Spring naar bijdragen

Gaal


Gaal

Aanbevolen berichten

Hallo,

Het is fijn om verhalen van lotgenoten te lezen en herkenning te zien.

Wat een ellende brengt gokken met zich mee. Elke keer denk je het te controleren, volgens een principe te spelen en elke keer val je steeds harder dan je af en toe opkomt. Heb vaker gezien dat het hier staat.. je wint nooit.

Ik heb nu in een half jaar ongeveer 15k verspild. Ik ben periodes gestopt geweest en ben ook bij verslavings zorg ingeschreven en wacht nog op een psychiater (2maanden verder) 

Ik heb privé problemen, gescheiden en mis mijn kinderen enorm. Ik ben dat verdriet gaan weg drinken, gebruik daarbij ook andere middelen en het liefst in het casino.. wat krijg je dan toch een ontzettende kater de volgende dag... 

Nee ben het er mee eens met de meesten hier dat je gewoon moet stoppen met hulp. Fijn dat ik hier mijn verhaal kan doen. 

Was al paar keer van plan om naar GA meeting te gaan, maar is er nog niet van gekomen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi Timberland, 

Bedankt voor je reactie. Ik ben naar een GA meeting geweest, 2 weken geleden.

Was een goeie ervaring en heb andere dingen meegemaakt, die mijn ogen zouden moeten openen. Ik ben toch nog terug geweest naar het duivels hol en dacht als ik nuchter ben kan ik kalm blijven en mijn systeem blijven spelen. Ik had goeie winst, alles kwijt, en nog teruggekomen, zelfs een beetje winst en dan nog alles kwijt geraakt.

Daardoor heb ik gerealiseerd dat je altijd tegen jezelf zal blijven spelen. Er is maar een manier om te winnen en dat is accepteren (van je verlies) en stoppen.

Ik probeer me te focussen op mijn religie en van dag tot dag te leven en mijn gedachten sereen te houden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig, jammer dat jezelf nog 1x getest hebt. Maar het proces van "vallen en opstaan" is waar iedereen zijn eigen weg in kan vinden. Wanneer ben je bereid om toe te geven dat je verslagen bent door het gokken en dat je alles ervoor hebt om jezelf te herprogrammeren in je hoofd? De vraag is dan ook, wat werkt voor je en kun je wapenen tegen de momenten in het leven dat het niet gaat of juist wel lekker gaat? In mijn geval heb ik jaren mezelf bescherm met acties, zoals financien deels uit handen geven / 1x in de maand gokken / niet meer met gokkers omgaan / continue jezelf op de witte lijst plaatsen. Na jaren heb ik er nu voor gekozen, dat ik niks meer buiten mezelf zoek. Al het salaris komt op mijn rekening binnen en niemand heeft ook maar enige toezicht en de gevolgens zijn ook allemaal voor mij. Voor velen erg risico, maar na jaren proberen heb ik het gevoel dat dit alleen werkt voor mij. Waarschijnlijk werkt dit voor iedereen anders, maar heb mezelf zo in de ellende gewerkt dat ik nu tegen me blijf zeggen. Als je stopt dan stop en dan heb je geen risico´s meer en kijk je na voren en niet meer terug en blijf je onderstaande argumenten herhalen totdat het werkt en de drang niet meer bestaat.

- Je allerslechtse normale dag is nog altijd beter dat je beste gokdag (want je voelt je even wat minder, maar de dag dag erna is het weer over en kun je weer doen wat wilt doen)

- De gok illusie is tijdelijk en het enige lekker moment als je erin zit, is wanneer je voelt als een normaal iemand (dus je bent op zoek naar een gevoel dat normale mensen bijna dagelijks ervaren)

- De mindere gevoels die je nu ervaart, zoals onrust en saaiheid zijn gevoelens waar jezelf nooit mee hebt om laten gaan door het gokken. Dus accepteer het maar en leer ervan want dat hebben normale mensen ook gedaan. 

Zeker niet makkelijk, want financiele problemen maken het lastig en dan kom je weer met tegenargumenten:

- Miss kan ik deze maand wat extra verdienen, want zit al zo krap (klopt, maar dan over een jaar nog steeds)

- De omgeving heeft niet zoveel interesse in me meer, dus ik doe waar ik zin in heb want niemand geeft echt om me. (klopt, dat krijg je als je halve contacten hebt onderhouden, omdatr het altijd over geld ging en je geen vervoer hebt)

 

Succes TB

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thx TB voor je reactie. Goeie handvaten. Dank je wel. Idd erg spijt dat ik mezelf heb getest maar nu heb ik geen excuses meer. Ik heb voor mezelf nu gesteld dat 2017 echt een harde jaar is geweest, 8 maanden gegokt, veel geld verloren en 2018 wordt een gokvrij jaar waarin ik mijn financien op orde ga brengen.

Ik weet niet of dit hier mag maar heb op Facebook een gamblers Anonymous support group ontdekt, waar ik zelf heel veel aan heb. Ook veel activiteit. Zou het leuk vinden als je er ook bij kwam. Vreemd hoe je verbondenheid voelt met lotgenoten, maar ook prachtig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...