Spring naar bijdragen

kikki

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door kikki geplaatst

  1. even een reactie op de reacties: ik schrik van de negatieve reacties en voel me tegelijkertijd nog minder thuis. Ik voel me aangevallen, zegt dat iets over mij of over degene die de aanval doet? Het is helemaal niet vervelend bedoeld, het is op niemand persoonlijk gericht, ik ken hier niemand, dus als je je aangesproken voelt: sorry, maar ik heb het alleen maar over MIJ. Dat ik diepgang zoek en IK dat niet echt vind op ditjes-datjes-dagdraad zegt inderdaad iets over MIJ. Maar dat sommige mensen daar over vallen, zegt volgens mij meer iets over hen. Ik wil niet perse van de drank af, maar wel van het automatisme om elke avond van 22 tot 1 uur vier of vijf glazen alcohol naar binnen te werken. Dit doe ik al vrij lang. Ik wil juist NU minderen, omdat het al een tijdlang GOED met me gaat en ik steeds beter merk dat ik die alcohol niet meer nodig heb om problemen te verdrinken. Vroeger wel, ik heb jaren allerlei problemen gehad, maar nu is het vooral de gewoonte die ik wil doorbreken. Herkent iemand dat? Sommigen hier hebben het over verdrinken van problemen, ik drink omdat de klok een bepaald tijdstip aangeeft (nl. 22 uur). Ik drink overdag niet, niet als ik me klote voel, niet als het gezellig is, niet als het Kerstmiddag is, niet op een receptie etc. Ik taal er overdag gewoon niet naar. Ik drink vanaf 22 uur en dan door tot 1 uur, of me nou klote voel of ontspannen, romantisch of het druk heb, het maakt niet uit. Ik ben nu bij de internetbehandeling en hoop dat die me de 5 glazen kan helpen terugbrengen tot 2 of 3 en 2 dagen per week niets. Dan heb ik mijn doel bereikt.
  2. Tjonge Herman, wat een boosheid om mijn opmerking. Terwijl ik alleen maar zei dat het MIJ een eitje lijkt in vergelijking met stoppen met roken. Bij jou is dat blijkbaar andersom. IK ben daar jaloers op, ik wou dat het bij mij andersom was. Maar je hebt gelijk: dit ditjesdatjesdagdraad forum past momenteel echt niet bij mij en dus zul je me hier niet (vaak) meer tegenkomen.
  3. kikki

    Het gat in je hart

    Tja, dat gat... misschien wil je (ik) dat gat stiekum juist wel vergroten. Ik denk soms: als ik de 50 nog haal heb ik het toch heel aardig gedaan. Dit heb ik nog niet eerder aan iemand verteld. Laat me maar gewoon in dat grote gat vallen, in plaats van het te moeten onderzoeken. BAH Ik ben zo rebels, wat is er nou zo erg aan wat meer drinken dan wat eigenlijk goed voor je is? Er zijn zoveel mensen met veel ergere problemen. Ben blij dat ik alleen maar dit heb.
  4. kikki

    toch even voorstellen

    PS Hoe vind je het om opa te zijn nu?
  5. kikki

    toch even voorstellen

    Beste negruj, ik zit hier nog maar sinds gisteren hoor, dus ik ken ook nog niemand, behalve dan van anderhalve dag (minus werkuren) heen en weer mailen hier op het forum. En ik heb hetzelfde, ik ben heel benieuwd of ik er iets aan zal hebben. Ik heb mij aangemeld bij de online behandeling hier en zit nu in de fase van alcoholdagboek bijhouden, voor en nadelen benoemen, motivatie onderzoeken etc. Ik ben maar matig gemotiveerd (om te minderen) en helemaal niet gemotiveerd om te stoppen, maar ik moet wel. Ik krijg meer lichamelijke klachten waar ik de balen van heb. En dit is voor mij wel een geschikte periode in mijn leven, ik voel me psychisch goed en mijn leven is leuk.
  6. Daar ben ik weer. Had maar uitgelogd, want de verleiding om te blijven chatten was te groot; er moest vandaag tenslotte ook nog gewerkt worden Misschien ben ik wat impulsief geweest met mijn onderwerp, ik las vooral -nouja, zoals het heet he? : 'ditjes en datjes'... pas later zag ik dat er bij "thema's" (geloof ik) een prachtig diepgaand stuk staat over het gat in je hart. Dus neem mij niet kwalijk! ben wel eens vaker wat te snel, dus corrigeer me maar hoor.
  7. kikki

    mythes ontrafelen

    Hoi Cathy, dat kritische heb ik al mijn leven lang en perfectionistisch ben ik heel lang geweest, maar gelukkig is dat over. UITSPREKEN waar ik kritisch over ben doe ik pas een paar jaar en dat is een hele waardevolle verandering voor me.
  8. kikki

    mythes ontrafelen

    The Work is een fantastische methode hoor, dat vind ik ook. Ik schoot even in mijn allergie, omdat The Work ook wel averechts kan werken als je hem niet zorgvuldig gebruikt (heb dat van dichtbij meegemaakt).
  9. kikki

    mythes ontrafelen

    Hoi Jane, ik ben al een week bezig
  10. hihi Bolletje, je hebt helemaal gelijk! Ik zal eens diep graven om te kijken waar ik het over wil hebben. Enne Sanne, mij lijkt stoppen met drinken een eitje in vergelijking met stoppen met roken. Was dat bij jou net andersom? Ik heb vrienden die zonder moeite met roken zijn gestopt en anderen struggelen er nog steeds mee, gaan door diepe dalen. Waar zit dat verschil 'm toch in? Ik zou zo graag zonder moeite willen stoppen, of laat ik zeggen: er zonder moeite onafhankelijk van worden. Heb na zoveel jaar emotioneel gezwoeg eindelijk mijn draai gevonden en voel me beter dan ooit. Ik heb helemaal geen zin om weer allerlei emotioneel moeilijke toestanden aan te gaan...
  11. kikki

