Spring naar bijdragen

Amber1Bella

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Amber1Bella geplaatst

  1. Goeiemorgen allemaal, heb heerlijk geslapen en het is hier in Greece koud, maar zonnig en ik ga lekker wandelen met een vriend vandaag. Daar hoort voor mij vandaag geen borrel bij... SUcces en fijne dag allen!
  2. Hee Gwen, heb wat uitgebreider op mijn posting van gister gereageerd (ook nieuw), dit was dus een wat achterhaalde posting. Had jullie reakties op onze kennismaking nog niet gelezen. Veel overeenkomsten, lijkt het, i.i.g. qua werk en emigratie. Mijn "home leaves" bestaan uit gemiddeld drie weken in de winter. Wij zijn in de winter de weekenden en feestdagen open. Vorig weekend misse boel, maar nu weer even verder zien... Lastig wel, met de wijnvaten binnen handbereik. Heb net de documentaire gezien van de NCRV. Was nog wel benieuwd hoe het met zijn lever voorstond, kwam niet meer aan bod. Is wellicht ook niet belangrijk, wanneer lichamelijk alles het nog doet... Anyway, kalinichta allen en tot morgen!
  3. Amber1Bella

    Ook nieuw!

    En, Lytse, inderdaad, ook ik ben van nature een eerlijk persoon, maar als je man je in de keuken betrapt met een half volle fles ouzo en vervolgens zegt dat de enige die je voor de gek houdt jijzelf bent... Oeps, confronterend. En, ja Gwen, lekker he, die gasten die dronken worden en dat ook mogen omdat ze op vakantie zijn. Die er op staan dat jij ook wat drinkt... Want oh, wat ben je ongezellig. Valt me trouwens ook op: bij etentjes bij vrienden worden de wijndrinkers volop bij geschonken en ik moet me maar redden (neem ik een keer wat blikjes soda mee, worden die gekaapt door witte wijn drinkers die ineens "gezond" gaan doen en "spritzers" gaan drinken:huh:). Maar:
  4. Amber1Bella

    Ook nieuw!

    Goh, goeie aandachtspunten. Herkenning o.a. bij Lytse, dat het je meer moeite en energie kost om minder te drinken, dan het gewoon te LATEN. Iets niet doen zou toch makkelijker moeten zijn dan iets WEL doen. En natuurlijk Gwen, die een vergelijkbaar bestaan elders heeft opgebouwd. Veel van mijn vrienden zeggen dat het een onmogelijke taak is, als alcoholist die wil stoppen in een horecagelegenheid je hoofd boven water houden. "De kat op het spek binden", vinden ze. Mijn man, die me er overigens fantastisch door heen heeft geholpen toen het vorig jaar mis ging, is er helaas simpelweg van overtuigd dat het wel kan. Ja, het kan ook, maar met heeeeel veel wilskracht. En ik vrees dat dat het enige is dat me hier kan helpen. MIJN EIGEN WIL en alles wat daar bij komt kijken. En jullie. Maar dus niks geen therapie, praatgroep, medicatie: niks noppes nada. Zijn er onder jullie mensen die zich lichamelijk hebben laten onderzoeken? Zoals in mijn geval bloedtests en echo van de lever?
  5. Kalispera Gwen en ik hoop dat je ervaringen van over de grens niet hebben gezorgd voor de situatie waar je nu wat aan veranderen wilt?!
  6. Nou, mocht er morgen weer een dagpact zijn, count me in. Voel me lekker fit hoor, ondanks de korte nacht met de storm. Ik wens jullie allemaal een fijne avond en tot morgen...
  7. Oh en sorry dat ik zomaar in een crisis binnenval met mijn verhaal. Ik weet echt nog niet goed hoe het allemaal werkt en ik wens Madelief veel sterkte...
  8. Even reageren op Gwen, ook uit de horeca. Ja leuk he, nuchter werken in de horeca. Maar heeft ook zijn valkuilen, vind ik... Wat het arresleepact betreft: ik wacht eerst de twee en een halve week Nederland af...
  9. Tja, de blaadjes vallen van de bomen, dus dat zal ook wel het een en ander met zich mee brengen... Heftig, dat binge drinken van apple. Ik herken het wel, maar niet in zo'n heftige vorm. Ik heb echter wel gehad, in de afgelopen drie winters, n.b. met mijn man gewoon thuis voor de t.v., dat ik in korte tijd anderhalve a twee liter wijn naar binnen werkte en als ik 's nachts wakker werd om naar de w.c te gaan, volkomen gedesorienteerd was en in paniek raakte als ik de deurklink niet kon vinden. Dat is een aantal keer gebeurd. Mijn drinken was op zijn heftigst toen ik het gewoon de hele dag door ging doen. Lekker om 10:00, na het boodschappen doen voor de brasserie en dan maar door. Wel verdund met veel water en met slaappauze tussendoor (want siesta hier in Griekenland) en dan gewoon weer door. Ik stond soms al om 20:00 dronken te zijn en dan moest de avond nog beginnen en kwamen er nog uren daarna gasten om te eten (en onze keuken gaat pas om 2400 uur dicht...). Dat was wel het dieptepunt, vorige zomer. Heb me dus al veel beter gevoeld afgelopen zomer. Niet alcoholvrij, maar zeker niet aangeschoten of dronken. Kijk, en dat werkt al een stuk prettiger... Maar ik vertrouw mezelf niet en ook na de positieve uitslag van de echo van mijn lever sta ik niet voor mezelf in. Ik moet mezelf af en toe echt herinneren aan vorig jaar oktober, toen ik alleen nog maar lag te bibberen in bed en slijm als ontlasting had. En daarom ben ik nu hier! Alleen al zo,n dagpact is al een stok achter de deur. Er zit bijna een vijf in de klok, hier in Griekenland en ik weet dat ik het gewoon niet ga doe. Al was het maar om jullie te laten zien dat ik HET KAN!!! (En bij de lunch met mijn vrienden ging de retsina en witte wijn vrolijk rond, en liet ik voorbijgaan!)
  10. Doe ik, succes allemaal vandaag en wat zullen we vanavond lekker en voldaan in slaap vallen. Met een rustige lever
  11. O.k. Mark, ik las jouw reactie dus wat later. Wat gaan jullie snel! Ja, ik blijf vandaag van de wijntjes af. Ik zal mijn zelfgebakken pompoen cheesecake en een fles....spa rood mee nemen op visite.
  12. Maar als het dagpact is dat we niet gaan drinken, ben ik "in". Net terug van hardlopen, dus nu douchen, ontbijten en on the road...
  13. Uhm, wat is een dagpact? Ik voel me echt een groentje hoor, tussen jullie doorgewinterde forummers...
  14. Goeiemorgen allemaal, Hier in Griekenland staat een harde Noorderwind. Onrustig geslapen, maar het wel bij de voorgenomen twee wijntjes genomen. Vandaag helemaal niks, ondanks dat ik met vrienden bij een vriendin ga lunchen die allemaal wel van een wijntje houden. Grote uitdaging. Scheelt dat ik rijd en dat de wegen hier wat spannender zijn dan de Nederlandse. Nu eerst even hardlopen met de hond. Fijne dag allemaal!
  15. Amber1Bella

