Spring naar bijdragen

Zaterdag 8 april


Satja

Aanbevolen berichten

Goeiemorgen lieverds, lezers en schrijvers,

Ik wens jullie allemaal een heerlijke dag toe. En als je een weekend zonder alcohol telkens weer moeilijk vindt: bedenk hoe je je maandag voelt als het wéér gelukt is!

Katrina en Tapas, je ziet, de handschoen wordt meteen opgepakt. Maarrrrr ik vind dat alle oudjes een rol moeten hebben hoor, die hebben we hard nodig!
Pietje Puk verschijnt een dezer dagen al vanuit een internetcafé in de rimboe en dat lijkt me een goede start voor een reizende correspondent. StMaarten is er ook zo een, zo krijgen we berichten vanuit de hele wereld!
Houtje doet nu al bijna dagelijks een column over het levensechte leven, de dagelijkse perikelen van een alcoholontberende moeder, dus dat houden we zo!
En Fleur is voor de wekelijkse oneliner, of het opinie artikel, dat kan ook.
Hermiena lijkt me iemand voor diepteartikelen over levensvragen zoals 'voor jezelf beginnen', 'omgaan met overleden bejaarden' etc. Die vertegenwoordigt een jonge doelgroep en daar moeten we zuinig op zijn!

Talenten genoeg hier, en ik ben vast mensen vergeten.

En Kip, goed gedaan jochie, een echt bericht op de dagdraad!;)
Trouwens, je ziet er niet uit als een vegetariër en je naam belooft ook al niet veel goeds, maar kan er ook af en toe een vlees en visloos recept bij?

Nu ga ik wat doen, vandaag opleiding.

Maak er wat van!

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

tjongejonge, we worden aan het werk gezet hihihihi... Ik ben op zaterdag zooo lui!! uitslapen, hond uitlaten en dan (nog steeds in pyama) achter de pc om 12 uur. Ik moet nog wat werk doen en zet dan heerlijk "spijkers met koppen aan" tot 2 uur ben ik onder de pannen. Daarna maar eens douchen, boodschapjes doen, met de hond naar het bos en dan is de dag alweer voorbij.

Morgen wordt spannend, dan viert mijn neefje zijn verjaardag, dus een voor mij mijn eerste alcoholloos feestje met wat meer mensen en een situatie waar ik me minder op mijn gemak voel.. veel mensen die ik niet zo goed ken. Maar ik ga me er goed op voorbereiden want ik wil het zonder drank gaan doen.
Zal ik mijn hond meenemen? dan moet ik boppen voor hem hahahahaha... (op de fiets)

Nou ja, voorlopig eerst maar eens mijn klus afmaken, een flyer en een aanmeldingskaart voor een symposium.

Iedereen een fijne en hopelijk droge dag toegewenst (ook qua regen natuurlijk!!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Tapas,
lekker he zo heerlijk lui kunnen zijn.
Spannend morgen dat feestje. Misschien is het helemaal niet zo raar om je hond mee te nemen. Mocht jij het benauwd krijgen en weg willen kan je het altijd nog op je hond schuiven. Je moest eens weten hoeveel stellen dat bij elkaar doen!
En als je bang bent voor verwoestingen die hond aan zou kunnen richten; hoeveel nichtjes en neefjes heb jij met plakkende vingertjes op je glazen tafel getolereerd? En hoeveel bekertjes limo zijn er om gegaan op je pas gewassen tafelkleed? Dus zo'n hond is daar niks bij.

groetjes Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas, ik heb al menig feestje overleefd met een aanpassing op een tip van Mathilde. Ik heb altijd 1-2 flessen Spa Rood of Cola Light bij mee, dan hoef ik ook niet onbeleefd dubbel zo snel bij te tanken want het is mijn eigen fles (dit is de enige Cola waar ik tegen kan, helaas) of: door mijn nieuwe experimentele migraine-medicijnen mag ik alleen Spa, ik moet heeeeeeeeeeeeeel veel drinken dus ik zet me eigen fles neer.
Zelfs met Kerst is het goedgegaan (Oudjaar niet, dat is een ander verhaal).

Die medicijnsmoes is echt GOUD WAARD.

Sterkte maar denk er eens over.

Meestal benoem ik één kind in het gezelschap tot mijn "cola-maatje) die moet dan steeds zorgen dat mijn glas vol is. Voordeel = niemand vraagt : zeg, wil je niet wat anders/sterkers/wijntje. Nee, ik heb nog cola en met die medicijnen ik neem geen enkel risico !!!!!!!!

