Spring naar bijdragen

donderdag 6 JULI (voor Loekie) of voor Francisca 6 juni of voor Twan 6 aug (weer een maand verder!)


Aanbevolen berichten

waarde forumvrienden

Waarom zitten we hier: om alcohol de baas te worden. Daar zijn we hard voor aan het knokken en daar hebben we het moeilijk genoeg mee. Bij de meesten van ons speelt daarbij een rol dat we niet voor niets aan de alcohol zijn en dus ook nog flinke onderliggende zaken, die extra naar boven komen als je minder of niet drinkt moet oplossen. Die onderliggende zaken zijn voor ons allemaal heel verschillend en tóch kunnen we elkaar zelfs dáármee enorm helpen!

We delen hier al maanden gele truien, spreukentegeltjes, betonnen rozen, knipogen en cadeautjes uit en hebben bijna altijd heel veel respect voor elkaar. We moeten misschien eens trots zijn vandaag op wat we met elkaar bereikt hebben tot nu toe, ook met de mensen die het forum al niet meer nodig hebben omdat het écht heel goed gaat. Wat we allemaal al van elkaar geleerd hebben hier! En hoe zou het met ieder van ons gaan als we elkaar niet gehad hadden? Misschien iets om bij stil te staan vandaag.

Weg met de negatieve energie!

Laten we het positief houden en zuinig op elkaar zijn. En dan heeft vandaag Erica ons geleerd dat we 's ochtends als volgt moeten beginnen:

Begin de dag met een dansje,

begin de dag met een lach,

want wie vrolijk kijkt in de morgen,

die lacht de hele dag,

ja, die lacht de hele dag!

Ik vind het een mooi begin voor een nieuwe, vrolijke alcoholvrije cq arme dag!

jee, nu schrijf ik juNi, het is al juli he, de tijd vliegt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarde PP

Je bent me wéér voor en wel 7 minuten. Maar ik schaar me volledig achter je gedachtengoed.

Zoon komt goed, was even heftig vanavond, ingreep ging goed, schát van een tandarts, echt geweldig.
Moeders ook stress (we hebben al wat meegemaakt Zoon en ik in div. ziekenhuizen).

Ik moet slapen, mis 1,5 uur minstens per nacht door die hitte.

Een klapzoen voor iedereen....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jongens, om half drie nog wakker, en half zes wéér. Om gek te worden.

PP, Wilt Gij Even De Datum van Juni veranderen, Simpele Zielen Als Ik Volgen Dit Niet.

Twan,

Het is de hoogste tijd voor een (schaars geklede) regendans hier. 25 spetters (ha !!! letterlijk, figuurlijk is het genoeg) is écht te weinig, joh!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

PP,

Thanx voor de wijze les. Ga voordat ik dadelijk weer op de fiets stap het dansje doen. Gezin ligt nog op bed kan dus makkelijk.

Koekie, sterkte meid met zoon en jezelf. Heb je tijd om vanmiddag siesta te houden?

Iedereen prettige, fris en fruitige dag,

tot vanavond CG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nooooooooooooooo CG,

Vanmiddag aan de was en strijk voor spruitjes, mijn hulp komt niet (kreun, steun) en ik kan toch niet in een smerig kot leven, wel?

Morgenavond des zeven uren komt Exje met Geliefde en Baby III (voor hem dus als hij het nog weet van I en II) en ik wil alles krakend schoon meegeven. Ik heb ook mijn eer !!!! Ze krijgen alles 2 x, onderbroek, shirt, ha ha ha en een fles Persil. Ben benieuwd !!!

:rose: Houd 'm droog vandaag qua alco's maar regen kan me niet genoeg zijn !!!!:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Pietje,
Bedankt voor die 6 juni. Dat was mijn deadline. Dankzij jou heb ik het gevoel dat ik maar 2 dagen te laat zal zijn in plaats van 1 maand en 2 dagen. :D

Maar het is vandaag dus al op de kop 1 maand. Te laat met mijn opdracht dus.

