Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Evaatje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Evaatje

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Evaatje

  Hoi

  Voor wie het nodig heeft
 2. Evaatje

  Hoi

  Ik heb het opgeslagen. Dank je wel voor de tip
 3. Evaatje

  Hoi

  Ik ben sinds 6 weken erg bezig met andere wegen te zoeken. Zo heb ik via via Naltrexon kunnen krijgen om te nemen dmv Sinclair methode. Ik durf het nog niet te gebruiken want de bijwerkingen schrikken mij heel erg af. Zeker omdat ik al angst&paniek aanvallen heb en last van m’n hart. Er zijn steeds meer tekenen (net zoals ik toen ervaarde met stoppen met roken, wat ik dacht nooooooit te kunnen.. but tadaaaaa, bijna een jaar rookvrij :) dat mijn wil versterken. Vannacht gedroomd over dat ik aan het zwemmen was. Toen ik wakker werd toch ff opgezocht; Dromen over een zwembad met schoon water kan betekenen dat er een ommekeer in je leven zal gebeuren, dus bereid je voor op grote veranderingen. Maar maak je geen zorgen, deze veranderingen zijn waarschijnlijk goed, brengen veel geluk in je leven en helpen je om je doelen te bereiken. (Baat het niet dan schaadt het niet denk ik maar zo ;) )
 4. Evaatje

  Hoi

  Dat is ook zo. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om hoe je ermee omgaat. Wel heel goed van je dat je aan fitness doet en ook nog vrijwilligerswerk. Beide geven / helpen denk ik bij een beter gevoel over jezelf. Dank je wel voor het delen. Het stoppen wil ik ook graag voor mijn kinderen doen. Ik wens ze niet hetzelfde en of dezelfde pijn wat mijn ouders mij hebben gegeven. (Beide geen alcoholisten maar wel kinderen van en dat heeft ze ook op een bepaalde manier gevormd en getekend en ongezonde keuzes laten maken dat weer effect heeft gehad op mij als kind) Ik wil mijn kinderen zoveel mogelijk intergenerationeel trauma besparen door de cirkel te verbreken en op te lossen. Het roken, gezonde relatie en openmind is mij iig gelukt.
 5. Evaatje

  Hoi

  En @Myle , het is idd niet puur te drinken. Dronk je 3/4 liter dagelijks? Ik denk dat ik op anderhalf tot 2 liter per week zit -_-‘ (afhankelijk hoe ik mij voel en hoe hard ik wil vluchten van de realiteit) Mag ik vragen wat je allemaal doet bij GGZ?
 6. Evaatje

  Hoi

  Ik heb mijn schaamte willen doorbreken door na zoveel jaar hulp te vragen aan de huisarts. Na 2 min stond ik buiten met een aanmelding voor Jellinek. De eerste 2 andere keren dat ik hulp durfde te vragen bij de huisarts was voor de paniek en angstaanvallen en down voelen. Werd door verwezen naar de praktijkondersteuner die tegen mij sprak en dingen ging uitleggen alsof ik 7 was. Ik vertelde wat ik nodig dacht te hebben en dat ik al veel had opgezocht en onderzocht over de aanvallen en vertelde ook toen dat ik dronk. Er is compleet overheen geluisterd want hij ging op een papiertje tekenen hoe de wisselwerking van de aanvallen in elkaar zat :/ toen wist ik weer van; ah, dit wordt het ook niet. Het is iets wat mijn hele leven eigenlijk steeds gebeurd. Na een poos ga je denken dat je onzichtbaar bent of Chinees praat. Het drinken is zelfmedicatie. Ik voel mij (even dan) zorgeloos en vrolijk. Hoe ik mij eigenlijk na een zware jeugd wil en soms ook echt van binnen voel. Alleen wanneer ik dan toch teveel op een dag drink en dus blackouts krijg, met dubbele tong praat, me ergens tegen aan stoot of iets kapot laat vallen, vergeetachtig ben, snachts wakker liggen want mn lichaam/nieren doen zeer, niet durf te slapen door de aanvallen (zoals vannacht) dan haat en vervloek ik mezelf. Dat ik zo zwak ben dat ik hier niet mee kan stoppen..
 7. Evaatje

  Hoi

  Ik ben Eva, 36jr en ik drink dagelijks 4-8glazen vodka met redbull of sap. Soms begin ik s’ochtends al, soms pas eind vd middag. Ik schaam mij ontzettend. Isoleer mijzelf van sociale gelegenheden ondanks ik partner en kinderen heb. Ik heb al 5jaar last van paniek en angstaanvallen die voornamelijk door de drank komen. Ik voel mij dik, stom en zwak. Ondanks ik moeilijk om hulp durf te vragen heb ik hulp gezocht bij huisarts maar dat was geen succes. Ook de praktijkondersteuner en psycholoog was niet iemand die echt luisterde naar mijn hulpvragen. 3 maanden terug heb ik een afspraak bij Jellinek gemaakt maar vond de vragenlijst die ik toegestuurd kreeg erg onprettig. Ik wil liever niet op een soort “volgende nummertje” manier mijn verleden (weer) moeten vertellen. Zodoende heb ik de afspraak afgezegd en ben op zoek naar een andere manier van hulp hierbij. Ik wil stoppen maar ik zie even niet hoe en of waar wat mij meer zou aanspreken of waar ik mij veilig genoeg voel om deze schaamte te doorbreken. Alcoholisme is nog steeds iets waar de meeste mensen zich voor schamen..dus durf ook niet via mijn sociale contacten naar hulp of tips te vragen. Ik hoop dat ik hier meer informatie kan vinden en lees graag mee. Stoppen met blowen en roken is mij makkelijk afgegaan maar drank.. dat blijkt toch echt heel lastig. :(
 8. Evaatje

  Naltrexon

  Dank je wel voor je antwoord.
 9. Evaatje

  Naltrexon

  Ik heb een poos geleden gelezen over het Sinclair methode en dat sprak mij erg aan. Vooral omdat ik op “eigen” kracht wil stoppen of dus terug naar normaal drinken, tijdens een feestje enz, zonder het gewroet in je verleden bij een Jellinek of elders. Dat vind ik echt heel erg onprettig en heb geen goede ervaringen met psychologen en dergelijke. Via via heb ik Naltrexon kunnen krijgen. Nu lees ik allemaal best enge bijwerkingen over dit middel. Ik wil heel graag dit alleen doen voor mezelf en mijn zelfvertrouwen alleen ik durf deze pilletjes dus niet zomaar in te nemen. Maar mocht ik dit wel serieus overwegen; waar moet ik goed opletten? Is de standaard dose van 1 pil (50mg) goed? Of kan ik beter voor 25mg per dag gaan? Is naltrexon geschikt om deze Sinclair methode mee te volgen? Of beter helemaal niet drinken als je Naltrexon neemt? vriendelijke groet, eva
×
×
 • Nieuwe aanmaken...