(inwendig lach ik me altijd rot).

Maar.............. het werkt !!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeie tips zeg!

Ik heb het meest voorbeeldige hondje.. en dat meen ik ook nog.. Naar familiefeestjes en andere feestjes neem ik hem wel vaker mee. Het enige wat hij doet is mensen aanstaren die zitten te eten.. of even zijn kop op hun knie leggen.. het is een waanzinnige bedelhond, maar dat heeft zijn oorzaak omdat hij zijn eerste levensjaar in Spanje heeft moeten overleven. Verder kan hij met kinderen, vind ie mensen fantastisch en is erg erg rustig.. Tapas is een podencomix, een soort spaanse jachthond-windhond, die zijn heel rustig binnen en superintelligent. (buiten is een ander verhaal.. dan gaan ze totaal hun eigen gang grmpffffff)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn hond ook wel genomen heb om hem "ertussen te kunnen schuiven".. overal moet ik in mijn eentje naar toe en dat vind ik niet altijd even prettig.. neem je hond mee en de aandacht verschuift accuut naar de hond.. Hij is een charmeur, en een kampioen zielig kijken.

Houtje dat is grappig, ik zat ook al te denken om mijn eigen fles cola ligth caffeine vrij mee te nemen. Dat is mijn favoriete drankje, maar met Spa red ik het ook prima. En gelukkig kan ik gewoon zeggen, nee ik ben gestopt met drinken en weet ik dat daar positief op zal worden gereageerd. De (schoon)familie van mijn zus zijn allemaal van het sportieve soort dus al helemaal geen drinkers.

Het is meer dat er allemaal van die succesvolle mensen zitten.. gelukkig getrouwd, leuke kids, eigen huis, goeie baan, volop in het leven.. en dan voel ik me gewoon niet zo thuis daar..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

maar meisje Tapas toch! Jij niet succesvol?? Kind, ze moesten eens weten.

Maar ik herken dat gevoel wel, ik heb dat ook een beetje. "Ze" wonen in enorme huizen, gaan 4x per jaar op vakantie, kids en huisdieren doen het goed. Iedereen (ogenschijnlijk) gelukkig, dik carriere, etc.

En ik dan denk ik, wat heb ik hier aan toe te voegen? WAO'er, "baantjes", blijf maar zoeken wat de zin van m'n leven is, heb zelfs een kat die niet passend is met als haar klachten en kwalen (gelukkig wel een ras kat pfooee, nog iets wat in het plaatje past). Maar goed ik val erbuiten en heb het daar soms ook wel moeilijk mee. Maar dan praat ik maar over m'n boeken die ik gelezen heb (jeeeeh, tijd en zin daarin) of "de maatschappij" en meer van die overall onderwerpen.

Aan de andere kant zeggen familie en vrienden wel eens dat ik het meest boeiende ben van hun gezeldschap omdat ik eigenlijk niet zo in pas. Vind dat toch een compliment. Ik ben "anders" dan de rest en ja dat is boeiend. Meid, blijf bij je boeiende bestaan, veel leuker dan al die grijze muizen met hun villa's en vakanties naar sneeuw en zon op gezette tijden, 1,2x sex per week, 2,1 kind en een loonsverhoging eens per jaar.

Jij hebt een hond. zo (en de rest van je boeiende bestaan).
lekker puh.
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet ook best wel dat de buitenkant.., relatie, geld en succes niks zeggen, zolang mensen niet gelukkig zijn... maar soms kan het gewoon confronterend zijn. Vakantie heb ik al jaren niet meer gehad.. relatie heb ik niet.. geld evenmin.. ik koop alleen 2e hands kleding en ik doe alles op de fiets.(en nee ik zeg dat niet om zielig over te komen)

Daar kan ik mee leven en is ook deels mijn eigen keus. Maar dan kan het best wel pijnlijk zijn als iedereen zit te praten over de wintersport die ze net gehad hebben en de zomervakantie die ze geboekt hebben, de nieuwe auto, hoe goed de kinderen het doen op school, verbouwinkje.. tweede huisje in frankrijk.. alsof die dingen allemaal zo vanzelfsprekend zijn.. dan wil het wel eens steken.. en kan ik me kwaad maken dat ze gewoon niet zien wat er om de hoek gebeurd. Hoeveel mensen van een minimum dingen moeten doen die niet kunnen, voedselbanken, hoge zorgverzekering met weinig vergoedingen.. pffff... okee, niet doen... ik weet het, niet goed, maar soms dan heb ik dat toch...

affijn, ik zal me morgen even goed oppeppen en wapenen. Komt goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Katrina wat een boelebende vragen:
Om bij de eerste te beginnen: m'n tanden zijn weer compleet en perfect gelukkig.
mijn dochter is nu bij ons thuis en dit gaat elk weekend en de vakanties als alles goed blijft gaan zoals nu ook.
Ze gedraagd zich perfect en houdt zich aan de gemaakte afspraken die we elk weekend maken en als ze zich er aan houdt dan wordt ze hiervoor beloond door middel van meer vertrouwen dus wat meer vrijheid zoals uitgaan bijv.

