Spring naar bijdragen

Chelle

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    97
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Chelle

  1. 2 uur geleden zei bolletje:

    Ik kan me voorstellen Chelle dat je, als je je niet lekker voelt, je je meer aantrekt maar, niet alles heeft te maken met het afbouwen, maar met de situatie waar b.v.b. ik nu in zit. Maar doe waar je je wat beter bij voelt wijfie.

    Ik wens je heel veel kracht en doorzettingsvermogen.:heart::rose:

    Lief!

  2. Lieve allemaal,

    Ik stop even met dit forum. Het gaat niet lekker met mij. Vindt het moeilijk om te lezen dat jullie met afbouw bezig terwijl ik nog een lange weg heb te gaan. Ik lees hoeveel last jullie hebben en denk dan bij mij zelf dat moet ik allemaal nog doorstaan. Vindt dat erg confronterend en raak daardoor in een negatieve spiraal. Sorry wil jullie steunen maar gaat niet....

    Ik kom zeker nog een keer terug!

    Sterkte met jullie herstel! Liefs 

  3. 1 uur geleden zei Cyclad58:

    Dank je Chelle! Als het aan mij ligt blijft de Seroquel ongebruikt in de kast liggen. Ik ben nu bijna afgebouwd van de Lorazepam en de slaapproblemen en angst nemen toe. Dat hoort erbij, maar valt niet mee. Alleen als ik het door slaapgedeelte echt niet meer trekt zal ik de Seroquel moeten gebruiken.  

    Mag ik je vragen of jij door de Seroquel beter kon slapen? Ik heb slechts 25 mg, dat schijnt een heel lichte dosis te zijn 

    Ik kon er beter van slapen. Paniekaanvallen namen ook af. Alleen dwanggedachte werden erger. Dus in mijn geval niet goed.

    Ik had ook 25 inderdaad. Is lage dosering maar voelde hem wel in mijn lijf en hoofd in begin. 

    Heb met je te doen. Klote slaap! 

    Denk aan je

  4. Op 8-11-2017 om 14:43 zei Cyclad58:

     

    Dankje!

    Ik heb besloten eerst de Lorazepam af te bouwen. De Seroquel ligt veilig in mijn kast. Mocht het te heftig worden na het gestopt te zijn met Lorazepam dan probeer ik het wel met de Seroquel. Alternatieven zijn er nauwelijks en behalve dat het slaapbevorderend is helpt het ook tegen onrust. De overige afkickverschijnselen van Lorazepam vrees ik niet, slapelooosheid en onrust (vooral de combi) wel. Als dat gebeurt lijkt  mij de Seroquel (ik kan de pil halveren tot 12,5 mg desgewenst) het beste alternatief. 

    Goede keus! Seroqual is best pitttig. Heb het ook tijdje geslikt maar vondt niet prettig en ben snel weer afgebouwd.

    Hoe gaat het nu met je?

  5. 3 uur geleden zei Kannietmeer:

    Ja Guus, het is een enorm gevecht. Dat jij nog steeds klachten hebt is inderdaad bijna ongelooflijk maar zo te begrijpen met die benzos. Niet normaal en je zou er toch pissig van worden dat deze medicatie bestaat en zo wordt voorgeschreven. Dat is niet normaal....

     

    Ik sta vandaag op 1,16 Diazepam. Ga het toch rustiger aan doen heb ik besloten. Dan maar niet klaar voor december. Ben liever een beetje beter dan in paniek in mijn holletje van mijn bed. Gisteren en vandaag ging echt weer beter.

    Hoe is het met de rest?:sun:

    Das niet slecht toch! Beter ook geen streef datum hebben. Had ik mij toen ook zo in vergist. Ff snel voor de vakantie dacht ik.. bijna heel mij vakantie aan gort. Wat is die maand op je leven...

