Spring naar bijdragen

AliceM

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door AliceM geplaatst

  1. AliceM

    Verdedigen/uitleggen

    Ja dat heb ik ook, mensen die echt interesse tonen vertel ik het wel. Ik schaam me er ook zeker niet voor, waarom zou je, niemand kiest voor deze 'ziekte' . Maar goed ik heb niet altijd de energie om er op in te gaan, zeker niet bij dat standaard cliche gezeik a la 'ben je met de auto, ben je zwanger, nou jij hebt eeeeecht geen alcoholprobleeeeeeeeeeeem hoor' enzovoort. (ok mijn probleem was nog niet vergevorderd en ik was er godzijdank net op tijd bij, maar dat laatste wordt ook gezegd tegen die hard zuipers die 1 a 2 flessen per dag achterover kegelen dus slaat nergens op...) Ik kreeg trouwens IRL nog een hele goede tip tegen de irritante reacties van iemand die met alcoholisten gewerkt heeft: zij adviseerde me om met een beetje humor te reageren ipv van meteen in de verdediging te schieten. Dus bijv. als je bij horeca commentaar krijgt (serieus, dat krijg ik dus...) te reageren a la 'oww verdien je anders niet genoeg' of weet ik veel wat. Leek me ook wel een goede, want idd. ik voel me echt wel aangevallen en ben vooral bang dat ik het weer uit moet leggen en daar heb ik dus absoluut geen zin in. Bedankt voor jullie reacties en vooral voor de herkenning, doet me goed, vooral omdat ik bij 'geleidgestemden' niks uit hoef te leggen..
  2. AliceM

    Verdedigen/uitleggen

    Bedankt voor jullie reactie! Yo: ik heb precies hetzelfde! Ok op momenten dat ik even niet lekker in mn vel zit heb ik soms (wordt steeds minder) echt nog wel zin om te drinken maar ik doe dit niet uiteraard. Maar ik voel me lichamelijk net als jij een stuk beter zonder alcohol, inderdaad de dingen die jij omschrijft. (echt ik werd zo ziek van die rommel, ok dat krijg je als je geen maat kunt houden maar het is zo fijn dat ik dat niet meer heb) Ik had het helemaal niet bekeken hoe jij het zegt, ik vind het een geniale reactie! Lj: zit ook wel wat in maar ik weet niet of ik dat ook zo 'luchtig' kan brengen. Ik denk dat ik nog te snel in het verdedigingsmeganisme schiet met de gedachte 'daar gaan we weer...', haha. Bedankt voor jullie begripvolle reacties!
  3. AliceM

    Verdedigen/uitleggen

    Ik drink al een poos geen alcohol meer (min een paar dagen waar het fout ging ) ivm een alcoholprobleem. Waarschijnlijk herkenbaar voor velen, maar de hele wereld heeft er een mening over en ik moet mezelf constant verdedigen en het uitleggen. (en aangezien ik een dame ben raad je waarschijnlijk de standaard vraag al als ik zeg dat ik niet drink... ) Het uitleggen dat deed ik in het begin even (en als iemand echt geinteresseerd is of ik wil het graag vertellen aan die persoon dan doe ik dat nog wel) maar daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt want het is vreselijk vermoeiend. De laatste tijd krijg ik vooral (vooral van personeel, echt bizar...) in horeca gelegenheden veel gezeur erover. Waarom ik toch altijd alleen maar frisdrank drink, en laatst vroeg ik om een Radler 0 % (dat is mijn lievelingsdrankje, sterker nog die met alcohol lust ik niet eens omdat ik smaak van Radler 0 zo gewend ben, haha..). Toen kreeg ik als reactie, ik verzin het niet, hoezo je bent toch niet zwanger. Anyway, ik word doodmoe van dat gez**k erover, en ik ben eigenlijk vooral erg verbaasd dat je je alleen maar met alcohol moet verdedigen. Echt ik vind het zo bizar. Waarschijnlijk herkent iedereen dit wel, mijn vraag is hoe jullie daarmee omgaan. (want ik begin me er zo ontzettend aan te ergeren, misschien zeg ik maar gewoon ja als ze vragen of ik zwanger ben, om van het gezeur af te zijn.. )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...