Spring naar bijdragen

Juanito

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

128 profielweergaven

Juanito's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dank je Fleur, maar het oprechte gevoel spat er niet van af. Ik ben afgelopen weken droog geweest maar ik heb geen gehad aan heel dit forum. Ben hier met de allerbeste intenties gekomen maar heb een minium aan klankbord gehad. Net of je jezelf in moet slijmen voordat je als 'volwaardig wordt gerespecteerd of gezien/gehoord', nee dank je. Even voor de duidelijkheid: de terugval die ik heb is mijn schuld en niemand anders. Ik giet het erin. Ik wens, oprecht, iedereen het allerbeste. Nooit geweten dat er in het afkickgebeuren ook een fake-wereld bestaat. ¡Adios!
  2. Ik heb zeven weken geen druppel aangeraakt maar ik heb sinds gisteren een enorme terugval. Echt heel erg. Ik werd wakker en had een ontembare dranklust. Ik heb niet superveel gedronken maar ik wil dit niet. Ik schrik van mezelf.
  3. Goedemorgen, Iedereen een fijne dag en voor de meetinggangers: maak er iets gezelligs van!
  4. Raar, tweemaalhetzelfde bericht? Welterusten!
  5. Iemand moet het licht uitdoen....haha, bij deze, truste iedereen...
  6. Yep, ik ga ook tussen de klamme lappen...morgen vroeg dag, de arbeid roept wederom. Iedereen een fijne avond en voor straks sleep well! ¡Buenas Noches!
  7. quote: Originally posted by: Niets Pff ben het slapen aan het uitstellen, ben het al vanaf 22.00 van plan. Maar de laatste tijd angst om te gaan slapen vanwege idioot realistische nachtmerries waardoor ik badend in het zweet wakker word en de 3 uur daarna niet meer in slaap val. Hoopte dat als ik lang genoeg wakker zou blijven ik wel een nacht door kon slapen. Valse hoop vrees ik. Iemand slaaptips? Juanito en denker, al een PB van Tactive gehad? Yeppes, ik heb een PB mogen ontvangen. Klopt, de dromen en nachtmerries worden een stuk realistischer sinds ik gestopt ben, is niet altijd leuk. Warme douche voor het slapen helpt me altijd enorm goed.
  8. quote: Originally posted by: Denker Begrijp me niet verkeerd ik ben het volkomen met je eens. Maar ik zeg het omdat ik zelf al zo vaak op mijn flikker gehad dat ik zelfs twijfel of ik wel flikker mag zeggen. Haha, geweldig antwoordt Vouw je wallen op en slaap lekker Niets
  9. quote: Originally posted by: Denker Juanito ik zou dat woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel maar verwijderen voordat Tactive pisst of word, ze zijn streng. Dit is mijn manier van praten. Ik vind dit niet denigrerend/beledigend of onterend. Dit is wie ik ben. Als iemand zichzelf geraakt voelt door mijn manier van praten dan hoor ik dat graag. In deze context gezien vind ik dat ik totaal niet onbeschoft of onterend, sterker nog, ik heb het woord respect hoog in het vaandel staan.
  10. Gunn Amigo, Niemand heeft je iets meer te bieden, maar je familie toch wel? Ze nodigen je uit om op vakantie te gaan en je kiest ervoor om het af te slaan, waar ben je bang voor? Over is het nog lang niet, zo gemakkelijk kom je er niet vanaf! Je refereert in je onderschrift aan Hugo de Groot, wat had hij wel niet moeten denken toen hij gevangen 'zat' in Loevesteijn? Avond en avond heeft hij geoefend om minimaal twee uur in die boekenkist te kunnen verblijven, dacht je dat de eerste avpnd vanzelf ging ofzo? Denk je niet dat hij na een aantal mislukte pogingen dacht:*** toch eens een end op met die kist, kansloze bedoeling...Tuurlijk wel en toch weten we allemaal dat hij het geredt heeft. Je hebt mensen die van je houden, ben daar blij om amigo, koester dat. Ik weet niet precies je situatie maar neem een wijze beslissing binnenkort. Maar is het over? Nee joh, doe niet zo gek.
  11. Misschien hebben jullie er iets aan als ik jullie het volgende uitleg dat de omgekeerde wereld ook bestaat. Een van de redenen dat ik het vroeger op een zuipen heb gezet is eenzaamheid, ik ben opgegroeid in een cocon zonder familie en niet al teveel vrienden. Door omstandigheden ben ik al op zeer jonge leeftijd thuis weggegaan en aan de andere kant van het land terecht gekomen, daar kende ik niemand en niemand kende mij. Door mij werk ben ik tot op de dag van vandaag heel erg veel alleen met als resultaat dat ik totaal geen sociaal leven heb, is echt onmogelijk met mijn werk. Familie ken ik nauwlijks en heb buiten sporadische momenten eigenlijk nooit contact met ze. Een vaste relatie heb ik al jaren niet meer. Das behoorlijk eenzaam dat kan ik je wel vertellen. Daarom ben ik aan het alcoholinfuus gegaan. Nu decenia later ben ik erachter dat dit niet de oplossing is maar qua uitwerking juist het tegenovergestelde. Dat je uit eenzaamheid gaat drinken begrijp ik als geen ander maar je moet oppassen dat het drinken niet de hoofdoorzaak gaat worden van die eenzaamheid. Dat kan jaren duren en kan stap voor stap er heel geleidelijk insluipen. Niemand van ons is ooit gaan drinken om het resultaat te halen waarom we hier nu over praten maar het kan zomaar gebeuren. We weten allemaal als we het vanavond op een drinken gaan zetten dat we morgen er een probleem bij hebben. Persoonlijk kan ik niet sociaal drinken, had ik eigenlijk altijd al. Helemaal niets drinken op bijvoorbeeld een avond ging me verbazend wekkend goed af maar bijvoorbeeld twee of drie dat kan ik dus absoluut niet, dan moet er een emmer in, bij wijze van spreken.
  12. quote: Originally posted by: fleurtje Het forum is geen platform voor onderliggende problemen. Het is soms een pleister op de wonde meer niet. Als ik zeg dat ik trek heb kan iemand me tips geven maar ik ken de kneepjes al. Wat blijft er dan nog over? Niets..jezelf aanpakken is meer dan stoppen met drank, in de zetel zitten en het over je laten komen, een ritje lopen, lachen om je kat, hond of schildpad. Soms raak ik de bodem en dan is er niets meer. Ik hoor dikwijls het woord zelfmedelijden. Wordt het zo genoemd wanneer iemand zichzelf niet bij de kraag neemt maar verkiest te blijven hangen in de ellendige cirkel van? Misschien..misschien ook niet. Zijn er mensen gebaad bij mijn gejengel? Nee..kan het me schelen? Nee.. Erger ik me aan mijn eigen labiele vluchtig en gejaagd denken. Het steeds vallen tot vervelens toe in hetzelfde patroon? Ja..Sla ik morgen adviezen in de wind omdat mijn gemoedstoestand anders is? Ja waarschijnlijk wel. Ik heb tranen met tuiten gejankt toen ik je antwoord las bolletje. Je hebt gelijk..ik groei niet Fleur groeit niet. Tja, als ik lees wat je hier neerschrijft dan denk ik dat Fleur wel aan het groeien is. Ook al gaat het * wil niet zeggen dat je hier de loser aan het uithangen bent, helemaal niet zelfs. Er zijn heel veel mensen die mijlenver vandaan bivakkeren als waar jij uithangt, mensen die nog verschrikkelijk twijfelen om iets op te schrijven, een poging gaan te wagen om te stoppen, minderen, in de spiegel kijken, 'nuchter' naar jezelf te kijken, eerlijk tegenover jezelf te zijn. Ik ga hier geen veren in mensen de reten lopen steken maar ik vind dat Fleur dus wel groeit. Maar het gaat op dit moment ff niet lekker, das *. Maar komt goed. Waarom? Gewoon omdat je daarvoor zelf gekozen hebt. Komt goed, geduld. Fijn weekend, maak er wat van.
  13. Wat een week zeg...eindelijk weekend tot zondag dan. Vandaag een maand niet gedronken, victoire! Alvast iedereen een fijn weekend! Toine: No worries, komt best goed amigo.
  14. Juanito

