Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Martin7

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Martin7

 • Rang
  Nieuw hier
 1. Ik heb de admin moderator gevraagd mijn topic op te schonen van vragen en antwoorden richting mensen die niets met mijn wie is wie voorstel verhaal te maken hebben, dat vind ik forum vervuiling doordat het onoverzichtelijk wordt als iedereen overal maar vragen en verhalen neerplempt naar eigen inzicht. Gewoon als je een eigen verhaal en vraag hebt, je eigen netjes voorstellen in je eigen nieuwe voorstel wie is wie post. Nu reageren er mensen op diverse verhalen en vragen die hier niet thuis horen. Volgens mij zijn dat basic forum regels, maar goed, hopelijk wordt dit opgepakt. Bedankt en vriendelijke groet, Martin7.
 2. Waarom niet als ik vragen mag? ik bedacht, als ik dit middel ipv een ochtenddosis diazepam zou nemen, in mijn afbouwschema. Omdat ik niet gewend ben om sochtends een dosis van clonazepam gehad te hebben, leek het mij misschien een goede vervanger voor een diazepam 5mg ochtend dosis, tijdens het begin van de afkickperiode? Hoe staan jullie daar tegenover? Bedankt en groet, Martin.
 3. Hoi, ik las in het boek Heel Je Geest van Louise Hay en Mona Lisa Schulz een passage over een vervangend natuurlijk middel voor oa. clonazepam. ik citeer uit het boek nu: "- Ginkgo biloba bindt zich aan de receptor voor benzodiazepinen, dezelfde receptor voor clonazepam, valium en Xanax, waar we het eerder over hadden. Het is echter niet zo verslavend als deze geneesmiddelen en het helpt ook bij concentratie- en aandachtsproblemen, waar veel mensen met een angststoornis last van hebben. Wees wel voorzichtig; het is een bloedverdunner. Vraag aan je huisarts of je het veilig kunt innemen. " Kent iemand dit middel, Ginkgo Biloba, en heeft iemand dit ooit eens gebruikt in combinatie met afbouw van een benzodiazepine? Bedankt en groet, Martin.
 4. Hoi @Kannietmeer , Bedankt voor je tips, ja die universum-bestaansangst dateert van wellicht al voor mijn geboorte, een van de therapeuten waarmee ik werk kan daar wel iets mee. Ik heb op de website van Roche Nederland, Rivotril druppel gevonden met volgens de handleiding de volgende kenmerken mg/druppel : "Rivotril, druppels voor oraal gebruik, oplossing à 2,5 mg clonazepam per ml (1 druppel = 0,1 mg clonazepam)" Ben je hier bekend mee? Ik heb er in ieder geval een soort van milli-afbouw mee gecreëerd in mijn excel bestand, bijgevoegd als foto in deze post. Afbouw stapjes van 0.1mg clonazepam zijn hiermee mogelijk. Vraagjes, ik neem 's ochtends nooit een clonazepam pilletje, is het introduceren van een ochtend dosis Diazepam van 5mg dan wel noodzakelijk, of helpt dit juist tijdens de afbouw? Wat mij verder opvalt is tijdens de stage Stop clonazepam de dosis Diazepam ineens wordt verdubbeld, waardoor de totaal dagelijkse dosis Diazepam die week met 3mg wordt verhoogd. Dit heb ik overgenomen uit het Ashcroft manual afbouw schema, misschien hoeft de diazepam hoeveelheid niet verhoogd te worden in de stop clonazepam week? Groeten, Martin.
 5. Hoi, Bedankt nog voor je reaktie, fijn dat dit forum er is, het helpt en steunt in mij. Ik heb het document van de professor gelezen over Benzo's en haar afbouw voorstel voor clonazepam aangepast naar een, voor mijn geschiktere situatie. Deze heb ik als foto bijgevoegd in deze post. Als maatstaf heb ik de conversie gebruikt die ik uit haar document haalde, namelijk 0.5mg clonazepam staat gelijk aan 10mg diazepam. De afbouw stapjes van 0.25mg clonazepam naar 5 mg diazepam heb ik telkens een duur van 2 weken gegeven, mogelijk indien nodig rek ik die naar eigen inzicht en gevoel op. Ik schat dat als ik het snel afbouw ik er een half jaar over doe, maar het kan ook makkelijk een jaar duren als ik stages oprek met een week of langer. Mijn clonazepam gebruik was zeer grillig de laatste jaren, of eigenlijk altijd al geweest sinds ik ermee startte ruim 7 jaar geleden. De laatste week heb ik de dagelijkse dosis erin gebracht, van 1 tablet van 0.5mg clonazepam die ik eind van de middag inneem, dit wanneer ik vrij ben. Op een werkdag neem ik er dito 1 van 0.5mg in einde van de middag en vroeg in de avond tijdens mijn werk (ik werk alleen late diensten namelijk van smiddags tot snachts) neem ik een tweede tablet van 0.5mg clonazepam. Hier red ik het voorlopig even op. Op het gebied van mijn 'universum-bestaans' angst ben ik heel gericht mee aan de slag bij diverse hulpverleners. Wanneer ik de tijd rijp acht start ik met afbouw, ik wacht ook nog op een telefoontje van Psyq, geduld is schone noodzakelijk zaak hierin Ik ben benieuwd wat jullie vinden van mijn afbouw schema, kunnen jullie mij hierin voorzien van tips en adviezen? Bedankt weer en groet, Martin.
