Spring naar bijdragen

Petramaas

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Petramaas's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Petramaas

    1 week nuchter

    Hoi allemaal, ik ben nu 2 maanden gestopt. Zonder terugval. Ben er zelf nog verbaasd over. Ik heb nog steeds perioden van trek, maar steeds korter en minder frequent. Vooral stress situaties roepen het op. Ben inmiddels op 2 avonden lange lessen Pilatus’ en Yinyoga gaan doen. Is een mooie avondvullende vervanger en qua geld is het geen probleem. Financieel is stoppen ook voordelig toch. Merk verder niet zoveel. Ben minder moe en heb meer energie. Bijvoorbeeld om die 2 avonden de deur uit te gaan..... hoe is het met jullie?
  2. Petramaas

    1 week nuchter

    Hoi allemaal, goed bezig, fijn om te lezen. Ik ben nu 5 weken zonder alcohol maar heb nog steeds die momenten van hevige trek. Wat goed Tiswa dat je de druk van een vriend kon weerstaan. Ik mijd die situaties nog steeds. Alles wat me beetje stress bezorgd gaat gepaard met de aandrang om drank te kopen. Kan het wel nog afwenden omdat ik de voordelen, van goed doorslapen en nu ook minder moe voor ogen hou. En het duurt maar een half uurtje tegenwoordig en niet meer de halve dag. Dus volhouden loont.
  3. Petramaas

    Even voorstellen

    Bedankt voor alle tips. Het lukt me nu al een maand om niet te drinken! Voor mij best een mijlpaal. Ik merk dat als ik de trek gewoon aanvaard als iets wat er even bijhoort, dat het dan sneller weggaat. Voor mij werkt het niet om het te vervangen door andere gedachten. Dan lijkt de trek alleen maar sterker te worden. Dus ik zit het nu gewoon uit. Hallo, daar ben je weer. En ik bekijk in welke situatie het ontstaat. En ik mijd echt triggers zolang het lukt. Wat ook meewerkt is dat de vermoeidheid minder wordt. Ik slaap ‘s nachts veel beter. Dus allemaal cadeautjes. Ik weet dat ik er nog lang niet ben, maar het begin is er. lieve groetjes, Petra
  4. Petramaas

    Even voorstellen

    Hoi allemaal, bedankt voor de tips. Ik ga een lijstje aanleggen met alternatieve activiteiten die ik kan inzetten op zware momenten. En nee, het is niet mijn eigen naam. Maar klinkt wel gezellig. groetjes petra
  5. Petramaas

    Even voorstellen

    Hoi lieve mensen, ik ben Petra en net weer 3 weken gestopt. Eerdere stoppoging was 2 jaar geleden met antitrekmedicatie. Dat hielp maar toch weer begonnen. Maar nu toch hoge leverwaardes geprikt en was erg moe. Dronk een fles wijn per dag. Dat was minder dan 2 jaar geleden maar toch. Van Naltrexon wordt ik nu onrustig en slaap ik slecht. Dat kan ik er niet bijhebben. En dus veel trek, vooral overdag bij drukte op werk. Zomaar om 11:00 uur bij de koffie trek. Terwijl ik alleen ‘s avonds dronk. En ‘s avonds als ik relaxed ben valt het mee. Maar toch bang voor terugval. hoop ik goede tips te krijgen en te geven om vol te houden. lieve groeten, Petra ..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...