Spring naar bijdragen

Zondag 12 oktober


Mai

Aanbevolen berichten

Goedemorgen!

Normaal open ik nooit een draadje.
Ik geleuf er ook niets van dat jullie allemaal nog liggen te slapen..

De koffie staat klaar, croissants liggen in de oven.
Ik hoef vandaag lekker nix! :)

Dochter gaat straks naar vriendin, die heeft een wii gekregen.
Eens kijken of ik mss nog even naar de zee of het bos rijd.
Of even bij mijn vriendin op bezoek ga..

Had je mij een jaar geleden moeten zien..
Met zo'n sik, de mountainbike achterin de auto prutsen.
Want het zuipgedrag van de afgelopen week moest weer gecompenseerd...
Om met vriendin door het bos te crossen.

Totaal buiten adem, om daarna te vieren dat we het weer gered hadden..
Ja! Knetter!

Maak er wat van vandaag. Begin daarmee door die eerste te laten staan.
Dan dient het leven zich vanzelf weer aan!

Live life and enjoy!!

:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 116
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Volgens de kalender is het vandaag mijlpalendag voor Vie, Spud en Animal.
Van harte gefeliciteerd! :):musicnote::)

Pomo, een woordje voor jou.
Een zwak moment deed jou een fles kopen.
Maar een sterke geest deed jou inzien hem weg te kieperen.
Ik hoop dat je een evt. volgende keer de hele fles wegkiepert.
Of nog beter, hem niet koopt!
Gewoon doorgaan en niet bij de pakken neer gaan zitten.
Je hoeft je niet te schamen. Wij weten wat een alcoholverslaving is!
Succes! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

HallO MarjO jij ook een hele heel goedenzondagmorgenzonderzorgen!

Pomo het klopt helemaal wat Marjo zegt.
Vandaag is weer een nieuwe dag, met een nieuwe kans om het anders te doen.
Ga er voor!

Hier is het vandaag poetsdag, want het sleutelen is zo onderhand wel klaar.
Veel chroom en lak en aluminium en kunststof in de raarste vormen...
eigenlijk heb ik er niet zoveel zin in maar het is altijd wel een fraai resultaat.
Weer een grauwe ouwe fiets die straks strak staat te stralen! (3x snel achter elkaar zeggen... :D)

Maar nu eerst de hond uitlaten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook net mijn bed uit, hond uitgelaten en met een kopjen koffie op het forum. Beetje gammel opgestaan, keelpijn, hoesten.. ben al een week aan het verkouden worden maar het zet maar heel langzaam door.

Pomo, je had inderdaad de hele fles ook leeg kunnen drinken, maar het is een goed teken dat je schuldgevoel je de halve fles deed wegkieperen. Je zit nu zo te lezen in het niemandsland, niet drinken is het nog niet maar wel drinken levert ook niet meer op wat het vroeger opleverde. De oude jas en de nieuwe jas die allebei niet lekker zitten.
Tijd om de nieuwe jas te gaan indragen! en de oude langzaamaan te gaan opbergen.

Vie, Spud en Animal gefeliciteerd!
Marjo, gooi even een croissantje deze kant op wil je? mmmmmmmmm!
geniet lekker van het ontbijt, zonder kater smaakt alles beter!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren was het een lange dag. Ik was 's morgens vroeg al in Amsterdam, want ik wilde bij Intertaal naar boeken voor een training kijken.
Ik ben vanaf het station naar het concertgebouw gelopen. Het was erg druk in Amsterdam. Vol met toeristen. Toch was het wel mooi met de grachten en de bomen in kleur.

Ik ben daarna naar het Japanse winkeltje gegaan om sushi te maken. Ik was al een keer geweest, maar mijn vriendin nog niet en ze wilde graag dat ik meeging. Twaalf mensen om me heen en ik voelde me zo alleen.
Daarna nog even een terrasje gepikt om na te praten en ook te praten over de situatie met mijn dochter. ZIj kent haar ook en mijnkleinkind ook. Ze is ook dol op die kleine en op mijn dochter. Ze vond het toch wel erg hard. Ze vind het dapper dat ik aan die woede therapie begin. Ik kijk er naar uit, maar het duurt nog tot eind januari.

