Spring naar bijdragen

Passaat

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Passaat geplaatst

  1. Dank je wel voor je antwoord Roberto! Ik denk dat ik in het verkeerde forum zit. Ik begrijp dingen niet of verkeerd, ik krijg de indruk dat ik te lang euforisch ben of blijf. Kennelijk moet je kruipend met bebloede knieën langs de schappen van de wijnleverancier en trillend je dagen doorkomen wil je serieus genomen worden in het stoppen met alcohol? Nou, mij best. Ik doe het wel alleen! Het gaat jullie goed!
  2. Hoi Roberto! Ik heb de vraag gesteld in de rubriek: vraag het de hulpverlener. Dat lijkt mij de goede rubriek, dat andere niet-hulpverleners antwoord gaan geven kan ik niet helpen. Ik wil alleen graag weten waarom andere mensen die ook veel alcohol drinken meer moeite hebben om de drank te laten staan dan ik? Ik had datzelfde met stoppen met roken! Jaren zwaar gerookt, gestopt zonder centje pijn.... Groet, Passaat.
  3. Hey hoi Experts! Misschien een gekke vraag: na jarenlang minstens 2 liter wijn per dag te hebben gedronken en 2 liter bier op dezelfde dag, ben ik 18 december gewoon gestopt met alles. Nacht 1 heb ik niet geslapen en nacht 2 heb ik liggen zweten als een sauna-bezoeker. De nachten daarna: geslapen als een roos! Overdag ook geen last of smachten of hunkeren naar alcohol. Ik denk wel eens: goh nu had ik al 2 biertjes op, maar verder taal ik er ook niet naar. Ben ik nu gewoon iemand die gewend was aan alcohol gebruik of gewoon een alcoholiste? Groet, Passaat!
  4. Passaat

    Hoi allemaal!

    Vandaag dag 22! Vanavond nog even werken maar daarna: een paar dagen 'vrij'. Hoewel 'vrij' een groot woord is: ik heb nog 2 dagen de tijd om met de neus de boeken/ laptop in te duiken want: woensdag Examen! Het blijft toch altijd spannend zoiets! Ik heb intussen zoveel energie terug gevonden dat ik een plan van aanpak heb gemaakt om weer wat meer gaan te bewegen! Hardlopen zoals ik vroeger deed, wil ik niet meer doen ivm soms pijnlijke knieën....maar Power-walking is goed te doen! De kilo's zullen er hopelijk ook iets sneller afgaan al mag ik zeker niet klagen: 4 kilo lichter in 22 dagen! Ik ben een blij mens!
  5. Passaat

    Hoi allemaal!

    Vandaag dag 20! Wat gaat de tijd eigenlijk snel! Een paar dagen niks geschreven, niet omdat ik niks te melden had, maar meer omdat ik het niet zo fijn vind als andere mensen menen te moeten gaan vertellen hoe ik mij moet ( gaan) voelen. Dat hoeft een ander niet voor mij in te vullen, dat doe ik liever zelf. Hoe goed de tip ook bedoeld is; ik zit er niet echt op te wachten. En meer nog: ik wil mij daar niet voor verontschuldigen omdat ik dat hele gevoel ook niet begrijp. Maar goed genoeg daarover. Ik schrijf hier voornamelijk voor mezelf, als terug-lees-werk zodat ik kan lezen welke stappen ik al gezet heb en hoe ik mij daaronder voel. Vandaag heb ik mijn zoon verteld dat ik 20 dagen zonder alcohol ben. Hij is zo trots! En ik ben zo blij! De weg is lang, soms gaat die weg langzaam omhoog en loop ik wat langzamer, soms gaat mijn weg door een bos in de lente zon zoals vandaag, maar er zijn ook stukjes weg bij waarvan de weg ongelijk is en de kans op vallen groot is.....ik ben een paar keer gestruikeld, maar gelukkig niet gevallen.....Stug stap ik door en zal volhouden: elke dag is er 1 en vandaag was: dag 20!!
  6. Passaat

    Hoi allemaal!

    O, oké dan, sorry voor het misverstand!
  7. Passaat

    Hoi allemaal!

    Hoi Cleo66, Ik las je reactie ' is dit het nu' en ik begrijp je ook wel maar ik heb zolang zoveel alcohol gedronken dat ik dát moment: 'is dit het nu' denk ik niet ga meemaken op de manier die jij bedoelt. Ik vind het heerlijk om niet meer naar de supermarkt te rennen of een keuze te moeten maken tussen welke winkel ik nu weer hebben moet. Ik krijg geen leeftijdscontrole meer bij de zelfscan kassa want ik koop geen alcohol meer. Inderdaad denk ik dan: is dit het dan? Ja dat is het! Rust in de tent, in mijn hoofd en lijf! O ik heb mijn momentjes dat ik denk: goh, normaal had ik nu al 2 biertjes op! Mis ik het? Nee!! Ik kan niet wachten op de rest van mijn leven!!
  8. Passaat

    Hoi allemaal!

