Spring naar bijdragen

Mriek

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Mriek's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Mriek

    Afbouwen Oxazepam

    En dat alles dus terwijl ik nu thuis zit en mijn partner met de kleine weg is. Het lukt me niet meer mee te gaan en een middag spelen met de kleine is nu al teveel.. vertrouwen houden dat ik van de medicijnen afkom en uit de burn-out..
  2. Mriek

    Afbouwen Oxazepam

    Dank voor deze reacties. Dat sterkt me in de overtuiging de Oxazepam af te gaan bouwen en in ieder geval geen AD te gaan slikken. Zie er wel tegenop omdat bij spanning mijn tinnitus erger wordt. Vraag is feitelijk hoe kan ik met vertrouwen de O afbouwen zonder daarbij al te sterk in de angst en paniek te belanden. Het laatste wat ik zoek is nog meer afhankelijkheid van medicijnen. Gelukkig was de arts positiever; die zag een afbouw schema wel voor zich.. Ik weet alleen niet hoe. Dinsdag praten we er verder over. Het moet wel te doen blijven; heb hier ook nog een kleintje van 5 rondlopen.. Arts sprak over een halfje minder per week of uitstellen van medicijnen.. Nou ja, hoor het wel.. Die overstap op Diazepam lijkt me ook ingewikkeld; want dan slik je tijdelijk twee medicijnen? Ik wil ook uitkijken dat wat ik ga slikken geen tinnitus als bijwerking heeft. Want dat is bij mij een deel van de angst. Gelukkig heb ik nu eindelijk ook psychotherapie dus hoop dat ik ook via die weg stappen kan zetten.
  3. Mriek

    Afbouwen Oxazepam

    Helaas inmiddels al lange tijd op 4,5 O en nu inderdaad complete gewenning. Eindelijk gesprek gehad bij de GGZ gisteren. Maandag vindt daar overleg plaats met psychiater om te kijken hoe ik van de oxazepam af kan komen, waarschijnlijk met een ander medicijn. Ik weet niet wat dat zal zijn, er werd ook gesproken over een antidepressiva. Ondertussen heb ik meer last van de burn-out klachten en tinnitus dan ik had voordat ik aan deze ellende begon. Zit er behoorlijk doorheen..
  4. Mriek

    Afbouwen Oxazepam

    Indruk van huisarts was dat ik nog niet helemaal klaar ben voor afbouw, wees op gevaren voor depressie en psychose. Als ik wel af zou willen bouwen dan 1/8 eraf halen, te beginnen met de makkelijkste dosering voor mij, bijvoorbeeld in de middag. Lastig hoor...
  5. Mriek

    Afbouwen Oxazepam

    Dank voor jullie lieve reacties. Advies van huisarts was tenminste drie dagen even op deze hogere dosis van 4,5 en dan zou ik vanaf vrijdag kunnen gaan afbouwen (of vanaf maandag als ik niet wil dat er in het weekend paniek is zonder huisarts, moet ik nog even over nadenken). Graag zou ik inderdaad zo snel mogelijk weer op 3 zitten (de oude dosis waar ik me veel beter bij voelde) en dan verder afbouwen naar 0. Ik heb dan drie tot max vijf dagen op 4,5 gezeten. Wel een puzzel om in te schatten hoe snel dat kan; zou van 4,5 naar 3 iets sneller kunnen en dan vanaf 3 naar 0 iets langzamer of kan ik beter voor het hele traject 10% per twee weken doen. Ik heb ook nog een zoontje van 5 en wil voorkomen dat hij mij in de gordijnen ziet hangen . Die rebound was echt naar en heeft dus alleen averechts gewerkt. Wat ik me ook afvraag is of je het beste begint met afbouwen van dagdoseringen of afbouwen van nachtdosering (ik slik er twee voor slapen gaan en merk nu overigens dat ik daar gewoon doorheen wakker word). Overdag starten met minderen lijkt mij beter op te vangen. 's Nachts kan ik moeilijk door de wijk gaan lopen bij onrust.. Dank voor reacties weer en allen veel sterkte met jullie proces. Ik heb zo een afspraak met huisarts om over afbouwen te praten en neem jullie suggesties mee..
  6. Mriek

    Afbouwen Oxazepam

    Slik sinds aantal weken Oxazepam en had gisteren een poging gedaan tot afbouwen van 3 (2 avond, 1 ochtend) naar 1,5 tablet van 10 Mg (1 avond half ochtend) Dat bleek veel te snel met een enorm rebound efffect als gevolg, paniek in de tent in de ochtend. Dus na dat effect vandaag opgebouwd naar 4,5 tablet De rebound was in de ochtend en arts gaf aan dan maar twee tabletten te slikken in de ochtend in plaats van een, omdat ik zo in paniek was. Nu vraag ik me af of ik er morgenochtend weer twee zal slikken of iets te minderen. Twee voor de ochtend vind ik eigenlijk niet fijn, erg veel en word er super suf van. Of me gewoon maar even neerleggen bij situatie en later gaan afbouwen? Klachten die ik heb zijn angst bij burn-out en tinnitus. Laatste waar ik op wacht is nu snel weer een rebound.. Dank voor de wijze raad. Heb inderdaad sterk indruk dat mijn arts effecten allemaal onderschat, overigens was niks gaan slikken ook geen optie omdat ik helemaal niet meer sliep. Dank voor reacties, Mriek
×
×
  • Nieuwe aanmaken...