 6. Ik ben onder behandeling voor mijn 'aarde-universum' angst, hoewel het inzicht groeit, wordt de angst niet kleiner. Ik heb de laatste maanden geprobeerd in vrije weken cold turkey af te kicken, dat is echt hell, ik voel mij nergens meer veilig, de grond, of ik nu zit wandel of lig triggert mijn aardbol existensie. Dan als ik weer moet werken is de angst zo groot dat ik zelfs nauwelijk met 3 tabletten 0,25mg per stuk mijzelf weer rustig krijg. Dus daar stop ik maar mee, met dat cold turkey paar dagen of weken stoppen met innemen. Ik heb mij bij de huisarts door laten verwijzen naar Psyq met dit verhaal, bij hem krijg ik al jaren mijn clonazepam op aanvraag. Toen ik de woorden depersonalisatie en derealisatie liet vallen in combinatie met afkick clonazepam knikte hij instemmend. Bij Psyq hoop ik op een goede psychiater die mij bij de afbouw kan helpen, mogelijk met een tijdelijk ander hulpmiddels. Hebben jullie hier tips voor? In het verleden heb ik het AD sertraline, citalopram en venlafaxine gebruikt, maar nooit een micro afbouw gedaan. ik ben ooit eens drie kwart jaar van de clonazepam helemaal afgeweest, ook geen andere middelen, clean, maar dat trok ik ook niet meer, die hardnekkige existitientele angst, die ik dan zelf aardbol zwevend in universum angst noem, in het grote geheel, bleef mij tot pure waanzin (angst-psychoses) leiden. En om mijn werk toch vol te houden startte ik dan weer op eigen houtje net clonazepam. Gisteravond op mijn werk ging het weer zo slecht met me, ik heb mijn chef gesmst die van een hoop al op de hoogte is, voor een gespreks afspraak over dat ik het niet meer trek om te werken. Dat was echt het laatste dat ik wilde doen, dit opgeef gesprek, om hulp vragen en vervangend werk moeten doen (waar ik die angsten ook zal hebben, ik zit ook thuis met paniek gevoelens) of erger in de ziektewet. Ik heb mijn werk nooit laten lijden, niet 1 dag ziek geweest hierom. Maar goed, bedankt voor de aandacht, dat ik even mijn wanhoop mocht delen, het schrijven erover kalmeert me iets, en het lezen van dit forum met jullie verhalen ook. Die micro afbouw waar ik over lees en hoor, bestaat dat uit pilletjes oplossen in water en dan gedoseerd drinken? Ik zit al maanden in zo'n gekke zelfbedachte op- en afbouw fase met de ene dag drie pillen en de andere dag 1 en dan dagen erna niets, ik wordt er horendol van!! Bedankt voor de tips en groeten, Martin7
 7. Hoi bedankt voor je reaktie, Mijn specifieke angst voor het universum dateert al sinds mijn jonge kinderjaren, echter sinds het gebruik van clonazepam is het ontwikkeld naar een onhandelbare angst, waarbij ik inderdaad mijzelf als persoon kwijt raak en contact met m'n medemens en omgeving verlies. Met stapsgewijs afbouwen heb ik ervaring, ik merkte ooit dat een halve tablet (=0.25mg) innemen mij niet meer hielp, ofwel de dosis was te weinig of ik had veels te snel afgebouwd destijds? Groet.
 8. Hoi Martin7 hier, Heb een ruim 7 jarig durende haat liefde relatie met het middel rifotril/clonazepam, gebruik het af en aan, soms een tijdlang dagelijks, soms een paar maanden niet. ik heb ooit een angst voor het universum ontwikkeld en daardoor verlies ik elk contact met de aarde, dwz het contact met de aarde is de angst, omdat ik mij dan een tuimelend element in de oneindige leegte voel. Neem ik een clonazepam tablet van 0,5mg dan normaliseer ik weer, neem ik een paar dagen niets dan wordt de angst zo overheersend dat ik in een angstpsychose meegesleurd wordt. Ik heb vaker onder begeleiding van een psychiater een afkick poging gedaan, vaak met behulp van een anti depressivum. Dan lukte het mij wel eens op wilskracht en anti depressivum een half jaar of drie kwart jaar van de clonazepam af te blijven, maar de angst voor de 'aarde in het universum' bleef altijd diep in mij doorborrelen. Ben sinds 2015 in en uit bij de reguliere en niet reguliere zorg geweest voor een scala aan problemen, waar ik goed bij geholpen en begeleid ben, en nu ben ik eigenlijk als laatste horde nog gebonden aan de bovenbeschreven en langslepende angst en middelgebruik. Ik heb mijn leven na jaren van struggle in ieder geval opgeschoond van stoorzenders, alcohol, roken, drugs, stressrelaties en verkeerde overtuigingen. Vergeleken met vroeger leid ik zeker het laatste jaar een monnikkenbestaan, en dat bevalt mij uitstekend, ik zou nooit weer terug willen, al ben ik tegenwoordig er wel wat meer aan toe wat nieuwe mensen toe te laten in mijn leven. Morgen ga ik weer maar mijn huisarts, voor de zoveelste keer maakt niet uit, voor een doorverwijzing naar Psyq, want behalve afkick van clonazepam, is het losraken van mijn omgeving en de realiteit misschien een dieper gelegen stoornis dat mogelijk een ander medicijn nodig heeft of behandeling? Af en toe wens ik wel eens een half jaar vrij te kunnen nemen van mijn werk om ergens in een natuur resort of klooster af te kicken, en te reconnecten met natuur en medemens. Heeft iemand daar ervaring mee, met het afkicken op een door mij gewenste manier, ergens in de natuur met begeleiding in een groep? Bedankt en groeten, Martin7
×
×
 • Nieuwe aanmaken...