Ik voelde mij gisteren de hele dag, ondanks de drukte en het feit dat ik een goed gesprek met mijn vriendin had heel erg alleen en eenzaam.

Ik moest denken aan mijn totemdier en hoe ik weet wat ik ben.

Mijn zus is een zeer hoog opgeleide verpleegster. Zij heeft zowat alle diploma's die er te behalen zijn. Zij werkt al jaren naast haar gewone werk in een kliniek die zich specialiseert in alternatieve en paranormale geneeskunde.

Op een gegeven moment heeft zij mij gezegd dat het tijd werd dat ik mijn totemdier ontdekte.
Om haar plezier te doen, ze wilde mij op haar manier helpen, heb ik ja gezegd.
In een heel normale flat bij een normaal echtpaar dronken wij koffie. Hij ging weg, naar het koor, zoals hij zei en toen moest ik op de grond gaan liggen. De vrouw kwam naast me liggen en nam mijn hand. Ik hoefde helemaal niets te doen, me gewoon laten gaan. Dat vond ik best lastig, omdat ik overal altijd controle over wil hebben. Er gebeurde in eerste instantie helemaal niets. De vrouw, de sjaman, ademde heel diep en dat was het dan wel, maar opeens vloog ik weg. Dat was een heel vreemde gewaarwording. Ik vloog de lucht in langs bomen, over wegen, het licht was heel scherp. En opeens zag ik uit struikgewas, door de savanne een jachtluipaard. Heel licht van kleur, bijna wit met wat bruine stippen en prachtige ogen. Het duurde even en toen lag ik weer op de grond en buiten was het een druilerige dag.

Zij vroeg mij wat ik had gezien, maar zonder dat ik het haar precies zei wist zij ook dat ik een jachtluipaard had gezien. Ik had ook een aap, mier of spin kunnen zijn, maar ik was een jachtluipaard.
Uiteindelijk een zeer eenzaam dier dat zich 150% inzet voor haar jongen. Daar moest ik gisteren opeens weer aan denken toen ik omringd door mensen daar helemaal alleen liep.

Ik las dat jullie een bijeenkomst aan het organiseren zijn, maar ik kom niet. Ik heb de meest grote hekel aan verjaardagen, recepties, reunies etc. Ik hoop dat jullie dit kunnen begrijpen.

Vanmorgen zegt de Dalai Lama het volgende en ik denk dat wij dit op onze situatie kunnen projecteren:

Als we net beginnen met het praktiseren van ht boeddhisme, is ons vermogen om anderen te dienen nog beperkt. De nadruk ligt op ht genezen van onszelf, het transformeren van onze geesten ons hart. Als we echter doorgaan, worden we sterker en zijn we steeds beter in staat om dienstbaar te zijn aan anderen. Maar tot op dat moment kan het nog weleens gebeuren dat we overweldigd worden door het lijden en de moeilijkheden van andere mensen. Wellicht raken we uitgepu en zijn we niet langer in staat om anderen doelmatig te dienen, laat staan onszelf. Het is natuurlijk dat we ons op beide vlakken engszins ingeperkt voelen, maar dat hebben we te aanvaarden.

Vandaag wordt waarschijnlijk weer een eenzame dag, maar ik ga hem wel vullen met dingen die ik moet en wil doen, waaronder een lange wandeling. Ik moet lopen. Dat houdt me eigenlijk op de been, naast de dingen die ik gewoon moet doen. Wat ik wil doen, kan op dit moment gewoon niet. De piano aanraken of er zelfs naar kijken doet pijn.
Muziek luisteren probeer ik, maar ook dat doet pijn en ik wil de pijn niet ondraaglijk maken.

Trees, fijn om weer wat van je te horen.

Iedereen een heel fijne dag toegewenst. Het is hier nog somber, maar het blijft in ieder geval droog.

Liefs

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve luitjes,

Hier ook vrolijk opgestaan, croissantjes in de oven, roerei op het bord.

