Spring naar bijdragen

zaterdag 8 juli 2006


Houtje

Aanbevolen berichten

Jongens,

Ik heb zo heeeeeeeerlijk over het w.c. geflaneerd, allemaal dure kleertjes gezien, nee nee niet gekocht.
Wel bij de Blokker 8 onnutttige items die nuttig lijken, voor één euro per stuk. Iedereen heeft een tic.

Emma, ik wil wel mee hoor. Heb toch niets te doen.
Hebben jullie geen cahaperonne nodig, mijn Frans is getest door de Alliance Francaise (de Cactus kent geen cee-cedille, shame), mijn kookkunst is "comme un ange".

Ik wil nog naar de film van de Da Vinci Code. Heb zoveel plannen.

Lief van jullie om te vragen naar het missen van de koekie-monstertjes. Gelukkig hebben ze zich zooooooo affreus gedragen de laatste dagen dat ik mieters blij ben (mieters is ook zo kneuterig gezellig toch?) dat ze even opge..... zijn.

Laat Pa ze maar vermaken. Ik vind het best. Morgen hopelijk een gat in de dag slapen.

Helaas, helaas mag ik van de Manueel Therapeut ook Arts dus betrouwbaar, niet meer zoveel fietsen, schijnt voor mijn krakkemikkige rug erg slecht te zijn. De wervels springen rechts en links van hun plek. Inmiddels lig ik daar op een WorkMate en wordt met pneumatische hamers de onwillige wervel teruggewrikt. Pijnlijk, laat het daar maar bij houden.

Goed, alors, Bon, ik ga een vriendin met een onverwacht bezoek verblijden. Zal ze leuk vinden.

Tot later

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 59
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hoi Tosca,

Kan jouw gevoelens heel goed begrijpen. Ben zelf ook alleen en sinds dien ook geen zin meer om alleen op vacantie te gaan. Ik zou wel graag gaan, maar het iedee alleen al om alleen te moeten gaan staat me tegen. En dan maakt het niet uit of je nu in spanje of op terschelling zit. Ben ook 1 keer mee geweest met een single vacantie dit waren de langste 2 weken van mijn leven. Zo is het ook met een terrasje pakken e.d. je bent maar alleeen en ziet om je heen allemaal verliefde stelletjes, dit alles maak het in de zomer extra moeilijk.
Maar Tosca geef de moet niet op want als het is zoals ze zeggen past op ieder potje een dekseltje.

groeten Wil

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De bedoeling van mijn stukje aan Emma was haar haar probleem een beetje te laten relativeren. Misschien keek ze er wat te veel tegenop, ik probeerde haar het wat rooskleuriger te laten inzien.
Gezien het antwoord van Emma hielp het stukje wél, en dat was eigenlijk mijn enige doel.

Overigens gaf ik slechts antwoord op de vraag van Emma:

'PP hoe doe je dat om om de maand ofzo lange reis te maken?? Al dat gepak en gedenk'

Ik probeer op het forum rekening met anderen te houden, ik hoop dat je dat normaal gesproken merkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi ,

Een camper en een partner, die staan ook nog ook mijn lijstje. Eens, hoop ik.
Ik vind alleen op vakantie gaan wel te doen, liever met de kids maar ook alleen.
Alleen heb je daar wel centjes voor nodig.
Ik heb het wel eens eerder gezegd in een draadje, het is a state of mind. Nee terschelling zo ik ook niet aanraden maar wat van een stedentrip? Mijn ervaring leert dat savonds altijd wel iemand een praatje met je maakt. Kan je toch je ervaringen kwijt. Museums zijn zalige plaatsen zonder kinderen of partners.
Een goede film of een voorstelling. Mijn Ex was altijd aan het werk dus ik werd al vroeg voor de keuze gezet of ik doe het alleen of met de kinderen of ik doe het niet. Er zit geen schande in alleen uit eten gaan ofzo. Je moet even slikken en dan gaat het vanzelf. Ex viel altijd in slaap tijdens toneelvoorstelling, luidsnurkend, goed stuk, he lieverd? In mijn eentje heb ik dat probleem niet, hoef ik me ook geen zorgen te maken of deze en gene het leuk vind en altjd bied iemand mij een drankje aan ( in Engeland dan)
Wat let je om al de dvd's te huren die je kinderen toch niet willen zien? Er zijn nu een paar hele goede uit. Er zijn een paar heel intersante tentoonstellingen op het moment. Kom een dagje naar Zeeland, nog steeds de beste stranden en niet al te veel duitsers dit jaar. Niet dat ik iets tegen Duitsers heb.
Een dagje spa laa je eens lekker verwennen. Een goed boek helemaal uit kunnen lezen.
Meer tips nodig schreeuw maar. Ik ben ongeveer expert in dingen alleen doen. Wij hebben er een soort misplaatst schaamtegevoel over. Is nergens voor nodig, liever alleen dan met iemand waar je weinig mee hebt.

