Spring naar bijdragen

Dutchtreat

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Dutchtreat's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dutchtreat

    There we go Again.....

    Je hebt helemaal gelijk panicgirl. Iedereen is anders, heeft andere klachten, en ook reageert een ieder weer anders op zowel medicatie als afbouwen. Naast psychiater loop ik ook nog 2 dagen in dagbehandeling en heb ik eeen lieve ondersteunende man en ook dat geeft extra steun. Eerst maar eens reactie van psychiater afwachten over 1,5 week en dan kijken wat we gaan doen. Keep you posted!
  2. Dutchtreat

    There we go Again.....

    Dankjewel panic girl. 3 jaar geleden had ik 2x 1 Mg xanax en dat is na 3 maanden afgebouwd dmv diazepam. In 6 weken tijd is dat afgebouwd, elke week slik je iets minder. Ik had een heel schema gekregen. Slapen was af en toe wat onrustig of soms later inslapen maar voor de rest geen klachten en geen paniek over het slapen. Ik slik nu dan 3 xanax retard (dus 1 meer) maar verwacht dat psychiater het toch omzet naar diazepam en dan hij wil dat ik in 6-10 weken afbouw. Bij start vertelde hij mij dat ik geen verslavingsverleden heb en het de vorige keer ook goed is gegaan dus ook niet al te bang zijn. De escitalopram begint ook zijn werk te doen dus ik vertrouw er maar op dat afbouwen niet anders zal gaan dan de vorige keer en dat het wel meevalt. Als ik eenmaal ga afbouwen laat ik weten op welke manier en hoe het gaat. Groeten, Dutchtreat
  3. Dutchtreat

    There we go Again.....

    Dankjewel voor je antwoord. Heb je hier ook zelf ervaring mee. 3 jaar geleden moest ik 2 Mg afbouwen dat ging in 6 weken met 20 Mg diazepam en dat was redelijk te doen. Ik moet de xanax nog ff blijven gebruiken ik hoop over een maand afbouwen. De psychiater zegt dat ik er zelfs 4 mag slikken maar dat weiger ik echt. Ik denk dat 3 ook wel een klusje wordt.
  4. Dutchtreat

    There we go Again.....

    Het wordt nu wel heel erg een vit b discussie. En idd vit b heb ik ook wel eens voorgeschreven gekregen van de huisarts. Na bevalling 2e kind omdat ik na de eerste een postnatale depressie had. toch zou ik weer even terugwillen naar mijn vraag: ervaringen met afbouw xanax nadat de AD zijn werk doet. De AD en xanax slik ik nu eenmaal dat is een feit en van die xanax (3x1 Mg langwerkende) moet ik weer af. Hoe hebben anderen dat gedaan?
  5. Dutchtreat

    There we go Again.....

    Bij mij is indertijd de xanax afgebouwd dmv gelijke hoeveelheid diazepam. Dat geeft minder ontwenningsverschijnselen.
  6. Dutchtreat

    There we go Again.....

    Mirtazapine is ook een anti depressiva toch? Heb je deze voorgeschreven gekregen ivm depressie/angststoornis of puur en alleen omdat je niet kon slapen?
  7. Dutchtreat

    There we go Again.....

    3 jaar geleden ben ik door stress thuis komen te zitten en uiteindelijk werd de burn-out een gegeneraliseerde angststoornis (GAS). Binnen een paar dagen begonnen met sertraline en omdat ik problemen had met slapen (echt paniek omdat het niet lukte) kreeg ik 10 Mg oxazepam en halve inslaappil. Na een aantal weken werd sertraline verhoogd, en na nog een aantal weken werd de oxazepam in de avond vervangen door xanax. Slapen bleef problematisch. Door de sertraline namen angsten toe en in een maand tijd is 2x crisisteam langsgeweest. Na 3 maanden had ik de volgende cocktail: 3x op een dag xanax 1 Mg, in de ochtend sertraline 200 Mg, verdeeld over de dag 3 quitiapine (anti psychotica) en voor het slapen gaan 50 Mg oxazepam. Slapen ging nog steeds moeizaam en ik had niet het idee ooit nog de oude te worden. Na 3 mnd hel kon ik terecht op dagbehandeling 3 dgn in de week de psychiater begon over oxazepam langzaam te minderen. En binnen 4 weken sliep ik weeer redelijk. Werd de xanax afgebouwd met een diazepam schema (totaal geen last van afbouwen) en de anti psychotica kon ik om de week mee stoppen. Ook geen last. Hoe het uiteindelijk na 3,5 maand opeens stukken beter ging geen idee. Maar mbv een goede psychiater hoeft afbouwen niet al te ingewikkeld te zijn. Dit als opsteker voor iedereen Nu 3 jaar later. Ben na 1 jaar gestopt met sertraline omdat ik dacht dat het niet geholpen had. Inmiddels weer een burn-out met een GAS. Weer problemen met slapen. Extreme angst (waarvoor? De herinneringen aan de vorige keer). Na 2 mnd aanmodderen met wat oxa heb ik vorige week 3x pd Xanax 0,25 mg op advies psychiater. Slapen lukte daar wel mee maar overdag alleen maar angst. Nu weer xanax retard 1 Mg gekregen. Slik het 3x per dag (ochtend, middag, avond)slapen gaat ok nu maar ben wel bang voor hoelang en ook de afhankelijkheid. Overdag ook bang dat ik nooit meer normaal wird, hoe lang gaat het duren en onrust en veel huilen maar het kan niet meer zo mijn systeem in dat ik echt compleet door het lint ga door onderdrukking xanax. Vandaag ook begonnen met escitalopram. Lage hoeveelheid nog 0,25 Mg. Over afbouwen nog maar ff niet nadenken. Alles gaat op advies psychiater maar op dit moment vooral op zoek naar soortgelijke verhalen en hoe men zich hier uiteindelijk weer goed doorheen is gekomen * en ook of er mensen zijn die door extreme angst, totdat de AD was aangeslagen, xanax retard hebben gebruikt, en hoe uiteindelijk het complete afbouwen is gegaan Groeten, yvonne *bewerkt door moderator
×
×
  • Nieuwe aanmaken...