Spring naar bijdragen

Hoe help ik een goede vriend met een verslaafde partner?


Hansje

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Een goede vriend van mij (laat ik hem A noemen) blijkt een partner te hebben die verslaafd is aan Crystal meth. Enorm naar en verdrietig en ook enorm schrikken voor A en voor ons als vrienden. Het probleem is dat de verslaafde partner niet echt wil stoppen en denkt dat hij het redt door door een paar dagen per week niet te gebruiken (wat amper lukt). Hij heeft hulp gezocht maar die korte interventie is inmiddels afgerond en heeft niet veel opgeleverd helaas. Zijn leven ontspoort en hij wordt steeds gekker in gedrag. Er is ook geen normaal gesprek met hem te voeren en hij wil/kan niet zien dat hij er echt alleen uit kan komen door compleet af te kicken. 

Het lastigste vind ik dat A er helemaal aan onderdoor lijkt te gaan (ondanks dat hij grenzen aangeeft). Ik denk dat totale afstand tot zijn partner de enige manier is zolang deze niet bereid is af te kicken. Maar dit wil A niet. Ik zou willen dat A contact op nam met een goede groep of therapeut die hem kan helpen zich tot zijn partner te verhouden.  Ik denk dat iemand met meer afstand en professionele kennis daarin beter kan helpen Wij als vrienden voelen ons heel machteloos en zouden A zo graag hierin helpen.

Wie heeft advies of tips.  Ook zou ik graag advies willen hoe wij ons het beste kunnen opstellen naar A. Op dit moment is het naast luisteren ook veel proberen hem te sturen naar afstand nemen maar dat werkt niet en geeft een heel negatieve sfeer. Alvast veel dank! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...