Daarom trek ik me even terug uit het openbare leven. De laatste loodjes en zo.
Berichten aan mijn adres worden later uitvoerig beantwoord.

Ik vond het maar betamelijk om dit even te melden.

Keep it dry!

Francesca

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben nog niet wakker of ik sta hier alweer voor een enorm dilemma.

De vraag is: wijzig ik de datum (op zich ben ik best handig op de computer maar ik moet nog eens even kijken of ik dát wel kan, nog nooit gedaan) conform het verzoek van Koekie, of laat ik m staan omdat Francesca dan niet zo ver over haar deadline is. Voor beiden is wat te zeggen.

Eerst ga ik het liedje van Erica eens zingen, maak er een hortensia dansje bij en dan ga ik, volgens het aloude poldermodel eens even kijken of ik beide dames tevreden kan stellen.

zo, dan héb je het toch al weer druk op de vroege morgen! sinds dat forum hebben we gewoon geen tíjd meer om aan drank te denken!!!

bij nader inzien ga ik voor de optie Francesca (niet aanpassen) want na proberen (erop staan en rechts klikken enzo) lukt het me niet om nog íets met die datum te doen! ik had willen zeggen '6 juli of 6 juni naar keuze' ofzo!

ps Hoop dat Zoon zijn mondje geen pijn meer doet vandaag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jonge jonge wat een nacht, de bedoeling was dat ik de dag fris en fruitig zou beginnen????? Nou forget it!
Onbegrijpelijk luister ik naar de regelmatige ademhaling van mijn vriend, ik draai en draai en ga van bed en weer in bed en dit gaat zo'n beetje de hele nacht door tot een uur of 4 en val in een zweterig slaap.
De wekker loopt na 2 1/2 uur af en mijn helft van het bed is doornat. Ik snap er niets van, zijn kant geen spatje, het is niet eerlijk.

Heb eerst het vrolijkheids liedje gezongen en (jawel) zelfs gedansd, maar goed dat niemand mij ziet want die zou gelijk denken dat ik ben bevangen door de hitte. (Had natuurlijk gekund) En wie weet ben ik wel bevangen door de hitte want het is toch niet normaal hoe ik mij voel na zo weinig slaap.
Hier in het noorden is het alweer 25 graden en er staat geen zuchtje wind, (wordt er nait goud van) <is gronings>

Maar ik zeg altijd nog steeds: Kop der veur en gewoon doorgaan met ademhalen, toch?
Ik wens iedereen een goede dag met veel positieve gebeurtenissen, jullie weten het toch nog wel? Door die weerstand heen boxen en gewoon de dingen doen die je moet doen en niet uitstellen tot morgen!! Want je weet van uitstel komt ........Spreekt de deskundige uit eigen ervaring.

Iedereen een dikke :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Allemaal,

Nou, het is hier eindelijk gaan regenen, beetje frisse lucht kan geen kwaad, dus alle ramen tegen elkaar opengezet. Dit is wel echt een stuk beter dan die muffe hitte...

PP, helemaal mee eens! Laten we trots zijn op onszelf en lief zijn voor elkaar! Ik weet nog steeds niet welke melodie er bij je liedje hoort, maar wat ik ook probeer, het klinkt allemaal vrij geweldig en het werkt als een tierelier.

Koekie, dat gedraai van de hitte herken ik. Ik heb mijn regendans al gedaan. Weet echt niet waar het probleem kan liggen, maar nu ik je bericht nog eens lees denk ik dat ik regen op 6 juni veroorzaakt heb, en daar hebben we nu niets meer aan. PP, zo kan ik niet werken, wil je de datum van de dagdraad veranderen? We hebben geen regen meer nodig op 6 juni en bovendien zet het iedereen die gestopt is met drinken weer een maand terug op de kalender. Volgens jouw telling stop ik pas over 6 dagen met drinken, en heb ik nog bijna een week katers voor de boeg. Dat kan niet de bedoeling zijn...