Ik heb vandaag een klein blond meisje gezien, een copietje van haar moeder. We gaan van de week gezellig picknicken en ze komen allemaal BBQen. Ex betaalt, ik kook.
Kreeg vandaag ook uitnodiging voor herkeuring pas over een maand maar hij zit er nu aan te komen.
Duim vor me, het is heel belangrijk dat ik in de ziektewet kom. Maandag op gesprek voor sanering.
Kreeg buddah schrijf ik vast verkeerd van mijn dochter, brengt geluk als je over zijn buikje wrijft maar dan moet je hem wel gekregen hebben.
Houtje, ik wil dolgraag naar de Dijk enzo op 23 juli, ben je dan nog in je uppie? Heb je er zin in?

Liefs,
Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Will, PP en Katriena,
Ik vind het fijn om te horen dat Will mijn probleem' herkend en erkend.
Er is ook geen sprake van verwijt naar PP over lijstjes, die zijn heel nuttig. Ik begrijp dat PP reageerde op een vraag van Emma. Dat is prima, maar omdat dit een algemeen forum is krijgt iedereen diezelfde boodschap en heeft dus een reactie.
Katrina je hebt het over een ander draadje ?? Je boodschap is luid en duidelijk, ga je op een ander draadje verder???
Groeten
Tosca

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Wil en Tosca,

Natuurlijk wilde ik niet jullie gevoel poe poeen. Misschien leek het wel zo maar dat was niet mijn bedoeling. Natuurlijk zou het heerlijk zijn als je een partner had. Echter mijn huwelijk heeft mij een paar dingen geleerd namelijk dat ik nooit meer zo eenzaam zal zijn als wat ik toen was. En dat elke dag het waard is om geleefd te worden. Ik ga niet meer zitten wachten, het heeft geen nut. Wie, wat of waar, weet jij het? Ik niet. En ondertussen gaan de dagen voorbij. Ik ben een bofkont, heb vrienden overal dus ik mag niet klagen. Zelfs nu weet ik dat als ik het zou vragen mijn vader wel een retourtje Rome zou regelen, hij weet van mijn reistic, ik heb het van hem.
Ik bedoelde er ook niet luchtig over te doen maar probeer het eens. Parijs bijvoorbeeld is niet te duur
en echt het is waar als je alleen bent praten mensen tegen je. Het is zo de moeite waard om je over die drempel te zetten, het is eng de eerste keer maar het wordt gemakkelijker.
Liefs,
Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Neem me niet kwalijk zeg.
Emma ziet tegen een vakantie op: dat herken ik. Ik weet dat lijstjes helpen, PP heeft ze. Ik vraag PP: kan jij Em ff uit de brand helpen.
C'est Tout.

Om daar nou een discussie aan vast te knopen over het wel of niet op gemakkelijk op vakantie gaan van PP gaat mij écht te ver. Ik proef een soort commotie over haar reispatroon.
Al is PP het HELE jaar op vakantie.... je hoort daar niet over te oordelen ..... omdat we dat niet kúnnen. Volgens mij zijn het stiekum veldwerkers van een vrijwilligersorganisatie die de helft van het jaar arme kindertjes onderwijs geven en vreselijke milieufreaks omdat ze 6000 km per jaar fietsen en elk stom pensionnetje afdingen of misschien in een hooiberg slapen. Daar horen wij dus géén oordeel over te hebben.
Verders loopt ze er never nooit mee te koop en dat siert haar. En ik gun het haar meer dan van harte.
Kortom, ik vind dit een discussie met naar smaakje, en bied PP mijn excuses aan voor het veroorzaken van de discussie.

Nu we de discussie toch voeren: je kunt het zo leuk en zo stom maken als je zelf wilt, je vakantie. Of je gaat zitten pieteren of niet, is net zozeer je eigen beslissing en onafhankelijk van geld, man, vrouw, camper of huis in Barbados.

Ik ben niet dol op het vakantiegedoe, vind het inpakken ook vreselijk maar daar is een SITE voor www.meenemen.nl daar staan alle mogelijke inpaklijstjes op. Maar weer zó groot dat je halverwege denkt: laat maar.

