Spring naar bijdragen

saartje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

saartje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. saartje

    Woorddomino

    vriendin is haar gewicht in goud waard
  2. saartje

    Eet - Draadje !!!

    hoi sara Ook ik heb vaak geen zin om te koken als ik uit mijn werk komt, terwijl ik koken eigenlijk heel leuk vind. Wat ik tegenwoordig wel vaak doe, als ik eens een dag vrij ben, saus maken voor macaroni, hachee, goulash, erwtensoep (in de winter), een stevige maaltijdsoep, etc. en dan de resterende porties in de diepvries. En dan is het een kwestie van even de magnetron in, pasta koken, aardappelpuree (kan ook uit een pakje, met kaas en boter, best lekker) en je hebt in 10 minuten een maaltijd op tafel. Soms staan er op zo'n dag wel 3 pannen op het forniuis. Ik woon alleen, dus het is misschien voor mij gemakkelijker, dan voor een gezin. Voor mij werkt het in ieder geval goed. Maar soms vind ik een hele donkere bruine boterham met sla en kaas, tomaat gewoon ook erg lekker. Succes er mee!
  3. jennifer sorry, ik had je berichtje verkeeerd geinterpreteerd, mijn excuus hiervoor! saartje
  4. hallo jennifer nav je bericht, heb je gedronken of heb je je bericht op het verkeerde draadje gezet. Ik had het idee, dat er op de thema's, hele serieuze berichten werden gezet. Als dit ook op de huiskamer gaat lijken dan houdt het echt op voor mij ( en misschien voor vele anderen?) 15 minuten later: sorry jennifer, dat ik zo fel reageerde, eigenlijk is dit een noodkreet van jou, probeer dat te vertellen, zodat anderen je kunnen ondersteunen, velen me mij,, het is moeilijk Ook ik wil ondersteuning van anderen en probeer, jezelf, daar ook srieus in te nemen.het is moeiklijk Jennifer, het gaat je goed, laat wat wat van je horen, ik kijk naar je bericht uit strekte meid - saarjte!
  5. hoi meissie Ik ben het helemaal met je eens, ik heb wel eens een noodkreet in de huiskamer geplaast, maar hier werd helemaal niet op gereageerd en "de ons kent ons" gingen gewoon door met hun geklets. Dit heeft me enorm teleurgesteld. Ik kijk nog weleens hoe het er toe gaat, maar echt volgen is haast niet mogelijk, als je om 5 uur thuis komt van je werk, staan er zoveel berichten op, dat het onmogelijk is om dit allemaal te lezen. Ook ik voel me veel meer thuis bij de thema's, hoewel ik ook hier ervaar, dat ik nog wel eens iets mis, waarschijnlijk, doordat er nog wel eens pb's gestuurd worden (ik weet nog geen eens hoe dit moet) en er op iemand wordt gereageerd, waarvan ik dan soms denk he, heb ik iets gemist, heb ik ergens over heen gelezen? Mijn indruk - misschien is dit wel verkeerd - dat veel mensen veel over elkaars prive leven weten, cq elkaar kennen, mailen, bellen. Dit is hun keuze, vind ik ook prima, maar daardoor raak ik "de draad" wel eens kwijt. Reageren, doe ik niet veel, hoewel ik wel elke dag op het forum zit, en lees wat anderen bezig houd en dit geeft mij wel ondersteuning! liefs van saartje en misschien spreken we elkaar nog wel eens hier!
  6. hoi meisje 66 en susana Ik herken dit heel erg. Sinds 25 juli wilde ik (voorlopig) helemaal stoppen met drinken. De 1e 2 weken ging dat best goed, maar daarna toch weer gedronken in het weekend. Ik heb met mijzelf nu de afspraak gemaakt, o.k. in het weekend, vrijdagavond en zaterdagavond mag ik van mijzelf gematigd drinken, en dat matig lukt niet altijd, maar in ieder geval wel minder dan vroeger. De rest van de week drink ik niet. Dit lukt me tot nog toe goed, hoewel ik wel de hele week aan alcohol denk. Deze afspraak met mijzelf wil ik voorlopig volhouden, en ik hoop, dat tzt, ik ook het weekend kan stoppen. Nu is het nog een beetje mijn houvast. Moeilijk is het wel. Uiteindelijk is mijn streven, dat ik weer sociaal kan drinken, maar zover ben ik nog lang niet!!! Voor jullie ook veel sterkte en succes in de gezamenlijke strijd! Liefs van saartje
  7. saartje

    Pact...

    dank jane en will, voor jullie ondersteunende woorden. En, ja ik ga vanaf vandaag weer de dagen tellen, dat ik niet gedronken heb. Ik moet zeggen, dat ik me de laatste week een stuk beter voelde, dan die 2 dagen dat ik wel gedronken heb. ik ervaar het forum als een enorme steun, ik lees de succesverhalen, dat anderen ook wel van die uiglijders hebben, hoe moeilijk het is, de strijd, die we allemaal moeten leveren. Ik ga er weer voor!!!
  8. saartje

    Ook ik ben nieuw.

