Spring naar bijdragen

donderdag 31 mei


Twan

Aanbevolen berichten

Corinne en anderen,

Ik begrijp dat je (tijdelijk)geen baan hebt. Lijkt me moeilijk als je de hele dag thuis zit, ook al heb je misschien veel bezigheden.
Heb jij nog drank in huis, voor als er visite komt bijvoorbwwld. Ik heb nog het een en ander staan (gesloten), omdat ik iemand een drankje wil aanbieden als diegenen langskomt.
Of hebben jullie niets in huis. De drank staat bij ons niet meer in de kasdt in de woonkamer, maar verweg in de garage. Maar ik kan er toch bij.
Hoe doen jullie dat?

Gemotiveerd, steeds meer want ik moet zo weg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 125
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gemotiveerd - Als je wilt drinken dan is er altijd wel een weg er naartoe! Ik geef toe dat het in het begin mss wel een tijdlijke oplossing is om door de moeijlijkste periode heen te raken en dan is alle acohol uit je huis bannen niet zo een slecht idee. Ik zelf heb hier alle soorten drank nog staan van wijn tot champagne .. mijn favoriete drankje bier heb ik wel niet in huis!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gemotiveerd,

Ik heb laatst ergens gelezen dat Nederland zo'n 800.000 zware drinkers kent, d.w.z. 5 of meer glazen per dag.
Dat is dus 5% van de bevolking.
Neem daar dan nog een grotere hoop die ook meer drinkt dan goed is, diegenen die 3-5 glazen per dag drinkt.
Ik denk dat je dan al gauw aan een kwart van de bevolking komt.

Kijk maar eens om je heen in je eigen familie, vrienden, kennissen, collega's. Ik ken er maar weinig die niet drinken en zelfs weinig die zich beperken tot 1 glas als ze nog moeten drinken. En als ze zich al beperken omdat ze nog moeten rijden, bedenk dan dat ze zich beperken omdat ze nog moeten rijden en niet omdat ze zelf niet meer willen drinken.

Ga nu gewoon naar die borrel straks, zeg gewoon niks, drink sap en kijk hoe al die anderen veranderen onder het nuttigen van hun drankjes.

Meer kan ik niet zeggen ik ben nog een groentje en waag mij nog niet in zulke situaties.


Aanpassen omdat ik nog het volgende wil toevoegen:

Dat ik hierover meedenk, is voor mij ook leerzaam in de zin van hoe zou ik mij in zo'n situatie trachten te wapenen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi gemotiveerd,

Ik ben knuffie , je kent me nog niet maar dat komt wel!! Ik zou zeggen, ga niet !! Ik had na een tijdje ADB ook een borrel op het werk en vroeg hier om smoesjes om me te verantwoorden! Ik kreeg wel bruikbare tips en beloofde hier dat ik sterk zou zijn!! Je raad het al, ik heb toen een uitglijder gemaakt!! Toen ik binnenkwam werd me een glas champagne in de handen gestopt en het enige dat ik deed was het opdrinken en foetsie, weg waren al m'n goeie voornemens!! De volgende dag met een rode kop m'n 'bekentenis' gedaan op het forum en ik kan je verzekeren dat niet iedereen even mals voor me was maar het heeft me wel de ogen geopend!! Dat feestje was op 4jan. en ik kan met trots zeggen dat ik sedert dan nog steeds ADB ben!! Nu, iedereen reageert anders en het kan bij jou anders verlopen maar pas goed op want dat is een deftige valkuil!!
Veel liefs van knuffie!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne, zijn doordrammen is moeilijker te behappen nu, ik heb minder geduld, wil nu alles onder controlle hebben en ben geneigd snel met straf te gooien. Terwijl ik ook denk dat hij zijn grenzen gewoon meer aan het zoeken is, omdat hij nu merkt dat het beter met me gaat, testen hoe goed het gaat ofzoiets? Zou dat kunnen.?

Over drank in huis, ik heb het nog gewoon staan, zowel bier als wijn. Heb meer moeite om het niet te kopen dan dat ik er moeite mee heb om het niet te pakken, wil altijd een fikse voorraad in huis hebben. Voor als er bezoek komt, voor als het niet goed gaat, ik heb liever dat ik het gewoon kan pakken, vind dat makkelijker dan het idee het niet te kunnen pakken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lenne,

Ik ben nu al meer dan een jaar aan het solliciteren, ik verlies de moed niet, ondanks alle ontmoediging.
Het probleem is wel dat het niet motiverend werkt als je de zoveelste sollicitatiebrief gaat schrijven waarin je gemotiveerd en enthousiast moet overkomen en vervolgens zo over moet kunnen komen in een gesprek.
Ik heb al af en toe van die momenten dat ik denk waarom schrijf ik die brieven zo mooi dat ik weer kan komen opdraven? Kost alleen maar tijd en geld en het wordt toch weer niks.
Dan pas ik de tactusmehoden toe op die negatieve gedachten en zet er positieve tegenover, et voila, ik produceer toch weer een aardige brief, en word weer uitgenodigd en kom weer positief over, maar wordt het net niet.

