Spring naar bijdragen

Eva1984

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Eva1984 geplaatst

  1. Eva1984

    En nu lukt het!!!

    Ik vind het vervelend voor je dat je partner het wel mee vindt vallen, Moosje. Want jijzelf vindt dat niet en juist als je zelf zo dapper bent om te starten met verandering heb je de hulp zo hard nodig. Mijn tip: schroom niet om hulp te vragen! Herstel hoef je niet alleen te doen. En ik zal voor mezelf spreken, maar ik had het alleen nooit gekund. Jij vindt het jouw probleem, maar overwinningen vier je ook samen, dus deel ook je probleem!
  2. Eva1984

    En nu lukt het!!!

    Zo is het exact. Alles is een reden om te drinken. Ik hoorde eens iemand die dronk als er "dag" in het woord stond. Dus Kerstdag, Paasdag, Hemelvaartsdag, maar vooral maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag... Ik kon het niet alleen en ging naar een kliniek. Dat was het beste dat ik ooit heb gedaan. Simpelweg omdat ik daar heb leren aanvaarden. Ik vecht niet meer, ik accepteer. En dat heeft nog dagelijks mijn aandacht, maar dat vind ik niet erg. Succes!
  3. Eva1984

    En nu lukt het!!!

    Lastig hoor Moosje. Hoeveel stoppogingen heb je gedaan? En denk je dat je het kunt op termijn, alleen in de weekenden drinken. Zelf heb ik dat heel vaak geprobeerd, maar het bleek onmogelijk. Ik was (ben) verslaafd en dat heb ik aanvaard. Denk je zelf dat je verslaafd bent? Dan is helemaal stoppen de enige oplossing ben ik bang... Succes!
  4. Eva1984

    Pelle drinkt niet meer

    Hoi! Ik lees even mee in een maand die bolstaat van drank! Ook ik ben gestopt met drinken! Voor altijd? Ja, ik denk het wel, maar zo groot wil ik het niet maken. Ben ooit gestopt met suiker in de thee, maar er is geen dag dat ik heb bedacht dat dat voor altijd zou zijn... misschien een stomme vergelijking, maar mijn tip: maak het niet te groot. Stoppen met een middel is een gewoontepatroon doorbreken. Dat gaat stap voor stap. De ziekte van meer, zo noem ik het. Als ik begin stop ik niet, dus ik neem de eerste niet, want waar voor anderen de eerste de meest onschuldige is, is het voor mij de boosdoener. Ik ben gestopt met vechten, begonnen met aanvaarden. probeer de golf niet tegen te houden, maar leer surfen! Vecht niet, accepteer!
  5. Eva1984

    En nu lukt het!!!

    Goedenavond allemaal, ik ben nieuw op dit forum en las een beetje mee. Heftig en herkenbaar zijn jullie berichten. Zelf ben ik nu ruim een half jaar nuchter. Dat gaat me goed af, maar ook ik heb moeilijke momenten. Ik lees hier en daar wat over "het moeten uitleggen aan anderen". Zelf trok ik me de mening van anderen ook aan, maar nu ik niet meer drink valt me op dat anderen helemaal niet zo reageren als ik had gedacht. Ik drink niet meer, want dat is niet goed voor me. Als ik dat zeg, is het vaak wel klaar. En mensen die mijn verhaal helemaal kennen... die hebben alleen maar bewondering. Ik blijf graag meelezen en wens iedereen succes! En onthou: just for today!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...