Dus heb ik (als kamperend type) óók een kampeerlijst, en een inpaklijst, maar ik sla altijd dicht over speelgoed, boeken, eten voor de eerste drie dagen enz. Ja inderdaad, drie dagen uit eten kan Bruin niet trekken, nou en? Wij eten een pak Bami van de Aldi en hebben reuze lol.

Ik heb eeens en hele zomer doorgebracht thuis omdat kind arm verbrijzeld had op laatste schooldag en met pennen en al in gips zat en twee keer geopereerd moest. Ja, inderdaad Zoon, hij was 5 en het was verdomd vervelend. Maar ik heb nog nooit zo'n lol dicht bij huis gehad, fietskar gekocht bij de Hema, doe ik nog wekelijks boodschappen mee. Gassies erin en karren maar. Naar een landje in de buurt, boterhammetje mee. Grote lol, gooien met gras enz. Ik kan geen appartement betalen in de schoolvakanties (woekerprijzen) en kamperen met kleine kinderen als alleenstaande moeder valt echt niet mee. Maar ik probeer het toch.

Verder kan je thuis ook lol hebben met een gehuurde dvd, een vriendinnetje, slaapzakken op de grond, een bak popcorn en keten. Minimale kosten en een hoop lol.

Ik doe het overigens liever zonder partner dat soort weekends. Ze mogen zelf broodjes bakken dat soort dingen en ik weet uit ervaring dat vakantie bij ons veel stressen was. Elke dag discussie wat we nu weer moesten doen. Na de zomer is het toptijd voor scheidingsadvocaten en mediators.

Zo, ook dat is er weer uit. Als ik helemaal alleen ben zoals nu los ik het weer anders op.

Anjo, ik kom eraan. Waar spelen ze?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Houtje,

het begint voor mij inmiddels ook wat curieus te worden.

Mij wordt geschreven:

"Er zijn een aantal mensen op het forum die alleen zijn en geen partner hebben waarmee je samen plannen maakt. Vakantie is meer dan het maken van lijstjes en het inpakken van je koffer. Sorry, PP , maar dit bovenstaande klinkt wel heel gemakkelijk"

en ook:

" Mijn hartekreet is: denk niet te gemakkelijk over het vakantiegevoel. M.n. deze periode is voor veel alleengaanden ( maar ook stellen) de moeilijkste periode"

vervolgens blijkt dat me tóch niets kwalijk wordt genomen. Het is me ook niet meer duidelijk, maar ik haal mijn schouders dan maar op. Sorry, dit is nu toevallig mijn leven. Hoort blijkbaar geen alcoholprobleem bij. Néé, dat vind ik ook, daarom probeer ik er ook vanaf te komen!!!

En dan nog iets, Houtje, jij schrijft: "Of je gaat zitten pieteren of niet, is net zozeer je eigen beslissing en onafhankelijk van geld, man, vrouw, camper of huis in Barbados"

Dat is een leuke verspreking: PIETEREN, schrijf je.

Bedoel je: het leven leiden van Pietje????


:)

ps excuses niet aanvaard!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

PP,

Freudiaanse vergissing? Lekker hoor, excuses niet aanvaarden. Boe-hoe-hoe.

Bij nadere lezing: het zal wel Koekiaanse Taal zijn. Zoals: zitten simmen, pieteren, ik kan het niet zo letterlijk omschrijven.

Wij hebben een vreemd taaltje hier in huis. Ik zal je er verder niet mee vermoeien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Damus,

Ik volg het allemaal niet meer, sorry als ik inbreek maar.................. het draadje start met een gedicht, allerlei punten over alcohol enz. vraag om wel of niet Buddy, ondersteuning afspraken enz. Dan volgt vakantie wel of geen lijstjes en eindigt met de manier van vakantie vieren en de discrepantie die daarop volgt.

Ik snap het niet meer. Is alcohol niet ons gemeenschappelijke deler en vakantie vieren iets persoonlijks. Alleen, samen, luxe, primitief en alles wat daar tussenin zit. Wel of geen lijstjes van te voren, erna of er tussen in. Is dat niet voor iedereen persoonlijk?

Of ben ik nu heel erg blond..... is dat niet waar we het eerder over hadden!!!!!!!!!! Respect voor elkaar en de keuzes die iedereen daarin maakt.

Belangrijkste hier is toch elkaar steunen in voor en tegen en dan met name ADB.

Hoor graag van jullie

liefs CG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

CG

je komt als geroepen,

je hebt groot gelijk

per onmiddelijk zal ik er ook niet meer op in gaan,

ik heb míjn leven, dat is verder ook míjn zorg, ik schaam me er niet voor ofzo,
wat we hier gemeen hebben is een alcoholprobleem, en dát is belangrijk en daar moeten we wat aan doen

dank je wel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tuurlijk, tuurlijk,

Het gaat om de alcohol. Maar de alcohol zit in het leven hè. Dus gaat het ook om het leven.