Sinds ik gestopt ben met drinken, kan ik ook daarmee beter omgaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gemotiveerd,

Er is drank in huis, nl. Trappist en jonge genever.
Maar er is geen wijn in huis.
Mijn man drinkt nog wel zijn biertje en borreltje. Hij doet dit wel zo dat ik het nauwelijks merk.
Hij had voorgesteld niets meer te drinken als ik dat per se wou. Ik heb gezegd dat ik zijn geste apprecieerde en dat mocht het voor mij moeilijk zijn, ik het hem zou vragen.
We hebben in die tijd nog geen visite gehad, maar ik denk dat ik dan aan mijn partner vraag na afloop de rest van de wijn af te voeren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pip,

Als je met straf dreigt, en hij doet het alsnog, dan moet je wel die straf ten uitvoerbrengen, anders neemt hij je de volgende keer niet meer serieus. Dit noemen ze concequent handelen. De bopvoed)boekjes staan er vol van. Je kunt natuurlijk ook van een beloningensysteem uitgaan en zeggen dat als hij luistert en doet wat je wilt, hij iets lekkers krijgt, of jullie iets leuks gaan doen. Moet wel binnen een tijdsspanne passen die hij kan behappen.

Opvoeden is makkelijk in boekjes. Het doen is andere koek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zijn maar onderzoeken en statistieken... so what ?
Er zijn zat mensen op de aardbol die meer drinken dan goed voor ze is...en zullen ook waarschijnlijk een paar jaar voor hun tijd doodgaan...alcohol is funest voor lichaamweefsel....
Maar als je leven gewoon op de rails staat , je tevreden bent, waarom dan stoppen ?
Als je nog gewoon functioneert waarom dan stoppen met alcohol drinken ? Het zou niet eens in je hoofd opkomen als je tevreden bent...
Ik heb nog nooit iemand met een feestmuts op dit forum op zien komen.. zo van ik ben uitgefeest laat ik eens stoppen met drinken....

Ik wijk af van normale mensen... ik kan niets stoppen als ik eenmaal begin te drinken...
Mijn leven stond in het teken van alcohol en drugs... s ' ochtends drinken en gebruiken om op gang te komen betekent voor mij dat ik leefde in een complete waanwereld...
Talloze waarschuwingen gehad ... fysiek (hartkloppingen , flauwvallen , zweten , heel koud hebben constant) , mentaal (geluiden horen die er niet zijn , paranoide (ander woord voor achterdochtig hahaha) , niet meer helder kunnen denken zonder alcohol en drugs , voortdurend bang om uitgevonden te worden , mijzelf en anderen in gevaar brengen (ook mijn kinderen) , spiritueel , liegen , bedriegen , manipuleren (mijzelf en anderen) , niet in staat om een gezonde relatie te hebben met iemand , egoistsich , altijd kritiek geven of in dsicussie gaan , niet meer in staat om te werken, niet in staat om leven te leven zoals het zich aandient... altijd maar vluchten... en daarbij dacht ik voortdurend aan drugs en alcohol...dat was mijn enige oplossing...desondanks kon ik niet stoppen op eigen houtje...ik wist dat ik destructief was en toch trapte ik weer in het fabeltje "morgen stop ik"....talloze malen...
Ik was niet in staat om de ernst van de situatie in te zien..

Ik had niet eens door dat ik gestoord was hahahaha..... en als anderen er wat van zeiden werd ik boos... totaal geen zelfwaarde meer...

Behalve een drank-en drugsprobleem is mijn andere probleem het onvermogen om te leven.... ik was altijd bezig met overleven...gedreven door angst.... de combinatie van deze twee maakte dat mijn leven totaal onhanteerbaar was.... met of zonder drank...

Sommige mensen kunnen stoppen/minderen na een waarschuwing... als ik dat had gekund of zou kunnen dan ben ik benieuwd wat er nog allemaal meer moet gebeuren... ik ga het niet proberen hahaha...

Het probleem is niet de alcohol/drugs maar het probleem ben ik zelf... en ik kan niemand de schuld geven ook...