Wat de reoganisatie precies inhoud weet ik niet maar ik doe mee

En bedankt voor je meeleven met mij.
:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pffffffffffff forummers

Met bloed zweet en tranen en véééé'l pijnstillers staat het nieuwe dubbel (stapel) bed van mijn dochter.
Leuk !!!! Ze heeft een groene kamer met vlinders (hier en daar) en bij het bed van de firma I. uit Zw.
heb ik ook zo'n groen reuzeblad gekocht (tja die 350 euro zijn wel ergens gebleven natuurlijk) voor erboven erop op zo'n reuze stengel. Kind happy, moeder ook. En lekker geklust.

Nu gauw naar de C1000 die zijn gelukkig tot 20.00 uur open iets makkelijks eten (oeps moet er nog niet aan denken) halen. Morgen zwemmen met die gasten denk ik.

Ha !!! Ik zal ze eens laten zien dat het hier ook leuk is.

Ik wou nog iets anders zeggen maar dat komt wel als het me te binnen schiet.

De dag rolt gelukkig gewoon voort en de dip heb ik vandaag niet gehad. Ben alweer twee flessen Spa Rood verder.

De BPM is naar huis, volgens hem teveel hier geweest en wil een weekend alleen zijn. GEZELLIG !!!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tsjonge, wat een leven in de brouwerij weer hier!

Tapas, gewoon lekker je eigen ding doen morgen en je niet laten verleiden tot heftige emoties vanwege die anderen. Wat ik nog wel eens doe is een spelletje met (een van) de kinderen. Daar heb je geen ellende mee en je kunt gewoon lekker bezig zijn, en lachen. En kinderen hebben geen oordeel over jouw geld etc, ze reageren gewoon op wie je bent en wat je doet.

Houtje, wat ben ik blij dat je weer zo vrolijk aanwezig bent!

Helder? Ik heb op een ander draadje een bericht van jou gezien wat ik niet zo goed begreep. Je hoeft het me niet uit te leggen want daar krijgen we alleen maar meer spraakverwarring van heb ik inmiddels geleerd. Maar ik wil wel graag weten of het nu goed is met je. Ben je weer oke en doe je weer mee?

En Katrina, wat een energie zeg, dit is nog eens wat anders dan die voorzichtige multi-interpretabele berichtjes in telegramstijl. Ik vind het heel fijn hoe je nu aanwezig bent.

Ik ga op de andere draad reageren op de plannen.

Satja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anke, het is niet allemaal wat het lijkt hoor! Vooral als mensen over die dingen zo hoog opgeven zet ik daar mijn vraagtekens bij! Als je je vanbinnen goed en sterk voelt hoef je over al die dingen toch niet zo te snoeven!

Ik ben ook allergisch voor dat soort mensen hoor, dan klap ik een beetje dicht. Maar eigenlijk is het beter om er een beetje de humor van in te zien, dan heb je er zelf ook nog iets aan. Je kunt die mensen een beetje bekijken en bedenken hoeveel stof een cabaretier als Hans Teeuwen of Theo Maassen hier zou kunnen opdoen. Maar dat lukt mij ook niet altijd hoor!

Maar fijn dat je je hondje hebt. Zo vond ik het vroeger altijd fijn om mijn kleine kindjes bij me te hebben, dan ging de aandacht daar naartoe en kon ik me een beetje achter hen verschuilen. Nu gaat dat niet meer, ze willen nog wel met mij over straat in het dorp waar ik woon, maar alleen als het donker is!!

Groetjes, Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat meen je hopelijk toch niet serieus he, dat je kinderen alleen nog maar in het donker met je op straat willen komen? Ik hoop echt dat het een grapje is.. (hoewel, als het pubers zijn...)