De bal en de man van Pickel-May, is die Keulsche Pot nou eindelijk eens schoon? Of is het hoogseizoen?

Het leven trekt hier in dynamiek voorbij. De dagen ook. De berichtjes ook. Moet kunnen, wie het stoort, leze er overheen.

Ik ben de eerste om een pittige discussie over valkuilen, handvatten, hulpmiddelen enz. aan te gaan, en te proberen samen te smeden tegen onze gemeenschappelijke vijand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koekie,

Tuurlijk gaat t om t leven en de alcohol daarin mee doordrenkt is en ik wil praten over valkuilen, handvatten, hulpmiddelen, buddys enz maar er zijn ook heelveel zaken in het leven die, ondanks de Alc, toch persoonlijk zijn.

Ik kan een heel verhaal houden over de soort vakantie die ik ga houden maar dat heeft niets met ADB te maken, wel of ik tijdens de vakantie daar wat mee ga doen. Het gaat om de inhoud niet om de vorm van dat laatste is persoonlijk. En ik wil graag advies, raad, hulpmiddelen hoe ik mijn vakantie droog tot bijna droog door kom, niet over de rest.

Veel discussies wil ik aangaan maar niet alle, dat is mijn reden van A gebruik, mijn oor laten hangen naar wat anderen vinden en niet wat ik zelf vind.

liefs CG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja,

ik ga onderwerpen over drank ook absoluut nooit uit de weg, in tegendeel! Vind het erg leerzaam als we het daarover hebben. Andere onderwerpen vind ik ook leuk trouwens, alles op zijn tijd. De manier waarop we ons leven leiden is voor iedereen persoonlijk, het uitwisselen hier is natuurlijk wel interessant (maar ieder moet kwijtgeven wat ie kwijt wíl geven), nuttig en leuk, het oordelen daarover níet!

Goed, ik ga eens slapen

(mijn man opzoeken...)

Pietje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is niet mijn bedoeling om wie dan ook aan te vallen, ik heb willen duidelijk maken waar ik het nu moeilijk mee heb en dat dat getriggerd kan worden door zo op het oog onschuldige mailtjes naar elkaar over vakantie lijstjes (misschien beter in een PB)
Ik heb de indruk dat Katrina en Will begrijpen wat ik bedoelde.
Ik heb aangegeven waar ik het in deze tijd moeilijk mee heb. Ik krijg de indruk dat als je een "uitglijer" hebt je op meer steun kunt rekenen dan wanneer je het op een ander vlak moeilijk hebt. Dat vind ik heel vervelend.
Tosca

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Emma,
Het spijt me als jij denkt dat mijn bericht op jou gericht was. Dat is niet het geval. Het was een persoonlijke reactie van mij op jullie berichten. Het is me nu voor eens en voor altijd duidelijk hoe een op het oog onschuldige discussie uit de hand kan lopen.
Tosca

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit vol verbazing dit draadje te lezen... volgens mij ging er eventjes iets mis hier, miscommunicatie.. en nog iets met een ander draadje? die ga ik zo dan wel lezen, of laat ik dat eerst doen dan krijg ik misschien een kompleet beeld.. nee dus... en de berichtjes van Emma verdwenen? ik kan er geen touw aan vast knopen en ik ben nog wel broodnuchter.. de gremlinremmers hoefden niet uit de stal gehaald worden, maar als ik er ook weer voor ga dan ga ik er ook weer voor.

Maar dit draadje resumerend ging het tussen de diepzinnigheid in even over vakantie en paklijsten, en toen kwam Tosca met vakantieblues, een zeer herkenbaar verhaal trouwens Tosca, vermoeiende alleengaandenreizen enz.. en toen ging er iets mis geloof ik... de alombekende miscommunicatie en het tussen de regels door interpreteren.. en vooral als er dan ook nog berichtjes zijn aangepast is er geen touw meer aan vast te knopen..

He, ik kan ook nooit eens een dagje niet lezen zeg.. ik was te druk met huis schoonmaken, heel effe zonnen, kleding uitzoeken.. (en dat is leuk, als je kleding van 15 kilo terug weer eens aandoet.. ik kon zo in de afslankpilreclame met een voor en na foto), en met het negeren van de maandelijkse buikkrampen.

Bij deze sluit ik dit verwarrende dagdraadje dan maar af..

amen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...