Spring naar bijdragen

Emmy

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    432
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Emmy's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. @Woman link zou fijn zijn!
  2. Goedemorgen, hoor de regen buiten alweer kletteren….. Spannende week gehad, maar niet gedronken. Ook niet echt behoefte aan gehad. Vraag me wel af of jullie ook nog steeds zo’n moeite hebben om te ontspannen. Eén van de kinderen kreeg deze week de examenuitslagen. Heb me de hele dag op zitten vreten, maar ze was geslaagd. Daarna lukt het echter niet om te ontspannen en blij te zijn. Dagen daarna helemaal kapot. Hoofdpijn, moe…. Dan schiet wel door mijn hoofd dat het met alcohol gemakkelijker geweest was. Hoe doen jullie dat?
  3. Emmy

    29 mei 2024

    @Ayla89 Mijn ervaring is wel dat het zo werkt. Ik ben vrijwel direct nadat bleek dat ik een burn out had gestopt met drinken. De paniek en het piekeren werd daardoor wel heviger en ik beleefde het ook anders. Mijn man heeft toen quasi serieus wel eens geopperd of ik niet weer kon gaan drinken. Nu anderhalf jaar later heeft alles meer een plekje gekregen. Angst en piekeren zijn er nog wel, maar het voelt toch anders. Geen idee of het komt door therapie of stoppen met drinken, maar denk dat het sowieso een kwestie is van lange adem en niet te snel te veel verwachten van jezelf.
  4. Emmy

    Klaar mee

    @Maverick @lady jane @Lonster1 Dank voor jullie reacties! De tijd zal leren hoe het verder gaat. Vind het ook een beetje kip en ei verhaal. Komt de burn out door het drinken of ben ik gaan drinken door alle stress. Ach, uiteindelijk maakt het ook niet uit denk ik. Het gaat erom hoe ik er nu mee om ga. Probeer idd mild en vriendelijk te zijn naar mezelf toe en dat helpt zeker!
  5. Emmy

    Klaar mee

    Moest even zoeken naar mijn eigen draadje. Al een tijdlang niks geschreven hier, maar de mijlpaal van anderhalf jaar niet drinken vind ik wel een mooie gelegenheid om terug te blikken. Wat heeft het me opgeleverd om zo lang nuchter te zijn. Ten eerste heb ik gemerkt dat het ook zonder drank gezellig kan zijn op een feestje en dat ik er geen probleem mee heb dat anderen wel drinken. Wel kan ik na een feestje de volgende dag een enorm katergevoel hebben. Denk gewoon door slaaptekort, maar vroeger schoot dan door me heen: ‘shit, toch weer te veel gedronken’. Ik ben veel afgevallen en tot nu toe is dit blijvend. Komt ook doordat ik veel gezonder ben gaan eten en veel meer sport, maar had ik nog gedronken dan had ik hiervoor nooit de motivatie gevonden. Door het sporten heb ik leuke nieuwe mensen leren kennen. Ik voel me veel fitter en zie er beter uit. Waarom dan toch af en toe twijfel. Denk omdat ik me nog steeds niet helemaal happy voel. Mijn burn out heeft er toch dieper ingehakt dan ik voor mezelf toe wilde geven. Ik merk dat ik qua energie en hoeveelheid prikkels die ik aankan toch beperkingen heb. Dit besef daalt de laatste tijd steeds meer in en maakt me verdrietig. Vraag me ook af of het nog beter gaat worden. En denk soms dat met een glaasje witte wijn alles er beter uit gaat zien. Voor even dan. Want diep van binnen weet ik ook wel dat het geen goed idee is. En zo worstel ik wat door. Met gelukkig ook vaak fijne momenten en heel soms kan ik me ook oprecht gelukkig voelen. Zoals nu. Met een trots gevoel dat ik het de afgelopen anderhalf jaar toch maar mooi gedaan heb!
  6. Emmy

