Spring naar bijdragen

zondag 18 maart 2007


CPAS

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 85
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Slaap lekker iedereen.
Mijn dochter is terug thuis van oppassen, even bijgekletst, en nu gaan we allebeide naar onze slaapstede toe.
Nou ja, ik krijg nog even wat rustgevende harpklanken cadeau. (dat kan, wij hebben geen buren, en ik hou ervan).

Tot lezens/schrijvens

Corinne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedemorgen allemaal,
voor ik naar het werk ga even gepiept, zie dat anjo is teruggekomen, maar dat het niet op rolletjes loopt; sterkte met alles, anjo!

@rosie: goed dat je je IK aan het terugvinden bent; ga zo door! en wat dat lachen betreft: er is -ik geloof in canada, maar dat weet ik niet zeker- zelfs een kerkgenootschap (of sekte) die het lachen als eerste kenmerk van de kerkdienst heeft. in een deuk liggen schijnt daar gewoonte te zijn. als inspiratiebron lijkt mij dat ook wel heel apart. broei lekker voort op het goede gevoel!

@marieke: glimlachen naar jezelf, ik heb het daarnet even geprobeerd: ziet er nog niet uit, met mijn verfrommelde ochtendrimpeltjes.

@robbie: applaus

@corinne, volgens mij bedoel jij cherry - dat is van kersen; sherry maken ze van witte wijn, geloof ik, van die spaanse met zo'n grote stier erop. maar overigens: kersenrood bij witte wis lijkt me een aparte combinatie, wie weet probeer ik het nog eens een keer. maar hartstikke bedankt voor het meedenken!

allemaal veel plezier bij het uitslapen, ontbijten (vergeet op zondag je zachtgekookte eitje niet) en andere zondagsplichten en -pleziertjes. buiten giet het, houdt het binnen droog!
tot later, bibelle

Link naar opmerking
Deel via andere websites

(Goede)morgen allemaal,

Sinds lange tijd heel slecht geslapen. Voor mijn gevoel maar een paar uur slaap gehad. Het avondje uit en de verhalen op dit forum laat toch meer indrukken achter dan ik had gedacht en heeft me vannacht bezig gehouden.

De wind stormt rondom het huis en het is een dag om binnen te blijven. Ik wou eigenlijk gaan spinnen maar heb nog spierpijn van het sporten van deze week en het werken in de tuin, ga mijn lichaam maar even rust geven. Ik neem het advies van Anna ter harte want ook het sporten kan verslavend werken.

@Bibelle, ik heb met je te doen dat je de deur uit moet, je latman ligt zeker nog lekker te slapen?

@Anjo, ik hoop dat het goed met je gaat. Ik heb vannacht aan je moeten denken, hoe zwaar het kan zijn om van dat vieze spul af te blijven. Drank maakt echt meer kapot dan dat je lief is. Ik zie mezelf nog eind vorig jaar voor de spiegel staan met een gehavend kapot gezicht nog niet wetende dat het kon helen. Ik heb er een foto van laten maken, voor later als ik mezelf ooit nog eens zie afglijden. Ik wil je graag helpen, laat maar weten hoe.

Ik ga nu mijn huis opruimen, alle troep aan de kant, de was in de kasten waar het hoort. Dan pas kan de dag voor mij beginnen.

Groet,

Robbie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Allen een hele goede morgen,

Marieke, ik las je berichtje te laat en ben de spiegel al voorbij. Gelukkig maar, want net als Bibelle aangeeft, ook mijn gezicht heeft 's ochtends eventjes nodig om eerst weer in de juiste plooi te komen.

Bibelle, misschien moeten wij het rond koffietijd gaan proberen. Dat kan toch op je werk ook tussendoor? In elk geval een goede werkdag.

Anjo, ik hoop dat alles goed met je gaat. Fijn dat je toch met iemand van het forum contact gezocht hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

SW; Ik begrijp dat je het moeilijk vind om je man te vertellen van de uitglijder.
Ik voor mezelf kan dingen nooit zo lang voor me houden, wacht soms een dag, maar ik moet het dan toch kwijt. Het geeft mij altijd een vervelend en onzeker gevoel en meestal als ik het verteld heb valt het allemaal wel mee en zit ik zelf gelijk lekkerder in mijn vel.