    Dag 15! Dat er op een moment tegenwind ontstaat of komt besef ik: ik ben dan ook tot de tanden gewapend om die storm (?) in mijn voordeel om te kunnen buigen. Ik heb veel hobby's die ik kan inzetten: koken, lezen, wandelen met onze hond, met de metaaldetector t strand op, mijn studie.....keuzes te over! Het zit in mijn achterhoofd als een onderdeel van mijn plan A ( stoppen) en die tegenwind is plan A sub 1, reëel maar niet vandaag.
  9. Passaat

    Hoi allemaal!

    Hahaha! Ja er ging een wereld voor mij open! Ik was tot laat wakker! Ik heb ook zoveel meer energie dan 2 weken geleden. Het verbaast mij dat het allemaal zo snel gaat! Als ik in de spiegel kijk zie ik echt een verschil waar ik echt heel blij van word! Ik ben van plan om bij de AA een muntje te bestellen voor wanneer ik 1 maand geen alcohol heb gedronken, dat lijkt mij een mooi cadeau en reminder voor mezelf!
  10. Passaat

    Artemis

    Hey hoi Artemis! Wat ontzettend goed gedaan!! Diepe buiging en groot respect!! Je bent een voorbeeld voor mij!!
  11. Passaat

    Hoi allemaal!

    Yess!! 2 Weken geen alcohol gedronken! Bijna 3 kilo lichter en de meeste nachten slaap ik als een roos! Wat een mooi begin van het jaar! Gisteravond voor het eerst sinds jaren niet in slaap gesukkeld na het eten ( door de alcohol) hoewel de tv programmering bijna hetzelfde effect op mij had: slaapverwekkend...(ff iets gaan verzinnen voor volgend jaar) Straks even een kopje thee maken En dan aan mijn huiswerk: 12 januari heb ik examen!! Spannend! Iedereen een gezond en fantastisch 2022 gewenst!
  12. Hey Herman! Ik ben hier zelf nog maar net lid geworden dus wel een ervaringsdeskundige qua inname maar ( nog) niet qua stoppen. Tussen de regels door lees ik dat je heel graag zou willen stoppen, want waarom kom je anders steeds terug? Ik denk dat jij je eerste post hebt geschreven met een borrel op! Je klinkt en vind jezelf zielig, maar dat ben je niet. Dat is de drank die spreekt! Kom op kerel geef jezelf een schop onder je kont, giet je flessen drank in de gootsteen, keer je drank-maatjes de rug toe en ga lekker een wandeling maken! Maak een kopje thee bij terugkomst en schrijf op waarom jij nuchter wil zijn de rest van je leven. Laat je gezin, je collega's maar vooral jezelf zien dat ook jij een sterke persoon bent die ook deze verslaving achter zich kan laten...elke dag is er 1 Herman en geloof mij, wanneer jij morgen je bed uitstapt zonder vandaag aan de alcohol te hebben gezeten zal jij je zooo rete-trots voelen!! Ik wil het morgenochtend lezen Herman!! Ga je best doen vandaag!!
  13. Passaat

    Hoi allemaal!

    Vandaag dag 13 en nog op een vrijdag ook! Geen bijgeloof hier want morgen: 2 weken zonder alcohol!! Yes!! Vanavond ook voor het eerst in 5 jaar ofzo(?) Dat ik niet in slaap sukkel op de bank na het eten en rond 00;00 uur wakker word van de knallen van het vuurwerk! Deze hele week heb ik s morgens kunnen herinneren wat we gisteravond hebben gegeten...dat was altijd weer een raadsel...Ik keek ook altijd met een bang hart op de Wat's app en FB want wie weet wat ik met mijn dronken hoofd gepost had...Goddank hoef ik mij daar geen zorgen meer om te maken. Zelfs na zo kort nog maar geen alcohol te hebben gedronken heeft het mij al zoveel goeds gebracht! Ik ben een dankbaar mens voor deze nieuwe kans die ik mezelf heb gegeven. Ik wens jullie allemaal een mooie jaarwisseling en een geweldig 2022! Laten we het droog houden!☔
  14. Passaat

    Hoi allemaal!

