Spring naar bijdragen

woensdag 23 mei 2007


luciene

Aanbevolen berichten

Ik kan niet zo goed stil zitten, ben ondertussen nog mandjes uit de badkamer aan het uitzoeken en dingen weg aan het gooien. Van die dagcreme die 2 jaar oud is of waar nog maar een bodem in zit maar die eigenlijk zo lekker was. Is nu oud en kan weg! Dus ben gewoon lekker bezig. Ik hou alleen geen spullen meer over! Ben momenteel zo dwangmatig dat zelfs halfvolle flessen shampoo liever de bak ingaan dan dat ze blijven staan. Mijn moeder neemt altijd tassen vol boodschappen mee als ze komt, want in Duitsland is alles goedkoper zegt ze dan en mijn kasten puilden echt uit! En ik ben dan ook nog zo dat ik dan die andere shampoo ook maar vast ga proberen, kijken hoe die ruikt dus in mijn badkamer staan echt zoveel flessen. (niet in teveel denken, het zijn of waren er geen tien maar toch)

Morgen ga ik een kitten ophalen! Meteen sochtends al, kan bijna niet wachten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 161
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hoi Pip, ik kan je vraag niet beantwoorden. Als ik een blaar doorprik gaat het gaatje nooit meteen dicht, maar misschien gebruik ik een dikkere naald dan jij. Over het algemeen waarschuwen artsen ook een blaar niet te snel door te prikken, omdat je dan gemakkelijk een infectie op kunt lopen.
Misschien trekt het bij jou snel dicht omdat je acupunctuurnaalden gebruikt. Bij dat soort naalden is het net als bij injectienaalden de bedoeling dat de huid snel weer samentrekt, dus daar zullen ze wel op gemaakt zijn.

Wat betreft jullie andere onderwerp, veel met jezelf bezig zijn, ik denk dat dat normaal is. Ik ben ook heel erg met mezelf bezig geweest en nog steeds. Stoppen met drinken is een ding, maar daarna is het de kunst gestopt te blijven. Dat lukt niet als je alles hetzelfde blijft doen als voorheen, want dan blijven alle valkuilen ook levensgroot aanwezig. Je moet dus veranderen, je leven veranderen, nieuwe routines opbouwen, andere manieren leren om met stress, vermoeidheid, blijdschap etc. om te gaan. Dat is een enorme klus, en daarom is het niet meer dan normaal dat je erg veel met jezelf bezig bent. Het is gewoon ook nodig.

P.S. Misschien een beetje onbeleefd, maar ik ga nu naar bed. Het is dringend nodig. Welterusten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Burton,

Maar het gaat wel goed hoor! Heb echt geen moeite om niet te drinken, kan alleen sinds maandag al niet meer stoppen met opruimen. Gister tot half 2 wakker gelegen omdat ik van alles bedacht wat ik nog kon doen. Maar het geeft me een heerlijk gevoel, trek nu telkens kasten open om te genieten van hoe het eruit ziet. Ben meer hyperaktief! Dat vind ik lastiger.

Pip

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pip,

Ik sla ook nog af en toe namen door elkaar. Vooral bij mensen met hetzelfde icoontje.
Dat is een natuurlijk fenomeen. Je zit hier nog maar pas.
En als het goed, gaat zoals nu, is er ook niet echt een reden om naar de huisarts te gaan.
Je hebt wel erg veel energie moet ik zeggen. Als je nog zoveel overhebt, mag je bij mij komen ruimen. En alles spik en span. Wouw. Welkom hoor.

Slecht slapen schijnt ook een afkickverschijnsel te zijn en eentje dat lang kan duren.
Je zou kunnen proberen om een uur voor het slapen gaan vermijden om nog nieuwe prikkels op te doen. Dus gewoon even rustig een boek lezen (geen spannend) met een glas melk erbij, onderuit gezakt op de bank. Je kunt ook rustgevende oefeningen doen, zoals rustig diep ademhalen naar de buik toe. Daarbij een gebeurtenis van de dag in gedachten nemen en deze parkeren voor later of wegademen, tot je alle gebeurtenissen hebt afgewerkt. In je bed gaan liggen, al je spieren even spannen en dan loslaten. Een leeg gemaakt hoofd en een ontspannen lichaam dan je ogen sluiten en inslapen. Probeer het eens. Ga yogalessen volgen: heel goed voor lichaam en geest en een flink aantal oefeningen kun je thuis ook doen.

Gewicht dat scheelt van persoon tot persoon. Ik eet niet meer of minder sinds ik gestopt ben, maar ik ben al wel lang bezig om nog maar een avond in de week 's avonds kaas of chips te eten om terug op gewicht te komen, ik was nl. 6 kg aangekomen in de zomervakantie. Die zijn er inmiddels af. Of ik nu verder ga afvallen weet ik niet, maar ik verwacht het niet. Zal wel zien. Tussendoortjes, snoep of gebak eet ik niet, dus bijkomen zal ik niet.
Als jij minder dan normaal at door drankgebruik, en nu weer normaal denk ik dat er niets aan de hand is.

