Spring naar bijdragen

dinsdag 11 september 2007


Mick

Aanbevolen berichten

quera,
wat jij schrijft is heel herkenbaar voor mij .
ook in mij zaten twee personen en nu soms nog , dat eentje zegt drink er nou toch eentje maar de andere is mogelijk door de tijd die ik adb ben sterker geworden .
vandaag ging ik wandelen met het kleien hondje en ineens dacht ik aan mijn tijd in spanje en dat ik ook met mijn hondje ging wandelen in de ravijn maar uiteraard iedere keer zo dronken als iemand maar dronken kan zijn
vandaag gaf het nuchter wandelen mij een zalig en rustig gevoel en ik wil dat andere persoontje niet meer wakker te maken
toen ik pas stopte met drinken quera in 2005 en op mijn andere site las van mensen welke al langer adb waren was ik ook jaloers , en ik kan nog jaloers zijn als ik lees dat andere na een jaar geen gremlins hebben grgrgrgr terwijl, ik ze soms nog wel heb
quera gun het de tijd maar besef dat iedere keer dat je toe heeft de strijd in mijn ogen erger maakt , getuigenissen zijn er hier op adb genoeg
ach ja aan ziza hiep er de piep hoera met je twee jaar dsv:present:
en nu ga ik echt slapen
quera ik hoop dat je er iets aan hebt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 172
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Behalve dan het jubileum van Ziza, maar het voordeel (voor mij) dat hij vertrokken is (dat staat er een stuk rotter dan ik het bedoel) is dat hij nu vandaag 2 jaar vrij is van zijn verslavingen, en dat is des te mooier aangezien hij nog wel een huis en een gezin heeeft (misschien wel met bolasters ?????).

En dan ben ik de volgende en ben ik lekker het langst ADB. Sliep uit.........Gemeen hè dat Houtje is echt een kreng, wist je dat al?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja een beetje normaal mesn zou nu al in bed moeten liggen maar ik kom nu pas op gang.
Ga ik nog spijt van krijgen want ik moet morgen wel weer fris aan het werk.
Hoe zit dat met jou Houtje, draai jij ook af en toe nachtdiensten
moet jij morgen niet bijtijds op staan?

:lips: Tori

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De club van hypermensen die niet voor twaalven kunnen slpaen?
Zullen we zo eens een warme melk met honing proberen, goed begin toch?

Ik ga zo maar eens uitloggen anders word internet nog een verslaving en om dat nu weer via internettherapie op te lossen word wel erg ingewikkeld!

Sleep like a :present:
Tori

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Quera,
Ik begrijp die dubbele gevoelens en dus ook die opstandigheid, meer naar jezelf toe dan naar wie dan ook. Enerzijds die wens ook niet te drinken en anderzijds het niet willen stoppen met drinken.
Het is zelfs heel herkenbaar. De Enerzijds was de rede, het verstand en het besef dat ik moest stoppen, omdat ik me anders naar de verdoemenis zou drinken. Die anderzijds was bij mij de angst voor het stoppen, de moeite die dat zou kosten, de hoe kan ik leven zonder alcohol, de angst om toe te geven dat ik een alcoholist ben. Na mijn eerste behandeling was het mij gelukt droog te staan, al was het met veel uitglijers, toen kwam de terugval. Vreselijk, maar op het dieptepunt gekomen, kwam ook het besef dat ik nu eens echt moest gaan kiezen tussen pure ellende en mogelijkheid van een gezonder leven. De knop was ook toen niet helemaal om, maar de Enerzijds begon flink te winnen. Toen vond ik hier de internetbehandeling en het forum. Ik kon al snel beginnen met de behandeling (gelukkig geen tijd meer om me te bedenken) en ik begon moedig te minderen, want ik was er nog altijd van overtuigd dat ik via minderen kon stoppen. Wat een zelfkwelling bleek dat. Het forum heeft me aangemoedigd om er helemaal mee te kappen. Bij de tweede poging daartoe in drie dagen was het gelukt. Ik moest het drie dagen volhouden voor ik Refusal kon gaan slikken. Toen het eenmaal zover was en ik aan de Refusal ging, was het alsof een hele grote, zware last van me afviel. Rustig gestopt, nee hoor, echt niet en eens gestopt kwamen natuurlijk de ontwenningsverschijnselen en de vele trekmomenten. Mijn eerste week draaide alleen maar om het de dag door zien te komen, hoewel dat steeds vlotter ging. Ik hing toen van 's morgens tot 's avonds laat bijna continu op het forum. Dat heeft me er echt doorheen gehaald.
Quera, zet je beste beentje gewoon voor en durf die stap in het onbekende te nemen. Het is niet makkelijk, maar de beloning is groot.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Corinne,
jij bent ook niet van het scherm te branden, hè?
Nu we Safi missen, zie ik jou een beetje als de lijm die het zootje bijeen houdt!
Ik was ook heel blij (misschien gemeen) dat jij er ook twee jaar over gedaan hebt voor je de knop écht kon omdraaien. Zo af en toe zijn er zoveel positivo's dat je jezelf bijna mislukt gaat vinden!
Vandaar dus dat ik er blij mee ben.
Slaap lekker, je hebt je slaap verdiend!
groetjes, Toli