Dochter heeft haar (beste?) vriendin te logeren, de dochter van mijn Vriend. Jammer dat zijn Zoon (ha, net 7) en mijn Zoon (bijna 14) zoveel verschillen, maar mijn Zoon is nog wel eens een uurtje lief en gaat dan Lego bouwen met zijn Zoon. Ingewikkeld, die namen !

Vriend heeft het lekker rustig met zijn Zoontje, een pappa dag voor het kind, heerlijk en de meiden vermaken zich hier prima.

Gisteren voetballen gekeken, de meiden voetballen allebei, ze mochten voor 5 euro snoep en limo kopen, wat voelen ze zich dan rijk !!! En daar geniet ik van. Ongelofelijk dat ze niet misselijk zijn en nog een heel ontbijt wegwerken, en lachen, en mopjes, en slappe lach (ik ook).

Deze nieuwe jas (Tapas, bedankt voor de mooie beeldspraak) gaat me steeds beter passen. Hij zit hééééérlijk en ik geniet ervan.

Plus, je dochter heeft de nodige afstand genomen, die voor háár nodig was. Maar echte liefde verloochent zich niet.
Scrollen voor de rest van het forum.
Ik zat 1 februari jl. naast mijn stervende moeder, en ik dacht ach mensje, wat heb je nou van je leven gemaakt. Het had zoveel mooier kunnen zijn. Natuurlijk was ik er voor haar, ik heb haar voorgelezen van mijn lievelingsgedichten, we hebben Chopin naast haar aangezet, en geprobeerd haar een zo mooi mogelijk "einde" te bieden in eer, respect, en ja, toch liefde. Het is je moeder. Maar dat weet jij natuurlijk niet allemaal, maar ik heb een rotjeugd gehad. Ik had een moeder die niet van haar kinderen hield. Ze kende mijn kinderen nauwelijks, en het zijn zulke leuke fantastische, mooie kinderen. Erg toch. Het doet me zeer en ik moet gelijk weer huilen. Jammer van de mascara dan maar. Maar ik moet leren leven met het verdriet dat ze nooit meer de moeder zal kunnen zijn, die ik graag had willen hebben.

ff pauze.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal!

wat een positieve berichtjes op de zondagmorgen.
Pomo ik hoop dat jij je niet al te miserabel voelt vandaag vanwege die halve fles wijn.
of eigenlijk wel, des te meer motivatie je hebt te stoppe. je hebt toch maar mooi de ene helft weggekieperd! op naar de volgende helft! het lukt je vast wel.

hier alles prima nog steeds alcoholvrij. ik voel me zo gezond en sterk! hoewel ik al meer dan een week zwaar verkouden ben en moe. toch is het een ander soort moeheid. misschien dat mijn lichaam gewoonweg al aan het aftakelen was en ik nu weer schoon en sterk moet worden?

wat geweldig die helderheid in mijn hoofd ik kan er maar niet overuit. was me er niet eens bewust van dat ik al die tijd met een katerhoofd rondliep...nu zie ik dat pas goed in. ik ben echt heel erg geschrokken van mezelf dat ik het zover heb laten komen hoewel ik bleef functioneren in mijn werk, kinderen enzov gelukkig niet in grote problemen ben geraakt dat had zomaar kunnen gebeuren als ik nog wat langer zo was doorgegaan. het lijkt wel of mijn leven een nieuwe wending begint te krijgen nu, heel langzaam dringt dat door. ik dacht dat het leven alleen maar zwaar en klote was maar ik denk nu steeds meer dat dat voornamelijk kwam door de vicieuze cirkel waar ik in zat van drinken, volgende dag erg moe, savonds weer drinken enzov. ik denk dat ik moet gaan leren een andere manier te vinden om te gaan met spanningen in het leven ( die er altijd zullen zijn) en verveling als ik alleen ben en de deur niet uit kan.
ik krijg zon boost van het stoppen dat ik zelfs nadenk over stoppen met roken , wat ik al heel lang wil en geestelijk wel al heel lang mee bezig ben. hoewel dat stukken moeilijker voor me zal zijn als niet meer drinken. maar het lijkt me te gek als ik ook dat niet meer zou doen, dan zal ik me nog fitter en gezonder voelen !
zo maar even wat gedachtenkronkels op de zondag...
iedereen veel succes vandaag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nina: bij het stoppen van drinken kan je allerlei griepachtige verschijnselen krijgen. Moe, hoofdpijn, spierpijn, verkouden. Je lichaam is aan het ontgiften en dat duurt nog een tijdje. Stoppen met roken is ook mijn grote wens, maar dat kan ik pas doen als ik me echt stabiel voel in het niet drinken. Je kan zomaar in een depressie donderen als je nu ook direct stopt met roken.
Alhoewel er klinieken zijn waar je ook MOET stoppen met roken, geen kalmeringspillen e.d. mag gebruiken bij het stoppen van drinken. Dus, ik weet het ook niet.

