Spring naar bijdragen

Moos

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Moos's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. In de ggz werd het verplicht gesteld bij sommige cliënten. Als ze dat middel niet namen viel dat onder weigeren van behandeling en konden ze gaan, plat gezegd.
  2. Ik heb net de apotheek gebeld nav een eerdere reactie op dit draadje: de apotheek en huisarts hebben inmiddels contact met elkaar gehad en er wordt in die kringen toch wel verwacht dat dit een probleem kan gaan worden voor mensen met een verslavingsgevoeligheid. Het is niet even met een weekje opgelost bedoel ik.
  3. Nee Lieke, dat wil je inderdaad niet. Ik ben er echt onmeunig ziek van geweest. Maar ik ken ze ook die er niet van terugschrikken en die paar dagen ziek zijn wel over hebben voor een half liter.
  4. 30 mei voor het laatst gedronken.. Maar ik ken mijzelf en weet hoe makkelijk ik in verleidingen val. Juist door de antabus gebeurde dat niet. Zo ziek wil ik niet meer worden bah. En ik heb er een poosje mee gesmokkeld, tot ik me door -mede- mijn voorsteltopic besefte dat ik alleen mijzelf aan het verkloten was. Maar ik ben niet stabiel genoeg om het zonder (medische) hulpmiddelen te doen. Oftewel: ik ben nog te zwak. :/
  5. Ik haal mijn medicatie wekelijks in een weekbaxter op bij de apotheek. Vanaf afgelopen maandag zit de Antabus (ma - woe- vrij in te nemen) er niet meer bij, want het middel is volgens de apotheker niet meer leverbaar (voorlopig?) De apotheker heeft rondgebeld, maar ook zijn collega's die hij sprak hadden niks meer op voorraad en konden niks geleverd krijgen. Nadat ik mijn introductietopic hier een paar keer had teruggelezen ben ik weer vol goede moed destrijd aangegaan tegen de middelen en dat ging best goed. Nu is de Antabus dus (tijdelijk?) niet meer leverbaar. Hoe houd ik mijn rug recht? Hoe zouden jullie dit aanpakken of lopen jullie hier al tegenaan? Wat zijn -behalve het overbekende terrasje- mogelijke valkuilen en triggers? Ik wil echt wat van mijn leven maken. Ik vond het al köt toen de Refusal eruit ging, maar toen had ik nog de mogelijkheid om naar de Antabus over te stappen. Meer van dit soort medicijnen zijn er bij mijn weten niet, toch? Ellende. En ik heb wel vertrouwen in mijzelf, maar ik weet ook hoe donders verleidelijk het is om weer terug te grijpen op de alcohol.
  6. Moos

    Moos

    Hoi Lieke, Dank je wel voor je welkom :-) Ik hoef de antabus niet op te laten lossen in water, maar mag 'm met de rest van de medicatie uit de baxter innemen. En ik zou een ander in mijn situatie ook aanraden om erover te praten als die alcohol duivel omhoog kruipt. Misschien moet ik dat ook maar gaan doen. Eerst morgen maar eea op papier zetten..
  7. Moos

    Moos

    Hoi, Ik ben Moos. Bekend met een persoonlijkheidsstoornis en cptss. Ik heb ruim 10 jaar in de ggz gezeten, dat was 1 lange opname. Woon sinds kort op mijzelf. Ik heb een alcoholprobleem en bij tijd en wijle laat ik me ook gaan op drugs. Alcohol is het grootste probleem. Dan gaan alle remmen los en kan ik me vaak daarna niks meer herinneren, maar heb ik wel weer mensen gekwetst of andere stomme acties uitgehaald. Ik slik Antabus onder toezicht. Door het coronavirus gaat het onder toezicht innemen via videobellen, en dan wordt smokkelen wel heel makkelijk gemaakt. Dat heb ik de afgelopen anderhalve maand dus ook gedaan en zzat ik dagelijks weer in de roes. Stond om 8.00 al bij de supermarkt om flessen wijn te halen. Sinds ruim een week heb ik zelf ingezien dat mijn leven stabieler zou zijn en dat mensen in mijn omgeving geen / minder afstand van me nemen als ik nuchter ben, dus ik slik nu sinds 10 dagen de Antabus weer. Ik heb amper zucht naar alcohol. Wel gebruik ik de laatste tijd ook met periodes speed. Dat geeft gewoon een fijn gevoel en daar hoef ik ook niet constant wat van. Ook heel af en toe wel eens een pilletje, maar hier blijft het ook bij. Ik wil rust en geen middelen in mijn leven. Ik wil betrouwbaar en stabiel zijn, en niet met een alcoholwalm om me heen of een verstopte neus door het leven gaan. Ik kán het wel, maar kan net die laatste stap niet alleen zetten. Ik heb geen intenties om weer te gaan stoppen met de antabus, ik hoop dat dat helder is. Ik wil geen emotionele, labiele, cynische vrouw zijn. Groet, Moos
×
×
  • Nieuwe aanmaken...