Spring naar bijdragen

zondag 3 februari 2008


Sandra

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 123
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hoi An,
Mijn vrouw en kinderen weten dat ik nu niet drink.
De rest heb ik nog niet ingelicht.
Het is ook nog maar zo kort dat ik dit beskuit heb genomen.

Binnen ons gezin krijg ik heel veel steun.
Als ik de kinderen zou vragen niet te drinken met carnaval, dan zouden ze dat voor me over hebben.
Maar dat soort dingen wil ik absoluut niet.
Zij hebben hun eigen leven, en ik wil ze niet belasten met mijn problemen.
Ten minste, ik wil de overlast tot een absoluut minimum beperken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rob: ja, dat besluit heb ik ook genomen. Zeg er helemaal niks over. Ook niet als ik trek heb of zo. Het is mijn eigen 'straf' zou ik het haast noemen. Eigenlijk wordt er hier helemaal niet over gesproken. Toen ik vorig jaar augustus weer begon met niet drinken wilde ik persee alle drank uit huis. Maar dat werd zo'n enorm gedoe. Kwam er onverwachts bezoek moest er drank gehaald worden. Mijn man ging toen drank verstoppen en dat werkt al helemaal averechts bij mij, want dan ga ik zoeken.
Toch is dit makkelijker zo. Het staat binnen handbereik, maar ik moet er gewoon van af blijven. Ook de druk van 'zal ik iets halen voor de winkel sluit' is er niet meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Struik: zoals bij Benthe b.v. Nee dat zou niet werken. Ik zou daar gek van worden en de sleutel zoeken totdat ik er bij neerviel. Dat heb ik allemaal al uitgeprobeerd. Eigenlijk schaam ik me diep als ik daarover zou moeten vertellen. Ik ben een echt junk. Het verstoppen en afsluiten, het van een ander niet mogen of zo, maakt het voor mij moeilijker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Struik,
quote ... en de frisse wind waaide door het restant van mijn haren unquote. Je hebt een positieve kijk.

@Spud,
:)

@Ferry,
:)

@Lana,
En jij hebt het er voor over zo te horen. Nu is een half uur fietsen niet zo prettig met dit weer, maar straks als de lente komt, kijk je daar vast anders tegenaan.
Je bent goed bezig. Weet je, ik zeg niet dat ik niet mag drinken of dat ik nooit meer mag. Ik hou het liever op: ik hoef niet te drinken. Voor mij zit de aa op 5 minuten lopen, alleen geen gunstige route voor stoppende kroeglopers. De volgende keer ga ik de kroegen tellen. Alleen conflicteert de tijd met mijn koor en daar wil ik toch echt niet weg. Veel te leuk en bovendien ben ik op koor gegaan om van het drinken af te blijven.

@Anjo,
Houdt je poppedijntje zo veel van aardappeltjes?

@An,
Sterkte met je nep-katers, want ik begrijp heel goed dat je nu ontzettend geconfronteerd wordt. Hou je poot stijf, want jij hoeft lekker niet.
Mijn man kan ook gewoon zijn biertje drinken en dat is niet verstopt. Dat is ook geen probleem voor me. Wel is het zo dat ik niet weet of er wijn in huis is. Laatst gingen we ergens op visite en blijkbaar was er wijn in huis, want die werd in een feestelijke verpakking mee genomen. Tja, wijn is wel een gevaar voor me. Ik voel echter geen enkele behoefte om uit te zoeken waar hij die wijn stalt.
Ik heb trouwens zelf gevraagd om dat uit mijn zicht te houden en dat moet voorlopig nog wel zo blijven, want toen ik gisteren bij mijn pianovriendin was, werden mijn ogen automatisch naar haar drankrekje met wijn, port en jenever getrokken. Zij is de enige uit mijn vriendenkring die ik nog niet op de hoogte heb gesteld.

@Rob,
Heb jij een drieling?
He, maar je kunt die feestbeesten tenminste wel veilig ophalen.

@Thil,
:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
An

Struik: dat is waarschijnlijk ook de rede dat ik een hekel heb gekregen aan de drank. Drank die mij vasthoudt, waardoor ik niet kan doen wat ik wil doen. Een slaaf van mezelf als het ware. Daar kan ik panisch van worden.

Interessante gedachte, je geeft me ook iets om over na te denken. Kom er later op terug B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne: dat heb ik ook, als ik ergens ben gaat mijn oog zoooo naar het drankenkastje, rekje of wat dan ook. Ik zoek er niet naar en denk daar niet over na: mijn oog VALT er gewoon op. Dat is toch harstikke raar. En dan kan ik er echt naar gaan zitten kijken en moet me ervan af rukken. Een soort staren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

avond adb'ers,
zo eventjes terug thuis , thuis waar ik woon bedoel ik dan .
vandaag de ganse dag en zweverig gevoel gehad soort van euforie van wat ik heb gewoon door dat eerste glasje te laten staan en dat voelt prettig aan .
met vriendin en hondje wezen wandlen in oostende , maar niet te lang want er was heel veel wind , eens terug in het apartement aan zee op de bank in een diepe slaap gevallen ppff nadien met sleepy hoofd naar huis komen rijden , nu ying en yang waren hardstikke blij mij terug te zien :-)
houtje fijn je te lezen doe het rustig aan , geef verdriet zijn tijd
zo luitjes ik ga weer plat op de bank
zou BB al thuis zijn ??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@An Ik eigenlijk ook wel als ik bij Appie boodschappen aan het doen ben. Heb daarbij nog geen zucht ervaren maar die gang waar de kratjes en de blikjes staan loop ik toch voorbij zonder te kijken.
. Aangezien ik de laatste tijd van mijn drinken maar 1 keer per dag at, was ik binnen 5 minuten de deur uit. Simpel, meestal een kant en klaar maaltijd en hup een kratje of 6 halve liters. De schaamte die ik daarbij voelde..ben daar immers vaste klant achtervolgde mij continu. Wist niet hoe snel ik de deur uit moest komen.
Meestal ging ik om de dag naar de Edah..om niet al teveel op te vallen.

