Spring naar bijdragen

Tracy

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

418 profielweergaven

Tracy's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Tracy

    Samen zijn we sterker!

    Hoi Kruidenthee, het is fijn om herkenning te vinden op deze site. Wat mij indertijd bij het stoppen doorslaggevend geholpen heeft, is de vraag wat er zou gebeuren als ik weer zou drinken. Dat eindigde op straat, zonder contact met mijn kinderen. Een heel realistisch scenario. En dat houd ik mezelf ook wel eens voor als ik het moeilijk heb. Garantie krijg je nooit. De enige die daar verantwoordelijk voor is, ben je zelf. Voorbereiding is een goeie! Jij ook succes!
  2. Tracy

    Samen zijn we sterker!

    Dankje, kruidenthee67, en goeie vraag, waarom het moeilijk blijft. Associatiegedachtes, denk ik. En ik geef die de ruimte. Voor mij ligt het succes in het uit de weg gaan van die gedachtes, geen aandacht aan schenken. Niet kijken naar alcoholreclames in folders, in supermarkten niet naar de wijnafdeling kijken, alles wat met alcohol te maken heeft is heel direct en resoluut: NEE!!! En die zomerse rosé heeft de deur op een kier gekregen. Tijd om die weer in zijn gezicht dicht te slaan, want hij komt er niet in!!!!!!! Ik ben nog een beetje aan het zoeken hoe het hier werkt met dagdraad en dagpact. En naar wat mij het best zou helpen op een moeilijk moment.
  3. Tracy

    Samen zijn we sterker!

    Ik sta nu ruim 2,5 jaar droog, maar de zomer(vakantie) blijft moeilijk. Tot nu toe ben ik nog niet voor de bijl gegaan, en dat wil ik graag zo houden. Het zou fijn zijn om op zwakke momenten op iemand terug te kunnen vallen. Wie ziet dat zitten?
  4. Tracy

    Even voorstellen

    Hoi, Al jaren worstel ik met een alcoholprobleem. Was denk ik al heel lang verslaafd voordat ik me ervan bewust werd. Een paar jaar geleden ben ik 2 jaar gestopt met drinken, op eigen kracht, toen toch weer een keer een glaasje wijn genomen en het was meteen weer mis. Nu merk ik dat ik steeds meer ga drinken en steeds vroeger op de dag begin. Ik ben gescheiden, heb 2 kinderen (tieners) die 4 dagen in de week bij mij zijn. Zij weten niet dat ik drink, niemand weet het. Ik leef met een geheim en dat wordt een steeds zwaardere last. Binnenkort ga ik met de kinderen op vakantie en ik ben bang dat het daar een keer misgaat. Dat is de voornaamste reden waarom ik nu steun zoek op dit forum. Het is te kort dag om nog een behandeling te beginnen. Daarom hoop ik dat reacties van anderen mij kunnen helpen om me tijdens de vakantie te beheersen. Alle reacties zijn welkom!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...