Spring naar bijdragen

Toekomst

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Toekomst's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Mijn vader was ook een hoarder maar ook georganiseerd. Hij had wel 100 derden foto camera’s in vitrine kastjes staan, wist precies elk detail van iedere camera. Maar wel schulden en heel veel financiële verslonzing. Treurig. Kreeg als klein meisje altijd cadeautjes van hem. Later toen we ouder werden probeerde hij zijn slechte gedrag goed te kopen met van alles en nog wat van goude ringen voor mijn moeder tot scooters voor mij. Geen goed voorbeeld dus. Mijn vader dronk zijn verdriet weg, mijn moeder ook. Mijn moeder had vrijwel elke maand meerdere verschillende haar kleuren, ik wist vaak niet welke kleur nu weer had als ik uit school kwam. Dus tja beide ouders op deze manier, dan kan het haast niet anders dan dat jezelf ook beïnvloed wordt.
  2. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Uhm ik schat even in: 15 ? Waarvan het meerder deel ongeopend. Ik ontzettend veel schoenen en kleding. Ik noem het pauw gedrag. Maar het zijn maar spullen, geen herinneringen die blijvend zijn. Op zoek naar de next chase en de next high. Dat is het voor mij. Met name als het het laatste item is..... dan slaat volledig de paniek toe. Hebben jullie dat ook?
  3. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Dank jullie wel, bij mij tref je geen puinhoop aan. Ik ben juist erg opgeruimd. Laat mijn huis niet vervuilen, dat deden mijn ouders wel. Maar ik heb geen woon heel veel spullen. Niet echt een verzameling maar gewoon veel spullen. Ik hou van mooie spullen. Jurkjes, hakken, lekker parfum en dat mag een cent kosten. Maar ik koop dus te veel en ga daarmee vaak te lang door.
  4. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Het boek van Carlien Karsten ken ik en heb ik een keer gelezen, er zijn wel andere boeken en hier en daar een filmpje maar feitelijk gezien is mijn verslaving niet heel veel anders dan andere verslavingen. Al is net als eten het kopen van dingen een noodzakelijk iets.
  5. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Bedankt voor jullie reacties, il stel het erg op prijs. Het is in overleg gegaan, eerst cold turkey en dan inderdaad terug langzaam opbouwen. De meeste schade is nog niet eens financieel maar echt wel op basis van vertrouwen gebaseerd. Ik heb serieus daar schade veroorzaakt en dat zal weer tijd nodig hebben te kunnen herstellen. Ik heb lang dingen verstopt, verzwegen, slinks afgeroomd en geld op gepot om de boel te besodemieteren. Dat zullen jullie wel herkennen denk ik want mijn beide alchohol verslaafde ouders deden niet anders. In therapie is ruimte voor alles. soms gaat mijn man mee en soms niet. Hij heeft echt een beschadigd in zijn vertrouwen.
  6. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Zeer weinig, bijna geen info over mijn verslaving. Helaas. Ook bijna geen filmpjes of zo. Maar ik weet zelf wel wat er speelt dus echt noodzaak heb ik niet Eigenlijk. Met name echt chagrijnig en boosheid als afkick verschijnsel
  7. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Hi, op dit moment heb ik in overleg net mijn partner en therapeut alle middelen tot geld afgegeven. Dat is heel moeilijk. Al zou ik willen kopen, ik kan het nu niet meer. Ik verdien een heel goed salaris dus gelukkig zijn de financiële tekorten snel hersteld maar het geeft een heel erg kleinerend rot gevoel. Maar het moet. Het is beter voor mij en voor het gezin. Ik koop soms online en soms in de winkel maar ben ook actief op een website voor door verkoop van tweede hands spullen. Dat is echt nog veel erger. Want dat werkt helemaal verslavend. Die gooi ik van mijn telefoon af. De laatste aankopen zijn nu allemaal binnen dus hier houdt het op. Afkicken dus
  8. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Schema therapie is voor mijn verleden en huidige gedrag van nu. Aangeleerde houdingen en gedrag wat nu niet meer nodig is. Zeker geen quick fix, gaat jaren duren. Maar wat ik nodig heb ik ondersteuning, praten over het gevoel van afkicken, tips en tricks. Verslaafde begrijpen elkaar ongeacht de drug of choice
  9. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Nee, ik heb therapie voor de schema’s ontstaan door en in mijn Jeugd maar sinds de laatste twee keer wel gepraat over mijn verslaving. Heb 4 jaar geleden via trubendorf wel een traject gevolgd maar daarna door overlijden van mijn vader weer helemaal terug af beland.
  10. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Ik zit in therapie maar dat gaat zo langzaam. Er is ook zoveel te verwerken. Ik heb verder een gelukkig leven, een prachtig gezin, huisdieren, prachtig huis en een geweldige baan. Kortom geen vuiltje aan de lucht maar de waarheid is anders.
  11. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Probleem is dat ik te veel geld uitgeef waardoor we in de min komen. Het belemmerd mij niet in mijn functioneren. Ik verdien genoeg om het iedere keer te het te trekken maar ik koop buiten proporties. Ruzie met mijn partner, ik ontneem mijn gezin leuke dingen omdat ik het geld verkeerd besteed aan met name kleding en schoenen. Met name in moeilijke periodes en stress. Vroeger rookte ik maar ben sinds 3 jaar volledig gestopt. Mijn vader is nu 3 jaar in november overleden net als mijn moeder als gevolg van langdurig alcoholmisbruik. Ik ben erg beschadigd door mijn jeugd
  12. Toekomst

    Shopaholic zoekt steun

    Hi, goedemorgen. Ja daar kan ik zeker op antwoorden. Mijn moeder is vrij plots gestorven toen ik 28 was en 5 weken zwanger was van mijn dochter. Volgens mijn man is het daarna echt begonnen. Ja het is geluk kopen, een troost en een complimentje in een.
  13. Hallo beste lezer, ik ben nieuw en ben verslaafd. Niet aan drugs, alcohol etc maar aan spullen kopen. Er zijn geen echte steunpunten voor mensen met een koop verslaving en dus heb ik gekozen voor dit forum. Ik wil graag delen en in contact komen met soortgenoten. Ik ben een dochter van twee alcoholisten en mijn ouders zijn beide inmiddels overleden. Ik ben 42 jaar en sta met gezonde benen in de wereld maar wel dus met een eigen verslaving waar ik graag mee om wil leren gaan. Hoop kennis met je te mogen maken. Liefs Toekomst
×
×
  • Nieuwe aanmaken...