Spring naar bijdragen

Woensdag 27 augustus


Sandman

Aanbevolen berichten

Goedemorgen, of moet ik nog zeggen nacht.
Kwam nog even kijken of dr iemand was.
Zit helemaal in n dip.
Kom weer net uit mn ed en sterf van de pijn in mn schouder.

Heb 2 morfine tabletten genomen en resultaat 0, ik ben niet kleinzerig maar wordt er volslagen gek van.
wat kan pijn uitputten.
Ik neem dr nu n Four Roses achteraan, misschien dat t werkt. Maak je geen zorgen, echt eentje.
Wilde alleen maar ff kletsen tot de pijn weg is.

welterusten allemaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 121
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

morge Sandman,

Ik was nog ff aan het opslomen....oftewel heb nog geen slaap:D

Maar lijkt je dat nu wel zo'n strak plan, die borrel bij je medicatie?
Begrijp me niet verkeerd, ik kan je niet weerhouden als je wilt drinken...
maar de combi medicijnen (zeker morfine ed.) en alcohol is nou niet echt gezond!
Lijkt mij dat de pijn er ook niet van overgaat......tuurlijk het zal nu even verdoven,
voor eventjes!
Morgen toch maar eens gaan praten met je huisarts, want dit is nu de 2e keer he!
Het lukt je nu steeds om het bij 1 borrel te houden, maar volgende week heb je er 2 nodig, en de week daarop 3....
Glijdende schaal!
Er zou toch een betere meer structurele oplossing moeten zijn voor je pijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet t joan, maar ik trek t gewoon niet meer.
Mn pijngrens ligt erg hoog maar dit is bij de beesten af.
drank en morfine verdoven, al is t maat voor ven.
Woog 4 weken geleden nog 78 kg zonder een gram vet, train veel.
nu zit ik op de 65, eet niet meer en slaap nog minder.
Ga morgen weer naar de dokter en als die me niet helpt sloop ik de hele praktijk.
Dit is geen doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedemorgen!
wat een verbazing, carolien de vroege vogel is nog niet op! wonderlijk.
ik nu wel, maar 2 uur later dan ik had gewild. maar ja, een nacht 3 uur slapen draagt ook niet bij aan de kwaliteit van mijn werk. dus....... vandaag een goede dag maken!! er is zoveel om voor te gaan!!

hanneke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeden morgen adb,ers,
ik log even in om jullie te schrijven dat alles ok met mij is , ben momenteel de rekening aan het betalen van een harde verhuisweek
dus doe ik veel siesta,s em probeer terug te eten
qua drank veel problemen zou ik zeggen dus zin maar ik drink niet sta wel enorm op mijn hoede
zal blij zijn als mijn psy terug is uit vakantie want deze klus alleen klaren is zelf voor mij moeilijk
heb al enkele dagen het draadje niet echt gevolgt want krijg het ......... van mij trage internet thuis , nu ja adsl in besteld
wens jullie een fijne dag toe

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook goedemorgen,

Joan, zet hem op, meid. Zelf moet ik er niet aan denken om nu te stoppen. Is ook een beetje het dreuzige in mij. Opeens is iedereen tot de conclusie gekomen tot iets wat we al jaren wisten en nu is het ineens a-sociaal. Laat mij dat lekker zelf uitmaken, ook al stinken mij kleren, ikzelf en ben ik blutter dan blut:huh:

Sandman, ga aub naar de dokter. Er is geen reden om pijn te lijden maar dan wel zonder alco. Anders wordt je misschien wel wakker met twee pijnlijke schouders.

Tapas, gefeliciteerd.

Marjo, veel sterkte, meid.

Har, wat ben je aan het doen? Ik sta helemaal versteld van je. Kont tegen de krib en er voor gaan.
Je bent zo snel weer terug bij af ( gevoelsmatig).

Iedereen een prettige dag
Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeimorgen, geen zorgen, ik was gisteren niet mijn eigen gremlins aan het wegslaan maar die van Trees aan het wegjagen. Hier geen trek gelukkig, daarvoor moet ik teveel mijn koppie erbij houden!
Sandman, succes bij de dokter, Hopelijk kan hij je wat zwaarders voorschrijven zodat je niet noodgedwongen naar de drank hoeft te grijpen.

Blacky, way to go girl! Tuurlijk moet je nu de prijs betalen want scheiding en verhuizing en dan nog in zo'n snelle tijd is niet gezond. Dat kost tijd om te herstellen. laat maar gebeuren en drink niet want je moet hier doorheen!! Je doet het goed!

