Spring naar bijdragen

Allegro

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

631 profielweergaven

Allegro's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Ik ben inmiddels 4 weken terug uit een kliniek in Zuid-Afrika en heb daar met succes een behandeling afgerond. Het was heel zwaar en intensief maar ik ben er als een ander mens vandaan gekomen. Ik heb veel gehad aan het 12 stappen model en heb dat als zeer positief en helpend ervaren. Ik zou graag ervaringen willen delen, reacties, kritiek, vragen....
  2. Een weekpact met jezelf. Geweldig! Ik maak elke zondag een weekschema voor mezelf om de structuur er in te houden. Ik heb ook veel aan de vertalingen die ik maak van Just For Today. Helpt me enorm als start van de dag. Heeft een link met de twaalf stappen van NA. Mocht je geïnteresseerd zijn? Ze staan online op alleenvoorvandaag.com
  3. Allegro

    Kater stelt zich voor

    Inderdaad Jane, met het wegvallen van mijn relatie ben ik heel veel stress kwijt en kan ik me weer richten op de dingen die ik belangrijk in het leven vind. En ik zie mezelf steeds verder afglijden. Het helpt om zwart op wit te zetten dat ik het spuugzat ben en hoop dat ik door het een en ander te delen het voor mezelf de moeite waard vind om het over een andere boeg te gooien. Eigenlijk vind ik het prettigste van drank dat het me verdoofd zodat ik niets meer hoef te voelen. En daar zal iets anders voor in de plaats moeten komen. Heb daar nog geen oplossing voor terwijl ik er toch al van alles aan doe om dat gedrag te kunnen controleren. Ben al een half jaar in therapie maar ben nog steeds niet zo ver gekomen dat ik daar de controle over heb.
  4. Allegro

    Kater stelt zich voor

    Eerlijk gezegd word er moedeloos van in plaats van dat ik het moedig vind. En ja, je hebt gelijk Dylan, ik ga mezelf verlossen is een veel actievere manier van denken. Maar ja.... Afgelopen maandag is het weer helemaal uit de klauw gelopen. Na wat stressvolle momenten heb ik een paar trappistjes weggewerkt en nog wat wijn en vervolgens mijn afspraak van de volgende dag afgezegd. En zo gaat het elke keer. En teneinderaad, de periode dat ik in Belgie woonde heb ik alleen nog maar meer gedronken en meer leren drinken. Bij jullie hoort drank veel meer dan hier tot het dagelijks leven. Overal en bij iedereen is drank. Mijn belgische vrienden zeggen en zeiden nooit iets over mijn drankgebruik. Ik zat regelmatig met een vriendin om 10.00 al aan de champagne en niemand vond dat raar. Sinds ik weer terug ben in Nederland en mijn nederlandse vrienden vaker zie hoor ik regelmatig dat ze vinden dat ik te veel drink en dat ze zich zorgen maken. In die zin ben ik blij dat ik nu weer hier woon en er meer op mij wordt gelet", hoe gek dat misschien ook klinkt. Heb overigens altijd met heel veel plezier in Belgie gewoond!
  5. Allegro

    Kater stelt zich voor

    Hallo Allemaal, Als je je ergens voorstelt doe je meestal je best om jezelf beter voor te doen dan je eigenlijk bent. Vrolijk en enthousiast. Hier hoeft dat gelukkig niet en kun je je ellende in een keer op de tafel gooien. Ik zit hier met een enorme kater achter mijn laptop omdat ik me voor de zoveelste keer niet kon inhouden. Ik ben sinds een maand weer op mezelf gaan wonen na een relatie van 11 jaar. Toen ik nog samenwoonde was mijn drankgebruik nog wel controleerbaar omdat mijn partner daar erg op lette en mij daarin beschermde door bijvoorbeeld de boodschappen te doen en geen drank te kopen. Het ging wel eens mis maar dat was niet zo erg omdat het dan vaak in het weekend gebeurde bij een etentje bij ons thuis. Nu ik echter op mezelf ben is er niemand meer die mijn drankgebruik controleert en lijkt het wel of al mijn grenzen zijn verdwenen. Ik denk dat ik in de afgelopen maand 7 dagen nuchter ben geweest en de rest dronken. Het ergste ervan is dat ik daardoor ook regelmatig mijn afspraken niet nakom. Ben niet op mijn werk verschenen, kom mijn afspraken niet na zelfs als het belangrijk voor me is. Ook deze morgen ben ik mijn afspraak niet nagekomen en heb voor de zoveelste keer een fantastische smoes verzonnen om niet op te komen dagen. Nou ja, smoes, gewoon een dikke vette leugen. Ik ben mijn drinkgedrag zo spuugzat omdat ik op deze manier mijn hele leven aan het verwoesten ben als ik mijn afspraken niet nakom en ben ook mijn gelieg kotsbeu. Misschien is dat nog wel het ergste, dat liegen en doen alsof er niets aan de hand is. Angstvallig proberen om alles voor je omgeving verborgen te houden. Nee hoor, met mij gaat het prima...... Eveneens ga ik op momenten dat ik dronken ben regelmatig vrienden bellen of mailen en zeg dan soms de ergste dingen waar ik dan de volgende dag weer enorm spijt van heb. Ben op deze manier ook in de afgelopen jaren wel een aantal vrienden kwijtgeraakt omdat die er geen zin meer in hadden. Ik heb me aangemeld voor een intensieve behandeling bij Tactus en hoop dat ik daarmee van mijn gezuip word verlost. Het zal niet makkelijk zijn maar ik denk dat als ik het nu niet doe, ben 44, dan komt er niets meer van mij terecht. Ik houd me altijd aanbevolen voor tips. Ben blij om te zien dat ik niet de enige ben. Fijne dag, ik ga nog maar even slapen denk ik.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...