Spring naar bijdragen

netje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

netje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dankjewel! Ik ben lekker in de tuin bezig. Afleiding is wel een goed ding. Probeer het wel in kleine stapjes te doen.
  2. Goedemorgen allen, Vandaag besloten om niks te drinken. De wijn is op en ik heb mezelf beloofd om niet naar de winkel te gaan. In plaats daarvan staat er een hele mooie waterfles op het aanrecht die mij eraan herinnert dat ik beter water kan drinken😉 Hoe meer ik eraan denk dat ik vandaag niet wil drinken, hoe meer ik nu op dit moment al trek heb. Maar het is mooi weer, dus maar even in de tuin bezig. Afleiding zoeken
  3. Ik zou vanmorgen naar therapie, hoor ik een liedje op de radio: twenty 4 seven met Keep on trying. Even knal luid gedaan, want vond m erg toepasselijk voor waar ik nu in zit. Dus vol goede moed en energie de wachtkamer ingestapt en had inmiddels al besloten om het nu toch maar rigoreus aan te gaan pakken met de steun van mijn therapeut. Zit je daar in de wachtkamer, komen ze bij me dat ze uit loopt door een crisissituatie. Oke prima dan wacht ik nog even. Komt ze later weer bij mij: afspraak kon toch niet doorgaan ivm die crisissituatie. Begrijpelijk hoor, maar baalde wel even en was even terneergeslagen. Maar toen bedacht ik mij: dit gebeurt met een reden: nl ik moet het zelf doen!! Ik heb het idee dat ik steeds een klein stapje verder kom. Bedankt allemaal voor jullie reacties, ze zijn kritisch maar dat heb ik ook wel nodig.
  4. Ik ben inderdaad bekend met het Minnesota model. Alleen waar ik therapie heb, werken zij niet zo. En dat maakt het soms ook verwarrend. Stoppen is het allerbeste, maar afbouwen en/of gecontroleerd drinken wordt op een 1 of andere manier ook gesteund. Maar ja 1 van beide zal ik moeten uitproberen. Ik denk wel dat minderen niet een optie is, want dan ben je er veel te veel mee bezig en dan wil je juist meer. Maar ze zeggen ook als ik in 1x stop dat ik dan teveel ontwenningsverschijnselen kan/ga krijgen. Ik zal het moeten ondervinden.
  5. Zo waar wat je zegt😬 ik weet het allemaal ook wel. Maar de uitvoering lukt me nog niet zo goed. Moet wel zeggen dat jullie best streng zijn hoor😅😉 en ik bedoel het niet in de verkeerde zin
  6. Ja zo zie ik het ook. Een soort reset waar we beter en sterker uitkomen.
  7. Oke oke. Rustig maar😉 Ik weet dat ik het zelf moet doen, maar met een beetje hulp/steun van de therapeut. Daar is ze voor toch?!
  8. Die achterdeur staat inderdaad op een kiertje. Maar ik wil wel heel graag stoppen, maar iets houdt me tegen. Ik ga zo de opties bespreken met mijn therapeut. Ik word erg verdrietig van mijn eigen gedrag. Ik blijf zeker schrijven.
  9. Je hebt helemaal gelijk. Maar toch wou ik dat het zo simpel was. Gelukkig zometeen naar de therapeut en maar eens een goed gesprek hebben. Ik moet die knoop toch eens doorhakken!
  10. Ik weet het....mijn ADD brein is hierin niet zo handig. Altijd nadenken, nadenken, nadenken😬 Maar genoeg excuses voor nu😉 Zometeen weer naar mijn therapeut, we moeten maar even een goed gesprek hebben en knopen doorhakken
  11. Ja dat snap ik wel. Dat kost ook de nodige energie. Jeugdtrauma zit heel diep, dat heb ik altijd onderschat. Maar ben er nu wel achter dat het al mijn hele leven speelt. Altijd weggestopt. En dat kan nu niet meer. Ik pak alle hulp aan en het is een heel proces. We komen er vast sterker uit! Heel veel succes met het herstellen van je burnout en aanpak jeugdtrauma.
  12. Het heeft inderdaad met elkaar te maken. Ze gaan hand in hand. Ik heb teveel om aan te pakken en dan is het lastig om gewoon te beginnen. Ik snap mijn therapeut(en) ook wel en het is misschien ook wel goed dat ze nu best hard zijn. Ik heb dat ook wel een beetje nodig. Ben je inmiddels helemaal hersteld van burnout enz?
  13. Je hebt gelijk. Fijn dit forum, geeft me stof tot nadenken.
  14. Je reactie zet me wel aan het denken en ik denk dat je gelijk hebt. Ik kan heel goed de schijn ophouden en ik denk heel goed na over wat ik zeg. Ik weeg de woorden af. Misschien dat ik toch onbewust hiermee de therapeuten en mezelf voor de gek hou. Misschien? Ik weet het wel zeker. Ik ben ook nog eens depressie gevoelig en ja daar wordt het met de alcohol niet beter van. Ik probeer echt met alle kracht die ik heb om mezelf te beteren. Maar dit kost wel energie en hierdoor mislukt het ook vaak. Ik baal ervan dat de alcohol zoveel macht over mij heeft. En daar ben ik ook wel klaar mee. Ik heb voor hetere vuren gestaan. En soms is het ook beter dat een therapeut of partner/familielid je eens even flink de waarheid verteld, zodat je gaat nadenken.
  15. Tsja dat gaat niet werken... I know. Het is zo lastig om patronen te doorbreken, waarvan je weet dat ze slecht voor je zijn. Ik weet dat het me gaat lukken. Ik baal er steeds meer van dat ik het zo ver heb laten komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...