Spring naar bijdragen

steven1990

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door steven1990 geplaatst

  1. Het gaat met ups en downs. De ene dag lukt het me prima om gewoon een ( standaard glas 150 ml) glas wijn te drinken samen met mn vriendin. Lekker in slaap te vallen, niks aan de hand. Vannacht kan ik de slaap niet vatten en ben ik een fles wijn verder. Sterke drank heb ik wel de deur uit gedaan. Op zich zit er een stijgende lijn in, ik eet gezond, drink genoeg water en sport inmiddels weer minimaal 3 x per week. Maar eerlijk gezegd valt het me zwaarder dan gedacht, ik heb behoorlijk last van fysieke ontwenningsverschijnselen, trillen, hartkloppingen etc. Die schuif ik nu nog weg onder het afbouwen van medicatie, met gelukkig dezelfde symptomen. Maar ik weet waar ik het voor doe, dus langzaam maar zeker ga ik er komen. Eenzaamheid is wel een ding. Doordat ik er voor nu met eigenlijk niemand over kan praten is het taai. Gelukkig biedt dit forum wel herkenning en sterkt het me om er iets aan te doen en langzaam maar zeker te stoppen
  2. Allen veel dank voor de reacties. Ik heb mee zitten lezen en moed moeten verzamelen om te reageren. De lezing van Els Noorlander ga ik zeker bekijken. Ik geloof oprecht niet dat iemand iets doorgeeft. Op werk sta ik hoog op de nominale voor een promotie. Maar munik ook dagelijks zo veel drink heeft mn vriendin niks door. Nadat mn vriendin mij in het verleden betrapt had heeft ze heel duidelijk gemaakt dat dit drink gedrag niet kan, waar ze volkomen gelijk in heeft. Omdat ik in het verleden haar er buiten heb gehouden vind ik het moeilijk om nu eerlijk te zijn. In haar familie komt alcoholmisbruik voor, ook met huiselijk geweld. Dus voor haar is dit een behoorlijke trigger. Dus mn vriendin hierin betrekken vind ik lastig. Hulp zoeken via mn HA vind ook een lastige. Ik kom uit een langdurig zorgtraject waarbij ik bijna 2 jaar bij een psycholoog heb gelopen zonder dat het enig effect had. Daar komt bij, vanwege eerdere psychische klachten gebruik ik benzo's. Ik ben bang mn recepten kwijt te raken als ik open kaart speel. Gezien de debiele hoeveelheden heb ik besloten eerst af te bouwen, ook in het kader van medische veiligheid. Het klinkt misschien stom, maar ik heb vandaag "maar" 200 ml gedronken. En ja daar ben ik trots op, hoe marginaal het ook mag lijken voor mij is dit een mijlpaal. Dit gaat niet makkelijk worden maar mijn plan is om eerst alcohol de deur uit te doen en dan de benzo's. Een medische check zie ik niet zitten. Dit uit pure angst. Misschien dat ik dat na tijdje durf als ik gestopt ben. Maar nu durf ik dat eerlijk gezegd niet. Zo stom, voor mn werk onderhandel ik over miljoenen maar een simpele check bij de HA durf ik niet. Gek hoe het brein soms werkt.
  3. Even voorstellen, ik ben Steven ( uiteraard niet mn echte naam). En ik ben er redelijk van overtuigd dat ik een nogal serieus alcoholprobleem heb heb. Samenvatting: ik drink nu minimaal 300 ml jenever per dag. Met nadruk op minimaal Ik ben nu 33, fantastische vriendin, prachtige babyzoon. Zeer goede baan binnen de overheid en toch drink ik. Behoorlijk fors. Het gekke is, niemand heeft iets door. Ik kom van het platteland waar het normaal was dat ik als puber van 14 in het cafe zat. Tijdens mn studententijd escaleerde het bij vlagen maar niks waar ik me zorgen om hoefde te maken. Ik kon makkelijk maanden lang niks drinken omdat ik topsport beoefende. Maar sinds ik ben gaan werken is dit veranderd. In het begin waren dit 1 a 2 speciaalbiertjes per avond. Nu is het minimaal 300 ml jenever of nog sterker. Als ik lees wat het gemiddelde forumlid drinkt, bijvoorbeeld een fles wijn per avond, dan denk ik dat valt best mee... Dan drink ik minimaal het dubbele Mijn vriendin heeft me een aantal keren betrapt op dat ik stiekem teveel had gedronken. Uiteraard beterschap beloofd maar onder aan de streep alleen maar beter geworden in verbergen. Zij weet nu ook van niks. Ik weet dat ik moet stoppen/minderen. Ik drink met name tegen stress en om te kunnen slapen. Maar het lukt me niet, als ik niet kan slapen is er altijd nog de makkelijke uitweg van drank. Ik hoop op dit forum genoeg inspiratie en wijsheid te krijgen om het onder controle te krijgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...