Spring naar bijdragen

drinker90

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

drinker90's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. drinker90

    Ik ben terug

    Hallo allemaal, mijn stopmaand verloopt goed. Alleen weet ik niet wat ik in de avond wel moet drinken ipv alcohol, houd niet van frisdrank en drink de hele dag al water en koffie . Wel bevrijdend om niet te hoeven drinken, wellicht plak ik er nog een maand aan.
  2. drinker90

    Ik ben terug

    Ik hoopte eigenlijk op 4 pammen om in 4 stappen naar 0 alcohol af te bouwen. Maar heb er maar liefst 20 gekregen. Maar ik maak er geen misbruik van, hooguit 1 per week. Maar momenteel is er zoveel aan de hand naast de scheiding, broer in het ziekenhuis, een plots voortijdig sterfgeval dat rechtvaardigt de pammen wel denk ik, maar wie ben ik. Ook merk ik dat mijn lichaam veranderd, ik was plots 2 kg kwijt en hongergevoel en is toegenomen, misschien logisch want ik drink in de avond normaal makkelijk 1000 kcal weg. 23 augustus begint mijn droge maand, vind het spannend maar heb er ook zin in. Tijd om lichaam en geest weer op scherp te zetten. Ik heb al genoeg activiteiten om de avonduren door te komen. Want mijn grootste valkuil is verveling.
  3. drinker90

    Ik ben terug

    Hier heb ik wel vragen over, vind je het OK als ik dat via PB doe?
  4. drinker90

    Ik ben terug

    Ja, we lagen niet op lijn over bepaalde zaken. Zij is heel extrovert, ik ben stil en op mijzelf. Zij gepassioneerd ik berekend. Beiden zijn we binnenvetters, en kunnen we moeilijk onze eigen ergernis begrijpen. Communicatie is waar het stuk op is gelopen. Iedereen is anders misschien werkt stoppen niet voor mij maar minderen wel. Misschien werkt minderen niet voor jouw maar stoppen des te beter.
  5. drinker90

    Ik ben terug

    Hallo allemaal, een jaar geleden heb ik mij hier aangemeld en voorgesteld in het draadje "29 en verslaafd" waarin in uitlegde dat ik ging minderen voor mijn toekomstig gezin. Inmiddels ben ik 30 en dat gezin zit er niet meer in want mijn vrouw en ik gaan scheiden, niet door alcohol trouwens. Dit leek mij de ideale tijd om er wat aan te doen . Dat niet maar ik ben er klaar mee. Dus ik ben 2 weken geleden in mijn vakantie van 2 flessen wijn per dag naar 1 gegaan. Dit ging eigenlijk prima dus ben 1 week geleden van 1 fles wijn naar 3 biertjes gegaan. Toen staken de aloude slaapproblemen de kop op (ook add/adhd gerelateerd), de reden waarom ik ooit ben begonnen met drinken denk ik. Waar ik normaal gesproken ondanks tegenslagen heerlijk kon slapen omdat ik gezopen had, ging dat nu niet. Dus ik ben een paar dagen later naar de huisarts gegaan en heb temazepam gekregen. Die heb ik gebruikt toen ik afgelopen zaterdag van 3 naar 2 biertjes ging, en plan ik wekelijks te gebruiken zodra ik weer ga minderen. Nu heb ik vandaag besloten om mijn "drinktijd" 2 uur later te laten ingaan, van 19:00 naar 21:00 en merk ik toch dat ik rond 19:00 "trek" begin te krijgen. Vreemde eend (of niet) als ik ben heb ik besloten mijn brouwkamer op te ruimen, jawel een alcoholist die zijn eigen bier brouwt en schoonmaakt rond zeker 20 liter bier als hij kwetsbaar is. Maar het hielp zeker. Zelf gebrouwen bier beschouw ik gek genoeg als iets heel anders, dat drink je alleen tijdens een goed gesprek of ééntje als er een goede vriend over de vloer komt. Eigenlijk is mijn doel om het bij 2 biertjes te kunnen houden en 2 dagen per week helemaal zonder. Maar eerst wil ik een maand stoppen. Misschien maak ik het Ik maak het mijzelf onnodig moeilijk maar mijn hobby's zijn zo belangrijk voor mij dat het me moet lukken. Tegelijk ben ik in het ad(h)d traject bezig om daar ook eens iets aan te gaan doen. Na de diagnose op mijn 13e heb ik het eigenlijk altijd verwaarloosd en terugkijkend loopt het als een rode draad door mijn leven. Ik heb het bij de psycholoog ook voor het eerst openlijk verteld over mijn alcoholmisbruik, lucht eigenlijk best op. Het schijnt ook dat ad(h)d en alcoholmisbruik ook hand in hand gaan. Maar ik merk wel de behoefte aan contact met mensen die in een soortgelijke situatie gezeten hebben en er bovenop (zijn) (ge) komen. Voorheen kon ik alles kwijt bij mijn vrouw, nu dat weg valt zoek ik toch een soort vertrouwenspersoon. Daarom mijn herintroductie hier.
  6. drinker90