Sabine, Jouw stukje heb ik een paar maal over gelezen, ik bedoel dan van die uitglijder.
Het komt mij zo ineens voor dat ik helemaal geen uitglijder heb gehad. Voor mij was het in een kwade bui, heeft niet gesmaakt, geen có verlies, niet dronken, geen kater. Voor mij telde dat ik de fles had gepakt en toch een glas gedronken had. Ik weet even niet meer wat nu een uitglijder is.
Mogelijk zit ik mijn eigen uitglijder nu goed te praten. Maar blijf ik nu toch wel even zitten met de vraag wanneer is een uitglijder nu eigenlijk een uitglijder?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Als ik me niet vergis is er zelfs een themadraadje over uitglijder, terugval e.d.. Ik ben er ook niet helemaal uit. Als je met jezelf hebt afgesproken dat je niet drinkt, en je neemt dan een glas is dat in feite een uitglijder lijkt me, want je houd je niet aan de afspraak met jezelf. Als je het bij dat ene glas houd, of je stopt voordat je dronken bent, kun je zeggen dat je daarna weer ADB bent.
Het is wat anders als je wilde minderen, en je houd het beperkt, want dan houd je je aan je doel en is een of twee glazen dus geen uitglijder. Zo zit het ongeveer voor mij denk ik. Dat betekent dat die ene keer dat ik één grote slok whisky nam dus een uitglijder was, want eigenlijk wilde ik niet drinken. Meteen daarna was ik weer ADB, want die ene slok had ik genomen voor het schokeffect, om te voorkomen dat ik een fles wijn open zou trekken, want die zou ik wel helemaal soldaat gemaakt hebben.

Ingewikkeld allemaal hoor. In ieder geval ben ik na die slok niet opnieuw gaan tellen. Hoeven jullie ook niet volgens mij.

Een fijne zondag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rosie, heerlijk hé dat lachen. Ik moet altijd oppassen dat als het te uitbundig wordt ik het wel "droog" houd. Fijn dat je je positieve instelling gevonden hebt, nu doorzetten.

Robbie, die verslavingen die je benoemdt herken ik. Ook de spelletjes waar ik maar niet mee kon stoppen. Ook chocola is 's middags mijn favoriet bij de thee (paaseitjes eindeloos), en heb ik moeilijk een rem. Ik denk dat ik dit maar moet gaan vervangen met ontbijtkoek, maar of dit gaat lukken?

