik denk nu wel dat het mogelijk is om geheel te stoppen. Als je maar het gevoel krijgt dat het echt helemaal klaar is. Tuurlijk blijft er altijd risico op terugval, maar dat voelt ver weg en met de nodige maatregelen wordt dat vrijwel onmogelijk.

Dus geloof erin dat het kan. Ik ga ervan uit dat ik hier over een paar maanden weer een positief bericht kan plaatsen.

Veel succes iedereen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...

Even een update. Ik ben een tijdje niet aktief geweest op dit forum. Met name omdat ik eigenlijk helemaal niet meer bezig was met gokken en de verslaving. Maar na 8 maanden geheel gokvrij te zijn geweest is het recent weer misgegaan. Ik heb sinds een tijdje mijn geld weer in eigen beheer. Wel had ik nog een gokstop lopen en had ik dus ook Gamban op mijn apparaten geinstalleerd.

Nu had ik enige tijd geleden problemen met mijn PC. Ik kon geen enkele website meer bezoeken. Gamban gaf steeds een melding dat het geblokkeerd was. Toen dus de PC geheel opnieuw geinstalleerd omdat ik geen andere oplossing zag. En omdat mijn gokstop weer was afgelopen, kreeg ik toch weer zin om te gaan gokken. Gelukkig is niet alles opgegaan. Maar mijn spaargeld is wel weer gehalveerd. Erg jammer. Nu toch maar weer de gokstop aangezet in de hoop dat ik het op die manier kan laten. Maar ergens knaagt het toch. Net alsof ik niet (helemaal) wil stoppen met gokken. Kennen jullie dat? Dat je door fikse winsten uit het verleden toch het gevoel houdt dat je ze ooit nog een keer een poot kan uittrekken die casino's. Maar dat zal wel niet lukken. Ik hoop dat ik over enige tijd hier weer kan posten dat ik toch nog gokvrij ben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...