Ik weet ook wel dat ik net zo belangrijk ben als ieder ander mens.. maar begeef me gewoon niet zo vaak in dat soort kringen, eigenlijk alleen op verjaardagen bij mijn zus, die in een leuke sjieke kinderrijke nieuwbouwwijk woont. De mensen die daar komen ken ik dus al jaren, maar echt aansluiting vind ik niet... meestal beland ik dan bij de schoonfamilie of de oma's en opa. Ach dat is ook goed. En verder sta ik vaak in de keuken af te wassen, thuis heb ik daar een bloedhekel aan maar het is een goeie bezigheid op verjaardagen waar je je niet prettig voelt. Trouwens, ik kan altijd nog kiezen om niet te gaan! De combinatie lijnen, niet meer drinken - verjaardagen.. is nou eenmaal niet de beste :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ja, een béétje overdreven is het wel natuurlijk, is toch leuk, overdrijven, dan zie je 't duidelijker. Maar nee hoor, als we in de stad aan 't winkelen zijn krijg ik van mijn middelste dochter gezellig een arm, maar er is een tijd geweest dat ik best met d'r krantenwijkje mocht helpen, maar alléén als 't donker was. Is pubergedrag inderdaad, mijn jongste dochter krijgt jeugdpuistjes, net op een leeftijd dat ze toch al zo onzeker is, ik wou dat ik ze kon overnemen. Iemand nog tips voor jeugdpuistjes trouwens?
Is wel héél erg off-topic hè, sorry!

Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verientje, Very of topic maar ik heb geen zin om tussen de de refusal en campral te gaan staan dus ik laat het hier staan anders grijpt de moderator wel ik (het is meer "uit het leven gegrepen" eigenlijk dus ik kopieer het daar maar naar toe en laat het hier staan.

Van mild naar krachtig hier mijn methode beschreven.

Ik heb al mijn hele leven acné. De erfelijke vorm dus helaas.

Beste oplossing: zachte reinigers (zonder zeep, zeep droogt de huid uit, de huid wordt dan vochtarm en gaat ter compensatie extra talg produren....dus ook goede vochtinbrengende crème / of gel gebruiken is wat frisser. Verder 1-2 x per week een zachte peeling bv. van de Hema en een verzorgende crème voor een onrustige huid (Kruidvat net zo goed getest als Clinique hoor)..

Die behandelende crème eerst, zitten zuiverende bestanddelen in, en dan 5 minuten later een laagje vochtvasthoudende crème, niet te vet (bv. crème of crème-gel van Kruidvat of Hema).

Eén keer per 6-8 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een peeling, ook voor de littekentjes.
Heeft mij reuze goed geholpen (ik heb nu echt een best mooie huid).

Als je het verder consequent goed wil doen één keer per week een zuiverend masker dat opdroogt bv. Hema (klei, droogt op, heerlijk fris), of dr. v.d. Hoog, met fruitzuren (een zakje dat je moet oplossen).

Helpt dat allemaal niet, dan beginnen met bezoeenperoxide crème (vit A-crème, 5% bij de apotheek vrij verkrijgbaar, huid gaat dan sneller vernieuwen, bedoeling is verstopping door die snelle vernieuwing te voorkomen). Risico: rode, geïrriteerde huid. Als je er tegen kan die crème kun ook de 10% gebruiken op bv. felle opkomende pukkeltjes. Dit bestaat ook als lotion.

Géén Clearasil e.d. dat is véél te scherp en maakt méér kapot dan goed.

Omdat ik er erg veel last van heb (al mijn hele leven) slik ik al jaren een speciale pil de Diane-35 die gaat acné tegen en daarnaast heel af en toe een kuur Roaccutane (= fors middel) met bijwerkingen.
Maar als ik netjes doe wat hierboven staat gaat het echt redelijk tot goed.

In de zomer meestal nog iets beter door zon en frisse lucht.

Mijn dermatoloog zei altijd: chocolade, varkensvlees en suikers hebben een slechte naam maar het is een ontsteking van je huid van verstopte talgklieren, varkensvlees en chocola komen daar écht niet aan. Al kun je je natuurlijk wel gezonder voelen mét deze dingen achterwege laten.

Verder nog: niet aanzitten, door een specialist laten doen, en evtentuele littekens meteen goed verzorgen met bv . P-C-LE crème of littencrème van Biodermal.

Het is een kwestie van de lange adem, gezond eten helpt ook voor gezond gevoel, NIET ROKEN dat remt de doorbloeding.