Mijn route bij Appie is trouwens wel veranderd, nu ben ik veel relaxter en ga rustig op zoek naar waar ik trek in heb. Ik kan weer goed eten!:)

Ongelooflijk dat ik pas 10 dagen droog sta. Ik moet me afentoe in de arm knijpen of het wel waar is; ik voel me hartstikke goed.
Ben realistisch genoeg om te beseffen dat het zomaar anders kan zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Struik en Spud, alweer overeenkomsten, ik ben ook het liefst alleen, vind het wel leuk met anderen maar dan het liefst wel iets actiefs doen inderdaad. Maar eigenlijk ben ik altijd weer blij als ik thuis ben bij mijn hond en kat, mijn eigen veilige nestje... en autoriteitsprobleem? pfffffft... zeg mij niet wat ik MOET doen want dan doe ik het zeker niet... ja ik heb nogal een autoriteitsprobleem ja hihi.

Rob, ik heb een hond en een kat op een bovenhuis, dat kan best hoor. Kat wil wel vaak via de voordeur naar buiten en weer naar binnen, dus dat is trappen lopen voor mij en de hond hoeft maar 3x per dag uit. Ik heb zelf een vrijwilligersbaan van 12 tot 16 uur dus dat is goed te combineren, en 6 uurtjes kan een hond best alleen zijn... als het maar niet elke dag is, tenminste dat vind ik. Als ik werk ligt mijn hond gewoon lekker te pitten.. om zich eens flink uit te rekken als ik weer thuis kom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Struik: opmerkelijk hoe snel je dan weer opknapt. Mij valt dat altijd weer op. Dat is voor mij ook een gevaar. Voel me dan zoooo goed en normaal. Vooral dat 'normaal' voelen is een valkuil.

Corinne: ik moest terug denken wat mijn drank was. De tijd dat ik op alle fronten verslaafd was dronk ik bier en dan het liefst gewoon uit het flesje. Dat hoorde erbij. Dus lastig als ik ergens op bezoek was of uitging, dan moest het uit een glas. Ik weet nog dat ik toen zwanger raakte en stopte met drinken. Maar ik dronk me gek aan malt bier. 9 maanden lang malt en nog eens malt. Daarna heb ik jaren niet gedronken. Toen ik vorig jaar weer begon, begon ik aan de wijn. Bier vond ik niet meer lekker.
Door al die jaren niet te drinken is mijn verslaving op veel fronten niet meer aanwezig.
Destijds kon ik onmogelijk gaan uit eten of naar een feestje zonder te mogen drinken. De bekende cirkel. Een aantal cirkels zijn doorbroken. Dus daarom denk ik dat het dit keer wel gaat lukken.

Ook weet ik nu zeker dat helemaal niet drinken de enige optie is voor mij. Het af en toe wel drinken houdt de verslaving levend. Ik hoop dat er een dag komt dat dit niet meer zo vooraan in mijn gedachten zit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou kom ik bij het frietkot, ben ik de enige die verkleedt is... nou dan begrijpen jullie het zeker wel hè....
:moon:Busje komt zo, busje komt zo:moon: :D

Nee hoor geintje! Maar wel leuk dat ik gemist werd! ;)
En inderdaad het is zware shag :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou Tapas, dat autoriteitsprobleem verwoord je goed! Zo werkt het bij mij ook. Als ze het vriendelijk en respectvol vragen dan wil ik nog wel luisteren maar op een andere manier....
Het is vroeger nog erger geweest maar daar ben ik iets verstandiger in geworden, want ik had mezelf er alleen maar mee.
Dan zei iemand uit bezorgdheid dat ik iets niet moest doen en hoewel ik wist dat dat niet handig was deed ik het dan lekker toch. Liever die problemen dan de ander laten denken dat ze me konden bepalen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Struik,
Herkenbaar dat schaamtegevoel. Zelf verspreidde ik mijn wijn- en jeneverinkopen over 2 slijterijen en 2 supermarkten. Bij de supermarkten kocht ik dan ook altijd iets anders erbij. De afvoer van de lege flessen gebeurde afwisselend bij de ene dan bij de andere glasbak. Als ik ergens anders naartoe ging en wist dat ik voorbij een glasbak kwam, nam ik lege flessen mee. Dat alles om maar niet steeds bij dezelfde bakken gesignaleerd te worden. Ben blij dat ik van dat logistieke gebeuren af ben.

@Tapas,
:)

@An,
quote Ik hoop dat er een dag komt dat dit niet meer zo vooraan in mijn gedachten zit. unquote. Dat hoop ik voor jou, voor mezelf en voor iedereen hier en elders.

@Spud,
Was je echt in pyama naar de frietkraam?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...