Spring naar bijdragen

Vrijdag 25 januari


Leeuw

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,
Ik heb het vanochtend best druk gehad en dadelijk heb ik een uur pianoles en daarna heb ik nog vanalles op het programma staan. Het is eigenlijk maar goed dat ik allerlei te doen heb dat ik moet doen, want ik zit weer aardig te verzanden. Ik ga me nu klaarmaken voor de les.
Ik wens jullie al het beste en tot straks.
Apropos, ik drink niet vandaag en hoop dat jullie meedoen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 214
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemiddag!

Heb alweer zolang geslapen...
Daarna kwam mijn vriendin haar hond halen, die hier een nachtje had gelogeerd. Zij werkt zelf in de psychiatrie o.a. met verslaafden, ze vond dat ik heel goed bezig ben, met niet te drinken en me hier op het forum aangemeld. Ik wilde nog even zeggen dat ik gisteravond hier veel steun heb ervaren, het doet me elke keer weer goed zoveel herkenning hier te vinden. Ik was ook erg blij met de ondersteunende berichten van Tapas en Anna, zij hebben mij laten zien dat het allemaal beter wordt. Dank jullie wel. Soms wil ik mezelf doen geloven dat ik al zolang bezig ben, en nog niet genoeg verandering voel/maak. Vanochtend, na het gesprek met mijn vriendin, en gisteravond hier, voel ik weer een stapje voorwaarts. Ik ben op de goede weg, ik wil ook echt niet meer drinken, en dit kost tijd. En misschien nog wel het belangrijkste; dit mag tijd kosten, want het is nodig! Niet teveel achterom kijken, dat maakt me depressief. ik probeer heel hard om zonder angst naar de toekomst te kijken, en idd wat is saai?! De gewone dingen in het leven met passie te doen, nuchter. Het bevalt... steeds een stukje beter.
Ik ga straks naar de kapper (dat is meer dan 2 mnd geleden), en heb met mijn vriendin afgesproken eens naar de sauna..

:musicnote: TWEE maanden voor Kaia en Soothe :musicnote: Goed van jullie!

Benthe; ik ben ook blij weer van je te horen. Ik hoop dat je behandeling goed aanslaat. Sterkte!

Marieke; goed nieuws, dat motiveert!

Tina; hopelijk ben je nog kleurrijker terug uit het ziekenhuis!

An; je hebt een ongelooflijke spirit, goed!

Blacky; het is veel, maar je komt over of je weer een belangrijke stap hebt gezet. Mooi!

Houtje; ik heb ook ontdekt, dat even luchten helpt. Nu moet ik nog de juiste woorden vinden. Vind het knap hoe helder jij je sores (en voorspoed) kunt verwoorden!

Pippi; ik hoop dat het weer wat beter gaat? :present:

Iedereen; het voelt hier goed, jullie zijn nog lang niet van me af!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

okee, Trees, dan ga ik jullie wel "lastigvallen", hahaha!
Ik heb nu inderdaad geen drank in huis dus het begin is er. En dat met die pinda's ga ik doen. Dan zie ik het resultaat ook (en maak vogeltjes ook blij).
Met de feestdagen 14 dagen geen druppel alcohol gedronken en God wat voelde ik me vrij! Genoot van een avondwandeling met de hond onder de sterrenhemel in plaats van wankelend een snel blokje om.Maar, stom stom stom, toch weer drank gekocht...
Maar ik heb de eerste stap gezet (me hier aanmelden) en nu wil ik verder wandelen naar een alcoholvrij leven. Ik weet, dat ik kan stoppen en ik wil ook stoppen. Alleen hou ik het niet lang vol en dat moet dus wel..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Cacao,
ik heb me de afgelopen dagen een beetje rustig gehouden op het forum. Ik heb me de stemming zoals hij hier heerste erg aangetrokken. En zelfs nu, nu het allemaal weer wat rustiger is, heb ik het gevoel dat we nog steeds een beetje op eieren lopen! Dat verklaart misschien ook de kortere draadjes!
En met mij, ja ik zit een beetje in de put. Ik zou wel eens een grafiek van een paar weken willen maken met cijfers voor trek, depressief gevoel, actie ondernemen, maar ik denk dat dat niet een vrolijke grafiek wordt! En misschien scheelt het ook wel dat de whisky in de aanbieding is...
En de boer, hij ploegde voort!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

