Spring naar bijdragen

Wimmetje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Wimmetje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Tsja, komt misschien omdat ik nuchter was, maar de tranen kwamen nog ff niet los. Maar wel fantastisch, deze link naar good ol' Randy: ik had hem al heel lang niet gehoord, maar 't kwam allemaal weer naar boven. Ga beslist de komende tijd wat binnenhalen via Internet. Txs. Nee, bij mij gaan de emoties spelen als ik luister naar de muziek van Leonard Cohen. Zeker zijn concert in Amsterdam in juli 2009 was een adembenemende ervaring.......... De tranen welden op een aantal momenten wel op ja.
  2. Wimmetje

    Eet - Draadje !!!

    Hmmmmmmm, zie dit draadje wel zitten. Kookte altijd graag, mijn receptjes hadden veel aanhangers, maar sinds scheiding => alleenstaande zonder wasmachine ben ik nogal lui geworden. Maar recepten uitwisselen lijkt me wel wat. Vandaag vals AH-gemaksvoedsel, maar ik heb al wel een uurtje in de keuken gestaan om, als mijn ouwe maatje morgen komt eten, hem mijn onovertroffen Kip Toko voor te schotelen. En een lekkere kaasschotel als nagerecht. Voel me al weer lekker ontspannen door mijn gedreutel in de keuken.......
  3. Wimmetje

    dinsdag 29 juni

    Tortilla: het is alsof je erg in jezelf gekeerd bent. Ofzo. Dit forum (ik ben er ook nog maar net) helpt volgens mij wel om het betere in jezelf naar boven te laten komen. En nogmaals: ADB lijkt me echt professioneel. Doen!
  4. Wimmetje

    dinsdag 29 juni

    @Tortilla: wij schreven beiden vrijwel tegelijkertijd in op het forum, ik deed dat nadat ik me had ingeschreven voor ADB. Kreeg gisteren daar een follow-up over en wist toen zeker dat ik het goede besluit had genomen!! Professioneel en adequaat. Gaf me zeker steun! Enne........... tsja, na zaterdagochtend ben ik het drinken rustiger aan gaan doen, minder voor de verdoving (ofzoww) en meer voor het lekkere. Zoiets. In ieder geval al ruim gehalveerd, en het echte werk moet nog beginnen. Doen joh!!
  5. Tsja, Wilrijk, ik las je verslagen uit Griekenland. Wauw, wat moet dat fantastisch zijn (geweest?). Je voortdurende struggle, en toch ook weer niet. En dan: Griekenland geeft toch wel heel erg veel rust. Toch? Zoals je dat beschreef: prima! Kijk trouwens ff naar mijn link: mijn held heeft lange jaren op Hydra gewoond en heb daar ook een bijzondere band mee. En de ouzo smaakte er nog zaliger dan elders in Griekenland........... Hoop je nog vaak te ontmoeten hier.
  6. Wat denk je, kom ik thuis, zie ik het eerste bericht na mijn aanmelding voor ADB, wordt ik gewaarschuwd dat ik niet meteen moet stoppen met drinken. Is gevaarlijk......... Tssss, moet ik blijven doordrinken ;-)))))))))) Nu ff serieus: begrijp de opmerking, maar het blijft me allemaal wel ff bezig houden. De afgelopen mijn stevige alcoholgebruik gehalveerd, vandaag naar huis met een 'missie': gewoon een dagje niet drinken moet ook kunnen; gaat het minderen of stoppen worden: kortom: een bezigheidstherapie van jewelste! Wel al blij met het eerste resultaatje: vanochtend zeker minder wol in mijn kop dan de afgelopen dagen / weken / maanden / jaren / decennia. Ik ga jullie nodig hebben.......... Daarvoor nu alvast bedankt.
  7. Wimmetje

    zondag 27 juni

    @Yvonne: yep, ik heb me gisteren ingeschreven voor ADB. Ben benieuwd naar het eerste contact met mijn persoonlijk begeleider.
  8. Wimmetje

    zondag 27 juni

    Txs. Ik ben hier nu pas anderhalve dag aan het rondneuzen, en geloof een heel hechte club te hebben aangetroffen. Al veel reacties die ik in mijn hart sluit.
  9. Wimmetje

    zondag 27 juni

    Tsja, daar zit 'm nou net de kneep.......... Natuurlijk is halveren wel een +-je, maar ik heb vandaag ook wat draadjes zitten lezen over stoppen of minderen. En daar word ik toch wel een beetje onzeker van. Vind de borrel lekker, en nu ik gehalveerd ben, proef ik opeens dat-ie nog lekker smaakt ook (ben nu dus niet uit op de verdoving........). Ben zo benieuwd of stoppen echt een optie is voor me, of dat controle houden toch een optie kan zijn.........
  10. Wimmetje

    zondag 27 juni

    Pfffffffff, al twee dagen bezig, alcoholgebruik gehalveerd, maar schuldig dat ik me voel!! Heb ff behoefte aan een ondersteunend woordje van een ervaren misbruiker. Ik weet het, alle begin is moeilijk, maar na ruim 40 jaar blijft het heftig..........
  11. Over een paar weken wordt ik zestig, en na vele (soms wat minder serieuze) pogingen in het verleden leek het me nu een strak plan om me aan te melden voor Alcohol De Baas. Vanochtend aanmelding doorlopen, en wacht met gepaste spanning uit naar het eerste contact met een steunpilaar. Dit forum heb ik vanmiddag al wat zitten doorlezen, en het valt me op dat het zich onderscheidt van vele forums waar zoveel lawaai wordt gemaakt. Alleen 1 ding is me niet helder: wat is die zgn. dagdraad die ik regelmatig zie opdoemen en waar vind ik die?
  12. Wimmetje

    Ik ga ervoor...

    Hoi, ook ik heb de koe bij de hoorns gevat, heb zojuist mijn profiel aangemaakt en zie nu dat je me net voor was met je avatar......... ;-)) Eerder vandaag mijn ADB-aanmelding afgerond. Ik ben er klaar mee / voor. Librium zelf ken ik niet, maar heb (ben nu op een week of twee na 60 jaar) in mijn leven al zoveel medicijnen geslikt zonder bijverschijnselen, dat ik makkelijk praten heb. Werkt voor ieder toch weer verschillend. Ik zou zeggen: als je twijfels hebt en er bang voor bent: probeer zonder......... Succes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...