Fran, succes met je werk. Is het zo veel dat je niet af en toe (bijvoorbeeld 's avonds) even kunt komen kleppen hier? Dat van dat borsthaar was een grapje, ik heb helemaal geen borsthaar. Ah toe...

Dikke kus voor allemaal!

Liefs,
Twan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

pp laat staan, juni of juli, wat maakt het uit??

daar ik gelijk een Jane in een boom woon is het in mijn slaapvertrek redelijk te houden momenteel. Ik denk dat ik daar blijf vandaag.
Leuk dat dansje en dat liedje, ga ik ook doen (als m'n lijf uit z'n kramp is) grrr, hoor ik jullie over draaien en woelen, ik kan niet eens meer draaien. Effe zeuren hoor, 's morgens is het het lastigste, in de loop van de dag "ontkramp" ik wel weer.

Allemaal een mooie dag gewenst en tot horens!
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ik heb niet eens gedanst maar het viel toch met bakken de lucht uit vannacht. Mijn hortensia's zijn er niet blij mee, die zijn een meter ingestort en hangen allemaal met de kopjes op de grond. Nou ja, beter m'n hortensia's dan ikzelf.

Fijne dag iedereen,

Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Katrina het idee was goed, ik vond het zo en zo geen slechte inbreng want een forum is er toch om te discuseren en ideeën uit te wisselen? Het is logisch dat er altijd mensen zijn die hier niets mee kunnen maar er zijn altijd genoeg mensen te vinden om mee te doen met een thema-onderwerp. Moet er wel bij zeggen dat ik bijna nooit mee heb gedaan (met niets eigenlijk) maar zoals ik me nu voel, voel ik me sterk en krachtig genoeg om een reactie op een reactie te geven.

Ik vind je een hele sterke vrouw, petje af! Als er zoveel kritiek/op-aanmerkingen op mijn voorstel of wat dan ook werd gedaan, nou dan weet ik het net zo nog niet. Was waarschijnlijk in m'n schulp getrokken en langzaam verdwenen. (mijn oude ik tenminste)

Knuffel en een mooie :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koekie,

hoe bedoel je flauw? Heb toch niemand beledigd hoop ik. Toevallig iemand die zich identificeert met hortensia's? Als dat zo is, bij deze dan mijn excuses. Zou zomaar kunnen, hortensia's zijn dorstig, houden van water, maar niet zo'n harde bui op hun kop.

Gaat het beter met zoonlief? Nog pijn? En ik zou ook niet gaan sjoppen hoor, met een spruit die zich niet lekker voelt, gewoon moedergevoel!

Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jee, ik ga ook eens avond vroeg naar bed. Ik had dit niet verwacht. Vraag me dan af of het zo moet gaan.
Het waren niet de tien geboden. Het waren een paar stellingen om over na te denken als je dat wilde doen. Het was duidelijk dat een paar mensen dat wilde en anderen niet. Daar hoeft toch geen strijd over te ontstaan? Ik vind dit niet leuk.

Twan, het was het liedje Housework van Robert Palmer, lekker engelse tongue in cheek.
Wat de gek steekt met het huishuidelijke werk; Make the bed and fluff up the pillows ( the housework makes you happy) en het stereotype huisvrouw van pre 70's en dan blijkt het ook nog over een huisman te gaan.
Nu alemaal geaccepteerd toen de tijd echt niet. En het heeft een lekker vlot deuntje dus mijn soplap kan dan goed zijn werk doen en ik kan lekker cynisch hard mee brullen want ik haat poetsen!
Ik moest aan jou denken na je eigen cynische opmerking op het forum op de nacht van de val van JP.

Iedereen een prettige dag!

Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai allen,
na heftige gisteren gaat het ietsje beter.Vannacht slecht geslapen maar tegen 5 uur
in diepe slaap gevallen tot bijna 12 uur vandaag!Ongelooflijk.Duf uit bed krijg ik al bezoek van mijn lieve sapjes-vriendin.Ze is net weg.Nu als de bliksem ff wat in huis doen.
Lieve Twan,je mag rustig lachen hoor om mijn kapsteruitspatting.Het is echt ook geen
gezicht.
Lieve Katrina,bedankt voor je berichtje.Lief.
Meid,ik kan zo goed merken dat ik gisteravond 2 uur lang een supergoed gesprek met
hulpverleenster heb gehad.Zonder me al te "groot" te houden.
Lieverds,ik ben weer weg.
Knuffel Lola

Sorry lieve Erica,heb dus nog geen tijd gehad voor een dansje op dat liedje(ken ik geen-
eens).Maar alwel een lach met vriendin.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

waaaah, druk ik op een knopje zit m'n werkbalk aan de rechterkant, dat kan ik niet hebben op het moment! Boek boek boek, zoek zoek etc. (koek koek etc. nee hoor).

Zo heb ik ook pearls du l'eau de sucre. Jullie zult wel denken dat mijn hersenen ook verweekt zijn; jelui hebt gelijk. Na 3 uur in de auto om een afstand van zeker 30 km te overbruggen (ik heb het richtingsgevoel van een dode kip en kan ook geen kaart lezen en rijden tegelijk) ben ik een vaatdoek die al maanden niet op 60 graden is gewassen.

Lola, ik bewonder je moed. Ik heb nogal een bos (lijk wel een beetje op mijn ikoontje) erg handig in de winter maar niet prettig in dit weer. en door veelvuldig wassen is het zo slap als dat vaatdoekje en kan ik er niks mee. Ik droomde vannacht dat ik er de schaar inzette, was er wel verdrietig over. Maar gaf me ook wel een Yentl gevoel. Maar ik doe het niet! Ondanks mijn hoge leeftijd groeit het zeker nog aan de linker kant 1,5 cm per maand, rechts 1 cm per maand. Dus moet ik elke 6 weken naar de kapperette en daar heb ik geen zin in en het geld niet voor. Dus ik ga maar weer eens oefenen op ingenieuze bouwwerken boven op het hoofd.

Nee koekie, loekie klinkt te popi. Past niet bij je. Echt niet. Koekie klinkt mij ook al vreemd in 'd oren daar ik Houtje meer gewend ben. maar goed, maar Loeki??? jaren 70 kind met ouders die een lelijke eend hebben die Gandalf heet ofzo.

Anjo en Twan, schoonmaken is een hype. Zie de programma's van "hoe schoon is jouw huis" etc. Het houd ook de verloedering tegen volgens mij. de tijd van "oo nee, ik heb geen stofzuiger, als m'n huis vuil is verkas ik gewoon", weg ermee! Poetsen, straatjes weer boenen, de buurt blij maken met je glanzende ramen en witte gordijnen. Niks geen burgerlijkheid meer, het heeft alles te maken met hoe je met jezelf en je omgeving omgaat.

Ik zag gisteren een vre-se-lijke aflevering van Oprah, niet dat zij vreselijk wat maar het onderwerp. Hoe deze wereld aan het verloederen is met (kinder)porno. Echt, ik wist dat het bestond maar dat het zo erg was.
Dus ik heb meteen besloten geheel purtiteins, rein en sereen te worden. Blijf van kinderen af! En van dieren. blllhhh.
En het kuisen van je huis is stap 1 daarin. En je mag best eens denken "wat zouden de buren er van denken?" Doe weer eens wat moeite, ook voor je omgeving.

o, ik zit te moraliseren. het is me gebeurd. Maar eigenlijk vind ik het niet erg. Dus ik ben nu echt oud. Echt, ik kan wel eens verlangen naar de jaren '50 en '60. Normen en waarden. Dat doe je niet, en waarom niet?? Omdat het niet prettig is voor je omgeving. Waarom smakken wij niet bij het eten? Waarom boeren wij niet, knippen onze nagels niet tijdens de maaltijd. Waarom eten wij met elkaar en luisteren naar elkaars verhalen? Waarom bedanken we iemand die iets voor je doet? Waarom laten wij iemand voor gaan in de file? Waarom stoppen we bij een zebra pad??? Het is zo leuk voor een ander. Wet met het "je hebt er recht op". Weg met het "eerst zorgen voor jezelf". Weg met de ik ik ik ik ik.