    29 en verslaafd

    Ik denk dat ik best goed voor mijzelf ben, ik ben fit, eet gezond (los van 1 dag per week afhaal), heb een goede baan en heb ook nuttige hobby's. Alleen maak ik het mijzelf onnodig moeilijk met teveel alcohol. Dat is precies de reden dat ik wil stoppen, voor mijn vrouw, een evt kind en mijzelf. Ik wil de veilige stevige basis voor het gezin vormen. Nu kan ik dat nog, maar als het verder uit de hand loopt niet meer, en dat is mijn grootste angst.
  7. drinker90

    29 en verslaafd

    Mijn plan was altijd hetzelfde. Eerst 1 fles per dag voor x aantal dagen, dan 3 glazen, dan 2 dan 1 dan stoppen. Dit alles om ontwenningsverschijnselen af te wenden en nog steeds te kunnen presteren op werk. Met andere woorden afkicken met minimale ontwrichting. En voor mijn informatie, wat kan de huisarts voor mij betekenen in dit geval?
  8. drinker90

    29 en verslaafd

    Ik herinner me mijn eerste biertje nog. De geur en smaak van de hop, en de smaak van de mout, en de effecten van alcohol. Ik was plots ontspannen, en kon eindelijk mijn gedachten en gevoelens uitspreken. Ik voelde mij bevrijd van mijn eigen angsten en onzekerheden. Denk dat dit de reden is dat ik zoveel drink. Gedachtes weg drinken, ontspannen en over mijn emoties kunnen praten.
  9. drinker90

    29 en verslaafd

    Hallo allemaal. Al jaren probeer ik mijn alcoholgebruik onder controle te krijgen. Doordeweeks lukt dit (meestal) aardig, dan kan ik het bij "slechts" een fles wijn per avond houden. Maar in de weekenden worden dit 2 flessen, tijdens vakanties soms wel 3. Na vakanties weer aan het werk gaan is dan ook erg moeilijk, van 3 flessen naar 1 per avond heeft dan ook gevolgen zoals slecht slapen, nachtmerries, milde hallucinaties(lichtflitsen), slechte concentratie, veel zweten s nachts en behoefte aan drank. Hierdoor realiseerde ik mij dat ik lichamelijk en geestelijk verslaafd ben geraakt aan alcohol. Eigenlijk wist ik dit al jaren geleden, maar er is nogal wat nodig om dat te erkennen. Ik heb het goed bij mijn werkgever, ben getrouwd met een geweldige vrouw, we hebben een prachtig thuis en we denken aan een kind als dat ons gegund is. Ondertussen ben ik moe, voel ik mij een 70 jaar oude man en "moet" ik altijd drank voor handen hebben om ontwenningsverschijnselen af te wenden, of me normaal te laten voelen. Terwijl ik gewoon een goede man voor mijn vrouw en in de toekomst een goede vader voor mijn kind wil zijn, lukt het mij niet om gewoon na twee wijntjes naar bed te gaan. Tot nu toe heeft mijn probleem geen schade gedaan aan werk of privésfeer. Alleen mijn vrouw en vader weten dat ik teveel drink. Maar ik weet ook dat deze situatie onhoudbaar is. De reden dat ik dit post is dat ik mij ongehoord en (tegen beter weten in) alleen voel in dit probleem, en voel dat ik er een soort dubbelleven aan overhoud.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...