    Met mij gaat best goed! Maag is rustig. Constant gevoel, geen pieken meer. Dwanggedachte zijn minimaal. Dus hoop dat het zo blijft!  Duimen.maar

     

     

     

  6. 8 uur geleden zei Kannietmeer:

    Dag mooie mensen! Wat is het buiten zonnig vanmorgen:sun: Dan wil je toch gewoon spontaan een goede wandeling maken?! Heerlijk! Moet ik wel uitstellen helaas, maar toch...

    Ad: ik vind het bijna dapper dat je de temazepam durft te nemen en snap het bijna niet. Inderdaad soms maar goed dat we niet meer hulpmiddelen om ons heen hebben om ons door de rotte tijden heen te krijgen. Zaten we zo weer aan iets anders.

    Bol: Dat rustig ademen is een mega mega belangrijke begin ik te begrijpen. Ik ben me aan het verdiepen in de Buteyko methode. Zeer de moeite waard om kennis van te nemen en  ik geloof dus helemaal dat als je leert rustiger te ademen je allerlei klachten verminderd. Super fijn dat je al merkt dat je beter slaapt daardoor. Geeft zoveel verbetering dan! Heerlijk voor je!

    Ook voor jou Ano: de Buteyko methode zou je zomaar enorm vooruit kunnen helpen. Als je rustiger ademt, verlies je minder koolzuur uit je lichaam en dat is volgens Buteyko precies wat je lichaam nodig heeft voor veel processen. Hij heeft 150 "ziekten" kunnen linken aan de ademhaling en veel mensen van chronische aandoeningen afgeholpen. Die bleken dus geen chronische aandoening te zijn, maar een symptoom van (lichte) hyperventilatie. Dit zal in mijn geval dus bijna vanaf mijn geboorte gebeurd zijn en daardoor heb ik mijn leven lang al klachten die volgens deze professor verdwijnen met de juiste ademhaling.  Deze methode bestaat al vanaf de jaren 60, maar gaat in tegen de westerse norm en ideeën dat je geen koolzuur nodig hebt in je lichaam. En het lost veel klachten op die nu met medicijnen worden bedwongen, maar nooit genezen. Dat is beter voor de medische industrie.

    @Chelle Lieverd, Wat een gedoe als je zoveel medicatie tegelijk in je lijf hebt ronddansen hè. Wat moet je dan doen? Wat moet je afbouwen en wat niet? Deze link wil ik je niet onthouden. Het heeft ook veel linkjes in het artikel naar weer andere artikelen om je te laten zien dat er ook nuances zijn maar ook veel vragen. https://www.psychosenet.nl/gewetensproblemen-met-antipsychotica/   Heb je een arts waarmee je een beetje kan sparren? Heb je ook (nog of weer) therapie naast de medische behandeling die ze bij je naar binnen schuiven? Even een hele dikke knuffel vanaf de bank hier. Ik vind het echt heel naar voor je hoe het gaat en hoe je worstelt. Lukt het een beetje met je kindjes en huishouden etc?

    Ikzelf slaap al twee nachten niet zo lekker. Val ook moeilijk in slaap en lig daarna te draaien tot ik een ons weeg tussen de dromen door. Diepe slaap is denk ik geen sprake van. Vandaar dat ik 10 uur slaap en nog niet wakker wil worden. Maar toch zit ik hier wel weer. Zolang ik niks hoef te doen, gaat het redelijk. Dus daar moet ik het maar mee doen he. Ik puzzel, kleur en kijk Netflix of soms wat tv. En doe wat dingen soms op de laptop, zoals nu.... nou ja... het kan erger denk ik dan, niet waar?! 

    Hoop dat jullie allemaal een mooie dag hebben. :rose:

    Vandaag was zeker een mooie ochtend! Gaat steeds beter met mij. Merk dat ik nu minder pieken heb. Denk dat dat echt komt dat ik de a.d verdeel over de dag heen. Het komt wat gedoseerder bij mij binnen. Bedankt voor het artikel! We gaat het zien wat ik er aan over hou Het was een jaar geleden echt nodig om mij op deze wereld te houden.