    Hallo

    Bedankt voor jullie fijne welkomstwoorden. Of ik denk dat ik nog aanvullende of externe therapie nodig heb? Weet ik echt niet, als ik tegen iets aanloop wat ik echt onoverkomelijk vindt, waar ik zelf helemaal mee de knoop in ga, zal ik zeer zeker extern hulp gaan vragen, absoluut. Tot nu toe is het 'goed' gegaan, dat wil zeggen: ik ben niet door een verschrikkelijke periode gegaan ofzo maar.....het was niet altijd eenvoudig. Soms best neerslachtig, trek hebben op momenten die je kan terugplaatsen als 'gewoonte drinken' enzovoort. Ik stap verder en ik zal zien wat er op mijn pad komt, ik benader alles realistisch en zorgvuldig. Morgen een maand niets gedronken, nooit gedacht dat ik er na een maand zo bij zou zitten, ben erg dankbaar en tevrefden hoe het tot nu toe gaat. Campo de Estrellas; Wij zijn allen sterren, zielen die stralen als sterren in het grote universum, Wij allen strijden tegen van alles om ons innerlijk te laten groeien Wij zijn allen op weg naar vervolmaking De strijd van de sterren Campo de Estrellas p.s. Ben trouwens totaal geen 'zwever' haha, maar lekker down tot earth!
  15. Iedereen een fijne nacht, truste!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...