Gisteravond ging ik zo lekker, maar vanmorgen stond ik vreselijk op. De maandelijkse toestanden.
Nog steeds vind ik dit zo'n aanslag op mijn leven. Ik moest vroeg op en moest gewoon mijn verplichtingen nakomen. Dingen die ik normaal gewoon leuk vind en niet als een must zie, zijn nu vreselijk. Ik wil gewoon op de bank, warm, en niks doen. Gelukkig drink ik niet want dan was het allemaal nog 100 keer erger geweest.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi An

je bedoeld met maandelijkse toestanden menstruatie? dat is zeker lastig ja voor mij ook elke maand een hel. dan wil je inderdaad het liefste met je hoofd onder de denkens en geen gezeur aan je hoofd.

in sommige klinieken moet je inderdaad met alles stoppen, ik vraag me ook af waarom dat zo is en er anderzijds dat weer afgeraden wordt. ik zal het zelf nu ook zeker niet aankunnen om ook nog te stoppen met roken. maar er is bij mij wel nu een deurtje opengegaan, ipv een negatief gevoel ( ik MOET stoppen want slecht voor me) een positief gevoel van: ik KAN ook nog gaan stoppen met roken, hoe zal dat voelen? bijna een soort opwinding. maar goed laat ik niet al te vooruitstrevend zijn, eerst dit maar overleven :)

dus die griepverschijnselen herken jij wel? ik moet er wel bij zeggen dat ik al 2 dagen voordat ik stopte ziek werd! dus waarom het nu zo ontzettend lang duurt voordat ik opknap, geen idee, misschien toch wel door het stoppen ook, dat mijn lichaam even sowieso op orde moet komen. je zou eigenlijk denken dat je dan sneller beter bent, maar goed. ik ga gewoon braaf door met veel water en thee drinken en fruit eten.

wat mij trouwens ook opvalt is dat het oogwit van mijn ogen gele plekjes vertoont heeft dat te maken met mijn (overbelaste?) lever ? komt dat door de wijntjes denken jullie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nina,

Dat je oogwit geel is komt bijna zeker van je lever (ik ben geen dokter maar dat weet ik wel, als je lever slecht funktioneert komen er slecht afgebroken rode bloedcellen in je lijf terecht, bilirubine heet dat dacht ik). Het goede nieuws is dat je lever een enorm herstel-vermogen heeft en dat dat gele oogwit wel wegtrekt naarmate je niet drinkt.

Zelf heb ik na een maand stoppen of zo toen echt al het gif uit mijn lijf was (ik ben geen arts dus ik weet niet hoe lang daar voor staat, nogmaals) een enorme griep gehad en dacht dat ik dóódziek was. Maar ja, daarvóór dronk ik alle onbehagen, ziekte, pijntjes, fysiek en mentaal natuurlijk weg. Gewoon stug volhouden en je zult zien dat je lijf zich herstelt. Pas dáárna, begint je echte geestelijke herstel, dat is mijn persoonlijke mening, en ik zit er nog steeds midden in, ik ben nog steeds zó aan het veranderen.

meer over bilirubine in je lijf

Ik wil je absoluut niet ongerust maken, maar het is daarom des te beter dat je gestopt bent!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dat stoppen met roken, ik heb hier een aantal mensen het zien proberen, maar mijn persoonlijke advies is: zorg eerst dat je een nieuw evenwicht hebt met géén alcohol in je leven, en kijk dán of je het roken eruit kan gooien.

