Spring naar bijdragen

Nana

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Nana's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Bedankt Pelle en Smart! Het speelt inderdaad mee dat ik nu veel meer voel Smart. De mist in mijn hoofd is weg. Voorheen moest ik eigenlijk zelf ook drie dagen bijkomen van mijn uitspattingen met alcohol. (dronk toen drie avonden in de week). Nu heb ik veel meer energie, ben scherper en wil van alles aanpakken. Ook om mezelf wat afleiding te geven.... Ik wist altijd wel een beetje dat ik mijn man achter de broek aan moest zitten voor een klusje maar nu ik zelf niet meer drink begin ik me er steeds meer aan te ergeren. Dat escaleert regelmatig de laatste tijd. Heel vervelend. Ik zal proberen bij bots momenten er niet teveel op in te gaan..... Discussies uit de weg gaan. Het gaat gelukkig ook heel vaak goed hoor. We zijn al heel lang bij elkaar en hebben ook veel samen gedronken en dat is nu ineens anders, zowel voor mij als voor hem. Hij vindt mij soms een saaie theemuts. Hij heeft nu natuurlijk wel een wat andere vrouw naast hem zitten. Ik probeer het ook van zijn kant te bekijken. De tijd zal het leren. Ik ben nu na bijna acht weken alcoholvrij ook wel heel trots op mezelf! Voel me veel gezonder, slaap veel lekkerder etc.etc.etc. Heel fijn! Ook heel goed van jou Pelle! Hoe lang drink jij nu al niet? Mijn streven was een maand geen alcohol en dat zijn nu twee maanden. Het bevalt me eigenlijk heel goed. Ik zeg niet dat ik nooit meer zal drinken. Mijn insteek was om veel bewuster met alcohol te leren omgaan. De tijd zal het leren... Ben in ieder geval heel erg blij met dit forum!!! Zeer stimulerend en leerzaam! Geweldig hoe iedereen elkaar hier helpt.
  2. Nana

    Een maand stoppen en dan....

    Dank jullie wel voor jullie medeleven! Heel erg lief en heb er veel aan gehad (en nog steeds natuurlijk) en heb er kracht uitgeput... Zit nog een beetje in een roes van verdriet en ongeloof. Alles is anders, thuis en op het werk. Een raar sfeertje. Het raakt me enorm allemaal, maar zoals jullie allemaal aangeven. Alcohol zal even verdoven maar zeker niet helpen! Ik heb dan ook nog steeds niet gedronken. Gisteren paar uurtjes gesnipperd en aan het verven geslagen in huis. Afleiding! Zo mooi geworden! Een voordeel van niet drinken. Gemiddeld veel meer energie en zin om dingen op te pakken (maar ook dagen dat ik moe ben hoor...). Toen ik nog best veel wijn dronk, kon ik altijd overal zo tegenop kijken. Mijn man vind mij nu wel een beetje een theedrinkende theemuts. Hij moet er ook aan wennen. Noemt me een gezondheidsfreak. Het samen doorzakken was ook altijd gezellig op de ruzies soms na op einde van de avond. Ik tel nog steeds de dagen. Woensdag een maand en dan is mijn Ik pas maand voorbij. Het houdt me erg bezig, zelfs in mijn slaap. Het gezellige wijntje trekt, maar ook weer niet. Wordt er een beetje gespannen van op dit moment. Probeer hier veel te lezen en te leren van jullie. Misschien dat ik er eerst nog even paar weken aanvast plak. Gemoed gaat heen en weer, pffff. Vermoeiend...
  3. Nana

    Een maand stoppen en dan....

    19:29 Hallo allemaal, eergisteren is mijn allerliefste collega in zijn slaap overleden. 49 jaar. Ben er zo verdrietig van en heb twee nachten heel slecht geslapen. Moet er steeds aan denken. Drie kleine kindertjes had hij. Gisteravond veel (troost) chocola naar binnen gewerkt en heb nu heeeel veel zin in een wijntje. Pfffff, je wordt nu wel op de proef gesteld. Hoe gaan jullie om met plotseling verdriet?
  4. Nana

    Een maand stoppen en dan....

    Hallo allemaal, harstikke bedankt voor jullie feedback! Alle drank het huis uit gaat lastig. Mijn vriend drinkt elke avond een wijntje. Ik wil dit ook voor mezelf kunnen weerstaan en dat gaat nu prima! Ik zie en voel nu de grote voordelen van een aantal weken geen alcohol. Veel lekkerder slapen, meer energie, er beter uitzien en voelen, vrolijker en geen kater s' morgens! Heerlijk! Maar een avondje in het weekend met een wijntje trekt ook wel weer, maar dan niet zoveel! Ik moet het voor mezelf uitvinden en ga hier inderdaad fijn wat ideeen opdoen en ervaringen lezen. Misschien plak ik er inderdaad nog een maand aanvast om mezelf nog een maandje te evalueren. Ik ben in ieder geval erg blij met dit forum en met jullie!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...