    Ook even voorstellen

    Hoi Jane, bedankt voor je verhaal, ik heb er inderdaad wat aan. Ik heb er geloof ik veel moeite mee dat het drinken zo (in mijn ogen) geproblematiseerd wordt. Ik hoop zo snel mogelijk van mijn probleem af te zijn en dus ook zo snel mogelijk weer dit forum te kunnen verlaten. Misschien bagatelliseer ik het, maar is het toch ook niet zo dat hoe meer aandacht je aan het onderwerp schenkt hoe groter het wordt in je hoofd/leven?
  12. kikki

    Ook even voorstellen

    Hoi Cathy, wat je zegt over minder functioneren, als ik eerlijk ben geldt dat voor mij ook. Maar ik zeg dan liever tegen mezelf 'dat komt omdat ik een dagje ouder word...' Ik heb de laatste tijd vooral meer lichamelijke klachten die de alarmbellen deden rinkelen. Daarbij rook ik ook nog, dus erg ongezond allemaal. Waar komt die impliciete doodsdrift toch vandaan? En hoe kom ik er van af? Hopelijk gaat dit alles me helpen.
  13. Sanne, je bent van hetzelfde bouwjaar als ik, moet je nog jarig worden dit jaar? Ik heb je introductie gelezen. Ik moet nog met alles beginnen en vind mezelf eigenlijk niet zo'n 'zwaar geval' maar nu ik hier ben wil ik er ook zoveel mogelijk uithalen. Een terugval na een jaar: ik heb pas gehoord en dat ging dan wel over roken, maargoed, dat stoppogingen uiteindelijk lukken. met andere woorden: de eerste keer lukt het misschien niet, maar hoe vaker je het probeert, hoe groter de kans dat het uiteindelijk lukt. Ik begin zelf maar eens met minderen, misschien blijkt dat ik moet stoppen (dat lijkt me echt helemaal niks, bah). DaarNA moet ik dan ooit nog eens stoppen met roken, voor mij is dat een veel groter probleem, en aangezien ik daar nog nooit eens een poging toe heb gedaan wordt dat in mijn ogen een onmogelijke opgave. Sanne, ik werk vandaag thuis dus ik zal het schermpje open laten staan. Sterkte!
  14. Ik heb mezelf zojuist aangemeld bij dit forum. Als ik de berichten lees, voel ik niet zoveel herkenning/connectie. Ik lees vooral veel complimenten en bemoediging. Heel okee natuurlijk, maar zelf heb ik behoefte aan wat meer inhoudelijk contact. Eigenlijk zou ik graag een buddy willen, een maatje die mij ondersteunt en die ik andersom ook kan ondersteunen. Is er iemand die dat ook graag wil?
  15. kikki

    mythes ontrafelen

    Beste Kate, ik vind je wel heel kort door de bocht. M.a.w. je antwoorden op je eigen vragen vind ik wel heel gedecideerd en ongenuanceerd. Je beantwoordt alles met NEE. Is dat voor een deel ook niet jezelf-voor-de-gek-houden? The Work kan ook een misleidende 'truc' worden om jezelf te overtuigen dat alcohol niets leuks met je doet. Het verraderlijke van (o.a.) alcoholverslaving is m.i. juist dat de werking ervan zo dubbel is. Ik voel ook wel de 'klap' van het verdoofd worden, maar ik voel OOK de ontspanning en het optimistischer zijn t.a.v. mijn leven /de wereld. Alcohol (en andere verslavingen) doen echt OOK iets leuks of positiefs met je. Met mij in elk geval wel. The Work is m.i. bedoeld om juist ook daarover volkomen eerlijk ten aanzien van jezelf te zijn. "Ja, ik word prateriger, opener en dramatischer en dat voelt (soms/vaak) heerlijk! Ik voel dan tenminste van alles" Ikzelf slaap bijvoorbeeld echt veel beter als ik heb gedronken. ik slaap als een roosje. Als ik niet gedronken heb, lig ik uren wakker. Dankzij bepaalde ontspanningsoefeningen kan ik dat redelijk de baas. Maar het ervaren is NIET prettig. Het slapen als een roosje is WEL prettig. De dingen zijn complexer dan jij voorspiegelt.
  16. kikki

    Ook even voorstellen

    Hallo, ik ben Kikki, een vrouw van 47. Ik drink al vele jaren elke dag en teveel, 4 tot 6 glazen per avond. Ben deze week begonnen met de ADB internetbehandeling. Dus nog vooral inventariseren, nadenken over motieven en gevoelens. Ben zeer ambivalent, want ik functioneer overdag gewoon goed, maar weet met mijn verstand dat ik teveel drink. Ben ook zeer bang voor het 'saaie' leven zonder alcohol en daarbij voor urenlang wakker liggen. Ik hoef van mezelf niet te stoppen, maar ik wil zeker minderen omdat ik weet dat dat beter voor me is. Waar ik wel steeds meer last van krijg is de afhankelijkheid, daar begin ik echt van te balen. Ik streef naar 'het maximale', d.w.z. 2 glazen per dag en per week 2 dagen niet drinken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...