Zelf ben ik 5 jaar geleden gestopt met roken, dat ging vrij easy. Ik had/heb vrij jonge kids, dus de reden was duidelijk. Na mijn scheiding in 2002 kwam ik in 2003 in dit huis terecht, helemaal fris en wit en dacht ik: dit ga ik niet meer doen (maar zo ben ik ook gestopt met drinken, gewoon BAMMMM !!!!!) dat schijnt nou eenmaal bij me te passen. Ik ben gruwelijk blij dat ik allang gestopt was met roken toen ik stopte met drinken (ik ga óp voor de drie jaar, drie jaar op weg hè, ik zeg eerlijk, het was niet zonder hobbels) in oktober 2005.

Ben je ook met internetbehandeling bezig van Tactus? Want die kan je bij dit hele proces goed helpen (gratis, anoniem, geweldige hulpverleners, via www.tactive.nl denk ik, heette eerst Tactus, nu Tactive).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie middag allemaal,

't Wordt een wat ongedurige dag. Zoonlief is met zijn loopbende de deur al uit en manlief is zich nu gaan omkleden. Ze lopen de Drechtsteden Halve Marathon en de start en finish zijn bij ons om de hoek. Straks als ze hun kilometers erop hebben zitten, komen ze natuurlijk één voor één aanbellen.

Dochter ligt nog lekker te pitten.

Ik ga zo nog even mijn nederig werkje oppakken (de vloer). 'k Zal maar mijn hoek nemen. Straks komt alles binnen druppelen en dan is de vloer misschien nog niet genoeg gedroogd.

Wat een zorgen heb ik vandaag!

Maar het IS zondag en ik HEB vakantie en IK ga EERST nog even LEKKER LUIEREN.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Pip, knuffel terug!
Ik ben vandaag niet op zijn best, Net als An, de maandelijkse ongemakken. Gisteren had ik nekpijn, rugpijn, buikkrampen dus had ik naast een pijnstiller ook een halve valium ingenomen, voor de spierontspanning, maar vandaag ben ik dus ontzettend duf! Niet goed bevallen dus! Verder voel ik me enorm gefrustreerd, niet snoepen, netjes eten en dan toch een dikke kilo aankomen, bah, ik krijg daardoor enorme zin om me vol te proppen .. maar ja dan schiet het natuurlijk ook niet op! De zon wil ook niet echt doorbreken hier, dus mopper ik maar even lekker, gaat allemaal weer over.

Over een uurtje ga ik naar een bos wat verder weg, hond mee, herfst kijken, camera mee. Even in beweging komen.

Corinne, die kerels van jou zijn wel stoer hoor, een halve marathon! Ik heb mijn rondje lopen overgeslagen vandaar dat ik zo ga fietsen en wandelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

CPAS jij druk aan de poets:) lui doen is ook heel belangrijk ja!

heb het lever stukje gelezen schrok me kapot! wat ben ik BLIJ dat ik gestopt ben!!!
ik heb snel heel neurotisch andere symptomen doorgelezen, en daar herken ik niks in, GELUKKIG!
maar geel oogwit is dus niet echt normaal...is jullie oogwit dan helemaal wit?
het is bij mij niet helemaal geel, alleen stukjes. een vriendin van me viel het op een tijd terug zei dat ik ermee naar de dokter moest...daarna vergeten...( daarbij zij is ook geen arts :) )
goed ik ga maar lekker door met veel water en sap drinken in de hoop dat ik mijn lever goed en snel doorspoel :)