Ik heb ook geen flauw idee wat een "normaal" mens denkt of hoe die zich voelt hahaha....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne, als ik met straf dreig en hij luistert nog niet, dan krijgt hij die straf echt ook echt. Maar hij is wel erg momenteel. Met deuren gooien, proberen te schoppen, knijpen, dat soort dingen. Hij gaat erg ver in zijn drift en het is de kunst om dan rustig te blijven. Hij kan niet zo goed omgaan met grenzen en daar ben ik ook een beetje debet aan, te lang makkelijk gedaan en hem vaak zijn zin gegeven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Ik wil wel even reageren op de vraag wel of niet drank in huis hebben. Om te beginnen was ik een echte wijndrinker. Toen ik stopte met drinken heb ik vier maanden nog een paar dichte flessen wijn in huis gehad, voor het geval ik bezoek zou krijgen. Dat ging goed!
Maar in die periode had ik het af en toe weer moeilijk, en op een avond had ik heel sterk het gevoel dat ik die wijn beter weg kon doen. Dat heb ik toen ook gedaan. En prompt twee dagen daarna had ik hevige last van gremlins. Als die wijn toen nog in het rekje had gelegen had ik beslist gedronken, dus ik ben blij dat ik ze weg heb gedaan.
Op het moment heb ik wel bier in huis, omdat mijn jongens in het weekend wel eens een biertje drinken. Maar daar heb ik geen moeite mee, omdat ik het nooit zo lekker heb gevonden.

Ik drink nu bijna 10 maanden niet meer, en nog steeds heb ik liever geen wijn in huis. Gewoon om verleiding te voorkomen. Als ik het toch in huis haal omdat ik bezoek krijg, giet ik de rest na afloop door de gootsteen.

Wat betreft bedrijfsborrels: die vind ik net zo saai of net zo gezellig met een glas ijsthee. Staat net zo interessant in zo'n mooi glas met een schijfje citroen.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom op het forum Gemotiveerd en gefeliciteerd met 8 dagen ADB. :present:

Deze verhalen doen mij weer terug denken aan mijn begin tijd. Niet dat ik al zó lang droog sta, maar toch...

Oh wat was ik trots op mijzelf met iedere dag die ik droog doorbracht en dagen werden weken.
In het begin ging ik juist alle confrontaties met alco uit de weg, geen borrels, geen feestjes, geen verjaardagen enz. Angst had ik, ik was erg onzeker en dat ben ik nu nog wel eens maar is wel een heel stuk minder geworden. Langzaamaan ga ik zo nu en dan de confrontaties weer aan maar alleen als ik denk heel zeker in mijn schoenen te staan. En een enkele keer kán je daar niet onderuit, maar voor mij toch goed gegaan.

Maar één keer ben ik bijna voor de bijl gegaan. Ik voelde me rustiger als ik wist dat ik toch altijd wat achter de hand had, geen hoog alcohol percentage maar toch.
Emotioneel raakte ik nogal eens in de war in de begin tijd en wist me soms geen raad. In een kwade bui, al ruzieënd heb ik een uitglijder gemaakt. Het was écht niet lekker en heb mijn partner er goed mee geraakt, ook hij kwaad. Als ik het me goed herinner wilde ik gewoon aandacht voor mijn strijd met het stoppen. Maar mijn man vond het normaal dat ik niet dronk. (kan er nog niet over uit ;)).
Hierna toch de fles maar leeggegoten in de gootsteen.
Wat ik hier mee wil zeggen is dat ik in begin tijd behoorlijk labiel reageerde en het was niet te voorspellen wanneer en hoe ik in de fout zou gaan. Het is gebeurd, dat is al.

Ik ben achteraf blij dat ik direkt gestopt ben. Als ik er goed over na denk, denk ik dat iedere nieuwe stoppoging het alleen maar moeilijker maakt voor mij. En de stap om daar weer toe over te gaan ik steeds langer zal uitstellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh mijn 1900ste bericht.

Ik heb wel wat te melden.
Mijn meldde dat hij de laatste fles sap opende.
Mijn man bekloeg zich tegenover zoonlief dat ze wel veel flessen moeten sjouwen elke zaterdag.
Ik denk dat ik morgen maar wat flessen ga inleveren en halen.
Zo een opmerking terwijl ik in de buurt was, lijkt wel een hint.
Tja, 't is niet anders: ik drink sap alsof het wijn is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne, waarom dan geen sap uit pakken? Scheelt een hoop gesjouw en mogelijk ergenissen.

Is er zicht op eventueel ander werk? Je was toch met meerdere tegelijk bezig?
Je hoeft niet te antwoorden hoor, snap als je daar geen zin in hebt.
Je getuigt wel van doorzettingsvermogen! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stien,

Mijn 5 grootste voordelen sinds ik gestopt ben:

  1. Niet meer moe en slaperig.
    Beter slapen.
    Geen gedoe meer rondom de (voldoende) voorraad van wijn en de afvoer van lege flessen.
    Onverwacht de deur uitkunnen.
    Geen klachten meer over alcohollucht.


En nu de jouwe.

Op het werkfront is het even rustig, er zit niets in het vat momenteel. Ik heb wel weer een aantal acties op touw voor morgen. Er zijn nog meer detacheringsbureaus en uitzendbureaus. En ik ga eens een lijst maken van organisaties en bedrijven in de regio voor een spontane sollicitatie bombardement.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...