Spring naar bijdragen

Verziekt door het gokken


Anonimo

Aanbevolen berichten

Hi allemaal, ik ben een man van 25 jaar oud. Ik ben 10 jaar geleden begonnen met gokken en waar andere aan een spaarrekening werkte voor een koophuis heb ik er inclusief geleend geld denk ik zomaar 35.000 euro doorheen gejast.

Mijn ouders hebben me 2 keer betrapt en hebben me toen verboden dit nog te doen. Ik heb een paar maandjes gepraat met een psycholoog en mij passen inageleverd.  Maar na mijn nieuwe baan dachten mijn ouders dat ik alles wel onder controle had en zeker na de diagnose longkanker bij mijn moeder zijn ze mij een beetje uit het oog verloren. Deze diagnose heeft mij en ons hele gezin zo hard getroffen dat het voor mij juist weer een vluchtweg is geweest om te gaan gokken. Ik heb nu een schuld bij de bank van 6.000 euro die ik in 5 jaar tijd mag af betalen en met een netto salaris van 1600 en zo'n 600 aan vaste lasten moet dit veel eerder kunnen. Toch kom ik aan het einde van de maand altijd tekort sterker nog meestal is het na 5/6 dagen op en ben ik vrijwel mijn hele salaris kwijt aan die klote verslaving. Vreemd genoeg heb ik een soort rust wanneer het op is, ik krijg wel stress als ik dingen moet gaan doen waar ik geen geld voor heb, maar de drang van het gokken is er niet omdat ik weet dat het niet kan.

In ider geval vond ik het vorige week genoeg geweest. Ik heb inmiddels veel mensen teleurgesteld en heb er ook een hele leuke en lieve vriendin waar ik zielsveel van hield door verloren. Zij was mijn steun en toeverlaat na de ziekte van mijn moeder en toen ik haar ook kwijt raakte ben ik ook steviger gaan gokken. Ook sex kwam nu om de hoek zetten. Ik had via tinker, badhoo, happy of wat voor datingsite dan ook wekelijks dates waar ik mee het bed in dook. Met maar 1 reden, min ex vergeten en geen pijn hoeven voelen. Ik weet dan ook niet of ik echt verslaafd aan sex ben, ik denk dat het meer vlucht gedrag is. Ik wil graag weer voelen wat ik voor mijn ex voelde.. maar dit lukt niet, meerdere dates met echt wel leuke meisjes leverde totaal geen vlinders of speciale gevoelens op. Inmiddels date ik regelmatig met een meisje die helemaal gek van mij is als ik het moet geloven, maar ook hier komt dat echt verliefde gevoel maar niet kijken.

In ieder geval vorige week heb ik een belangrijke stap gezet denk ik. Ik ben naar de gemeente gestapt en me aangemeld voor financiële hulp. Dit zijn vrijwilligers die je gaan helpen om schuldencrisis te raken en verstandig met geld om te gaan. Echter is daarmee het probleem natuurlijk niet weg. Ik zou eigenlijk hulp moeten zoeken bij een instantie of psycholoog die me van mijn verslaving af helpt. Echter zijn er 2 problemen. Aller eerst mijn ouders, ik weet dat mensen zeggen je kan het niet alleen, maar ik moet dit alleen doen van mezelf. Mijn ouders hebben het enorm zwaar met de ziekte van mijn moeder en kunnen mijn problemen er echt niet bij hebben. Ik zou het mezelf nooit vergeven als mijn moeder verder achteruit gaat vanwege mijn problemen. Ten tweede woon ik thuis en heb dus weinig momenten dat ik weg kan met een lul smoes om bijvoorbeeld naar een praat groep te gaan. Daarbij wil ik niet meer liegen in principe. Echter heb ik overdag werk een goede baan, die ik echt niet ook nog kwijt wil raken. Het is dus zaak dat ze er ook hier niet achter komen. Kortom een lastig parket. Voor nu is mijn doel voorlopig gesprekken voeren met coaches van de gemeene.  Wellicht kan ik hier al wat stappen maken en brengt het feit dat ik zelf niet meer kan doen en laten met mijn geld wat ik wil, mij al dichter bij mijn doel: een gelukkig gokvrij leven net als het vroeger was!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 2 years later...

Hier herken ik me in veel punten, woon niet meer thuis maar andere dingen zoals het niet vertellen vanwege de ouders. Heel knap dat je al naar gemeente bent gegaan er komt zoveel schaamte bij kijken. Mijn vader is jarenlang alcoholverslaafd geweest en is een paar jaar geleden gestopt met drinken zo maar ineens cold turkey. Ik lijk veel op mijn vader dit geeft me moed dat ik ook kan stoppen. Wat je zegt over pas rust als het geld op is heb ik ook echt een klote gevoel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...