    Ja heb pysiacter en psyoloog. Om de twee weken zie ik ze beide. Het voelt goed als ik bij hun ben. Ik vertrouw op ze ! Het hele afbouwtraject zal heftig worden. Maar ik kom er wel doorheen. Ik vecht voor mij kinderen! 

    Ooo altijd dat slapen  he.... zou verboden moeten worden. Is echt iets belangrijkst . Lukt het niet dan ga je er aan onderdoor . 

    Hoop voor je vancht dat het beter gaat lukken! Duim voor je! Trusten xxxx

  7. 30 minuten geleden zei Cyclad58:

    @Chelle, fijn dat je wat beter ingeregeld bent. dat moet dan eigenlijk alleen maar beter gaan. Ga je straks het afbouwen van de Lorazepam weer oppakken of denk je daar nu nog maar even niet aan. Ik zit nu zelf op 0,126 mg Lorazepam. Het gaat wel op en neer hoor. Een paar dagen goed en een dag slecht. Dat ritme. Wel meer goede dan slechte dagen! 

    @Bolletje eenzaamheid is erg vervelend. Mijn moeder is ook alleen en krijgt best veel aanloop, maar als je per dag 2 uur mensen ziet is ze nog steeds 22 uur per dag alleen. Dat wordt best vaak onderschat. 

    @Anoniem48 hoe is het nu met jou? 

    @hoopvol, gaat bij jou het slapen al beter? 

    @Kannietmeer pas inderdaad op dat je slaap/waakritme niet te veel naar de dag verschuift. En dat je nu wat sneller tapert is begrijpelijk. Misschien gaat het goed. En anders ben je zelf snel genoeg om even te stabiliseren. Succes!

    Ik moet ook iets bekennen. Ik had vannacht een erg zwak moment. In juli kreeg ik van psych 5 Temazepammetjes....ik had er nog 1 en die heb ik vannacht genomen. Na vandaag begin ik daar echt niet meer in, heb ook niet meer gelukkig. Ik had vandaag best een pittig werkdagje (wist ik vooraf) en gisteravond sliep ik om 12.30 uur nog niet. Tema genomen. Wel geslapen tot 7 uur, maar voelde me schuldig en vooral rot. Nu nog. Ik zit nog op 0,125 mg Lorazepam, daar moet ik al voorzichtig mee omgaan qua afbouw. 
    Vandaag moet maar snel voorbij zijn, morgen nieuwe kansen. 

    Aaagh jo iedereen heeft zwake momenten! Hoort bij de mens. We zn niet perfect!

    Ja wil dan weer met afbouw beginnen weet alleen.nog niet welke... lorazepam of de risperdal... die heb ik namelijk ook nog.. heb nog een boel af te bouwen. 

    We zullen zien eerst even 2 weken hierop verder. 

    Nou fijn weekend!

    Xx

     

  8. 13 uur geleden zei Cyclad58:

    Dat is prima gelukt, @Chelle! Vannacht een goede nacht gehad en vandaag een goede dag.

    Hoe is het met jou?  Beginnen de scherpe randjes er al af te geraken en ben je al wat ingeregeld met je AD?

    Wat goed! Scheelt heel veel.

    Heb gevoel van wel. Ben nu stapje terug gegaan. Zat te hoog waardoor ik allemaal bijwerkingen kreeg. En verdeel nu de hoeveelheid over de dag. Voelt wel beter minder pieken en dalen.  Hopelijk blijft het goed gaan!

    En hoelang moet je nog? Echt knap hoor! Hoop straks net zo als jij het te overwinnen! 

     

    Fijne dag xx

  9. 9 uur geleden zei bolletje:

    Goeie morgen lieverds,

    K.N.M. ik ben nooit een hele goeie slaper geweest maar omdat ik me gisteren ineens  heel rot voelde ben ik om 19.30 naar bed gegaan en heb veel geslapen.

