Spring naar bijdragen

Jazz

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Jazz's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Jazz

    De oude ik terug

    Hey Fields, Goed bezig! Ik zit in hetzelfde schuitje...wil absoluut mijn oude ik terug. Die leuke ik...zonder alcohol. En die partner die niet echt meewerkt, dat probleem speelt hier ook. Maar ik kan niet net doen alsof ik geen probleem heb. Dan ben ik maar het goede voorbeeld. En goede voorbeelden doen volgen...toch? Vandaag is mijn eerste officiële dag zonder. Had al geminderd, maar minderen werkt bij mij dus averechts. De avonden zijn voor mij ook het moeilijkst. Denk dat ik vandaag heel vroeg in mn bed lig... Veel succes!
  2. Jazz

    Jazz

    Bedankt allemaal voor de reacties. Ik had even de tijd nodig om te wennen aan het idee van het omgooien van mijn leven..want dat gaat wel gebeuren. Ik heb het even laten bezinken en hoe fijn is het dan om hier terug te komen en zoveel advies te vinden...dat geeft wel een goed gevoel. Top...dat je daarvoor ff terug komt, Keesje. Ik ben officieel gediagnosticeerd. Van kinds af aan al last van gehad. Ik drink en rook pas sinds m'n 21ste..ik weet het...hoe dom kun je zijn. Het is heel lang goed gegaan. Maar aan al het goede komt een eind. De controle is weg. En ik merk zeker dat de verslavingen mijn ups en downs versterken en veroorzaken. Ik kan me goed vinden in je verhaal. Voor mijn 21ste was ik het feestbeest op de Spa Rood. Ik was de taxi voor mijn vrienden en ik vond het goed. Ik ging naar elke grote party...elk festival...zonder drugs, zonder alcohol...zonder peuk.. Ik had nog nooit een druppel gedronken en ik was een blij mens. Wat heb ik spijt van die eerste keer zuipen...Ik zat net foto's te kijken van voor die tijd en zat te janken als een klein kind... Ik ben begonnen met het zoeken van een vervanging....en ik heb die wel gevonden. Ik ben aan het tekenen geslagen, net als vroeger. Ik wil ook weer gaan sporten....ik zal wel moeten, want ik ben zo fit als een vaatdoekje. Ik ga je blog zo lezen...ben erg benieuwd. Knap hoor, Blondie...echt...dat je zo kon stoppen met roken. Ik heb gisteravond mijn laatste sigaret gerookt. Ik voel me ontzettend onzeker, maar ik weet dat ik moet stoppen. Mijn lijf schreeuwt om een rookvrij leven. Mijn brein werkt alleen niet altijd mee....ik ga mijn best doen. Ik moet nu ook de alcohol laten staan, want op het moment dat ook maar een druppel in mijn lijf komt, snak ik naar een sigaret. Dan gooi ik mijn eigen ruiten in. Afleiding...ik moet afleiding hebben. Dit forum helpt wel. Ik merk dat ik wel hulp kan gebruiken. Mijn omgeving snapt mij niet altijd. Want tja, een beetje alcohol is toch niet zo erg...Forget it...het is slopend. Gelijkgestemden kunnen me wel op het rechte pad brengen en houden.
  3. Jazz

    Ik wil dit niet meer

    Hi Blondie, knap dat je besloten hebt om de strijd aan te gaan. Ik heb mezelf ook vandaag aangemeld, want ik kan zo ook niet meer verder. Ben er wel klaar mee en wil me weer goed voelen en tevreden zijn met mezelf. Zolang ik verslaafd ben, kan ik dat niet. Dit knaagt aan me. Ik herken veel van de dingen die je hier neer tikt. Zeker het niet weten hoe de situatie aan te pakken. Ik wens je heel veel succes!
  4. Jazz

    Jazz

    Dank je, Kruidenthee67. Die tijd ga ik me zeker nemen. Hoop dat ik gauw wat wijzer word. Ik zie nu even door de bomen het bos niet meer.
  5. Jazz

    Jazz

    Hi allemaal, Ik ben Jazz, eind 30 en verslavingsgevoelig. Eigenlijk heb ik alles goed geregeld in mijn leven. Fijne relatie, mooi gezin, goeie baan, huisje, boompje beestje. Maar ik ben ook bipolair (ik neem hiervoor geen medicatie...want ja...verslavingsgevoelig, hè...) en verslaafd aan koffie, sigaretten en alcohol. Ik zuip niet, maar ik kan het ook niet zomaar laten. Ik drink elke avond wel iets, soms twee glazen wijn, soms een fles bier...of twee... En daar rook ik dan de ene na de andere sigaret bij. Qua hoeveelheid alcohol valt het wel mee, maar ik voel me toch miserabel. Ik paf dan soms een half pakje peuken achter elkaar weg. Gezonder en fitter word ik daar echt niet van...vrolijker trouwens ook niet. Mijn huisarts geeft aan dat ik eerst wat rust moet krijgen in mijn achtbaan van manie en depressie en dan pas moet gaan werken aan mijn verslavingen. Ik vind dat *, eerlijk gezegd. Ik heb nog niet echt meegelezen hier...weet dus niet echt hoe het allemaal werkt. Ik ga dat heus wel doen. Aanmelden is voor mij stap 1. Wat ik ga doen of moet doen, weet ik nog niet. Stoppen of minderen....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...