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Tori,
die is grappig, ik zie nu aan mijn icoontje pas dat ik als Toli E (Tolie) ingeschreven ben. Ik was de E helemaal vergeten, omdat iedereen op het scherm er Toli van maakte, denk ik. Of ik ben de E in een suffe bui zelf vergeten!
Vreemde gewaatwording!
groetjes, Toli(e)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Tori,
Hier nog zo een nachtbraker.
Borderline, daarvoor zou je een psycholoog moeten raadplegen.
Praat er eens over met je huisarts, die kan je trouwens ook ondersteunen bij het stoppen.
Mensen met Borderline (en ik heb hier op het forum gehoord dat er verscheidene vormen van zijn) hebben grotere kans op verslavingen.
Ik heb in het echte leven (rare omschrijving) twee mensen ontmoet met Borderline die overal maar tegen zichzelf aanliepen, tot eindelijk de diagnose werd gesteld. Toen vielen stukjes op hun plaats en konden verfrist gaan leven met de nodige therapie en begeleiding.

@Blacky,
quote
ach ja aan ziza hiep er de piep hoera met je twee jaar dsv
unquote
Wil je me morgen vertellen wat dsv is?

@Houtje,
Ben best wel een beetje jaloers op je. Bijna twee jaar, lijkt me heerlijk.
Trouwens bedankt voor de wensen.
En toen jij hier kwam vanavond was iedereen druk bezig afscheid van de dag te nemen.
Ik heb het ook wel gehad. Het lijkt dan net of iedereen voor je wegloopt. In het begin dat ik hier kwam, gaf dat een pijnscheut, toen dacht ook op een forum mijdt men mij. Ben er al snel achter gekomen dat het hier een warm badje voor me was/is.

@Tolie,
Jij net als Quera, gewoon eruit gooien wat je wilt. Of iemand daar zere benen of tenen van krijgt, merk je snel genoeg. Laat weten die twijfels die je parten spelen.

@Tori,
Mijn huisarts vindt het prima dat ik aan het forum verslingerd/verslaafd ben. Dat heeft ze stukken liever dan aan alcohol. Zolang dat binnen proporties blijft.


Diegenen die gaan slapen: welterusten. Morgen weer een dag ADB.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach, ik ben Tolie, maar gelijk een straathond kom ik wel als je me roept.
Nog even delen: vandaag was de eerste dag dat de drank écht aan me trok, ik heb het in huis, en ik heb NUL gedronken. Dus echt met wilskracht, en niet omdat het niet aanwezig is, of omdat ik een pilletje heb geslikt.
Het kost zelfs nog méér energie dan de hele poppenkast van kopen, drinken, verbergen, wegbrengen!
Maar de dag is dicht; ik ga slapen!
Houdoe!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tolie,
Klinkt gemakzuchtig, maar ik doe het nog steeds zonder aangebroken wijnflessen in huis.
Mijn man drinkt tegenwoordig alleen nog maar zijn ene biertje bij het eten.
De nieuwe jeneverfles heeft hij nog steeds niet geopend.

Welterusten.
En ga je er morgen ook voor?
Ik wel. Doe maar met me mee.
Hoezee.
Sorry, begin geloof ik melig te worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...