    Ik adem al een tijd, net ofdat ik dat vergeet. Dus belde ik de dokter op voor een afspraak. Toen ik dat gedaan had kwamen gevoelens van vlak na mijn herseninfarct weer terug. Toen heb ik heel erg veel gehuild en voelde me rot. Gisteren voelde ik ze ook weer en schrok me rot omdat ik het niet helemaal snapte. Misschien ook omdat de herfst weer is begonnen maar daar gebruik ik een lamp voor. Heel raar allemaal.

    Ano. heel veel sterkte.:rose:

    En ben je al bij de dokter geweest?

  10. 14 minuten geleden zei Cyclad58:

    Vannacht 9 uur geslapen. Voel me meteen een stuk beter.

    Het slaapprobleem daargelaten ervaar ik eigenlijk nauwelijks hinder van de zeer geleidelijke afbouw, hooguit wat spiertrekkingen. Maybe I´m blessed. Dat ervaar ik op goede dagen, op mindere dagen niet eerlijk gezegd. Acceptatie zal het verschil moeten maken, dat is de volgende stap. 

    Ben het met @bolletje eens dat pillen meer kwaad doen dan slaapgebrek, maar de combinatie is natuurlijk niet wenselijk.

     

    Goed zeg! Wat heerlijk! Geniet van je dag! Xxx

     

  11. 2 uur geleden zei Cyclad58:

    Tja, en nu mijn verhaal van deze week. 


    Ik ben momenteel van alles, behalve blij. Had 3 goede dagen (di wo en do), maar maandag was slecht vanwege een slechte nachtrust en vannacht heb ik helemaal niet geslapen. Ben ook niet aan het werk, dat is niet te doen. Voel me zo verduveld slecht, boos, verdrietig, teleurgesteld en bijna wanhopig. 

    Zoek naar een rode draad, want die moet er zijn. 
    Er vallen mij een paar dingen op:
    - ik slaap slecht of niet na een heel erg goede dag, waarin ik wellicht te veel doe. Zondag hadden we een feestje en gisteren heb ik lang bijgekletst en gegeten met een ex-collega. 
    - moet er op zo`n nacht 4 of 5 keer uit om te plassen. Ik vermoed dat mijn bloedsuikerwaarde schommelt en dat is mijn eigen schuld: zondag te veel zoetigheid gegeten (ook in de avond!) en gisteravond ook. De andere avonden niet. Begin daar toch een verband in te zien.

    De Lorazepamafbouw zal ook niet helpen aan een excellente nachtrust, maar de verschillen zijn enorm: 3 nachten gewoon goed en 2 nachten heel slecht. Een middenweg lijkt er niet te zijn. Nachtmedicatie heb ik niet, wil ik niet en mag ik niet, alleen nog 0,16 mg Lorazepam voor de nacht. Het vertrouwen in een goede nachtrust wordt helaas steeds verder ondermijnd. 
     

    Ik weet het, ik moet vooral niet vergeten dat ik dagen heb waarop het gewoon goed gaat, maar op zo`n dag als vandaag wordt alle goede moed me weer helemaal afgenomen. 
    Op dit moment twijfel ik aan alles en twijfel ik helemaal of ik dat allemaal wel trek. Er lijkt ook helemaal geen alternatief te zijn. Afbouwen is een must, maar kapot gaan aan slaapgebrek heb ik er toch echt niet voor over. Hoe kom ik uit die spagaat? 

    Edit: vraagje of jullie dit ook herkennen (al hoop ik voor jullie van niet):
    Ik val snel in slaap, maar wordt soms na een kwartier al wakker. Dan raak ik niet in diepe slaap en lukt het daarna niet meer. Had ik vannacht dus. 
    Natuurlijk word ik wel moe, maar ik val niet in slaap, op het moment dat ik dreig weg te vallen zie ik beelden of hoor ik dingen die er niet zijn. Lijkt op hallucineren. Het is niet zo dat ik stemmen hoor die mij opdrachten geven of zo, maar ik word wel dingen gewaar. Vervolgens word ik alert, zijn de beelden weg en ben ik weer klaarwakker. 

     

     

     

    Pfff heftig ook zeg! Wat hebben we allemaal een grote rugzak vol ellende.