En nu heb ik jullie minuten lang verveeld met gezwam over hoe ik erover denk. Sorry. Mag ook best wat vaker gezegd worden, mits gemeend.

Emma van het ministerie van Filosofie en Empathie en ik neem het Ministery of Silly Walks meteen ook onder m'n hoede

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ha allen, Katrina speciaal even,
ik heb je "stellingen" gelezen op de draad thema's etc. Sorry, had ik nog niet gedaan. Maar ik geloof dat ik wel eens uitgelegd heb dat ik niet alles meer lees.
Maar m'n excuses dat ik juist dat niet gelezen heb. Ergens komt mijn gemijmer wel uit hetzelfde voort als wat jij aankaart. Fatsoen, het prettig proberen te maken voor een ander. Ik denk wel dat wat wij hier op het forum met elkaar bespreken en wat we zeggen nooit (bijna, misschien 0,00001 %dat het wel gebeurd) de intentie heeft een ander op z'n ziel te staan. En als dat dus wel eens gebeurd, gebeurd dat onbedoelt, ook kwalijk, maar ja, zo zit ik, een mens, in elkaar.

Maar ik denk wel dat we er niet al teveel over moeten praten. Laat ik zo zeggen, hier heb ik in mijn idee heel lieve, meedenkende (in mijn normen) fatsoenlijke mensen gevonden die het wel leuk vinden elkaar eens de ruimte te geven in de file (als voorbeeld).
En ja we zijn gevoelig, maar dat maakt mij (ons) ook eigenlijk best mooi en bijzonder.

Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoihoi!
Stuur ik deze middag een mailtje naar mijn werkgever. Dat ik met een nachtje doorwerken morgen misschien klaar zal zijn.
Antwoord: Goh, begin augustus is ook goed, want we gaan maandag dicht voor 3 weken...
:huh:

Zakte ik dus ineens als een soufflé in elkaar... Uitgeput.
Toch een grote, grote en waarlijk walgelijke afwas gedaan en wat opgeruimd.
Geen tijd voor een dutje, want zaterdagavond komen hier 8 mensen op bezoek, en alles is een puinhoop. Weet ook nog niet wat ik mijn gasten allemaal ga voorschotelen.

Daarna vergadering met architect. Ging goed deze keer. Normaal beginnen de werken eind september. Heb ik nog bijna 3 maanden om ADB te worden en alvast wat ontspanningsoefeningen aan te leren...

Omdat de architect kwam en ik dus verplicht nuchter moest blijven, en omdat ik ineens fysiek in actie schoot, had ik niet eens trek!!! Nota voor mezelf: de afwas doen helpt tegen trek! Vooruitzicht: er zal nooit meer een vuil kopje op het aanrecht staan! Laat staan een hoop beschimmelde potten, pannen, koppen, borden, bestek, kattenborden...
:D

En nu begint het ineens te donderen in de verte! Misschien komt er wel regen! Ik mag het hopen, want ik besef net dat de hortensia's nog niets te drinken kregen. Dat komt ervan als je zelf droog staat. Vergeet je anderen ook wat in te schenken.

Morgen opstaan voor de vuilniszakken. Blegh. Misschien kruip ik lekker nog een uurtje weer in bed. Daarna poetsen, poetsen, poetsen! Even voldoen aan de normen van de maatschappij. B)

Intussen bedenken wat ik klaar ga maken zaterdag... Iemand tips? Ik dacht aan fingerfood.

Groetjes,
Francesca

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koekie gaat plat (geveld na 3 dagen 3,5 uur slaap) janken janken janken maar
.... alleen Spa Rood op en wat eten. De lijn gaat goed, bijna -5,0 kilo ben tevreden (een beetje dan).