Anjo, hoe gaat het bij jou? druk met alles regelen? hoe doen de kinderen het? en wanneer is de crematie/begrafenis? Je klinkt rustig en berustend. Ik ben blij voor je dat je dit alles nuchter kunt aangaan. Het is zo belangrijk om op een goeie manier afscheid te nemen! Mijn complimenten!

Carolien, zet jezelf maar weer aan hoor!

Hanneke, de laatste loodjes!! zet em op!! het einde is nu echt in zicht!!

Hier alles okee, zo weer werken dus nu eerst de hond uitlaten, ontbijten, en meer van die ochtendse rituelen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Anjo,

weet je wat ik wonderlijk vind (in de mooiste en in de meest bijzondere zin van het woord) dat je ook gewoon mailtjes schrijft, zoals je dat voor het overlijden van X ook deed.
ik moet eerlijk zeggen dat ik op het gebied van mensen verliezen, zoasl jij dat meemaakt nu, weinig heb meegemaakt. Ook al zal je veel verdriet hebben, dat je toch ruimte hebt om 'verder te gaan', althans zo lijkt het (maar met verdriet) vind ik bewonderenswaardig. echt waar. :present: en dat je van de JWW afblijft.... geweldig. ik weet niet wat ik zou doen in een dergelijke situatie. ik moet zeggen dat ik daar van de week best regelmatig over heb nagedacht.

lieve groet,

Hanneke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedewoensdagmorgen :moon: (Caro ik doe eventjes de 2de stem)

Wat een heerlijk overzichtelijk draadje was dat gisteren ;) Ik stond vandaag ook op met een helderder zicht, ga jullie raad ter harte nemen en alles opschrijven!
Heel gek, gisteren belde een collega, heel lief bedoeld natuurlijk maar ik moest voor de tigste keer die dag m'n verhaal afdraaien, ze zei dat het leek alsof ik het over iemand anders had en hoe kon ik dat allemaal zeggen zonder tranen? Tja het voelt ook alsof ik iemand anders ben nu ergens of heeft het met acceptatie te maken? Ik was heel onzeker na dat gesprek, baalde ineens van mezelf dat ik niet sterker ben gebleven en vroeg me af of ik me niet teveel in dat stressgevoel heb laten gaan, had ik er niet veel verder doorheen moeten zitten om recht te hebben op de time out die ik nu gekregen heb? Ik haat het als ik niet weet waar ik met mezelf aan toe ben :angry:
Volgende keer als er een collega belt zeg ik dat ik het heel lief vindt dat er aan me gedacht wordt maar dat ik het er even niet over wil hebben, even echt tijd voor mezelf!

Sandman ik hoop dat er vandaag iets aan je pijn kan worden gedaan, want niet eten en zoveel afvallen is niet okay, vind het wel mega knap van je dat je het dan maar bij 1 borrel kan houden.....wens je heel veel beterschap :present:

Tina heel veel plezier vandaag op de opening, zal je goed doen weer onder de mensen, ik moet mezelf er ook toe zetten om uit het wereldje met mezelf te stappen om te socialiseren, maar merk naderhand steeds weer hoe heerlijk je daar eigenlijk van oplaadt!

Joann: stoppen met roken is AF-SCHU-WE-LIJK! Ik vond het vele malen heftiger dan drank, eigenlijk niet te vergelijken want roken deed ik de hele dag door. Het goede nieuws is dat als het over is, is het over. Drank werkt langer, meer sociaal en in je emoties door. Niet dat je niet emotioneel wordt van niet-roken, poeh! Maar ook hier geldt: nooit meer dat eerste trekje nemen, de aanhouder wint. En it feels goooooood om niet meer te hoeven roken want het is viessssss: vergeling van binnen en van buiten iejak! Ik beloof je met hand op m'n hart: je zult er geen spijt van krijgen, so hang in there!

Tapas, dat was gisteren nog eens een sterk staaltje, het meppen kwam nog voor de gremlins die niet kwamen, kan je nagaan :D

Blacky: belachelijk dat jouw psy met vakantie gaat, jouw hoofd moet toch ook thuis blijven ? ;)

Hanneke wat klink je heerlijk positief, hou em vast en lekker genieten straks van je welverdiende vrije tijd!

Anjo :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!