    Ze zeggen wel eens dat je er beter uit kan gaan dan blijven liggen. En dan rustgevende muziek aan zetten met een mooi boek. Ik denk dat het groot deel acceptatie is. Maar het is verschrikkelijk moeilijk! Hoe doorbreek je het!? Wie kan je dat zeggen...sterkte lieve Cyclad! Denk aan je

     

  12. 9 uur geleden zei Kannietmeer:

    Laat je informeren wat de hoogte van het medicijn echt nog met je kan doen. Zo leerde ik van mijn medicijn dat de eerste dosis al voor 80% van de werking zorgde. De verhoging al voor 90%. Nog vele verhogingen later kom je dus amper vooruit maar mensen zitten wel met een berg medicatie in hun lijf.

    Ten tweede is de afbouw van AD absoluut heel lastig en moet je net zo aanpakken als benzo's. Maar ben je nu aan het afbouwen of opbouwen met de AD?

    Hoe ik omga met donkere momenten is inderdaad uitzitten zoals Bol doet. Geloven dat het overgaat en mijzelf afleiden en ruimte gunnen om somber te zijn en dan doe ik weinig tot niks, gewoon omdat het niet gaat. Blijkbaar is dat dan wat ik nodig heb... of niet... maar dan weet ik het ook niet. afleiding is the key... en als je somberheid niet overgaat, zeker aan de bel trekken hoor. Dit is niet de bedoeling. En houd er rekening mee dat de benzo's nogal veel effect kunnen hebben en je ziek kunnen maken op alle fronten.

     

     

  13. 9 uur geleden zei Kannietmeer:

    Laat je informeren wat de hoogte van het medicijn echt nog met je kan doen. Zo leerde ik van mijn medicijn dat de eerste dosis al voor 80% van de werking zorgde. De verhoging al voor 90%. Nog vele verhogingen later kom je dus amper vooruit maar mensen zitten wel met een berg medicatie in hun lijf.

    Ten tweede is de afbouw van AD absoluut heel lastig en moet je net zo aanpakken als benzo's. Maar ben je nu aan het afbouwen of opbouwen met de AD?

    Hoe ik omga met donkere momenten is inderdaad uitzitten zoals Bol doet. Geloven dat het overgaat en mijzelf afleiden en ruimte gunnen om somber te zijn en dan doe ik weinig tot niks, gewoon omdat het niet gaat. Blijkbaar is dat dan wat ik nodig heb... of niet... maar dan weet ik het ook niet. afleiding is the key... en als je somberheid niet overgaat, zeker aan de bel trekken hoor. Dit is niet de bedoeling. En houd er rekening mee dat de benzo's nogal veel effect kunnen hebben en je ziek kunnen maken op alle fronten.

    Ik ben aan het opbouwen tenminste dit was de laatste verhoging. Zit nu 3 weken op 200.mg.  De dwanggedachtes zn er bijna niet meer. Dus dat is fijn! Alleen mijn stemming is zo wisseld. En mij maag heeft het ook zwaar. S.ochtens is echt zwaar voor mij. Wordt half4 wakker en kan niet niet slapen. Me maag doet dan ook zeer. Slik ookal maagtabletten.

    En ook merk ik dat snel dingen vergeet en bepaalde moeilijke gesprekken ik moeilijk kan volgen. Ook zo vervelend.

    Over de medicatie wie kam ik nog meer vragen?  Ik heb een psyiacter en psyoloog. 

    Weet het soms echt niet meer. Al een jaar bezig met dit! Wil gvd weer leven! Genieten van mij gezin!! Sorry ben zo boos en verdrietig. 

    Xxxx

     

  14. Lieve kan niet meer,

    Best wel beetje... ja me dag moet door. Mijn kinderen houden me gelukkig bezig. 

    Zit nu op de 200mg al 3 weken maar mijn stemming is zo wisselvallig. Echt zo vervelend. De dwanggedachte zn wel minder dus dat is fijn.  Maar ene moment is het leven perfect en andere moment wil ik niet meer leven. Herkennen jullie dit met opbouwen van je a.d?