Op de verjaardag gisteravond heb ik het té droog gehouden. Er werd te langzaam geschonken en het eerste glas was miserabel. Spa rood, lauw en de kracht er bijna van af. Heerlijk stukjes zoute haring gegeten, dat had ik nooit moeten doen. Dus moest ik thuisgekomen toch nog even na drinken, water weliswaar. Ik heb de wijn niet gemist maar werd geconfronteerd met de feiten uit mijn drink periode.
Ooit eens van de trap af gedenderd op mijn stuitje, hierna altijd een gevoelige plek gebleven. En nu op verjaarsvisite (een grote kippehok), op een houten klapstoel is bijna niet te doen. Hele avond wiebelen van bil naar bil. Het was bijna een half jaar geleden dat ik dit gezelschap voor het laatst heb gezien, en het heeft mij wel gestreeld dat ik een complimentje kreeg dat ik er zó goed uitzag. (afgevallen).
Ook een opmerking dat ik steeds meer op mijn moeder ga lijken, dat is wat (veel) minder.
Voor mijn gevoel weer een stapje verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal ik heb gister genoten van het concert van shakira. Wel een uur moeten wachten op haar, er was geen voorprogramma, dus met z'n allen de wave gedaan. gaaf om te zien. wat voelt een mens zich nietig tussen 30.000 mensen. Wat een pracht vrouw is zij, en zingen net zoals op de cd, met daarbij zwaaien en draaien met haar heupen, prachtig. Ze had geen concert met veel toeters en bellen,
had ze ook niet nodig. Het duurde wel te kort naar mijn zin, ruim anderhalf uur. Het was fantastisch.Ik kon niet heel veel zien, we stonden ergens in het midden, dus veel op het scherm gevolgd.Af en toe tilde mijn mannetje mij even op, zodat ik het af en toe even kon zien. Tja, ik ben maar 1.67 !
Ik heb mij beperkt tot twee biertjes, en dat was geen probleem. Ik las even snel dat een aantal zijn uitgegleden; opstaan en doorgaan! Het zijn allemaal leermomenten, die er blijkbaar bijhoren. Niet te lang in blijven hangen, vandaag nieuwe kansen! Allemaal een fijne dag. Laters.
@ Corinne; mijn kaak gaat redelijk. Dank je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, het is een hersenbrekertje nietwaar Stien?
Ik heb er wat verder over nagedacht, over het waarom...Ik word er persoonlijk altijd gillend gek van wanneer iemand mij grenzen oplegt, zelfs wanneer ik datzelf ben. Dat stamt, natuurlijk, uit mijn jeugd waar mij een zeer strikt regiment qua geloof en kerk werd opgelegd (niets mag, alles moet, en niets is goed). Daar ben ik nogal rigoreus en extreem uitgebroken, en heb daarna altijd veel waarde gehecht aan mijn vrijheid. Nu ik mezelf vrijwaar van drinken, moet ik nog wel het gevoel hebben dat het een keuze is, en wel mijn keuze ook. (Zonder dat mensen over je schouder meekijken en je be/veroordelen). Op dat concert kwam een oud gevoel terug, het was muziek waar ik sinds mijn pubertijd veel naar heb geluisterd. En ik wilde VRIJ zijn om dat ene biertje te kunnen KIEZEN (aan de hand van een bepaald gevoel dat loskwam op dat concert), en vervolgens op het pad van spa rood verder te gaan. Ik weet niet of dit enigszins coherent klinkt en ik 'hoor' mensen al schrijven "nee hoor, dat gevoel van keuzevrijheid is vals, je bent met zo'n gedachte nog immer de slaaf van de alcohol". Tsja, zo voelt het voor mij niet in ieder geval. En het feit dat ik voor mij het niet echt als een uitglijder kan beschouwen, is dat ik achteraf geen knagend spijt, en 'zelfhaat gevoel' had zoals het in alle andere gevallen van alcoholgebruik daarvoor was. Ik schaamde me niet, kon mezelf recht in de ogen kijken, en ik heb niet gewenst dat de grond zich zou openen onder mijn voeten...
Dat was voor mij achteraf gezien wel de indicator. En nogmaals, ik ben zeker niet van plan het weer te doen en het met dit verhaal nu bij voorbaat goed te lullen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, dank je voor je heldere uitleg en verwijzing.

Sabine, voel je niet persoonlijk door mij aangesproken. Je hebt mij gewoon aan het denken gezet, en mijn denkraam is nogal eens chaotisch en ik bén onzeker.
Een uitglijder blijft inderdaad een hersenkraker. Maar heb alles in één klap weer op een rijtje, ik tel door maar heb voor mijn gevoel dus wel een uitglijder gehad een paar weken geleden. Het feit dat ik alleen al die fles openmaakte en het gevoel erover de andere dag zegt genoeg. Héél even heb ik gedacht dus toch niet! Illusie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh Visje, ik moet er niet aan dnken om tussen 30.000 man te staan, maar wel fijn dat je er van genoten hebt en dat je het bij twee biertjes heb kunnen houden, dat is iets wat ik dus echt niet kan.
Ik ben echt een alles of niets persoon.

Anna, ik zie die ene slok van jou echt niet als een uitglijder en bij Sabine ook niet, maar je hebt wel gelijk, als je tegen jezelf hebt gezegd om niet te drinken, dan is een glas nog te veel.