En je mag zeker zeer geïnteresseerd zijn in jezelf nu je zo met jezelf bezig bent en vol vragen zit. Je doet nu kennis en ervaring op waarmee je aan jezelf kunt werken en later anderen kunt helpen.

Ik ben blij dat het zo goed met je gaat. Ga zo door.
En als het dreigt mis te gaan, kom dan voordat je naar de koelkast loopt hier even langs om hulp te roepen.

Slaap lekker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

terug van een hele leuke dag, goede cursus, met leuke mensen; vanavond hobbyclub, ook heel gezellig.

in de loop van de dag bedacht ik me dat ik op de avonden toch nog wel even bij kan lezen, en kan antwoorden. dus het afgelopen half uurtje gelezen, en nu nog even reageren op iedereen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@luciene, ik begon 3 maanden geleden ook met het idee dat ik sociaal kon gaan drinken als ik het eerst 50 dagen droog had gehouden. maar door alle verhalen van de forumbewoners (dank, dank) ben ik nu wel tot de overtuiging gekomen dat me dat niet gaat lukken. ik ga voor voorgoed droog, veel veiliger!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank Corinne,

Misschien ga ik zo ook nog maar even lezen, ben bezig in from neither here to there van Bill Bryson, erg grappig. Moet eigenlijk gewoon stoppen met klusjes, anders hou ik niets meer over en dat is ook saai. En het leidt me dan wel ontzettend af, ik blijf er hyper door. Maar ben in ieder geval niet met drank bezig.
Yoga vind ik wel een goed idee maar geven ze dat niet meestal savonds? Want dan ik vrijwel nooit, heb zo goed als altijd de kinderen en die zijn nog te klein om alleen te laten. Maar ik kan natuurlijk altijd morgen even naar de bieb fietsen, hebben ze vast wel zelfdoe boeken van.

Hoe ist met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He PIP,

Fucidin® Zalf 2 % en Fucidin® Crème 2 % zijn aangewezen in de volgende gevallen :
- Huidinfecties te wijten aan kiemen die gevoelig zijn voor het antibioticum dat het preparaat bevat, bijvoorbeeld :
. impetigo
. secundaire infecties van huidletsels te wijten aan parasieten
. steenpuistjes en uitgebreide impetigo (als bijkomende behandeling van een antibioticum langs algemene weg)
. furunkel en furunkulosis
. panaritium (witvinger)
. infectie van de haarwortels
. oppervlakkige huidpuisten
- Preventie van infecties : in chirurgie bij huidtrauma, vb. brandwonden of wonde
- Voor het uitschakelen van kiemen in de neusholte bij gezonde dragers, in het bijzonder indien zij in contact komen met voedsel of met zieken die zouden kunnen worden geïnfecteerd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@moesje: wat heerlijk dat je nu ook ndb gaat worden. veel sterkte daarbij. ik merk zelf dat het helpt als je eerst het ene db bent, en daarna het andere, want dan kun je wat je geleerd hebt gelijk toepassen op het andere. het hunkerbrein is toch steeds hetzelfde, of het nu om a, n, c, of nog wat anders gaat om db te worden. succes ermee!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@pip
ook ik dronk stiekem. op 't werk merkte niemand het. maar nu ik drie maanden droog ben zie ik pas hoe groot de puinhoop is. daarom helpt mijn supervisor me nu om meer te structureren en greep op mijn werk te krijgen. ik durfde ook nooit nee te zegen, omdat ik het beeld had dat alcoholisten er met hun pet naar gooiden, en ik wilde geen alcoholist zijn. ja ja, dat heb ik gemerkt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pip,

Fucidinzalf is o.a. voor brandwonden, soms heb je ook van de vette gaas voor brandwonden dat is dan geïmpregneerd met fucidine.
Let in ieder geval op de houdbaarheidsdatum en hoe lang de tube al open is. Wellicht beter om naar de apotheek te brengen om milieuvriendelijk afgevoerd te worden. Zo kun je meteen even ook je medicijnkastje uitruimen. Heb je weer wat voor morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

o, anna is al naar bed ik las eroverheen. Dat van die moeder snap ik nu ook, de pleegzuster.

De kinderen hebben de naam verzonnen, Schmoezie. Maar ik vond het wel toepasselijk, als ik nu een smoes verzin om een glaasje te nemen dan moet ik gewoon schmoezie aaien! Tuurlijk ga ik (gaan wij) goed voor haar zorgen, alle liefde! We hebben al een kat, we hadden er nog 1 maar die is in november helaas op een voor een kat jonge leeftijd overleden. 11 was hij.

En hallo Bibelle, ik kom pas net kijken! Drukke avond had jij!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...