Spring naar bijdragen

Oproep: tv-programma Pointer op zoek naar ervaringen legale online goksites


kleewis

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Voor een uitzending op 29 mei duiken wij in het preventiebeleid van verschillende legale online casino's. Hoe en wanneer grijpen zij in als ze zien dat iemand tienduizenden euro's in korte tijd aan het vergokken is bijvoorbeeld? In de verhalen die wij nu hebben zien we dat hier een enorm verschil tussen zit. De ene aanbieder bevriest een account, de ander doet weer niks. Wij zijn dus op zoek naar mensen die ervaring hebben met legale goksites als Jacks, TOTO en Betcity. Dit kan uiteraard anoniem als je dat liever hebt. Het gaat ons ook vooral om het systeem. Hoe werd er gereageerd toen je over je grenzen heen ging?

Als je geïnteresseerd bent, kan je een email sturen naar kelly.leewis@kro-ncrv.nl 

Bedankt! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De meeste van ons hopen absoluut niet meer in die situatie te komen. Online heb ik geen ervaring met het nieuwe systeem van preventie, maar fysiek kun je zonder problemen tot voor kort 10.000 E vergokken zonder dat iemand je aanspreekt. Vrij logisch ook want het het blijft anoniem. 

Leven Cruks en goed bezig Pointer :)

Mark (33) was verslaafd aan gokken: ‘Schudde zelfs krat bier leeg om aan geld te komen' | KRO-NCRV

 

bewerkt door Timberland
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Beste Ex-gokkers,

Gisteravond is de uitzending van pointer over 'bescherming' van online gokkers geweest. Wat vonden jullie van de aflevering?

Persoonlijk vond ik inhoudelijk het wel een sterke aflevering met een aansprekend 'erg fout' praktijkvoorbeeld. In het begin had ik wel wat twijfels, want wie gebruikt nu een voorbeeld van een gokker die 40.000 E in 2 maanden verliest. Dat zijn zelf voor de zware gokkers surrealistische bedragen. Later bleek dat je jongeman zijn geld verdient in de 'criminaliteit', wat de boel verklaart. Had liever een 'normaal' voorbeeld gezien, want die zijn er voldoende. Gelukkig was het voorbeeld wel duidelijk voor het aankaarten van de problematiek. 

Het zou beter zijn voor de bescherming is dat als je een 'tijdelijke' ban krijgt voor een aanbieder dat die ook geldt voor alle aanbieders. Dit kun je makkelijk inrichten via cruks en geeft een landelijke bescherming. Nu ging het weer over maximale inzet, wat natuurlijk weer onzin is. Aangezien voor de ene persoon 200 net zoveel is als voor de andere 10.000 E.

Online gokken gemist? Start met kijken op NPO Start

TB

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Hoi Timberland,

Beetje late reactie op je post ;)

Ik heb de aflevering niet gezien maar ga deze zeker terugkijken als dat nog kan.

40k is voor veel mensen surrealistisch. Buiten de criminaliteit zijn er ook mensen zoals ik die een eigen bedrijf hebben waardoor dat soort bedragen ter beschikking staan als je je morele gedachten over de boeg gooit. 

Inmiddels ben ik ruim 500 dagen clean maar in mijn laatste episode heb ik er in 2 maanden ruim 30k doorheen gegooid. Het is dus zeker niet zo dat dat bij "normale" mensen niet voor komt. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...