Spring naar bijdragen

Kwinzel


Aanbevolen berichten

Je hebt gelijk Pip maar ik verbeeld me dat ze een ouwe taart die niet harder kan als 25 km minder snel zullen aanhouden. Ook zijn het rustige fietspaden waar ik over heen ga dus minder kans op een aanrijding denk ik. Vind het echt niet leuk om op dat ding te rijden en is ook niet prettig voor mijn rug dus die aanschaf was meer een wanhoopsdaad. Kan me altijd nog van de domme houden maar geloof me als ik zeg dat ik er met zweethandjes opzit. Wil niet zielig doen maar wat moet ik anders?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 99
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hmm... Hanneke, de eerste maanden heb ik gewoon overal aan toe gegeven. Je bent immers al veel te druk met niet drinken. Je lichaam vraagt ook om suikers, want die zitten immers ook, verborgen in de alcohol. Eerst niet drinken, één ding tegelijk. Nachtelijk zweten heb ik nog heel lang last van gehad, het gif moet je lichaam uit. Er is iets niet meer wat er altijd was, het is dnk ik een combnatie van geestelijk en lichamelijk herstel. Kom nu iets gewoner in mijn vel, maar de afkick heeft bij mij ook wel extreem lang geduurd, door onderliggende depressies die ik al jaren probeerde weg te zuipen.....

ben weg. lunch!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve mensen, het is alweer dinsdag, weer zonder kater mn bed uitgerold.
JOEPIEIEIE
Ja Hanneke, ik had ook de eerste dagen geen trek, moest mezelf echt dwingen om te eten.....
Zit nu s'avonds aan de boer'n yoghurt, krijg ik nog wat fruit binnen. Verder eet ik nu wel goed hoor.
Straks eens een flinke wandeling met doggie, (ik heb echt een vreselijk leuk hondje !!) het is lekker zonnig buiten !
Ow ja en ik vind mezelf echt veel aardiger en zachter en liever naar mn omgeving toe, ik was met die boozz altijd zooo sjagrijnig - oe
warme groet, x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Owwe Pip, het wordt steeds enger, zo,n jong kind naar de haaien. Had ze m'n rug niet ff mee kunnen nemen want dan was ik er van af en zij een hapje voor ze. He, ik spreek vandaag wel dubbelzinnig want had vanmorgen een kennis aan de telefoon die homo is en toen zei ik op een bepaalt moment dat ie geen poot had om op te staan.........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He ik heb net verslavingszorg gebeld en gevraagd hoe het nu zat (zondag had toch veel losgemaakt).
Ik sta nu op de wachtlijst voor opname van detox >maar ze had het over opname op afdeling dubbele diagnose (detox en psychische problemen) maar die wachtlijst is nog langer.Zijn er mensen die hier ervaring in hebben ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

-stukje weggehaald----laat maar.


Over kleinigheden des levens gesproken:
ik kreeg gisteren een mail van Exje dat hij (hij woont weer in het Westen des Lands tijdelijk vermoed ik, weet ik veel, zijn Nieuwe Geliefde woont in de grootste stad van NL) met onze (wat klinkt dat raar hè) nou ja het is wel waar, het is onze zoon...... waar was ik? O ja, hij moet na het concert van Springsteen morgenavond terug naar het Westen des Lands en zou Zoon dan op de trein zetten richting Utrecht en Zoon moest dan rond 12 uur 's nachts (!!!!!!!!!) nog overstappen op de trein voor het laatste stukje richting huis.....en ik vond dat NIET GOED dus ik zei dat de pret niet doorging.

Nu gaat ie gelukkig met de auto en brengt Zoon dan weer zelf naar huis. Pfffff ik ben zó opgelcuht, ik vond het vervelend om Zoon zijn eerste grote popconcert af te pakken, maar ja, als je bij een bepaalde gedachte al zulke heftige buikpijn hebt dan is je moederinstinct aan het werk en heb je meestal wel gelijk.

Ik ben een keer midden in de nacht met Zoon naar de dokter gereden, hij zag dubbel, en die dokter nam het gelukkig serieus, twee uur later zaten we in het ziekenhuis, affijn drie dagen moest hij daar blijven ze vreesden iets heel ergs. Dat was het gelukkig niet, maar mijn voorgevoel (instinct) dat er iets niet klopte, dat was dus wel terecht.

Moeders ?!?!?!?!?!?!?!?!????????????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geer!!!!!!!!!

Wat goed van je, dat je hier bent, maar vooral dat je al aan de tweede alcohol-loze dag bezig bent en natuurlijk is iedereen blij dat het méévalt, jij en je partner in de eerste plaats denk ik.

Over dat zweten: het is ook nog eens warm hè dus neem af ten toe een lauwe douche lijkt me.

Heb je die 2 uurtjes nog gewerkt vandaag?