    Lady Jane dat heb ik ook in de kast staan, heb het alleen nog nooit met plakjes gember gedronken! Ga ik zeker proberen! Dank je wel voor de tip!
  15. Passaat

    Hoi allemaal!

    Hoi Artemis! Ik heb vanmiddag toevallig Super Blends gekocht van Pickwick: een thee met Curcuma, sea buckthorn, Berry & lemongrass + vit. B6 echt heel lekker, je mag er alleen max. 2 kopjes per dag van volgens de verpakking. Heb jij nog een lekkere aanrader qua thee?
  16. Passaat

    Hoi allemaal!

    Dank je wel Artemis! We hebben een hond en een poes dus die kater is hier niet welkom, in welke vorm dan ook! Vanmorgen de weegschaal opgestapt....bijna 3 kilo lichter! De knoopjes van de blouses van mijn uniform 'trokken' al niet meer ( wat ik al raar vond, zo ineens) en de rits van mijn jack vloog ook bijna mijn onderlip in.....Wat een mooie bijkomstigheid! Maar als je bedenkt hoeveel calorieën er naar binnen kwamen per dag.....3 liter wijn en 2, 5 liter bier....pff belachelijk gewoon als ik het zo neerschrijft. Schaamte ook dat het zo ver is gekomen. Maar des te groter de euforie van weer een dag zonder alcohol! Sterker nog: mijn man vroeg of ik wat blikjes bier mee wilde nemen van de supermarkt? Geen probleem! Zonder de neiging om ze open te rukken de blikjes ik de koelkast gelegd en begonnen met het schillen van de piepers onder het genot van een lekker kopje thee! Nieuwe verslaving geloof ik!! Fijn dag allemaal!!
  17. Passaat

    Hoi allemaal!

    Wat knap van je Oskar dat je al bijna 2 jaar van de alcohol af bent! Ik vind het niet zo gek dat je door mijn verhaal met weemoed terugdenkt aan jou periode waarin drank een hoofdrol speelde. Alle trucs en de hele toestand om alles maar verborgen te houden kosten best de nodige energie. Wat een rust heb ik nu; niet meer racen naar de supermarkt, niet meer naar diverse plekjes in de stad waar ik zonder dat iemand dat zag die flesjes wijn achterover kon gooien zoals: de parkeergarage maar dan niet op zaterdag, de bieb, toilet van het ziekenhuis of van mijn werk....helemaal link....Ik begin vol enthousiasme vandaag aan dag 12! Ik heb er zin in! Ik merk dat ik energie krijg om dingen te gaan doen die ik "vroeger' zo leuk vond! Stukje bij beetje vind ik mezelf terug en kom ik tevoorschijn van achter dat gordijn van alcohol.
  18. Passaat

    Hoi allemaal!

    Dank je wel Artemis!
  19. Passaat

    Hoi allemaal!

    Dank je wel Maja! Het is gelukt: meneer is weg....van mijn pagina in ieder geval! Wat een zieke mensen lopen er toch rond....
  20. Passaat

    Hoi allemaal!

    Je bent ziek. Ik ga je rapporteren.
  21. Passaat

    Hoi allemaal!

    Ik ben niet bang voor andere mensen, jou, ik STOOR mij aan je. Hoe duidelijk wil je het hebben?
  22. Passaat

    Hoi allemaal!

    Ik dacht dat de lappen text voor jou niet te doen waren? Ik zou het op prijs stellen als je niet meer reageert op de stukjes die ik hier plaats. Succes met het 'niet bestellen'.
  23. Passaat

    Hoi allemaal!

    Ja dat is precies wat ik mijzelf jarenlang heb afgevraagd: hoe kan je dat doen met je kinderen? Maar goed....het is gebeurd zoals zoveel bizarre dingen in onze jeugd. Het is nog een wonder dat ik nog rondloop! Zoals ik in mijn eerste post al schreef: een leven lang vol alcohol en nu: klaar mee!
  24. Passaat

    Hoi allemaal!

    Dank je wel voor het compliment Yana! Wat gaaf dat je jezelf kan herkennen! Ik vind dat ook altijd zo tof om te lezen: we denken vaak dat we de enige zijn, maar stiekum zijn we met een heleboel! Ik ben wel van plan om te blijven....een warm bad, daar stap je niet snel uit toch?
  25. Passaat

    Hoi allemaal!

    Dat hoeft ook niet Donder, ik lees jou stukjes ook niet. Je text spreekt mij niet aan, het geeft mij de indruk dat je het als een grote grap ziet. En dat is heel jammer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...