    Hoi Michelle Of je nu 17 bent of 57 (zoals ik), we staan allebei voor hetzelfde probleem. Namelijk de ALCOHOL. Jij wilt ervan af, ik wil ervan af. En ik vind het ontzettend knap van je, dat je je nu al realiseert, dit leven wil ik niet. en makkelijk zal het niet zijn, met al die alcohol in huis, feestjes, waar volop alcohol gedronken wordt. maar Michelle, ga ervoor, je zal merken, dat je leven zonder alcohol, veel meer inhoud krijgt.
  9. hallo allemaal. Voor de 1e keer hier. Wat goed, dat Ferry 4 ja En ik blijf var gestopt is, ik 13 dagen en toen weer de fout in, weer 2 dagen gedronken. Maaar het voelde niet goed, weer 2 dagen kwijt,. Morgen begin ik weer!!!
  10. saartje

    eindelijk, ook ik

    tja, ik ben de mist ingegaan, 2 dagen toch gedronken, en het was eignlijk niet eens echt lekker. Hoofdpijn, veel slapen, 2 dagen kwijt! Waarom toch? De dagen, dat ik niet gedronken heb, voelde ik me veel beter, had ik een hele dag tot mijn beschikking. Morgen ga ik weer beginnen, met de hoop, dat ik het nu wel blijf volhouden.
  11. saartje

    Pact...

    ja, ik sta nog heel erg aan het begin. 13 dagen niet gedronken, ik was apetrots op mijzelf. En toen....gisteren en vandaag was het mis, toch gedronken en ik voel me er helemaal niet prettig bij, enorme koppijn en het was eigenlijk niet eens lekker. Morgen begin ik weer, met niet drinken, ik wil niet meer geleefd worden door de drank.
  12. saartje

    eindelijk, ook ik

    fijn, dat er zo veel zijn, die met me meeleven, ik voel me echt door gesteund. Soms, als ik zo rondkijk op mijn werk, naar al mijn collega's, lijkt het wel of ik de enige ben met een alcoholprobleem, maar dat bestaat niet, als je de statistieken bekijk, hoeveel mensen er een probleem hebben. Juist daarom, is het zo fijn om op dit forum te zijn. Hier kan je zonder schaamte je ervaringen vertellen, hoef je niets te verbergen, ook alle anderen kennen en herkennen het. Hoewel ik nog niet veel gereageerd heb, is het voor mij erg goed om de ervaringen van anderen te zien. Ik heb nu 10 dagen niet gedronken (hiep hoi). Wat me wel tegenvalt, dat ik zo moe blijf, vorig jaar ben ik ook een weekje gestopt (toen nog niet met de intentie om helemaal te stoppen) en voelde ik na 3 dagen alweer energie terug komen, zin om dingen aan te pakken. Maar toen dronk ik nog niet zoveel, als ik de laatste paar maanden gedaan heb. De laatste maanden was het echt uit de hand gelopen. Dank jullie allen voor jullie begrip, ondersteuning
  13. saartje

    eindelijk, ook ik

    Hallo allemaal Ten eerste, fantastisch, dit forum, zoveel herkenning, het gevoel er niet alleen voor te staan! Ik ben 57 jaar, drink eigenlijk al vanaf mijn 18e regelmatig alcohlol, soms ook dagen niet en had het m.i. onder controle, hoewel ik soms wel vond, dat ik af en toe teveel dronk. Het is pas echt een groot probleem geworden, sinds ik een relatie heb met een buitenlandse man, die woont in een land waar veel gedronken wordt. Vrouwen drinken daar alleen maar achter de voordeur, van mij werd het geaccepteerd, dat ik ook buiten dronk, omdat ik europees ben. Ik heb daar een jaar gewoond en ben toen ook meer gaan drinken. Mijn vriend drinkt ook best veel, maar is het laatste jaar gelukkig veel minder gaan drinken. De laatste maanden werd het steeds gekker, ik had geen grip meer aan mijn alcoholgebruik, zelfs op mijn werk (welzijnswerk, 34 uur) dacht ik vaak, ach nog 2 uurtjes werken, dan kan ik weer een glaasje (fles) wijn drinken. Ik dronk elke dag een liter wijn en daarnaast in het weekend ook nog eens een liter wodka. Mijn sociale contacten verwaarloosde ik, als vrienden belden, of het uitkwam of ze die avond konden komen, zei ik met een smoes nee - tenslotte had ik al visite - mijn fles wijn. Dit kon zo niet langer, vond ik. Ik ben gaan snuffelen op het internet, en doe nu mee aan de zelfhulpgroep van jellinek, sinds een week, dit verloopt erg goed. Dit wordt mijn 7e dag, dat ik niet drink. De ontwenningsverschijnselen vielen bij mij gelukkig erg mee, 2 dagen slecht slapen, elke dag wel wat hoofdpijn en ontzettend veel dorst. Dus ik drink enorm veel koffie, thee, water. Maar, mijn inschatting is, dat ik meer last krijg van de psychische afhankelijkheid, mijn gewoontes afleren, er iets tegenover stellen. En dan, al die vrije tijd, hoe moet ik daar toch invulling aangeven? In ieder geval mijn huis weer eens goed gaan poetsen, want daar heb ik de laatste maanden ook geen tijd voor gehad. Of ik nooit meer (sociaal) drink, weet ik niet, maar de eerstkomende maanden wil ik geen alcohol gebruiken, weer structuur, invulling, inhoud aan mijn leven geven. Mijn vriend is in ieder geval heel blij met mijn beslisssing. Cornelie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...