Nou, ik hoor wel of het helpt. Mij wel en ik ben nu 43 en heb het nu vrij goed onder controle. O ja ik gebruik altijd wel make-up (een dunne foundation, een speciale niet comedoon-vormend ik weet niet precis hoe dat heet daar geldt wel duur is beter helaas maar je doet er eindeloos mee) ook ter bescherming en voor een egale teint dat is ook bescherming want warm-koud-nat-erg droog is ook erg irriterend (in de winter dus met airco en zo droogt je huid erg uit dus extra vochtvasthouders gebruiken).

Dan het grote voordeel: weinig rimpels !!!!!!!!! op lateren leeftijd het treft meestal mensen met een wat dikkere, leerachtige huid, hoeft niet maar kan wel.

Ik ben benieuwd of je hier wat aan hebt. Zoon van mij is zwaar aan het puberen en vervloekt mij soms met al mijn middeltjes maar mooi wel nog steeds een gave huis (hier en daar een pukkeltje, maar geen woestenij zoals vroeger bij mij).

Liefs ik ga gelijk alles doen wat ik heb geschreven hahahahaha.

Ach, een beetje off-topic moet kunnen we zijn er toch om elkaar te helpen niet waar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kip, Katrien en Houtje, bedankt voor jullie tips. Van dat scheerschuim had ik nog nooit gehoord Kip, wel tandpasta, dat heeft ze ook een tijdje gedaan, maar het wordt op het moment alleen maar erger.

Houtje, jij kunt er een boek over schrijven geloof ik. Ik heb vroeger zelf ook vreselijk acne gehad. Ook voor naar de dermatoloog geweest, heb tetracycline geslikt, wat weer erg slecht voor je gebit schijnt te zijn, mijn tandarts zegt dat ie nu nog kan zien dat ik dat in de puberteit gebruikt heb. Heb toen creme gehad die je huid zo uitdroogde dat hij helemaal strak trok, ik kon echt niet meer praten zo strak, en een paar dagen later begon mijn huid gewoon te scheuren, echt waar, en toen hingen de vellen ervan af, ik durfde niet meer de straat op.

Ben ook jaren naar de schoonheidsspecialiste geweest, nu heb ik er geen last meer van, wel littekentjes overgehouden, en dat ziet mijn dochter ook, daar is ze bang voor. Ze heeft ook die 5% creme gebruikt maar kreeg rode plekken. Ze maakt haar huid iedere avond heel goed schoon met speciaal acnemiddel, clearskin, gebruikt daar ook de dagcreme van, make-up wil ze niet, op een beetje mascara na. Ze is erg met haar uiterlijk bezig maar ik zie dat ze steeds onzekerder wordt door al die puistjes.

Mijn middelste dochter heeft een vriend en gebruikt de Dianepil, en dat helpt inderdaad erg goed, ze heeft nu een prachtige gladde huid. Ik weet dat veel meisjes die slikken tegen acne. Maar mijn jongste wíl dat niet, dan moet ze daarvoor naar de dokter en dat vindt ze zo voor schut. En ik kan praten als Brugman, maar ze is zó eigenwijs. Terwijl ik wel zie dat ze er erg onder lijdt. De schoonheidspecialiste wil ze ook persé niet, ze is ook verlegen als ik vroeger, en tegen dingen die ze niet kent ziet ze erg op. Maar goed, ik zal mijn overredingskracht nog eens proberen te versterken.

Om het nog een beetje on-topic te maken, ik merk aan haar dat ze ook graag alcohol drinkt, ze gaat vrijdags wel eens uit, en dan zeurt ze de hele week of ik iets van die cocktaildrankjes in huis wil halen, dan komen er een paar vriendinnen en als ze dan vantevoren wat drinken voelen ze zich prettiger. Ik vind dat heel moeilijk, als ik het niet haal gaan ze naar anderen die het wel hebben. Dus meestal haal ik dan bijvoorbeeld een fles waar ze met zijn drieën van moeten doen, maar ik vind het wel moeilijk. Heb jij daar ervaring mee?

Liefs Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve V(e)rien(tje(dinnetje),

We blijven net zo lang off topic tot we verwijderd worden. Ik heb de vraag en antwood inmiddels naar "dagelijke levensvragen gekopieerd" dus daar kunnen we uiteindelijk verder kletsen.

Weet je dat je via Internet, via een normale arts, ik zal je het adres pv mailen, na een gewoon consult, maar dan on-line de pil met een abonnement thuis gestuurd kunt krijgen als je het liever anoniem doet? Ik stuur je hier een pv mail over anders word ik van het forum verwijderd. Sommige mensen zouden daar blij mee zijn maar ik zelf dus niet (als ik word verwijderd).