Lichtelijk tevreden over assertiviteit naar ex en toch erg verdrietig in mijn mandje.
Morgenavond nog uit eten (een 5-jaarlijkse luxe inmiddels) met vrienden, dan spruitjes za-morgen weg.

Paps gaat nu weer opeens alleen met spruitjes,
Geliefde is overspannen en gaat naar haar broer ook in het buitenland.
Zitten ze 2 uur rijden van elkaar. Romantisch.
Maar niet samen = niet romantisch.
Mijn zaak gelukkig niet.

Dochter in tranen, had zich zo verheugd op vakantie mét haar baby-zusje.
Yeah honey, that's life. You get used to something, then you loose it.
Voor onder de 10 jaar een harde les.

Ik groet u allen uit mijn Nasa-sponde en aub niet roddelen in mijn afwezigheid.

Emma,
Elke Minister (V) met een béétje "inner class" heeft ergens wat zout/zoet of beiden - parels slingeren.
Simple comme toujours.
En die pc-trouble": privatiseren, het toverwoord van de 21e eeuw. Of kijk achterin je boek. Anders pb dan stuur ik een vrouwtje (m/v).

Twan,
Je mag nog een keer komen dansen. Hubbie toch weg. Ik zal je troosten met Spa en Citroen en
Bitter Lemon (Life is Bittersweet somethimes).

Fran,
Ben Kookfreak dus geef een gil en ik stuur je de recepten (inmiddels een behoorlijke collectie altijd-successen-met-tijd-voor-de-gasten-en-vooral-alles-klaar. Dat krijg je als alleenstaande. Ha !!! Elk nadeel heb zijn voordeel.

Allen: een uitgebreide, verkwikkende en frisse nacht toegewenst :lips:.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb nog geen tijd gehad om het themadraadje te lezen. Ga ik zo maar eens doen want er is zo te lezen weer genoeg gebeurd. Ik ben het wel met Emma eens dat je niet iets moet proberen te vangen wat een proces is. Ik vind dat we hier over het algemeen heel erg respectvol met elkaar omgaan en dat de gewone wereld daar wel eens wat van zou kunnen leren.

PP bedankt voor je hart onder de riem, hehe, ik begin er weer uit te klimmen.. voor mij (en voor velen van ons) is die alcohol gewoon puur gif en heb ik mijn lesje wel weer geleerd!! Vanochtend weer mijn rondje hardgelopen, steeds verder en langer, nu al rond de 45-50 minuten aan 1 stuk en dat helpt me wel om mezelf weer uit de negatieve spiraal te trekken

Vandaag een flinke klus afgesloten.. Ik ben al een paar maanden bezig met een site voor een festival.. updaten in nieuwe kleuren en nieuwe layout en die moest vandaag online dus heb me de afgelopen 3 dagen rotgewerkt... en als er iets ontzettend fout kan gaan dan is het een oude site weghalen en een nieuwe plaatsen.. maar het is in 1x gelukt pfffffff dus ik voel me meteen 10 kilo lichter, kan weer ademhalen en kan nu tot ergens in november rustig doorbouwen en toevoegen zonder bang te zijn alles door de war te gooien! ontwerpen is leuk hoor, maar soms kan het zo mis gaan.

Franscesca, volgens mij ben jij ook iets van ontwerper ofzo.. klopt dat? deadlines ik vind ze af en toe dodelijk. Ik moet deze week ook nog een project zien af te ronden waar ik onderhand al een jaar mee bezig ben en wat in december vorig jaar al af had moeten zijn.. hahahahaha... tja de klant kan zoveel willen maar als ze alles slordig en erg laat aanleveren en je alles 10x moet veranderen schiet het niet op.
en dan het perfectionisme en het nooit zelf mooi genoeg vinden pfffff.. lastig vak, maar wel een leuk vak als je de druk een beetje kan hanteren.

affijn, ik ben weer met de voetjes op de grond. Van mijn vakantie en huis opruimen komt niet veel maar dat is dan maar even zo. Ik ben nu vooral erg blij dat dat negatieve rotgevoel weer opgerot is!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...