    Jaarpact

    @Bob Zeker mooi! En ik ga nog even door 😁
  7. @Lonster1 Die mensen zijn er gelukkig wel. Maar wil ook niet altijd lopen ‘zeuren’. Zo voelt het tenminste vaak wel. Maar vanmiddag wat administratie weggewerkt. Hikte ik al langere tijd tegen aan. En daarna lekker een eind gewandeld met man. Voel me nu wel beter.
  8. @lady jane Beetje kip en ei verhaal met de drank en burn out denk ik. In ieder geval heb je gelijk en helpt toegeven aan de angst niet. Pieker mezelf dan alleen maar steeds dieper de put in.
  9. Morgen allemaal, @lady jane sterkte met alles. En ook voor @ikkanhet sterkte. Hier gaat het niet zo lekker. Bang voor een terugval van mijn burn out. Voel me echt bagger. Lastige werkdingen die de komende tijd nog veel tijd gaan vergen. Van alles mis aan ons huis. Gisteren echt in de verleiding gekomen om een glas wijn te drinken. Niet gedaan en voelde al vrij snel ook de behoefte niet meer. Maar toch…. Vind op het moment alles even k…
  10. @alesto Haal hier altijd wel drank in huis voor bezoek, maar niet in overvloed. Op is op. Dan drinken ze maar wat anders. In het begin gooide ik de restjes direct weg. Tegenwoordig niet meer, maar mijn partner drinkt nauwelijks, dus moet het dan vaak later in de week alsnog weggooien. Maar zou zeggen: bij twijfel niks in huis halen. En dan idd maar eerlijk zijn en zeggen dat je er nog steeds moeite mee hebt en daarom niks in huis haalt.
  11. Emmy

    zondag 17 maart 2024

    Goedemorgen, Hier net bruut wakker gemaakt door de wekker. Moet al op tijd bij de sport zijn. Gelukkig nooit problemen gehad met slapen. Met drank niet en zonder ook niet. Kan altijd een overal slapen. Een voorrecht. De laatste tijd wel erg moe. Zo moe zelfs dat ik gisteren rond 16:00 uur in slaap ben gevallen op de bank. Denk al een tijdje: kijk het nog even aan. Maar misschien toch eens bloed laten prikken.
  12. Goedemorgen allemaal, Ja, die nuchtere zaterdagochtenden. Zo heerlijk! Vanmorgen al vroeg eruit en een heerlijk eind hardgelopen. Was gedaan en uitgebreid koffie gedronken. Was voorheen echt niet gelukt. Dan was ik er nu waarschijnlijk net uit. Balend van mezelf dat er weer een halve zaterdag verpruts was. Leuk trouwens al die nieuwkomers! Of eigenlijk misschien niet, maar wat meer leven op het forum vind ik wel prettig
  13. Ha @lady jane, ik ben er nog en het gaat goed! Afgelopen tijd druk geweest met allerlei leuke dingen en merk dat de alcohol steeds meer op de achtergrond raakt. Hierdoor ook minder hier.
  14. Emmy

    Jaarpact

    @Bob Dank! En wat je zegt: de gewoonte om niet te drinken is er zo ingesleten inmiddels dat het heel normaal geworden is. En dit pact is ook een grote stimulans. Moet er niet aan denken om weer helemaal bij 0 te beginnen.
  15. Emmy

    Voorstellen

    Ha @Nienes Laat het maar gewoon gebeuren. Eerst maar eens kijken of de klik er is idd. Zelf heb ik veel gehad aan de therapie die ik gevolgd heb. Nooit wat gemerkt van oordelen al zal ze er best wel het eea van gevonden hebben. Bedenk dat je er voor jezelf zit en dat het niet uitmaakt wat de ander er van vindt. Daar heb ik namelijk nog wel eens last van. Dat ik me stoerder en sterker voordoe dan ik ben. Wens je veel succes toe!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...