Ik ben zelf op mijn 15e om een andere medische reden (ook erfelijk) de pil gaan slikken met mijn moeder naar de dok geweest, haar verhaal verteld en ik kreeg hem om die reden ook. Ik moest niet eens jongens dénken maar voelde me wel een stuk beter erbij.

Als je je huid goed verzorgt en één keer per week het masker goed doet hoef je echt niet naar de schoonheidsspecialiste. Iedereen (nou ja.....) vraagt waar ik ga? Nergens dus (geen geld) maar ik doe precies wat ik je geschreven heb.

Aangezien ik gisteren toch niet kon slapen wegens pijn en slaap overdag ben ik gaan douchen, scrubben, masker, hahahahaha ik heb weer een baby-velletje. Dus bedankt !!!!!!!

Ik mis bij die Acné-crème nog een extra vochtinbrengende crème. Je begrijpt dat als je een huid uitdroogt met desinfecterende middelen de huid reageert: goh, wat zijn we droog, en hup, daar gaan die talgklieren weer !!!! Toen ik jong was (20 of zo) ging ik werken en had wat meer geld en heb jaren lang een serie van Lancaster gebruikt bestaat niet meer Personal Moisture Plan ook een oogcrème. Mede daardoor nu mooie huid. Van die schoonheidsspecialiste ook eindelijk gehoord: uitdrogen en laten vervellen met Retinogl-crème (= vitamine A crème) is leuk, maar leidt tot méér talg, dus vocht, vocht, vocht.

Als je dochter niet van crèmes houdt zijn er allerlei huismiddelen: bv. kwark mengen met avocado en 20 minuten intrekken (jasses) geef mij maar een welriekend potje.

O ja die van 11 van mij moet ik ook dagelijks achter de broek zitten met scrub, zalf en moisturizer, en ik roep dan steeds, ken je die en die in de klas? Wil je er zó uitzien? Eigen keus, doei Zoon. Het helpt (nog) wel.

En anders is er maar één manier DIE GELDT VOOR DE HELE OPVOEDING; L O S L A T E N . Het is háár huid en niet de jouwe, okee?

Over dat drinken van je dochter:

Ik zou het niet verbieden (extra spannend) maar eisen dat ze het thuis doen én voor mijn part laat je haar eens meelezen hier of bijvoorbeeld op www.drankjewel.nl dat gaat over ouders die teveel drinken.
Ik ben met roken en drinken ook errug streng, maar goed ze zijn bij mij nog iets jonger maar ik laat ze rustig een documentaire zien over Korsakov patiënten die toen bij Nova was tijdje terug en dan zeggen ze DAT IS DOM. En dan zeg ik: weet je hoe dat begint? Met één glaasje.

Ze mogen van mij als ze 15 zijn op een feestje wat drinken met volwassenen erbij. Loslaten is ook een optie, of, misschien wel zum kotsen laten drinken? Ik heb twee ouders die allebei erg veel gedronken hebben die moeten toch wel gezien hebben dat ik ook soms niet helemaal helder was zou je denken maar nee hoor, jij ook ook wat te drinken?

Kortom: WIJ doorbreken de cirkel, met roken en alcohol.

Katrien heeft meer ervaring in haar leeftijdsgroep van kinderen.

Idee voor nieuw topig: Opvoeden als ouder met een vlekje???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Katrien,

ik ben niet bang dat ze naar anderen gaat, dat mag ze gerust, is alleen maar goed. Maar ik bedoel i.v.m. het drinken: dan heb ik er geen overzicht meer over wat ze drinkt. Als ze het thuis doet kan ik het nog een beetje in de gaten houden. Als ze eenmaal op de uitgaansplek is natuurlijk ook niet, maar ik weet dat ze niet veel geld bijheeft, dus erg veel kan het dan niet zijn dat ze drinkt.

Op feestjes thuis taalt ze niet naar alcohol, geniet ze nog van haar fantaatje, het is alleen dat ze zich zekerder voelt als ze uitgaat, en er moest toch een andere manier zijn waarop ze dat kan bewerkstelligen. En aangezien ze niet de meest zelfverzekerde moeder heeft die er is vind ik het moeilijk hoe ik haar kan helpen. Ik geef haar vaak complimentjes, bevestig haar in van alles en nog wat, maar ja, die onzekerheid is toch een beetje de aard van het beestje denk ik.

Groetjes, Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...