Ik duim voor je dat het zo goed blijft gaan, meeeeeeeeen, hartstikke goed van je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geer, fijn dat het allemaal meevalt met de detox, en nu doorgaan he, iedere droge dag is er eentje en met elke dag ga je je echt beter voelen! Slapen en zweten kan nog even een probleem zijn maar als dat over is dan ben je een heel eind verder.

Houtje, goed geregeld, zoon toch naar Springsteen en ook weer veilig thuis!! ik zou het ook niet aangedurfd hebben denk ik, snachts op de trein! nu hoeft dat niet meer!!!

Pip, het is toch wat met die voetbalgekte... affijn, de commercie vaart er wel bij als ik hier zo in mijn buurt rondkijk, vlaggetjes, vlaggen, welpies, wuppies, t-shirts, toeters, vuurwerk.. ik heb nu al medelijden met mijn hond, dat wordt weer feest vanavond!!!

Ik zit alweer 2 uur spelletjes te doen op de computer maar het is goed zo, ga nog wel even de stad in en verder hou ik me gewoon lekker rustig vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marieke,

Ten eerste wat dapper van je dat je dat tandartsplan gewoon doorzet en ook uitvoert. Dat had je nooit gered toen je nog dronk! (alleen dáárom al...........:D).

En je mail aan je "geliefde" tja, je weet eigenlijk nog niet of het je geliefde is hè. Spannend maar ook éng, je legt je ziel en zaligheid bloot en straks zit je met óf een hart dat op hol slaat (als hij positief reageert) of met de gebakken peren.

In beide gevallen kan ik maar één ding tegen je zeggen wat je NIET moet doen.....:D.

En om op je posting van gisteren terug te komen: ik ben het óók wel met andere schrijvers hier eens, dat je misschien gewoon eens moet probéren waarom je ook alweer niet tegen alcohol kan, en waarom het je niets brengt, maar op voorwaarde dat je dan daarna direct weer stopt als je dat ontdekt. Als ik begrijp wat je bedoelde met de posting, is dat dat "verbodene" de alcohol zo aantrekkelijk maakt, en dat snap ik wel. Van de paar uitglijers die ik heb gehad (die g.z.dank geen terugval zijn geworden) heb ik geleerd dat er niets in dat spul zit waar ik écht blij van word en dat die korte blijdschap, die korte fijne roes, dat je dat zo voelt prikken in je lijf, die ben je na, zeg een uur, wel weer kwijt, enne, de kater komt later.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En als je een positieve reaktie krijgt op je mailtje en de "liefde" (zal ik maar zeggen hè) is wederzijds, dan heb je géén alcohol nodig om dat te vieren, want verliefd zijn IS al een soort roes en je voelt je dan lekker genoeg hoor, daardoor. En óók door te weten dat je dan een nieuwe fase in je leven hebt bereikt die je helemaal nuchter hebt bereikt, dus waarom zou je daar nu een ingrediënt aan toevoegen dat je in het verleden alleen maar ellende heeft gebracht?

En als de reaktie negatief is, dan ben je verdrietig en teleurgesteld, en kwaad op jezelf (tenminste, dat kan ik me zo voorstellen dat je dat voelt dan) dat je je vergist hebt in deze persoon (man of vrouw, dat maakt niet uit) en zul je de neiging hebben om dat gevoel wég te willen drinken. Maar met drank verdóóf je alleen maar tijdelijk de pijn. En het échte verdriet, dat stop je weg en je negeert dan eigenlijk je eigen behoefte om gewoon eerlijk en oprecht verdriet te hebben.

Mijn les is (sinds mijn moeder overleed, alweer 4,5 maand geleden) dat ik oprecht en zuiver verdriet heb gehad en nog heb, maar ik hoef tegen niemand sorry te zeggen voor drankjank of andere onoprechte zaken. Ik voel daardoor ook meer dat ik het récht heb om verdrietig te zijn.

En (je mag ook doorscrollen hoor)..... de consequenties die het voor je huwelijk heeft, in het éne geval krijg je toch te maken met een scheiding, andere woonruimte zoeken, evt. verhuizen, nou, een scheiding en een verhuizing staan naast de dood van een partner in de top drie van de stressfactoren, meid, daar kun je he-le-maal geen alcohol bij gebruiken.

Ik kon de scheiding en verhuizing indertijd gewoon niet áán en heb dat als excuus gebruikt om door de scheiding heen te gaan, drijvend op een vlot van wijnflessen. Terwijl ik niet inzag dat glas niet blijft drijven.
Pas in 2005, precies twee jaar later, heb ik de knoop omgehakt en me gerealiseerd dat ik zo niet langer met mijn emoties om wilde gaan. Postieve of negatieve emoties, dat maakt niet uit.

Je doorleeft je emoties zuiverder (en harder, maar wel oprechter) zónder drank.

Mijn h*mel, wat een preek. Zo bedoel ik het niet hoor, om te preken, ik preek eigenlijk tegen mezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...