Spring naar bijdragen

Charlie85

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Charlie85 geplaatst

  1. @Francoise ik heb net zoals jij ook autisme en ben hoogbegaafd. Fantastische combi maar niet heus. Hoe ben jij gestopt? Zelf? Ik heb daarnaast het boek GRIP besteld als houvast.
  2. Pff ik schaam me gewoon diep. Het is natuurlijk weer helemaal mis gegaan met dat stomme wijn misbruik. Waarom lukt het me niet, godsamme.. de kinderen zijn woensdagavond weer naar hun vader dus wellicht is het dan een goed moment om te stoppen. Ik drink vooral om de prikkels van de kinderen niet te voelen. Vind het al vreselijk als ik dit lees maar ik kan er echt niks aan doen. Word echt zo gek van al die geluiden etc. Ik ga iig dat boek bestellen en volgende week nieuwe poging..
  3. @Roberto Dat boek is een hele goede wat jij zegt! Ik sta toevallig op de wachtlijst voor deze cursus maar ik denk dat ik het boek alvast ga bestellen. @lady jane Van uitstel komt afstel he.. I know.
  4. @Elonwyn ja de B1 is onderweg. Ik heb notabene jarenlang met mensen met Korsakov gewerkt. Ik weet het eigenlijk allemaal zo goed, maar toch.. Ik heb er toch voor gekozen om wat te minderen en na het weekend te stoppen. Dat voelt voor mij toch prettiger!
  5. Super fijn jullie reacties! Ik heb een vriend die tegelijkertijd met mij gaat stoppen. Minderen werkt gewoon totaal niet. Als ik eenmaal een drankje op heb dan moet de hele fles leeg. Waarschijnlijk herkenbaar. Ik heb wel al een boekje gekocht waar ik dingen in ga opschrijven wat positief is en motiverend om niet te drinken. Het is echt een andere mindset en het roken is me ook gelukt, maar deze voelt toch moeilijker omdat alcohol daadwerkelijk iets tijdelijks bied. Althans dat denken we toch? Ik ga denk ik ook een lijstje maken en in het zicht hangen waarop staat wat ik kan doen tijdens moeilijk momenten. En de kans op een delier is toch wel klein? Dat is dus mijn grootste angst hé, dat ik helemaal koekoek word. Naja ik ga het gewoon doen! Heb nog een paar oxazepam liggen tijdens echts stress momenten, idd lekkers in huis halen. Kids zijn ook een goede afleiding dus ik ga wat leuks bedenken om met ze te doen en ik ga er doorheen! Super fijn om te lezen dat het met jullie goed gaat en jullie het ook aan zijn gegaan
  6. Ik wil ook wel mee doen!
  7. Hoi allemaal, ik ben nieuw hier op het forum en alvast een beetje aan het lezen en ontdekken. Ik heb altijd al een verslavingsgevoeligheid gehad. Lang gerookt, makkelijk kunnen stoppen (tijdens zwangerschappen en de periodes daarna). Daarna toch snel weer begonnen. 6 weken geleden definitief gestopt (niet minderen, niet proberen maar knop om) zonder probleem. Geen enkel centje pijn. Want daarvoor in de plek kwam de alcohol weer. Ik drink nu al tijden weer dagelijks en zeker om de verkeerde redenen; in mijn geval niet willen voelen en ontprikkelen (ik heb autisme en kenmerken van ADHD). Ik heb in mijn hoofd een soort verhaal gemaakt dat alcohol, roken etc me dempt en als ik ergens tegen op zie (en dat gebeurt nogal snel) dan beloon ik mezelf met drank. Echt heel stom, ik weet het, maar het is zo'n vastgeroeste gedachte. Ik heb uiteraard ook geprobeerd te minderen, werkt natuurlijk niet want die gedachte is niet weg. Nu zit ik toch alweer op gemiddeld 1 liter per dag. Ik schaam me zo enorm en ik wil hier zo graag vanaf! Waar ik met name bang voor ben is een delier. Ik woon alleen en wil vandaag stoppen. Ben er helemaal klaar mee met dat zogenaamd belonen, goedpraten, me * voelen. Van het weekend komen mijn kinderen (super fijn maar ook druk en dat is voor mij een reden om rond het avondeten een wijntje te pakken om mezelf te verdoven en de avond door te komen. Vind het echt zo verdrietig als ik dit zo opschrijf en lees van mezelf). Iemand tips? Vooral hoe om te gaan met dat stemmetje in mijn hoofd en niet alsnog naar de winkel rijden om een fles wijn te halen? Groetjes en zet hem op allemaal!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...