Anjo, volgens mij is het niet goed gegaan gisteravond, ik herken wat van mezelf in jou, eerst gaan dingen heel lang goed en dan plots grijpen we toch naar de alcohol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Stien,

Ik voelde me niet persoonlijk aangevallen, wel aangesproken natuurlijk, omdat we beiden reflecteren op de uitglijder/geen uitglijder problematiek. En ik wilde voor mezelf nog even onder de loep nemen waarom ik het deed, wat ik erover voelde enzovoorts...Daarbij helpt het alleen maar als er meer mensen over nadenken, zoals jij. Doe jezelf niet te kort (chaotisch denkraam, onzekerheid) want voor mij is het in ieder geval waardevol wanneer andere mensen hier ook over nadenken en hun bevindingen melden! Dank hiervoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sabine, in jouw geval kan ik dat glas inderdaad niet echt als een uitglijder zien. Je hebt bewust de keuze gemaakt en het ook bewust daarbij gelaten. Dan is het dus een afspraak met jezelf.
Mijn slok was wel een uitglijder, hoewel ik er bewust voor koos geen fles wijn open te maken, omdat ik eigenlijk helemaal niets wilde drinken. Het was een soort noodgreep, om niet de hele avond in gevecht te hoeven zijn, als iemand begrijpt wat ik bedoel.

Visje, wat fijn dat je zo genoten hebt van het concert. Ik zou al heel lang een keer naar een concert toe willen, ik heb dat nog nooit meegemaakt. Maar als ik jouw opmerking lees over die 30.000 mensen dan denk ik niet dat ik dat kan. Waarschijnlijk vlucht ik weg nog voordat het begonnen is, ik raak in paniek in zo'n mensenmenigte. Vroeger kon ik er wel tegen om naar een disco te gaan of een kleinschaliger concert, maar alleen als ik zorgde dat ik snel genoeg aangeschoten was.

Stien, inderdaad heb ik zoiets ook al eens meegemaakt. Sommige mensen maken zich alleen druk of het bier koud staat, en als je dan fris wil krijg je een lauw glas, blèh. Ik zou gewoon naar de keuken gelopen zijn en het uit de kraan bijgevuld hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, dat door de alcohol de hersenencellen afbreken, dat klopt wel aardig.
Ik kom net op mijn strijkkamertje en zie dat mijn strijkijzer nog aanstaat, vanaf gistermiddag.. poehhh.

Ik zag twee spreuken, die ik nog niet kende.

Alcohol: Het halveert je leven, ook al zie je soms dubbel.

Roken: Het blijft een teer onderwerp.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, ik zou het ook niet kunnen, om tussen 30.000 mensen te gaan staan, maar die grens heb ik jaren geleden al lager gelegd. Wil ik dat bereiken om tussen zo'n grote menigte te kunnen of wil ik gewoon weer tussen de mensen op straat, in de winkel enz, kunnen en echt genieten.
Ik zal ook nooit de Mount Everest beklimmen, het is voor mij te hoog gegrepen en ik kan er goed mee leven, want daar heb ik me bij neergelegd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

SW, ik moet er eerlijk gezegd nogal aan wennen. Ik heb op het moment veel meer last van angstaanvallen dan toen ik nog dronk. Ik heb bijvoorbeeld al tijden geen kleren gekocht, omdat ik wegvlucht uit drukke kledingzaken, ik krijg het er spaansbenauwd. Alleen vorige week heb ik 2 T-shirts uit een aanbieding gekocht die op een rek buiten hingen. Dat vind ik toch wel behoorlijk lastig.
En als ik het zou kunnen betalen zou ik echt wel graag een keer naar een concert gaan, maar ik realiseer me nu dat ik daar dus ook niet tegen kan. Nou ja, voorlopig vind ik het toch te duur, en tegen de tijd dat het wel een keer kan gaat het misschien wel beter.

Marieke, ik heb ook een heleboel hout met krassen en uitgebeten plekken, en ook kleedjes, dus misschien wil je straks even deze kant op komen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...