Spring naar bijdragen

Jan2

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Jan2's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Jan2

    Voorstellen / gestopt met drinken

    Even een update - de afgelopen maand is prima verlopen als ik kijk naar het stoppen. Geen enkele drang naar alcohol en ook geen afkickverschijnselen. Trots op mezelf! Waarom dronk ik ook alweer zoveel? Ik weet het niet precies, maar zoals ik eerder meldde kon ik nooit in slaap komen als puber. Vanaf ongeveer mijn 12e lag ik uren wakker in m'n bed voor ik in slaap viel met als gevolg steeds een veel te korte nacht. Dat probleem verdween sinds ik 's avonds wat dronk toen ik op mezelf ging wonen, en nog wat, en nog eentje... En om eerlijk te zijn: vanaf dag 1 na het stoppen vorige maand keerde mijn 'puberprobleem' terug. 's Avonds niet in slaap vallen, 's ochtends nooit wakker te krijgen door slaapgebrek. Eerst dacht ik nog dat dit er bij hoort, maar ik voel me weer net als toen ik een tiener was. Ik heb de afgelopen maand steeds zo kort geslapen dat mijn gezicht er vermoeider uit ziet dan toen ik nog dronk. Ik voel me ook zo. Ik heb net een paar biertjes gedronken, grappig genoeg precies 1 maand nadat ik gestopt was. Dat was niet gepland maar realiseer het me nu. Ik voel me nu wat moe en ga naar bed. Hopelijk slaap ik lang (ik hoef morgen pas om 8.30 uur weer (thuis) te werken). Ik zal morgen de huisarts bellen, want dit werkt niet. Stoppen met alcohol is geen probleem, maar niet slapen is een drama..
  2. Jan2

    Voorstellen / gestopt met drinken

    Hoi @Noortje72, ja, dat lijkt er inderdaad bij te horen. Hopelijk is dat snel voorbij. Voor de rest voel ik me prima. Ik lijk met nauwelijks slaap en zonder alcohol overdag zelfs meer energie te hebben dan lang slapen met alcohol op 's avonds al die jaren. Hopelijk geldt voor jou hetzelfde. Succes ook!
  3. Jan2

    Voorstellen / gestopt met drinken

    Bedankt voor het hartelijke onhaal en jullie vriendelijke reacties/tips! Ik ben weer thuis van het werk en ben kapot. Ik denk dat het nu wel lukt om te gaan slapen. Wellicht word ik vannacht of heel vroeg wakker, maar dat vind ik minder erg dan helemaal niet slapen. Ik zal jullie op de hoogte houden.
  4. Beste allen, Ik ben een man van begin veertig en ben vier dagen geleden gestopt met drinken. Sinds mijn 22e is er zelden een dag voorbij gegaan waarop ik niet dronk. Altijd 's avonds, meestal bier, soms wijn maar nooit sterke drank. Al jaren leefde ik met het idee om te minderen maar dat is me nooit gelukt. Al ik één biertje gedronken had was het kwaad voor de rest van de avond al geschied. Daarom heb ik vorige week besloten om helemaal te stoppen. Drinken deed ik overigens vooral om in slaap te kunnen komen (kom ik zo op terug), wat meestal prima lukte na een biertje of 6 (flesjes). Sinds ik 50% thuis werk sinds corona vorig jaar werden er dat vaak meer. Bij het googlen naar onthoudingsverschijnselen (ik dronk toch fors) kwam ik de meest vervelende maar ook gevaarlijke zaken tegen: zweten, trillen, delerium, hallucinaties, slapeloosheid etc. Tot nu toe heb ik gelukkig nergens last van. Nou, op één ding uit het lijstje na dan: slapeloosheid. Het is nu vroeg in de ochtend en ik heb alleen maar achter de computer gezeten vannacht. Mijn dag- en nachtritme is compleet verstoord sinds de eerste nacht na het stoppen. Ik ben totaal niet moe en als ik in bed ga liggen doe ik geen oog dicht. Wel vervelend want over twee uur moet ik werken. Waarschijnlijk gaat dat 's ochtends prima, maar vanmiddag zal het zwaar worden. Maar het gemak waarmee ik kon stoppen met drinken troost me. Nu moet ik nog een goede manier vinden om een goed slaapritme te vinden. Van kinds af aan heb ik een biologische klok die gevoelsmatig geen 24 maar eerder 25 of 26 uur in een etmaal telt. Dat betekent dat ik 's avonds nooit moe ben. En dat is lastig als je 8 uur nachtrust wilt hebben. Tips zijn van harte welkom!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...