Spring naar bijdragen

Klaar

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Klaar geplaatst

  1. Klaar

    Maatje gezocht

    Zoek een maatje voor het stoppen met drank. Ik drink zeker niet dagelijks maar als ik drink is het meestal veel te veel. Met alle nare gevolgen van dien. De naarste zijn het enorme slechte zelfbeeld en de depressieve gevoelens erna. En de boosheid. Ik wil daar vanaf, jij ook? Ben vrouw, 57, omgeving 070.
  2. Klaar

    Alles of niets

    Hoop dat we elkaar kunnen helpen. Vooraleerst vandaag maar eens doorkomen. Ik weet nog niet zo goed hoe dit werkt. Dit is volgens mij de “voorsteldraad”. Waar vind ik jullie in een gesprek? Hebben jullie ervaring met een maatje?
  3. Klaar

    Alles of niets

    Ik vind dit nu al een fijn draadje, dank voor jullie reacties.
  4. Klaar

    Alles of niets

    Dat is idd beter. Vandaag ook maar weer pleister geplakt voor nicotine. Vanavond afspraak met vriendin en ik denk toch dat ik aan de thee ga. Is gewoon beter, geen gevaar om boven de limiet uit te komen. Fijn hier een forum te hebben. Ik ken veel mensen met problemen met alcohol. Il ben er op zich over het algemeen wel open over. Maar doordat ik het niet volhou wordt ‘t een beetje een ongeloofwaardig verhaal. Dat is de andere worsteling. Het gaat erom waar ik zelf in geloof, niet wat anderen denken wat mij wel of niet lukt.
  5. Klaar

    Alles of niets

    Droog is het allerbeste. Want na een periode van geen drank lukt het me een tijdje “sociaal” te drinken. Maar eindigt altijd vroeg of laat in een enorme uitspatting. “Moet kunnen”, “Kan gebeuren”. Maar dat is nou juist hetgeen ik niet wil. Ik wil niet dat het kan gebeuren. Ik wil niet dat het kan. Waarom moet ik eerst weer heel diep vallen (letterlijk zelfs) voor ik het los kan laten. Gisteren vooral verdoofd (wel gewerkt, zonder al te veel problemen overigens). Gisteravond in gesprek. Nee, zo wil ik niet verder. Temeer daar andere ex-vriend “Depressie” vaak met teveel alcohol mee komt. Nu ik alleen ben, kan ik dat zeker niet gebruiken.
  6. Klaar

    Alles of niets

    Dank bumperjm. Ik worstel met het woord verslaafd. Met name vanwege het beeld dat ik heb van “verslaafd”. Lager wal, geen werk, geen huis of ‘s ochtends vroeg al beginnen met de eerste drank. Dat is voor mij beide niet aan de orde. In het verleden heb ik wel een periode gehad dat ik elke dag minimal 1 fles wijn dronk, maar dat is lang terug. ik heb ook ruim 4 jaar roken en drinken links kunnen laten liggen (dit schijnt ook een combi te moeten zijn in mijn leven). Dat veranderde (naast veel gewichtsverlies in die zelfde periode) me van binnen en van buiten. Ik begrijp de terugval niet (buiten dat er 2,5 jaar geleden veel veranderde in mijn leven). Ik voelde me zo ontzettend goed toen Ik niet rookte en dronk.
  7. Klaar

    Alles of niets

    Dag, ik ben Klaar. Omdat ik er klaar mee ben. Ben jaren zo goed bezig geweest, maar de afgelopen 2,5 jaar is drank weer te prominent terug in mijn leven. Alles veranderde (alleen verder in een nieuw huis in een nieuwe woonplaats in een nieuwe baan). De dingen die ik afgeleerd had slopen weer terug in mijn leven. Drank en sigaretten. Ik heb er erg genoeg van. Afgelopen zomer is het gewoon twee maanden zonder problemen gelukt om niet te roken en drinken, maar als het weer drukker wordt, zoek ik toch houvast bij drank en sigaretten. Ik wil dat niet. Gisteren was het verschrikkelijk. Teveel drank, toen ik wegging gevallen, een collega bracht me met de tram weg, bij de tramhalte bij mijn huis werd ik opgevangen door een andere collega die me thuis bracht, ik was mijn sleutels kwijt waardoor ik de buurvrouw wakker moest maken voor de reservesleutel. In de spiegel vanochtend zag ik een blauw oog. Ik heb er zo genoeg van. Dat ik maar niet lijk te leren. Via een datingsite heb ik een man leren kennen (nog geen afspraak mee gemaakt) die het vooral grappig vindt. Ik weet dat ik niet met hem moet afspreken, veel te gevaarlijk. Ik heb nu een app geïnstalleerd waarbij ik in het weekend 2 glazen perdag mag drinken. Ik drink niet elke dag, maar als ik drink, drink ik meestal te veel. ik hoop hier tips te vinden en steun. Niet drinken vind ik niet moeilijk, wel drinken wel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...