Hoe prettig is het toch om beslommeringen, depristels en harten onder riemen van 'lotgenoten' te lezen. Dat sjabloongezever van die online behandeling, sorry, bij mij schiet het iedere keer in het verkeerde keelgat. Zo onpersoonlijk, zo dooddoenerig. Wie ervaart dat ook zo of juist anders? Ik kan er zo weinig mee.
Al een lange periode ben ik me bewust van dat ik behoefte heb aan iemand die ik kan 's avonds kan spreken om Bacchus de mond te snoeren. Een buddy of een sponsor of hoe je het noemen wil. Zijn er mensen hier die op die manier contact met elkaar hebben gelegd? Die elkaar steunen en 'controleren?'

Daar ben ik nou echt benieuwd naar.

En Sandman, misschien is het al ergens gemeld, maar hoe kom jij aan die pijn, wat is het voor pijn? Ik merk aan mijn eigen lichaam dat het steeds meer kwalen krijgt en steeds meer pijn gaat doen en dat is ook een van de sterkste motivaties om mijn drinkgedrag onder handen te nemen. Maar zoals ik al liet doorschemeren, dat lukt slecht zonder adequate hulp. Petje af dat je nog zoveel discipline vindt, ondanks die afgrijselijke pijn! Hoop dat de huisarts je vandaag kan helpen!

Alex

Link naar opmerking
Deel via andere websites

heftig pippi...en lastig. je weet dat je een goede keuze hebt gemaakt met de scheiding, toch?! dat het niet samengaat, maar toch dat je nog van hem houdt op een of andere manier?? mmm, lastig. succes en :present: voor jou uit mijn tuintje :)

alex, ook al is het mogal standaard wat er gezegd wordt in die online behandeling, toch geeft het wel inzicht in mijn drankpatroon vind ik. ik denk er zo over: baat het niet dan schaadt het niet. kortom: ik doe het gewoon en ga naar de AA en ben hier op het forum. soms zitten er nuttige dingen bij, soms minder, soms gewoon niet. we moeten het toch allemaal zelf doen, alcohol de baas blijven. en hoe je dat doet is je eigen zoekticht waarbij anderen kunnen helpen en waarbij je anderen tot steun kunt zijn.

groetjes,

Hanneke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, goedemorgen. Zo te voelen is het gif weer uit mijn lijf. Zit natuurlijk nog wel met een geestelijke kater maar ben wel blij met het opbeurende telefoontje wat ik net van M. heb gehad.
Ik vind dat ik me heb gedragen als een kind, het afgewezen kind terwijl ik het ook anders kan bekijken. Een volwassen standpunt in kan nemen t.o.v. haar, idiote is dat ik dat wel deed toen ik haar 's avonds belde. Maar blijkbaar zat mijn gevoel toen al op slot, daarna ben ik gaan drinken.
Typisch, dat juist wanneer ik me echt gekwetst voel ik vlucht in een schimmige wereld. Eigenlijk niet vreemd want dat doet een alkie. Pffff....ik weet dat allemaal best maar waarom dan geen maatregelen.

Ben natuurlijk wel vaker gekwetst in mijn gevoelens, we hebben geen makkelijke relatie maar wel zuiver in de zin van dat we beiden proberen te doen wat het beste is en daar vaak over praten. 9 van de 10 keer krijgt die gekwetsheid een andere betekenis en we komen er samen uit en gaan weer verder. We hebben beide nog moeite met vertrouwen. Vertrouwen in dat het wel goed komt en de tijd het zal leren, tijd om wonden te genezen. Voor mij ligt dat op een ander vlak dan voor haar maar de overeenkomst is dat er veel is gebeurd waardoor we niet voluit en onbezorgd verder kunnen.
Ik ben degene die elke keer weer een muur opbouwt tussen ons tweeën waardoor bij haar de ijsberg ontstaat. Als die muur er niet is kan ik wel tevreden zijn met dat halve glas, gewoon genieten van wat er wél is.

Was de laatste tijd weer behoorlijk dicht aan het raken, me af aan het sluiten. Eigenlijk een teken aan de wand. Wat ik dus vooral niet moet doen is van mijn gevoel afgaan want dan ga ik mezelf weer volproppen met chaos. Tien dingen tegelijk doen en kennis googlen op het web en dan ook nog het liefst "kennis" waar ik in het dagelijkse leven niets maar dan ook niets aan heb; ik verdwijn in een fantasy world als een kind met het verkeerde speelgoed.
Rust en Regelmaat gaan dan weer ontbreken en ik raak de weg kwijt, chaos is een killer en ik zoek dat juist op om maar niet te hoeven voelen :wacko: cirkeltje rond.
Misschien praat ik er nu wel teveel over terwijl de juiste dingen doen voor mij het belangrijkste is om die kop weer stil te krijgen. Maar ik wil het een plek geven en daarna verder; het goed tot me door laten dringen zodat ik een volgende keer wel op de rem trap.

Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen, was al een tijdje bezig. Gna gna...gevoel en gedachten met elkaar in gevecht, terwijl ik voor harmonie kan kiezen.

Ga dus geen klussen meer aannemen waardoor ik teveel in stress en in mijn kop terechtkom. Geen moeilijke computerproblemen meer voor cliënten proberen op te lossen...pfff, daar overspeel ik mijn hand mee. Geen moeilijke gezinnen meer waarin de zwaarte me naar de keel vliegt, kan me nog steeds niet voldoende afschermen raak er zelf door uit balans. Dat grenzeloze hé! :angry:
M. heeft de stress weer bij mij zien groeien en dat terwijl ik de werkzaamheden zelf helemaal in de hand heb. Ze heeft me er wel op attent gemaakt maar ik heb het in de wind geslagen. Laat ik dat maar als arrogantie zien want aan eenvoud heb ik het meeste.

Goed, ga aan de slag. Niet overhaast maar met kalmte. Uurtje dit, uurtje dat en vooral mijn lijf weer eens voelen. Genoeg te doen waar ik alleen mijn handen bij nodig heb.
Poetsen bijvoorbeeld en die vuilniszak met lege blikjes de deur uit, schoon schip maken.
Back to basics en me is wat meer in jullie postings verdiepen.
Effe bijlezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alex, ik zie de behandeling van Tactus als een inventarisatie oefening waarin jezelf bepaalt wat voor jou handelbaar en helpend is. Er word je toch niets opgedrongen? Sjablonen noem je het maar ik zie het als een overeenkomst die wij alkies met elkaar hebben. We kunnen uitstekend de weg kwijtraken, het is aan jou of je iets met de handvatten die je voor jezelf bepaald wilt doen.

voutje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sandman, sterkte vandaag! Niet die praktijk in elkaar meppen hé en die 4 rozen kun je maar beter in een vaasje zetten. Drank en pijn vloekt met elkaar, het een is de aanleiding voor het ander. Ik wens je de juiste medicatie toe!

Hanneke, de laatste loodjes? Goed van je hoor dat je je energie in de juiste dingen stopt, daar gaat het om :present:

Blacky, jammer dat je er nu letterlijk zo alleen voor staat. Hoop dat het goed gaat lukken met je snellere internet. We hebben elkaar hard nodig...zei ik, de eigenwijze en eigengereide :$

Anjo, pracht voorstel van je om een schenking te doen :present: Je straalt kracht uit, fantastisch!

Lieve Marjo, zal je hier missen maar maak dat koppie van je maar goed leeg en ga aan de slag. Ik ga dat ook doen en zo kennen we elkaar weer ;) We hebben toch vaak hetzelfde nodig.

Carolien, zonnetje op het forum...je bent voor mij een voorbeeld! Thx voor je inzet hier :present:

Kaia, neem de tijd om weer bij je gevoel te komen en rust te vinden. Yep, stress is een killer brengt je van je gevoel af en met gevoel bedoel ik de rede en gemoedsrust in balans. Je lichaam seint altijd uit of iets je teveel is of niet...luister er maar naar.

Sammy :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de reacties, nou inderdaad maar hopen dat er ook iemand reageert van een groep.

Bij wie is wie heb ik me al lang geleden gepresenteerd, maar misschien kan ik een update doen. En nu zit ik weer hier, omdat ik de (gratis) online behandeling niets vind opleveren. Laat ik dat toelichten: ik heb al zoveel onderzoek gedaan, informatie ingewonnen, lifestyle training, etc. gevolgd, dat ik aan de andere kant zou kunnen zitten.
Ergo, al wat mij wordt aangeboden is niets nieuws. En dat is uiteraard niet erg, maar het helpt mij niet. Ik heb meer baat bij het gevoel deel uit te maken van een groep die mij begrijpt, zodat mijn groepsgeweten ook groeit. Ik ben een leeuw, dus competitief, misschien moet ik het willen winnen van die Gremlins als een wedstrijd zien, waar ik met groepssteun als overwinnaar uit de bus kan komen?!

In de reacties van de twee dagen die ik nu volg, vind ik al meer begrip, uitleg en steun dan in die hele online behandeling. Prachtig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...