CPAS jij dus na een maand een fikse griep? interessant om te lezen. ik voel me niet doodziek, maar een week lang griepgevoel en moe is toch niet echt normaal. pijntjes en griepjes wegdrinken, dat herken ik ja zodoende ben jejezelf aan het afbreken. ik vraag me inderdaad af hoelang het duurt voordat die alcohol uit je bloed en je lijf is. dat moet op zich toch vrij snel zijn, 1 glas doet je lever anderhalf uur over?
goed ik ga er gewoon tijd voor uittrekken ik zie wel. sinds vandaag voel ik me lichamelijk al een stukje beter, is echt opvallend. het snot komt nog steeds overal uit, maar toch, meer energie, fitter. heerlijk!
het geestelijke stukje zal zeker wel langer duren ging ik al vanuit. ik voel wel al een heel verschil met de 1e 3 dagen en gister en vandaag! en dat motiveert alleen maar des te meer.
CPAS in hoeverre ben jij veranderd sinds je gestopt bent wil je daar wat over vertellen?
Houtje bedankt voor de tip, ik zal eens kijken of Tactive iets voor me is, het is gratis dus dat vind ik wel fijn. ben met je eens hoor eerst stabiel zijn in het niet drinken, dan het volgende aanpakken.
Pomo zet m op positief blijven op naar de volgende ronde!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, Sandman is ook weer in tha house! alles goed?

Nina, ik dronk vooral om mijn spanningen te 'reguleren', dus alle spanning op te bouwen tot die ene avond dat ik me laveloos mocht drinken. Toen ik daarmee stopte kwam alles tegelijk, rugpijn, nekpijn, spastische darm, maagklachten, hoofdpijn. De rugpijn was zo heftig dat ik af en toe over de grond moest kruipen om van A naar B te komen. Maar Fysio heeft dat toen vrij snel weer soepel gekregen. Ik had dat niet verwacht. Nu doordat ik niet meer drink geef ik veel beter mijn grenzen aan en zijn de spanningen ook veel minder.
zowiezo voel ik me veel stabieler zonder dan met drank en dat is voor mij ook de belangrijkste reden om niet meer te drinken.

Nu ga ik naar het bos, tot later weer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas

nu je het zegt, het is me vandaag ook nog in mijn rug geschoten..! en hoelang gaan die lichamelijke ongemakken duren dan?!
klopt wat je zegt wb spanningen reguleren, dat was voor mij ook 1 van de redenen om te drinken. dat ik mezelf daarmee in een vicieuze cirkel zette had ik totaal niet in de gaten!
jij geeft nu beter je grenzen aan omdat je niet meer drinkt, dronk jij ook overdag dan?

veel plezier in t bos!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De eerste lopers en loopsters zijn al een half uur binnen. Die liepen geen halve marathon, maar een kortere afstand. Ik denk 10 of 15 km. Van de halve marathonners zijn er ook al binnen. En zoon is denk ik ook binnen. Man nog niet.

Ondertussen heb ik weer lekker aan de vloer gewerkt en samen met dochter een stukje van haar balletuuitvoering eerder dit jaar.

De keuken heb ik ook maar een extra beurtje gegeven, zodat de jongens en meisjes goed aan de slag kunnen straks.

Wat zal ik nu eens gaan doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pippi: die knuffel kwam net op tijd, want oefffffff .......... wat voel ik me ellendig zeg. Maar jij kan ook wel een knuffel gebruiken (((((((())))))))))00 gelukkig dat de kinderen dan toch weer snel tevreden zijn.
Ik hang languit op de bank en denk dat ik niet veel meer doe. In ieder geval ga ik niet drinken. Er is niks in huis en ik ga niks halen, dus dat is handig.

Nina, mij is verteld dat het een jaar duurt voordat al het vergif alcohol uit je lijf is. Dus uit al je cellen van je lichaam. Natuurlijk knap je veel sneller op, maar je kan nog heel lang last houden van pijntjes en kwaaltjes. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel en hoelang je aan het drinken bent.

Gele vlekjes op het oogwit kunnen ook vetophopingen zijn overigens. Wat dat dan precies is weet ik ook niet, want ik ben ook geen arts. Bij een slechte leverfunctie is volgens mij heel het oogwit wat gelig. Als je het niet vertrouwd is het toch beter naar de dokter te gaan. Laat je bloed prikken en een onderzoeken dan hoef je je daar niet meer druk over te maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje Pip, heb je m'n webcam gehackt of zo?
Ben net klaar met poetsen... giga zwarte vingers maar ja 't is wel de moeite waard.
Nu nog de nieuwe zadeltassen er op zetten en het zadel en dan is 't klaar.
Mag-ie buiten in z'n nieuwe huisje de lente weer afwachten, het snoepie.
:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...