    Hoe ga jin om met de donkere momenten? 

    Liefs

     

  15. 6 uur geleden zei bolletje:

    Trahalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :DKNM. Dat had ik ook. Had vaak het gevoel dat ik vergat om adem te halen. Heel raar. Daar heb ik sinds kort gelukkig geen last meer van dus hoop ik dat dat, als je helemaal niets meer slikt, langzaam minder wordt.

    Chelle ga er maar vanuit dat het veel beter wordt, mits je van karakter niet negatief bent en dan nog worden die sombere gevoelens hoogstwaarschijnlijk minder.

    Ik ga vandaag weer lekker werken lieve mensen.

    Dat moet toch haast wel! Het leven is te mooi daarvoor! Ooit vindt ik het lichtpuntje weer... Xxx

  16. 1 uur geleden zei bolletje:

    Ja hobby's zijn belangrijk kanjers.

    Wat me verder opvalt is dat ik al een hele tijd opsta zonder sombere gevoelens. Heb iedere morgen goeie zin zeker als ik die wipkontjes van me zie die gelijk gaan spelen, dus ook goeie zin hebben. Want wat was dat rot zeg, dipgevoelens als je moet opstaan. Geen zin in de dag. Dat is verdwenen toen ik een tijdje helemaal geen lorazepam meer slikte. Wat hoop ik dat we allemaal gelukkig worden lieve kanjers, we hebben dit, na al dat harde werken en de pijn, dik en dubbel verdiend. IEDEREEN.:heart:

    Ik hoop het zo bolletje!! Het leven kan zo mooi zijn. 

    Xx

     

  17. 20 uur geleden zei Cyclad58:

    Ha @Chelle,

    Is het de bedoeling dat je de Lorazepam weer gaat afbouwen als de Sertraline eenmaal is ingeregeld? Ik denk dat de Sertraline je wel kan helpen ook, het helpt wellicht de allerscherpste randjes er vanaf. Zit je nu nog op de 0,5 mg Lorazepam?

    En dan mijn verhaal van gisteravond en vandaag....ik moet nog eens zeggen dat het goed gaat, het lijkt wel of dat meteen wordt afgestraft.

    Gisteravond voelde ik me erg goed en dat is meestal geen goed teken gek genoeg. En ja hoor, er volgde weer een waardeloze nacht met hooguit 3 uur slaap. 
    Geïrriteerde darmen, onrustig gevoel, prikkelbaar, alles speelt weer op vandaag. Echt waardeloos , het gaat op en neer als een lift in een gebouw met 78 verdiepingen. 

    Ik was altijd een behoorlijk goede slaper, al had ik aan 6 of 7 uur wel genoeg. Ben nu toch wel wat bang dat mijn slaaptekort me gaat opbreken of funest wordt voor mijn gezondheid. Elke week heb ik wel een nacht waarin het slapen waardeloos is. Okay, het komt ongetwijfeld door de afbouw Lorazepam, maar waar ik de overige klachten steeds beter kan accepteren lukt me dat niet bij slechte nachten. Komt ook doordat ik dag daarna moet werken. Dat is dan echt een hele opgave. 
    Misschien maar weer even stabiliseren op 0,22 mg Lorazepam, het voelt nu even niet goed om door te schrapen. 
     

     

     

     

    Slecht slapen is vreselijk... maar wel fijn dat je een soort patroon ziet erin. Je hebt die benzo te slim af! Goed man!

    Ja als het ingeregeld is gaan we aan de volgende hel beginnen... benzo eraf.. zie er nu al tegenop. Maar ja eerst maar wenen aan deze dosses. 

    Mij psyoloog zegt dat het een bijwerking kan zijn. En dat ik er aan moet wennen. En dat het over kan gaan. Hoop het maar! 

    Sterkte allemaal!

    Xxx

×
×
  • Nieuwe aanmaken...