    Genoeg!

    Grappig dat gewichtsverlies (of verdwijning van de "wijnkelder", zoals ik de drankbuikzone zelf altijd noem) niet in je rijtje staat. Maar ik weet ook wel dat als het echt uit de hand loopt met de drank, je eten niet meer lekker kunt verdragen en je dus evengoed wel afvalt. Ben je daar nu?
  16. Amber1Bella

    Ook nieuw!

    Dank je wel voor de uitleg. Ik heb wel een bevriend huisarts in NL, die van mijn probleem weet (en grappig genoeg ook gast is in de brasserie). Ik wilde haar zowiso opzoeken als ik in Nederland ben, dus ik kan haar eens vragen naar dit medicijn...
  17. Amber1Bella

    Ook nieuw!

    Wat ook wel lastig is hier in Griekenland (op een eiland), is dat er geen goede hulp is. Dat ik eigenaar en kok en hostess van een brasserie ben, helpt natuurlijk ook niet. Ik heb me twee jaar geleden wel aangemeld en ben behandeld door een medewerkster van Alcoholdebaas, maar dat heeft niet geholpen. Ik heb het boek van Alan Carr gelezen, en daar staan wel eye openers in, maar ik vond het erg Amerikaans en een beperkt beeld van zijn doelgroep. Medicatie heb ik niet geprobeerd, omdat ik daar niet mee bekend ben en ik hier geen vertrouwensarts o.i.d. heb die me daarmee zou kunnen helpen. Er wordt door een van jullie een medicijn genoemd, Campral, wat is daar de bedoeling van?
  18. Amber1Bella

    Ook nieuw!

    Dat is een snelle reaktie? Dank je wel... Ik denk dat dit forum een goed begin van de dag zal zijn en dat ik er veel steun en duwtjes in de rug zal vinden.
  19. Amber1Bella

    Ook nieuw!

    Hallo, ook ik wil me even voorstellen. In het kort: Ik ben 41 jaar, woon in Griekenland en run daar met mijn (Griekse) man een brasserie. Ik drink al meer dan de helft van mijn leven en ben vorig jaar ingestort. Na een druk seizoen met veel drank en daardoor heftige lichamelijk en geestelijke klachten, is er een echo gemaakt van mijn lever en die bleek vervet (geen verrassing, wel een moment om tot aktie over te gaan). Dus de winter ingegaan op een droogje. Moeilijk, maar te doen. Gedurende de winter toch weer gaan drinken, zonder mijn man zijn medeweten, en zo het nieuwe seizoen ingegaan. Mijn omgeving in "de waan" gelaten dat ik niet meer dronk en me zo door het seizoen geworsteld. Tot het kwartje viel en ik realiseerde dat IK het moet doen VOOR MEZELF en gestopt ben gedurende een maand. Lastig, maar elke dag gaat vanzelf voorbij en "de trek" duurt maar een paar minuten... Twee weken geleden weer voor een echo geweest en dit keer was men tevreden. Lever verkleind en vervetting afgenomen. Ik mocht weer twee glazen per dag maximaal drinken. Nu rommel ik wat in de marge. De ene dag helemaal geen drank, de andere twee flessen wijn. Ik ga volgende week naar Nederland om iedereen weer te zien, twee en een halve week en neem me voor helemaal niet te gaan drinken. Maar ookal is mijn lichamelijke gestel weer in orde, ik zie nog een lange weg te gaan w.b. drankgebruik. Het is goed dat ik weet dat ik het kan zonder alcohol en weet de voordelen (lekker slapen, langer fit en helder, geen schuldgevoel etc.), en terug naar waar ik geweest ben (ziek, trillen en zweten), wil ik echt niet meer, maar kan ik het dan echt niet "gecontroleerd"?
  20. :present:Hallo, ik ben nieuw op het forum en dus nog zoekende... Maar ik ben de dag begonnen met het idee dat ik vandaag hooguit twee glazen wijn ga drinken en dan morgen niks (terwijl ik het schrijf bedenk ik dat dit alweer laf klinkt...). Het wordt een aktieve dag met veel kookklussen thuis en een wandeling met de hond, dus voldoende afleiding...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...