houtje als ik een nacht niet goed slap dan heb ik de volgende dag precies een speer in mijn gat en loop dan over van energie , maar alles wart ik wou doen is gedaan ben een broodje aan het eten en ga dan een siesta doen .
bentheik ben ook blij dat je u vertrouwde koppie terug hebt .
ivm je vraag over schuld ten opzichte van mijn ma , ppff deze vraag is mij gisteren ook al door iemand gesteld maar ik kan dit niet goed uitleggen blijkbaar zijn de enige die begrijpen wat het inhoudt het verwerken van een suicide de mensen die het mee gemaakt hebben , of anders gezegt ik heb een vriendin die het momenteel heel moeilijk heeft ivm chemo , ze heeft longkanker haar man heft een andere en ze ziet amper haar kinderen , ik kan een poging doen dat mens te steunen maar daar stopt het want ik heb haar ziekte niet dus kan ik niet voelen wat zij voelt ppff mijnen uitleg gelijkt weer op niets ;-(
trees blij je te lezen .
orleando het is niet meer als vandaag , en inderdaad zoals ze schrijven den drank buiten .
marieke jij heeft de burger moed :present:
soothie en kaia ook van mij van harte met jullie twee maanden
luitjes het spijt mij ik laat jullie eventjes lichaam vraagt siesta
tot laters

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Orleando, ben je er nog?

Je omschrijft wel heel mooi wat ons alkie's trekt naar de alcohol. Je omschrijft gedrag waar je aan gewend bent, het is misschien ook voor jou op vrijdag het moeilijkst, je kids gaan nog naar school, het weekend komt eraan, je wilt jezelf belonen dat de hele week weer goed is rondgedraaid alles, en je loopt naar de keuken, koelkast open, witte wijn fles (als ik dit schrijf ruik ik het gewoon!!!) ...... dus je zult je aan moeten gaan leren, en dat gaat met kleine stapjes, dat je ánder gedrag daarvoor in de plaats zet.

Maar je moet nu het eerste stapje zetten. Ik wil je heel graag helpen. Mag ik vragen of je een hobbie hebt of wat je graag doet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je moet je gewone patroon zien te doorbreken.

Bv. met zijn allen ...... een appeltaart bakken? Samen het eten voorbereiden? Het konijnehok verschonen en daar een nieuwe routine van maken? Gaan breien (ik breide als maar sjaaltjes voor de knuffels en keek eindeloos veel tv vanaf 1600 uur). Zelf soep maken? Iets heeeeeel lekkers maken? Een brief schrijven (met de hand hè) aan een goeie vriendin die je lang niet gesproken hebt? Een keukenkastje uitsoppen (brrrr, maar het is erg populair hier op het forum).

In ieder geval een pluim voor je goede inzet en eerlijkheid (de eeste stap is eigenlijk al gezet).

En de super is een slecht idee, ik ben er anderhalf jaar niet tussen 4 en 6 geweest, hielp reusachtig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Orlando is uitlgelogd en zit op de bank.........

Ik bedenk me net: Yeeeeeaaaaaahhhhhhhh ik heb mijn ideale afleiding nog liggen gelukkig !!!!!!! helemaal vergeten !!!!!!!
ik heb gisteren House opgenomen en Close to Home en dat heb ik op de Video staan en ik heb ook nog een strijk liggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi Houtje, ik wilde hier net weg, maar lees jouw berichtje. Het is niet alleen vrijdag, maar elke dag dat ik dit doe...Mijn twee oudste kinderen gaan naar de basisschool en de jongste zit op de peuterschool. Meestal begingt de zin in drank bij mij rond een uur of 4. Dan is iedereen thuis (de kinderen bedoel ik), ze hoeven niet meer naar school. Het is te vroeg om met avondeten te beginnen en ik ga dan zelf ook niet meer weg. Dan word ik onrustig en kan mijn draai niet meer vinden. En ja, als ik dan toegeef ga ik drinken. Meestal bier, maar soms ook rode wijn. Ik merk nu ook, dat ik onrustiger begin te worden, maar ik wil nu niet toegeven.
Je vraagt naar mijn hobbies. Nou ik lees dus graag, Stephen King en dat soort boeken. Ik ben fulltime huisvrouw, omdat de kinderen nog klein zijn en we hebben geen oppas. De bedoeling is, dat ik wel weer ga werken als ze alle 3 op de basisschool zitten. Maar nu ben ik er gewoon als ze thuiskomen van school. Mijn man werkt wel.
Ik weet niet eens wanneer ik te veel ben gaan drinken. Het is eringeslopen, want ik dronk eerst bijna nooit. Ja, 's zomers een biertje bij de bbq, maar meer ook niet. Maar dat ik nu soms zoveel drink, dat ik de volgende dag niets meer van de avond evoor weet, dat gaat dus te ver...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...